FIV in Austria cap ( 3)-Germania cap (2)

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns fireyes spune:

Kitta, acum e momentul sa fii incapatanata! Nu te lasa sa cazi, desi stiu ca e atat de usor de zis si aproape nici una din noi nu reuseste sa controleze starile astea asa cum ar trebui... gandeste-te insa cat de greu iti revii dupa o cadere de genul asta si cat rau poate face si tie, si cuplului... eu de asta ma anin cand mi-e mai greu, ca pana una alta am langa mine pe cineva care acum e dispus sa-mi fie alaturi in tot cosmarul asta si asta e ceva extrem de pretios.
Eu sunt sigura ca o sa faci alegerea care ti se potriveste tie mai bine si ca o sa se finalizeze cu bine, dupa tot chinul prin care ai trecut!

http://tt.lilypie.com/VyPYp3.png

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns KITTA spune:

Fireyesmultumesc de incurajari! Stiu si eu cum e cu teoria....
Astazi ne-am intalnit cu geneticianul. Ni s-a facut si noua anamneza, urmand ca analizele genetice sa concluzioneze. Bineinteles, ca asta stiam si noi ca nu aveam de ce antecedente sa ne temem din familie. Analizele genetice sunt cele minime legate de subiect, respectiv cariotipul si microdeletiile. Intr-adevar Melutzicaanalizele au costat 150 Eur/persoana si ne-au intrebat saracii de 1000 de ori daca nu avem vreo asigurare de sanatate care sa deconteze. Dr. ne-a spus chiar ca unele cupluri au reusit un fel de asigurare, dar bineinteles ca nu stia exact ce si cum, cu care si-au decontat apoi cheltuielile de FIV. Pana la urma romanii inventivi gasesc solutii. Fetelordaca cineva stie ce si cum, nu va sfiiti si dati-ne si noua de veste, paote in final iesim mai ieftin ca in RO
Deci, am discutat despre PGD si el recomanda ca data viitoare chiar daca sunt 1-2 sa se faca macar sa fie 1 dar sanatos. Ei spun ca la austriecele peste 35 ani le face oricum PGD pentru a preintampina toate bolile posibile de risc sa apara dupa aceasta varsta. Nu exista rsicul ca ovocitul de a nu rezista sa merga mai departe sa se divida, ci doar riscul de a-l pierde in sensul de a ni se spune nu e bun fiindca are anumiti cromozomi stricati....Acest PGD costa 1200 Eur pana la 5 ovocite, atentie deci nu pe bucata (la prima intalnire ni s-a spus ca costa 1000 Eur, dar ma rog!)
Chestia cu mai multi pronuclei nu are legatura genetica si au zis ca si ei studiaza cauza dar nu se stie nimic inca si ca se intampla asta insemnand ca sunt prosti calitativ. A fost oarecum mirat ca ni s-a spus de acesti mai multi pronuclei, fiindca de obicei ei au zis ca spun doar nu au fost buni si totodata a zis ca nu este o regula sa se intample asa de fiecare data, ceea ce m-a mai linistit la gandul ca as putea sa mai incerc. Din punctul lor de vedere as putea incerca si la urmatorul CM, dar bineinteles ca nu ma grabesc asa. Saptamana viitoare daca sunt gata analizele pana miercuri, vor discuta cazul meu in sedinta cu toata echipa (aici fac o paranteza mare: deci va dati seama ca deja ne stia toata clinica ca pe niste cai brezi - astia sunt cu ovocitele defecte,iar la Giuly trebuia sa ii aduc aminte Profului care e fisa mea ca oricum nu mai stia nimic - sa ma ierte KoraPopsau alte fete care au o alta parere, dar mie asa mi se pare ca era, nu am putut deloc sa comunic cu el sa ii sar cu ceva in evidenta ca sa ma tina minte cumva...Numai Cezara Bucurmai stia fisa dar nu chiar pe de rost. Deci, revenind m-a dat pe spate chestia asta la care se discuta cu biologul, geneticianul, si dr. care m-a monitorizat. Deci, dupa sedinta imi vor spune cum stau lucrurile, cand as putea sa incerc din nou si ce schema imi vor da atunci. Deocamdata nu avem ce sa facem decat sa asteptam vreo 2 saptamani. M-am linistit putin, dar stiti cum e, te intrebi oare ce s-o mai intampla data viitoare.
Scuzati ca m-am intins ca o placinta, dar sper ca v-am dat ceva info utile!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns claudia_prea spune:

