Streptococ B

Streptococ B | Autor: andreea81

Link direct la acest mesaj

Imi puteti spune cum poate afecta o viitoare posibila sarcina acest streptococ B? Si, aparut cand la o femeie cu o sarcina avansata, ce rau poate face fatului? Cum sau de unde te poti procopsi cu el? Multumesc.

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns elilov3 spune:

andreea ti-am trimis un Pm cu raspunsul la intrebarea ta.
din cate am intels exista tratamen pentru asa ceva astfel incat sa nu il afecteze pe bb
iti doresc sanatate si numai bine
23+Dimitrie

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns elilov3 spune:

ataasez si urmatorul mesaj
Pozitivarea testului pentru GBS

Un test pozitiv inseamna ca bacteria este prezenta in secretia vaginala a femeii, insa acest lucru nu conditioneaza o imbolnavire a nou-nascutului.

Chiar netratata, infectia se transmite la copil in doar 1-2% din cazuri, dar acest lucru nu este un argument suficient pentru ignorarea ei, datorita complicatiilor majore pe care le produce in cazul transmiterii la nou-nascut.

Femeile care nasc prin cezariana au nevoie de screening si tratament pentru streptococul de grup B in cazul in care membranele s-au rupt prematur ('se rupe apa') inainte de inceperea interventiei.

Perfuzia cu antibiotic reduce riscul transmiterii infectiei la copil la 0,2% si previne infectarea mamei in cursul nasterii (contaminare).

Tratamentul cu antbiotice administrate pe cale orala nu este la fel de eficient ca si cel administrat pe cale intravenoasa, deoarece nu sterilizeaza complet si in timp util (cateva ore) tractul genital al femeii si astfel mentine riscul transmiterii infectiei la nou-nascut.

De asemenea tratamentul oral necesita o durata mai lunga de administrare pentru a garanta sterilizarea tractului genital si urinar.

Perfuzia cu antibiotic trebuie inceputa imediat dupa internarea in spital si instalarea travaliului, cu aproximativ 4 ore inainte de nasterea propriu-zisa.

Cu cat se incepe mai repede tratamneul antibiotic, cu atat mai mic riscul transmiterii infectiei cu streptococ B beta hemolitic la nou-nascut.

Gravidele care nu primesc prima doza de antibiotic cu 4 ore inainte de nastere, fie ca s-au prezentat mult prea tarziu la spital sau nu au stiut de infectia cu streptococ, trebuie sa primeasca tratamentul imediat dupa nastere.

Acestea vor trebui sa ramana internate in spital pentru cel putin 48 de ore, pentru ca medicul neonatolog sa poata urmari starea de sanatate a nou-nascutului si a trata infectia in cazul in care aceasta apare.

Exista anumite gravide care au un risc mai mare de a transmite infectia cu streptococ la nou-nascut, acestea fiind urmatoarele:



nasterea prematura (inainte de 37 de saptamani)

ruptura prematura de membrane

travaliu prelungit (mai mult de 18 ore din momentul ruperii membranelor)

aparitia febrei in timpul travaliului

Reactiile adverse ale tratamentului antibiotic in cursul travaliului

Tratamentul infectiei GBS se face de obicei cu penicilina, din aceasta cauza este foarte important ca viitoarea mama sa stie daca a mai luat vreodata acest antibiotic putandu-se evita astfel aparitia unor reactii adverse.

Dintre reactiile adverse cel mai frecvent intalnite la administrarea de penicilina sunt alergiile. Rash-ul (alergia cutanata) apare la 10% dintre gravidele care primesc antibioticul.

Un numar mic dintre gravide (1 la 10.000) vor dezvolta alergii severe la penicilina ,putand aparea chiar si simptome amenintatoare de de viata, asa cum este socul anafilactic (1 la 1000.000).

Orice gravida care stie ca are o alergie cunoscuta la penicilina trebuie sa primeasca un alt antibiotic ca si tratament, dintr-o alta grupa medicamentoasa.

