Mamici norocoase de sept-oct 2008 (101)

Raspunsuri - Pagina 10

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns maryb spune:

salutare la toate burticile !

hai ca am vazut ca vorbiti de incompatibilitatea de grupe de sange....si eu am 0 si sotul A2, mi-am facut dozarea de anticorpi o data si au iesit absenti. dr mi-a zis ca in saptamana 36 o sa mai repet aceasta analiza. Din ce stiu eu, in caz ca apar acesti anticorpi bebe va avea la nastere un icter prelungit, atata tot. Sper sa va ajute raspunsul meu.

maryb 25+ cu

marea mea iubire

sa fii sanatos puiul meu

poze cu mami si bebe

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CD27 spune:

Astazi am vb si eu cu sefa i-am zis ca am deja recomandare de prenatal, ca trebuie sa mai iau formularul si ca vreau sa stabilesc cu ea inainte si ce credeti....n-a gasit pe nimeni sa preia ce fac eu, si am din ce in ce mai mult de facut si in contra timp, ca sa nu mai zic ca mie imi ia mai mult timp ca inainte sa fac aceleasi taskuri pe 4 aug se termina proiectul la care lucrez acum si i-am zis ca mai stau pana pe 15 in speranta sa gasesca pe cineva Si ea se tot intreaba de ce mi-a zis dr sa intru in prenatal...n-as putea s amai stau pana la sf lui august

Anis...imi pare rau pentru ce ti s-a intamplat , tin pumnii sa fie totul bine si sa faci rost de analize

Vad ca vorbiti de stat acasa, eu as sta 2 ani dar trebuie sa facem credit pentru casa si nu cred ca se poate daca am contractul suspendat, asa ca ma gandeam sa merg cand are bebe vreo 4 luni sa stau putin, 1, 2 luni sa facem credit si apoi....sa ma reintorc acasa , o fi posibil?

30s
http://albume.claudiugilmeanu.ro/weddings/roxana_cristian/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andreea_ada spune:

cd din cate stiu contractul tau nu este suspendat in perioada concediului ,toate darile catre stat iti sunt platite , vechimea ta in munca merge , asta din cate stiu eu ......

30s+

http://good-times.webshots.com/album/564187359ukRxhq

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns baby_boy spune:

cd27 si noi ne gandeam la un credit...asa o fii nuse ia in considerare daca esti in concediu de maternitate?
dar daca acum sunt in medical? o conta? cine stie?

29

http://tickers.baby-gaga.com/p/dev284pb_.png[/img][/url]

Mergi la inceput

ba da andreea contractul se suspenda(nu inceteaza), vechimea merge, dar eu nu mai am legatura cu unitatea, banii pe care ii iau vin de la stat si in timpul concediului pentru ingrijirea bebeului nu se platesc taxe; probabil ca as putea duce la banca hartie cu banii pe care ii iau, dar...8 mil...nu cred ca m-ar ajuta prea mult la acordare creditului
daca esti in medical e alta treaba, poate reusim sa facem creditul cat sunt in prenatal, pe care poate il prelungesc cu medical, asa incat sa pot duce adeverinta cu salariul pe care il am acum

30s

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sanziana27 spune:

Eu sunt cu dozarile de anticorpi pt Rh negativ, am facut in sapt 24 si mai trebuie repetata analiza dupa 30s.
Daca sunteti in CIC, la credite se cere adeverinta de salarizare sau dovada venit si cum contractul de munca este suspendat nu iau in considerare decat cele 600 indemnizatia mamei;200 sunt ale copilului si nu intra in calcul. Cel putin mie asa mi-au calculat la o banca.
Eu voi intra in al 2 lea CIC. Nu credeam ca voi avea puterea de a sta 4 ani acasa, dar acum ma simt excelent. va fi cumplit cand ma voi intoarce la munca dupa 4 ani de absenta, dar puiutii mei au nevoie de mine!

28+ cu David Gabriel si mamica de Dragos Mihai(26.09.2006)
Povestea iubirii noastre mici
Burtica bebe 2
Poze camera copii

Mergi la inceput

Zicea cineva ca cerera pentru CIC trebuie facuta in termen de 42-60 zile de la nastere, aveti idee daca ma duc la munca si apoi dupa o luna, 2, ma hoatarasc sa intru in CIC, o mai fi posibil?

30s

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns freshanana spune:

cd eu am o colega ce s-a intors din cic dupa 5 luni si nu i-a convenit la serv si a intrat dupa 2 luni iar in cic pana a facut fata ei 2 ani
asta se intampla anul asta in primavara
eu cred ca e valabil sa intrerupi si sa reiei cic cd vrei

33+

AMR 44 zile !!!

puiutz

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alexa si mami spune:

CD, ai dreptate cu cartea de munca. hai sa-ti zic ce-am facut eu acum 4 ani , dar am avut intelegere de la insp de res um si seful meu. inainte de a intra in CIC (adica inainte de a-mi inchide cartea de munca), mi-am facut copii dupa carte si cind se facea ceva negociere, crestere de salariu, imi opera pe copie si iar faceam copie, ca atare in feb am facut un imprumut si nimeni nu a stiu, adica banca ca eu am contractul suspendat.
ne-a plouat azi de ne-a zapacit

alexa simami

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Nausica spune:

hai sa va spun ce stiu eu despre chestia asta care se cheama "incompatibilitate de grup sangvin" sau, daca vreti sa googliti in engleza, "ABO incompatibility".

si eu m-am mirat cind mi-a zis doctorul ca exista asa ceva, stiam numai de cea de RH.

doctorul mi-a spus sa fac "dozare de anticorpi" - o analiza de singe care determina daca si in ce proportie sint prezenti in singele mamei anticorpi anti-A sau anti-B, dupa caz. la mine a fost cazul de anti-A, pentru ca eu am grupa 0, iar sotul meu are A2.

pentru ca avem grupe de singe diferite, exista posibilitatea ca bebe sa aiba ori grupa mea, ori a lui ta-su. daca are grupa lui ta-su, atunci la mine apar acesti anticorpi.

dozarea de anticorpi poate avea rezultatul "absent" (caz in care, deduc eu, probabil bebe are grupa mamei) sau, asa cum e cazul la mine, anticorpii sint prezenti intr-un anume "titru" - la mine 1/16.

adineauri am vorbit cu domnul doctor care mi-a spus sa stau linistita, nu e nimic grav, doar ca va trebui sa repet dozarea peste o luna.

din ce am citit eu pe net, atunci se va vedea daca acest "titru" a crescut. iarasi din ce-am citit si-am priceput, titrul creste atunci cind anticorpii trec prin placenta spre bebe. riscul se pare ca este un icter prelungit la bebe, care in cazurile extreme poate necesita fototerapie.

scuze ca am combinat deductii de-ale mele cu date certe, faceti si voi o selectie. important este ca
1. exista aceasta incompatibilitate, diferita de cea de RH, chiar daca nu toti medicii stiu de ea. sau poate unii o ignora. (dr. meu pina acum a fost destul de spartan, nu e genul care te pune sa stai in pat cu ecograful pe burta)
2. orice-ar fi, nu e ceva grav. doar o chestie de luat in calcul.

last but not least, analiza se face la Institutul de Hematologie (cred ca gratuit cu trimitere de la medicul de familie), dar si la clinicile private (caz in care dureaza mai mult pentru ca tot la Inst. de Hematologie se trimite analiza). Eu am facut-o la Sanador si a costat 65 ron, rezultatele in 7-9 zile.

pupici

Nausica27+ si bebe Nedelcu
poze

Mergi la inceput