KKita, nu te-ai intins cat o placinta in primul rand, si chiar daca ar fi fost asa tocmai de aia s-a creat acest forum pentru a ne putea ajuta si sprijini intre noi atunci cand este posibil, dar mai ales pentru a ne putea deschide sufletele in fata altora care stiu exact prin ce trecem.
Nu te mai intreba ce va mai fi data viitoare, trebuie sa mergi mai departe cu speranta si increderea ca data viitoare va fi bine, si veti veni de acolo fericiti si cu bebici in burtica care sa stea cu tine 9 luni. Stiu ca e greu acum, dar trebuie sa va refaceti psihic pana data viitoare si sa plecati increzatori la drum, o data si o data tot va fi rasplatit efortul de a avea un copil, trebuie sa sperati ca data viitoare va fi si ultima, mai ales ca sunteti pe maini bune.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns elenada spune:

Kitta sper ca data viitoare sa fie ultima si sa ai copilasii mult doriti.
Informatiile pe care le-ai dat sunt foarte utile.
Imi intaresc convingerea ca in austria o sa ne gasim si noi raspunsurile la toate intrebarile si rezolvarea tuturor problemelor noastre.
Eu le-am trimis analizele prin mail dar nu am primit nici un raspuns.
La voi a durat mult pana ati primit raspuns?
Eu le-am scanat analizele si le-am trimis
Sincer nu stiu ce traducere ar fi trebuit sa le fac.
Sunt asa de curioasa sa vad ce o sa ne zica
Bafta multa fetelor in focuri
pupici

elena

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns melutzica spune:

Kitta,incerc sa-ti dau cateva raspunsuri tot eu.Legat de analizele genetice intradevar unele case de asigurari platesc o parte din suma.Noi suntem asigurati la casa de asigurari NÖGK care din pacate pana in noiembrie anul trecut suporta cheltuiala asta insa,sunt in prag de faliment cica(si-au tras o noua caldire ultimul ragnettttt) asa ca au ramas fara bani si nu prea mai acopera multe cheltuieli.Cei din viena nu stiu asta pt ca,acesta casa de asigurari este cu sediul in ST.Polten de unde sunt si eu de altfel.Mai departe,este adevarat si ca,ministerul sanatatii preia la cetatenii austrieci precum si la rezidentii austrieci 70% din costurile a max 4 fertilizari,insa numai in cele doua cazuri mentionate mai sus.Eu de cate ori m-am interesat daca nu cumva se poate prelua prin asigurare costurile fertilizarii la cetateni starini raspunsul a fost negativ.Poate totusi sa ma insel si poate stie cineva mai multe.Te pup dulce si daca te mai pot ajuta cu ceva nu ezita sa intrebi.
Eu am fost azi la clinica ,mi-a venit insfarsit si mie ciclul (asta dupa ce inpealabil sunasem ieri la ei sa le spun ca am deja o intaziere de 14 zile a CM si daca se poate datora suprefactului aceasta intaziere).Ei au spus ca nu e normal,si sa ma prezint azi la ei sa-mi faca bhcg.2 ore mai tarziu dupa convorbirea telefonica cu ei imi vine CM asa ca azi ,ziua 2 ma prezint la control.Au zis ca-mi fac totusi testul ,precum si analizele hormonale si mi-au facut si echo ca de obicei urmand sa ma sune in dupamasa aceasta,iar daca totul e ok de maine incep stimularea.
Va pup pe toate dulce si la cat mai multe reusite

http://es.pg.photos.yahoo.com/ph/mela_oros/my_photos

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lindutza spune:

buna fetelor,
vreau sa va spun ca azi am fost la ecograf si am pe fiecare parte cite 5 foliculi mari dintre care cei mai mari au 17mm.Simbata fac urmatorul ecograf si s-ar parea ca luni o sa fie punctia si miercuri ET.Sper sa fie totul bine!!!!
Va

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Avalon spune:

KITTA, imi pare foarte rau pentru experienta ta de data asta, dar la fel ca si fetele iti spun sa nu te descurajezi si sa mai incerci, bineinteles dupa ce vezi rezultatul analizelor genetice. Atata timp cat acestea vor iesi ok si mai ai ovocite, poti incerca.

