Pacientele optimiste si gravidutze dr.Tutunaru 69
Raspunsuri - Pagina 15
tamaryllis spune:
Uite ce am citit pe un site
- Histeroscopia diagnostica utilizeaza un histeroscop lung si subtire de 2 milimetri in diametru, care transmite imaginea captata fie direct de ochiul observatorului, fie, prin intermediul unei camere de luat vederi si a unui monitor de televiziune, pe un ecran. Dupa amplasarea speculului si dezinfectia colului uterin, instrumentul este introdus prin orificiul colului si, sub control vizual, este impins in uter. La femeia care nu este inca la menopauza, examenul este practicat intre a 10-a si a 14-a zi a ciclului, adica inainte de ovulatie. Histeroscopia diagnostica este un examen nedureros, care dureaza cateva minute si poate fi efectuat in cursul unei consultari la cabinetul medicului.
- Histeroscopia operatorie utilizeaza un histeroscop inconjurat de o teaca ce permite alunecarea in interior a instrumentelor operatorii. Este necesara o anestezie, fie generala, fie regionala (rahianestezie prin injectarea produsului anestezic in canalul rahidian). Chirurgul indeparteaza atunci leziunea uterina, polip sau fibrom, pe cai naturale. Interventia nu dureaza vreodata mai mult de o ora, iar pacienta, spitalizata in dimineata interventiei, poate sa paraseasca spitalul in aceeasi seara.
In concluzie, daca ai ratat laparo+histero in combinatie, macar sa stii daca sa iti para rau sa nu .
Ai dreptate Georgia referitor la tampoanele alea!
Hai, poate da Roxy startul!
tamaryllis spune:
Citeam din capitolele mai vechi, de curiozitate... multe dintre tutunaresele din 2006 au copii acum. Ce frumos trebuie sa fie! Cred ca citesc cu detasare propriile postari din 2006. Asta daca le lasa bb.
Sigur o sa ni se intample si noua!
COCO2255 spune:
Eu miercuri merg pentru analize si joi fac laparo.
M-am documentat din pagina unu ce imi trebuie si ce sa fac,dar nu stiu nimic despre costuri,cat si cui sa-i dau.
Cele care au mai facut va rog sa-mi spuneti si mie.
Multumesc!
anaconda2 spune:
Tamy , e bine ca te-ai informat ce e cu histeroscopia .
Doctorul nostru n-o face niciodata FARA anestezie , fie ea si diagnostica ! Pana si chiuretajele le face tot cu anestezie generala !
Oare cum pot face alti doctori histero fara anestezie , asa cum am mai auzit ?? E inuman ! Sunt paciente care lesina pe masa de durere , chiar daca nu dureaza mai mult de 7-8 min (insa depinde de caz )!! Deci , nu incercati fara...!!
felix76 spune:
Neata fete dragi,
Va astept la cafeluta, ceiut, laptic, 3in1, laptic cu cereale si praji.
Felix
felix76 spune:
Anaconda, ma bucur ca te-ai intors la noi! Ce mai faci? Ai reusit sa faci histeroscopia?
Tamy, n-as incerca sa fac histero pe viu. Am inteles ca sunt dureri ingrozitoare. Anaconda are dreptate, doctorul nostru se gandeste la noi sa nu suferim prea mult...
Cocolina tinem pumnii sa vii cu rezultate bune!
Crisarh, n-am prea vorbit ca ne-a lovit cam tare vestea Ioanei. Offff....
Rocsy, ma bucur ca ti-a placut Lacul Ursu. De proceduri ce sa zic, daca cei care lucreaza in sistemul sanitar nu respecta regulile de igiena....
Oare Zuzi ce mai face? Creste burtica?
Lali, sper sa nu te ia apele prin Zalau, Sa iei pluta aia, totusi, cu tine, asa pentru orice eventualitate...
Georgia, moda tampoanelor la vedere
Magdita, Mada
Va pupacesc pe toate,
Felix
magdita spune:
Neata fetele mele,
Tamy, legat de histeroscopie, asa stiam si eu, ca dr.T n-o face fara anestezie generala, fie ea si de diagnostic. Eu am in plan sa o fac neaparat in toamna.
Anaconda, ma bucur ca mai intri pe la noi. Sper ca esti bine.
Feli, Georgi, Mada, Rocsy si toate celelalte fete va pup .
Asteptam vesti de la gravidutzele noastre, mai ales de ce cele noi Alexa, Zuzulina si Alina1974. Sper ca totul e bine cu voi.
Cine mai vrea pe listutele pentru biserica, sunt deschise pana dupa-amiaza, cand voi merge la slujba.
Cu siguranta se va intampla minunea !!!
Doamne ajuta tuturor
magdita
aspiranta din aprilie 2004
In asteptarea ingerasului
"Am invatat ca indiferent cat de mult suferi,
Lumea nu se va opri in loc pentru durerea ta."
"Avem timp" - Octavian Paler
www.flickr.com/photos/12786534@N04/" target="_blank">poze
tamaryllis spune:
care este totusi explicatia faptului ca trebuie sa insistam noi pentru histeroscopie si nu face el din proprie initiativa, tinand cont ca el recomanda laparo mai repede decat alti medici?
in fine, parca s-a mai discutat despre asta, asa ca o sa raman cu nedumerirea......
iar incep cu vaicareala: m-am intalnit cu acea cunostinta despre care va zicema ca a ramas gravi in timp de alapta. Tot insista sa ne intalnim, sa mai vorbim, dar eu nu pot sa suport sa o vad! Doamne ce rea sunt! Sunt constienta ca nu are nici o vina, dar nu ma pot abtine! Ma deprim cand o vad, asa ca mai bine o evit. Nu cred ca stie care e problema, asa ca ....
crisarh spune:
buna fetelor!!!merci tamyfelix am inteles, imi pare rau si mie pt ioana.cu histero o sa vorbesc cu tutu, deocamdata nu reusesc sa dau de el, nu raspunde nici la tel nici la sms. offf. poate nu ma mai vrea pe acolo.azi e vineri, sper sa aflam vre-o veste buna sa ne inveselimva pupaspiranta la