FIV in Austria cap ( 3)-Germania cap (2)
Raspunsuri - Pagina 7
cami30 spune:
Moniland nu am avut decat dureri de burta si senzatia de a merge des la toaleta insa pun asta si pe seama celor 24 de ore de stat in masina. Nu am avut nimic altceva pentru ca si eu m=am speriat si cautam info despre simptomele de hiperstimulare si la 3140 estradiolul in romania, in ziua 7 trebuia sa fiu deja la spital. Dar de 2 zile ma simt excelent, chiar nu ma mai doare nimic, o usoara jena si burtica putin umflata. Am cam 10 foliculi, poate si mai multi, am uitat sa-i numar, endometru excelent. Vineri dimineata facem punctia, luni ET.
Fetelor va recomand clinica celor care va permiteti drumul pana aici sau care stati in zona pentru profesionalism. Nu stiu, poate nu sunt eu obisnuita cu astfel de servicii dar din clipa in care pun piciorul in clinica esti preluat de asistente si merge totul ca pe banda fara sa astepti niciodata mai mult de 3-4 minute. Dr este foarte dragut si la propriu si la figurat, vb romaneste, e calm, sigur pe el si nu mi-a dat niciodata senzatia ca nu as avea sanse desi ei nu iti garanteaza si nici nu trambitzeaza succesele lor.
Deci pana vineri program de voie, va mai povestesc vineri dupa punctie
pupici, sa-mi tineti pumnii
cami
cami30 spune:
Ah si revin. Eu una, din experienta proprie recomand sa va faceti analizele la clinica unde faceti FIV, sau eventual un minimum de analize cu care sa va duceti. Pe mine analizele la clinica m=au costat 500 de euro ( 24 de analize din sange + ecografia + consultatia). Poate eventual sa va duceti cu analizele sotului.
Eu dupa patzania cu estradiolul 3140 in ziua 7, facut in Romania m-am lamurit cam cum poti sa mori din niste analize prost facute la noi. Aici in Germania, abia in ziua 13 de stimulare a iesit estradiolul 3000. Cum sufletul meu sa gresesti in halul asta o analiza in conditiile in care au azi aparate cu care le lucreaza
cami
Moniland spune:
Cami, in aceeasi unitate de masura sunt raportate cele doua analize? probabil s-a folosit alta metoda de determinare. Si eu am avut o scadere a estradiolului dar am avut un tranzit intestinal mai rapid si din cauza aceasta cica.
Daca dr. din germania te-a linistit inseamna ca e f. bine. Oricum sunt curioasa cate ovocite vei avea raportat la acest estradiol. Acolo la ce dimensiuni a foliculuilui hotarasc sa se faca pregnylul? Si cate zile de stimulare vei face?
Sa fie cu noroc!
cami30 spune:
moniland, estradiolul e in aceeasi unitate de masura. Mi-a explicat dr cum ca daca nu se dilueaza bine nu stiu ce, sau daca au aparatele f sensibile si ei nu sunt pregatiti pot gresi. azi estradiolul in ziua 13 e undeva la 3000, am in jur de 10 foliculi, poate si mai mulit, de peste 17-18, mai fac maine inca o doza de gonal, maine seara ovitrelle-ul si vineri dimineata punctia. deci 14 zile de stimulare. cred ca daca nu masuram estradiolul in tara si nu iesea asa mare, nu imi micsora dr doza de gonal. pentru ca eu initial am avut schema de 12 zile de 225, ceea ce era f bine, exact cum socotise medicul, dar eu in ziua 9 l-am speriat cu estradiolul meu si am micsorat la 150, asa ca din ziua 9 si pana in ziua 14 am facut 150 de gonal. El a zis ca e foarte bine dupa ce m-a vazut la eco. Acu' sa am si noroc de ovocite bune. Analizele sunt toate ok.. Poate nu rupem linia de romani norocosi care au reusit din prima la el. Caci apropos, cei mai mult dintre romanii care au venit la aceasta clinica au reusit din prima.
cami
dariaioanaxx spune:
Cami- cand vezi astfel de greseli iti vine sa fugi cat te tin picioarele de sistemul nostru medical !si la mine probabil cam acelasi lucru s a intamplat; la interval de doua zile estradiolul crescuse de la 775 la 3200 si bineinteles ca mi a miscorat doza si probabil asta a contat, ca la punctie 4 ovocite au fost imature si estradiolul iar scazuse la 700; e bine cine isi permite sa nu piarda timpul , banii si sanatatea pe la noi ;
pupici si bafta !
P.S. - cand poti te astept pe mess, ca sa te pun la o mica treaba !(am 2 fraze de tradus din engleza )
Asteptand a doua binecuvantare de la Tine !
elenada spune:
Fetelor citesc ce se intampla in Romania si vorba Dariei imi vine sa fug cat ma tin picioarele.
Atatea analize gresite si toate pe banii nostri.
Mai bine strangi bani doi -trei ani de zile si te duci in afara decat aici in Romania.
Multa multa bafta Cami sa te intorci cu puiutii tai in burtica si dupa 9 luni sa ii tii in brate.
Pupici
elena
bombonique spune:
Dragele mele, am revenit si noi acasa dupa fiv 4 in Wels. Totul a fost la superlativ! Incepand cu raspunsul meu la tratament, (a fost protocol scurt cu gonal si cateva zile de gonal+pergoveris). Am obtinut 9 foliculi din care dr mi-a zis ca ne bazam pe 6. la punctie au iesit 7 foliculi din care 1 imatur. Deci 6 perfecti! Sotul meu a 'produs' 16 mil cu 50% mobilitate, facem picsi si dupa 3 zile ne suna sa ne zica ca avem 6 embrioni si in 5 zile facem et. In ziua et embrioloaga ne anunta ca avem 2 blasto si 2 morule din care 1 mai micuta. Ne propune transfer de 3! ceea ce la ei e peste masura de mult! si uite asa am ajuns acasa!
Dupa et m-am ridicat si singura am urcat cu liftul din sala de operatie in salonas! fara sa stau nemiscata 3 ore, sau fara sa fac pp!
Si sa revenim, am 3 embrionasi in burtica si suntem in asteptare!
Bq
sunshine4ever spune:
Bravo Bombonique DD ajuta ca de data asta sa fie cu noroc, ce mai trebuie sa fie ca v-ati chinuit destul si embrionasii
in asteptarea unui ingeras