Este important ca in momentul screeningului pentru streptococ sa se efectueaza si o antibiograma dupa identificarea bacteriei pentru a stii cu exactitate care antibiotic este cel mai eficient in tratamentul infectiei.

Gravidele alergice la penicilina nu trebuie sa fie speriate, deoarece exista mai multe antiobiotice folosite in tratamentul infectiei cu streptococ asa cum sunt eritromicina, cefalosporinele, etc.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns elilov3 spune:

sper ca am reusit sa iti dau un raspuns cat mai bun si imi doresc ca totul sa fie bine pt tine si bb mic
sanatate si numai bine ...a si nu uita Dumnezeu are unplan pentru fiecare, nu deznadajdui. curaj
23+Dimitrie

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andreea81 spune:

Elilov3, multumesc din suflet pentru promptitudinea raspunsului. Dr. ginecolog la care m-am dus nu mi-a dat multe informatii...am intrebat-o cat de grav este si a zis: Nu foarte....de aceea v-am intrebat si pe voi...m-ar ajuta mai mult daca as sti de unde l-am luat...ca d.p.d.v. al igienei intime sunt mai mult decat riguroasa, la piscina nu ma duc, nu folosesc toalete publice....offfffffffff

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andreea81 spune:

Draga mea elilov3, inca nu sunt gravi.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns elilov3 spune:

iubita ma bucur deci mi-ai luat de pe inima o piatra neaparat sa tratezi streptococul rau si apoi te poti apuca linistita de bb mic
dam bataita la streptococ sa plece de la tine si ii mai dam odata bataita sa nu vina la mine
te imbratisez si sa auzim ca ai scapat de uratul streptococ
23+Dimitrie

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andreea81 spune:

Elilov3, sa-ti traiasca copilasii...doamne fereste, cum sa vina la tine nenea streptococu', ca-i dau un suuuuuuuut!!!!! Il anihilam si pe urma il bagam la zdup ....mi-ar fi placut sa vad poze cu Dimitrie...mai, ma uit eu rau, deci, ai 2 copii? Ca streptococul asta ma cam buleverseaza.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns elilov3 spune:

andreea sunt intradevar la a doua sarcina primul copil a murit la varsta de 5 luni...in sfarsit l-am nascut cu malforatii severe ale Sist nervos central...bb Pavel
acuma sunt insarcinata si il asteptam pe bb Dimitrie care speram noi ca va fi sanatos si ne va umple golul lasat in suflete de BB Pavel...cand se va naste minunea o sa trimit poza la fata draga
23+Dimitrie

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andreea81 spune:

Vai, elilov3, mii de scuze...nu am vrut sa fac nicio gafa...Dumnezeu sa-l odihneasca pe bebe Pavel... Iti doresc sa ai o sarcina usoara, sa te bucuri din plin de perioada in care esti graviduta, sa ai o nastere usoara si bebe sanatos si frumos! Unde nasti? Cu ce doctor? Mi-ar place sa mai tinem legatura, sa-mi spui unde postezi mai des, ca sa te "vad". te puuuup,si imi cer iertare daca ti-am pricinuit vreo tristete. Sa-mi tii si mie pumnii sa raman cat mai repede gravi, ca numai asta visez zi si noapte!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns loren@ spune:

Eu nu am reusit sa tratez streptococul asta la prima sarcina...adica la 28 de sapt. mi-a iesit prezent..am luat eritrocmicina parca..la 36 de sapt. iar a iesit si eram dupa tratament cind am nascut, deci nu stiu daca apucasem sa ii dau de cap sau ba...a...dupa nastere mi-a iesit iar..cred ca si acum il am..urmeaza iar tratament dar cica ar trebui si niste ovule nu numai antibiotic ca sa fie eficient.

Bianca Andreea
poze top
Larisa Elena24+

Mergi la inceput