Intr-adevar, aceste analize genetice ar trebui sa le faca toate cele care au trecut prin cateva experiente fiv nereusite. Noi am facut cariotipul genetic si sotul microdeletiile cromozomului Y din 2004 dupa ce am pierdut sarcina, si le-am facut la initiativa mea.

Despre mine pot sa va spun ca m-am hotarat sa fac fiv in Ungaria la Budapesta. Aveam programare in aceeasi perioada si la Goldenes dar am anulat-o pentru ca am luat decizia sa fac in Ungaria tot la o clinica Kaali, cu dr.Kovacs. Am fost la o consultatie cu tot pomelnicul de analize, astfel incat s-a stabilit totul, schema de tratament, data cand ma voi duce acolo, tot-tot. Felul in care a abordat cazul nostru acest medic scolit prin occident pe mine una m-a cucerit.

In orice caz, vreau sa va spun doar ca am constatat si eu ca nu suporta comparatie felul in care esti tratat acolo fata de clinicile din Romania. Si la bani mai putini, paradoxal. E cel putin ciudat ca pentru echivalentul a 200 ron sa intri la ora fixata la consultatie intr-o clinica foarte dotata, impresionanta, cu traditie, sa stai timp de 2 ore (in conditiile in care sala de asteptare e plina!) cu un medic care sa te intoarca pe toata partile, sa-ti analizeze tot istoricul medical, ecografie, consult ginecologic, tot tacamul. Asistentele roiesc in jurul tau, vorbesc engleza si sunt extrem de amabile. Pur si simplu simti ca tu esti cel mai important, isi dau interesul sa faca asta si isi fac treaba cu multa seriozitate.
Apropo,dr. vorbeste cursiv engleza. Si mai are si simtul umorului Se pare ca pentru noi nu mai exista nicio analiza de facut, a facut chiar o glumita ca poate peste 10 ani se vor descoperi si alte analize pentru mine (eu tot insistam ca daca dupa 2 sarcini pierdute mai e cazul sa fac vreo investigatie)... Si desi m-am dus cu cele mai naspa analize hormonale pe care le-am avut de cand tot mi le repet eu, mi-a stabilit un tratament "softly" fata de ceea ce am facut pana acum si protocol scurt, pentru ca ei merg pe calitatea ovocitelor si nu pe doze uriase de hormoni.
Clinica utilizeaza toate tehnicile de ultima ora pe traditia austriaca (clinicile Kaali sunt renumite in Europa: Austria-Goldenes Kreuz, Bratislava, Szeged), fac AH, cultura de blastocist, ICSI, embrio-glue, absolut tot. Noua ne-a recomandat ET cu blastocist (apropo, ei nu sunt de principul ca pentru blastocist conditia e sa ai multi embrioni).
Preturi socant de mici fata de Romania: 1500 euro fiv... 500 euro ICSI...

Chiar daca nu mai sunt una de-a voastra (acum, deocamdata) nu inseamna ca nu voi mai trece pe aici pe la voi sa mai schimbam o vorba macar.

Lindutza, Cami, Bombonique, Pisix, multa bafta va doresc!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Moniland spune:

De Pisix ,mai stiti ceva?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns fireyes spune:

Kitta, ce noutati mai ai?
Lindutza, tinem pumnii stransi sa fie bine-bine!

http://tt.lilypie.com/VyPYp3.png

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lindutza spune:

Multumesc tuturor pentru sustinere!!!!!
Am emotii mari pentru cite ovocide vor fi.Sper ca si daca nu iese de data asta macar sa am rezerve congelate!!!!

Mergi la inceput