Ce riscuri exista ?

Ce riscuri exista ? | Autor: Mickyyy

Link direct la acest mesaj

La nasterea naturala dupa cezariana?

Stiu ca a mai fost dezbatut subiectul, dar in ultima vreme stau foarte prost la capitolul timp liber, iar forumul spre rusinea mea cred ca nu l-am mai citit de aproape 1 an.

Stiu ca in afara se practica pe scara larga nasterea naturala/normala dupa cezariana, la noi insa de obicei doctorii evita acest lucru. Nici doctorul meu n-a fost prea incantat de idee cand i-am spus ca dupa o nastere normala si o cezariana ma bate gandul sa nasc din nou normal, dar a zis ca daca-i dau o declaratie pe propria raspundere ca vreau sa fac asta, o facem! El spune ca cel mai mare risc este ca in timpul travaliului sa se rupa uterul (care a fost taiat la cezariana precedenta), caz in care desi eu pot scapa, sansele sa se mai poata face ceva sipentru copil tind spre zero. Insa tot el spune ca a avut gravide care au nascut prima data cu cezariana si au venit la spital cu dilatatie completa la a doua nastere, si n-a mai avut timp sa le opereze, prin urmare au nascut normal fara probleme. Insa au fost si cazuri cand la a doua cezariana uterul era intr-o stare atat de avansata de subtiere, incat la o nastere naturala sigur s-ar fi rupt.

Una peste alta, voiam sa stiu, exista vreo modalitate (ecografica, sau de orice alta natura) prin care sa se poata stabili daca uterul rezista la o nastere normala? Exista anumite lucruri de care trebuie tinut cont in cazul asta, lucruri de care ar trebui sa ma feresc, etc?

orice sfat e binevenit, pentru ca vreau sa iau decizia in cunostinta de cauza, nu vreau nici sa pun in pericol prosteste viata copilului, dar si daca as putea sa evit cezariana, as face-o.

Mickyyy si cele 2 fete cucuiete: Malina Ioana (www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=34545" target="_blank">31.03.2004) Daria Maria (www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=58164" target="_blank">22.06.2005)

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns monicabo spune:

Da, si eu stiu ca in strainatate se practica, dar in tara la noi nu prea, din cauza de risc de ruptura uterina.
Stiu ca se face ecografie, sa se vada exact cum este uterul, conteaza, din cate stiu, si cat timp a trecut de la ultima cezariana...
La ce medic mergi?
Imi pare rau ca sunt cam pe langa...

In alta ordine de idei, te stiu de la odisee, banuiesc ca esti ff prinsa cu 2 copii mici...cum e a treia sarcina? E totul in regula? Ce sex va avea bebe? Stii ca si eu voi avea inca o fetita, la diferenta mica de prima...Al treilea bebe nu stiu daca il mai facem...felicitari pt curaj!
Oricum, vroiam sa te salut

Monica cu Andreea Ioana - 11 iulie 2007 www.andreeaioana.ro" target="_blank"> Poze
Povestea sarcinii si a nasterii

si 22+ Ana Maria

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mariana_1976 spune:

Buna!
Eu am 2 nasteri vaginale inainte de cezariana si alte 2 vaginale dupa.
Mie mi-a explicat doctorul ca aveam mai mult de 90% sanse de reusita fiindca mai nascusem vaginal fara probleme si grosimea peretelui uterin apreciat in momentul operatiei si in trimestrul III al sarcinii dupa cezariana indicau toate ca este okay sa incerc.

De asemenea mi-a mai zis ca cele cu nasteri vaginale inainte de cezariana au sanse mai mici de ruptura uterina fata de cele fara.

Mie mi-a fost teama si am discutat cu mai multi doctori, chiar am contactat moase din alte tari cu experienta in asemenea cazuri.Toata lumea mi-a subliniat ca este foarte rara o ruptura uterina TOTALA la o incizie facuta in partea inferioara a uterului si suturata dublu.

Ceea ce m-a decis a fost insa faptul ca medicii din spitalul respectiv mi-au explicat ca au dotarea necesara si pregatirea corespunzatoare in caz de exteme urgente.

Sper sa poti naste vaginal fara probleme si sa ne scrii despre reusita ta.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andre_ea spune:

Eu zic sa te documentezi bine. Stiu ca nu toate mamicile cu cezariene pot naste ulterior normal. Depinde de mai multi factori. Citisem ca unul dintre ele ar fi felul taieturii si ca la o cezariana de urgenta s-ar face un tip de taietura ce nu lasa loc pentru o nastere vaginala ulterioara.
Si eu te stiu si stiu ca ai avut cezariana de urgenta la a doua nastere.
In plus ma gandesc ca dr. nostrii nu sunt atat de atenti la felul in care fac taieturile, avand in vedere ca la noi nu se practica VABC.
Vorbeste cu dr. vezi cat de bine e informat in privinta asta si mai ales ce dotari are spitalul.

Sper totusi ca lucrurile sa iasa cum vrei tu. Bafta multa!

Andreea, mami de Tudor- 10.08.200515+
Delu Prichindelu'
BB2
Tudor
Vacanta 2008

Mergi la inceput