consecinte legare trompe
Buna fetelor,
stiti cumva care sunt efectele in cazul legarii trompelor?
din ce am auzit si eu printre cunostinte, exista riscul ingrasarii (eu intotdeauna am fost slabutza, si ma simt foarte bine asa, ar fi o catastrofa pentru mine daca m-as ingrasa), alte persoane spun ca au avut dureri de cap si dereglari hormonale.
mie mi-a fost recomandata legarea trompelor pentru un FIV fara risc de sarcina extrauterina...iar pentru ca nu am ramas niciodata insarcinata si lupt foarte tare pentru a avea un copil, mi-e greu sa iau decizia de a le lega, mai ales ca nu cunosc si consecintele unei astfel de proceduri.
daca ati trait aceasta experienta, va rog dati-mi un semn, ma va ajuta orice sfat pentru a lua cea mai buna decizie.
va multumesc
Raspunsuri
ancaoradea spune:
coletuta daca intrii la subiectul hidrosalpinx vei intalni fete cu probleme asemanatoare.
25+ cu 
http://community.webshots.com/user/ancaoradea
coletutza spune:
am fost constiincioasa, am citit ambele capitole....dar nu am gasit un raspuns .![]()
daca poate cineva sa imi spuna...
....mercic mult
ancaoradea spune:
Imi pare rau ca nu ai gasit raspuns la intrebarea ta, eu pot doar sa-ti spun ca am o vecina care si-a facut legare de trompe in scop contraceptiv si s-a ingrasat f tare. dar sincer eu cred ca se ingrasa oricum, ca mereu avea probleme cu greutatea, si mananca f mult. Teoretic nu ar trebui sa fie probleme de genul, deoarece trompele nu au nici o treaba cu hormonii, ele sunt doar niste tuburi in care se realizeaza fecundatia si transportul oului. dar din pacate mai multe informatii nu am.
26+ cu 
http://community.webshots.com/user/ancaoradea
psj spune:
Cel mai sigur efect e ca nu mai poti ramane insarcinata decat cu fiv, asta cu ingrasatul e babism din moment ce ovarele functioneaza in continuare.
Fiv-ul e loterie(cred ca stii statisticile), daca nu ai un motiv extrem de serios mai bine nu-ti scoti trompele.
coletutza spune:
aveti dreptate, pare neverosimila ingrasarea din aceste cauze, insa ceva ceva tot trebuie sa fie, pentru ca se intrerupe un lant ; ma gindesc ca toate se leaga...au si trompele rolul lor...eu nu stiu care e acela in afara de a conduce ovocitul spre uter
.
eu nu ma pot hotari sa accept sa imi fie legate, deoarece motivul este numai si numai de a evita riscul unei extrauterine.alte probleme nu am, de genul hidrosalpinx sau impermeabilitatea trompelor(la mine , in urma HSG , trompele apar partial permeabile).
grea decizie, mai ales ca este ireversibila.
nici nu mai stiu cum sa judec...daca imi ajuta Dzeu si iese bebe la FIV, si as mai vrea unul...clar tot cu fiv trebuie lucrat.
sau sa ma multumesc numai cu un copil(pe care oricum nu am reusit sa il am pina acum, deci sa zic "merci" de unul).
dar daca nu iese nici cu FIV, si nu mai am nici trompe sau bani sa il mai fac si pe-al 2-lea, al 3-lea FIV....CE FAC???
complicata mi se mai pare viata...
sandaa spune:
Ce dr ti-a recomandat sa-ti legi trompele ? Mie mi se pare ciudat din moment ce nu ai hidrosalpinx. Eu te sfatuiesc sa mergi la mai multi dr sa intrebi. Eu nu as face asa ceva dar e alegerea ta. Iti doresc multa bafta si Dumnezeu sa te indrume in ceea ce trebuie sa faci.
coletutza spune:
multumesc sandaa,
sa stii ca asa m-am decis si eu, nu ii las sa ma lege
, nici macar la trompe:)
anaconda2 spune:
Pei sa nu-i lasi s-o faca !!!
Consulta inca vreo 2-3 doctori , sa le ceri parerea . De dr Tutunaru ai auzit ?! E cel mai tare pe infertilitate , si mai ales daca stai cat de cat bine cu trompele , sigur te va ajuta el , si poate fara sa mai recurgi la FIV ! Inseminari ai facut ??
coletutza spune:
aanaconda2,
dar cine nu a auzit de Dr.Tutunaru???
am mers deja la alt medic, o sa fac laparoscopie pentru a vedea ce e cu trompele(nu apar permeabile 100% in HSG).
am facut 3 inseminari, dar le reiau dupa laparo, sper sa nu ajung la FIV, sa iasa din inseminari.
multumesc mult pentru sfaturi
marami spune:
Eu am trompele legate, nu m-am ingrasat ci dimpotriva, dar asta pt ca am trecut pe la Scarsdale
, dereglari hormonale nu am avut pana acum, dureri de cap nu am si nu e nici ceva ireversibil, dupa 3 ani de zile imi intarzie cm, imi sun medicul si il intreb care sunt sansele sa raman insarcinata cu trompele legate, raspunsul lui...... nimic nu e 100% sigur in materie de contraceptive.......eu banuiesc a fi menopauza, si nu stiu de ce tot evit sa merg la doctor.
Mandrutzele mele Diana (29 sept.1991) si Oana (18 iul.2005)
pozne-npoze