FIV in Austria cap ( 3)-Germania cap (2)

Raspunsuri - Pagina 16

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns cristal1995 spune:

Dragele mele colege de suferinta,
m-am intors de la consultatia din Viena, unde nu a fost deloc asa cum ma asteptam, mai bine zis cum imi spusese Kitta .
Sa va povestesc: aveam programare martea trecuta la ora 13 la prof. Feichtinger si la 15:30 la genetician. Cand am ajuns acolo, madam Mayer mi-a spus ca nu mai este la 13 consultatia, ci la 15:15 (cred ca a uitat sa ma anunte de modificare, dar ea o tinea sus si tare ca asa mi-a spus de la inceput)... Buuuuuuun. Trecand peste faptul ca eram cu piciorul in pioneze, inainte de plecare facand o entorsa de toata frumusetea la glezna, am zis “Hai, treaca de la mine”. Ne-am dus pe acolo si am mancat, i-am lasat analizele sa le faca xerox si ne-am intors la 15. Am intrat la dl prof, care avea un biletel cat casa cu analizele lipsa (biletel scris de aceeasi madam Mayer), analize pe care, bineinteles, le aveam in dosar !!! I le-am aratat, era subliniat cu markerul TSH-ul meu de 2,90 in ziua 2, mi-a dat tratament cu L-Thyroxin pe care mi-a spus ca trebuie sa-l urmez probabil toata viata (nutritionista mea s-a inchinat cand a auzit, trebuie sa vad cu cine de la Parhon mai pot vorbi despre asta, ca nu inteleg de ce am nevoie de tratament, sau ce influenteaza tiroida la FIV), nu mi-a facut nicio echo, i-am povestit cum am reactionat la celelalte tratamente, mi-a zis ca sunt « poor responder », ceea ce probabil este adevarat si mi-a fixat tratamentul pentru urmatorul fiv, care arata asa :
- Din ziua 21, Suprefact 0,3 mg/zi
- Aprednislon 5 mg, ½ tableta dimineata si 1 tableta seara timp de o luna
- Gonal 300+Merional 150 (deci cat 6 fiole de Menopur!!!)
- Thrombo Ass (pentru ca sunt fumatoare)
- Femibion (astea sunt la Elevitul, exista si varianta cu DHEA, dar mie mi-a dat fara)
Iar, pentru sot, Zithromax 1 tableta/zi in primele mele 3 zile de stimulare.
Dupa punctie, sau, ma rog, in preajma punctiei:
- Fluorex plus (ovule vaginale)
- Pregnyl 5000 (3 fiole)
- Doxycyclin 200 mg.

Si acum, sa va spun costurile : consultatia a fost 230 euro (doar a fost la domn profesor, nu ?!) si a durat vreo 20 min, testele genetice 300 euro (pe’astea le-am cerut eu) si APC 35 euro (nu o aveam facuta). FIV-ul costa 3650 euro+TVA (asta include ICSI, AH, blastocist, monitorizarea si estradiolul), trebuie sa fiu acolo in ziua 8 de stimulare, probabil ca vom face si Polar Body (geneticianul mi-a spus ca este 1200 daca ai pana in 5 ovocite si 1500 daca sunt mai multe, dar pe foaia care mi-a dat-o contabila scrie 1980 daca sunt pana in 5 si 2860 daca sunt peste 5, deci eu nu mai inteleg nimic).
Pisix are un pic dreptate sa fie suparata, si eu am fost, dar totusi cred ca merg pe mana lor, au experienta mare iar pentru mine va fi probabil ultimul FIV.
Asa ca ma pregatesc psihic, momentan de fiv, care va fi in ianuarie-februarie, sper sa scada TSH-ul ala sub 2 pana atunci.
Va pupic pe toate si scuze ca m-am intins ca o clatita!

Aly-"Inca mai sper..."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns elenada spune:

Buan fetelor
Cristal la care clinica din Viena ai fost?
Probabil ca ai mai zis dar nu am fost pe faza si sunt si eu interesata deoarce tot in Austria vreau sa fac fiv mai exact la clinica 4 Wunschbaby.
Pupici

elena***CAMPANIA NOASTRA *** www.petitieonline.ro/petitie-p28651051.html" target="_blank">PETITIA NOASTRA - semneaza si tu!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pisix spune:

Magduta – eu nu am tradus nimic, le-am dat asa – si unde nu intelegeau ma intrebau. Bine …la noi nu au cum sa nu inteleaga pt ca e vorba de un singur cuvant care e cam la fel in orice limba ….
Moniland- ha, eu credeam ca morula e stadiul dupa blastocisti ... Deci rectific, vreau si eu blastocistii meeeei
Elenada- m-am prins ca eu eram pisica vizata #61514;
Hm, pai chiar ca pare cea mai buna solutie … oricum, pana cand strangi tu banuti si fetele vor strange experienta si vei putea decide mai usor ce e cel mai bine pt tine...
Bq – vai in ce ritm se desfasoara lucrurile la tine ...deja poti sa-i vezi !!! Incredibil ...ce dragut, ma bucur din tot sufletul. Bar bhcg ai mai facut ?
Cristal – poate ca astea sunt doar mici ...nimicuri si in rest totul va fi perfect ! Stiu cum e, pana la urma e chestie de fler, de incredere, de feeling. Daca simti ca acolo ai avea mai multe sanse, acolo trebuie sa te duci.
Psihicul e extrem de important, e esential sa crezi ca vei reusi.
Elenada – da draga mea, despre clinica nr 4 zicea Cristal.

PisiX,
Viitoare Mami (O data si-o data)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sunshine4ever spune:

Pisix iti multumesc am gasit citeva cuvinte cu care sa inlocuesc, paoi oi vedea eu ce raspuns imi dau daca au inteles sau nu.

Va pup

in asteptarea unui ingeras

Mergi la inceput

Pisix: Mi-am dat seama ca despre clinica 4 vorbea ca am intrat pe site-ul lor si am vazut echipa de medici.
Ai dreptate pana fac eu fiv o sa am suficiente informatii ca sa iau decizia cea mai buna.
E interesant sa faci polar body dar e scump rau. Si noua ne-au zis ca ar fi bine sa il facem asa ca mai amanam si mai strangem bani.
pup

elena***CAMPANIA NOASTRA *** www.petitieonline.ro/petitie-p28651051.html" target="_blank">PETITIA NOASTRA - semneaza si tu!!

Mergi la inceput

Feletor o intrebare mai am.
Stiti cumva pe cineva care sa aiba de vanzare vreo cutie de Profertil.
Persoana care mi-a cumparat mie nu a gasit decat o cutie de 60 de capsule si acum se termina.
Mai am nevoie de inca una si abia in septembrie mai pleaca o prietena in Austria
Daca stiti pe cineva va rog mult sa imi spuneti si mie
Multumesc mult

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Avalon spune:

Cami30, nu ne dai si noua vestea? Ne tii cu gura cascata, asa? Sau nu s-a implinit sorocul?

Cristal, dar ce doza de stimulare ai primit! (de cal - as putea spune, dar nu vreau sa fiu nepoliticoasa )... Care a fost cea mai puternica stimulare pe care ai avut-o la fivurile trecute, cu ce ai facut stimulare si ce rezultate ai avut?

Ice, tinem pumnii stransi!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bombonique spune:

Polar body si mie mi-au propus, dar am refuzat. Teoretic 20% din embrioni se pierd la analiza (PBD), 50% nu ajung blasto, asa ca puteam ajunge cu 0 embrioni la transfer. Il las pe DD sa aleaga pt noi.
Analize nu am mai facut. Am intrebat, si au zis ca nu trebuie facut nimic, doar sa ma bucur de clipele astea! oricum nici cu estradiolul din timpul stimularii nu s-au stresat. La Wels nu se face de 100 de ori ca in alte parti. Sunt decisa sa-i ascult!

Bq

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Avalon spune:

Bombonique, stii ca au dreptate cu estradiolul, nici macar nu e relevant, valoarea nu arata decat estimativ cati foliculi vor fi la punctie... din pacate nu arata daca foliculii au si ceva inauntru. Aaa, pentru o prima experienta fiv ar fi relevant ca sa ajusteze dozele, dar atata timp cate exista monitorizare ecografica, nu vad rostul estradiolului.
Asteptam vesti de la eco urmatoare!

Monica, inteleg ca ti-au gresit analiza??? M-am mirat de cand am auzit ca au iesit ok bilirubina, colesterolul si transaminazele- care sunt un barometru pentru ficat. E clar ca a fost gresita, daca celelalte sunt in limita! Dar ce e curios ca v-au gresit-o la amandoi, si tie si sotului...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Moniland spune:

Da, Avalon, si eu ma mir. Dar daca ficatul mi-e ok insemna ca nu am hepatita, nu-i asa? Sau ma gandeam ca doar sunt purtatoare de virus fara sa-mi afecteze ficatul. Astept oricum markerii saptamana viitoare si atunci tot stresul si nervozitatea mea vor rabufni pe acel laborator si eu voi intra in FIV foarte calma.
Si stii cum se zice orice lucru e facut cu anume scop. La analize i s-a descoperit sotului valori uriase de trigliceride. Probabil pt. asta au fost aranjate asa lucrurile.
Bq, cum esti mamicuto? Ceva stari in afara de cele euforice?

Mergi la inceput