Nazdravani de august-septembrie 2003

Raspunsuri - Pagina 20

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns l_carmen2003 spune:

Cristina eu nu sunt atat de atee cat cred ca am bun simt! adica de cand se fac procesiuni la ortodoxi!? Ei bine se fac! Imprumutam fara rusine festivismul ieftin de la altii si il afisam cu aer de originalitate!
Si mai tata, sa fie o zi sau doua sarbatoare si inghesuiala dar e vorba de 10 zile! 10 zile de zgomote, urlete, muzica data la maxim - bine ca la noi sunt interzise manelele!!! - mizerie, inghesuiala...
Innebunesti efectiv, intr-un oras in care toti paseaza pisica unul la altul relativ la infrastructura veche si care scartaie, in care daca ai paralizat centrul ramai blocat... intr-un oras rupt in 3 parti cheie de lucrari interminabile, fara drum de centura pentru care se cearta de 4 ani ca chiorii toti binevoitorii!!! Timp in care faci ore cu masina! Iti macini nervii!
Ei bine in acest oras vin peste un milion de pelerini, sute de blanari si vanzatori de nimicuri de prost gust, care te sufoca... Si nu e de ajuns, ca mai ies si babele autohtone si se inghesuie acolo in curtea Mitropoliei, pe strazile inguste...
Si cu aere de mare realizare autoritatile aduc niste formatii prafuite sa cante! Si saracii pelerini si atatia prosti neaosi vin sa ii asculte si e cosmar... si in timpul concertului si ce ramane dupa... ca asa e la noi! Galagie, mizerie... OF!
E circ mare si de la an la an e mai rau!
Nu inteleg de ce nu avem noi cu totii liber in perioada asta. Sa ramana doar politicienii sa ii stearga la ... pe toti si gata ca oricum aia pelerinii nu ii pot vota pe ei! si nici noi...

E circ mare si de la an la an e mai rau!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danat spune:

Ce mai ma distrez cu puii nostri/ vostri...au crescut mari domle, personalitate puternica fiecare, ce sa mai zici!

Daca la fetitze nu ma mira chestia cu eleganta, la baietei ma cam lasa masca. Citeam de Alex, ca vroia si parfum, nene ma intreb ce or face peste vreo 10 ani?!
Raducu e din ce in ce mai atent la cum e imbracat,dar nu la nivel de eleganta. In schimb, ii place tare mult sa fie asortat ("cum mami sa ma incalt cu ghetele bleumarin, nu vezi ca sunt imbracat cu maro si bej? ma scuzati...). Ii place mult sa miroase frumos, inca nu a cerut parfum, dar ne pune pe toti, pe rand, sa-l mirosim dupa ce il spalam pe cap sau dupa ce-l mai dau cu lotiune de corp (rareori, recunosc, dar i se cam usuca pielea).

In schimb, la capitolul tupeu, ne specializam pe zi ce trece: zilele trecute ii tot repetam, dupa problemele cu burtica, ca uite mami de-aia e bine sa fii curat pe manute mereu, sa nu duci mana la guritza, ca microbii se urca pe manute, etc, dar spus cumva a poveste, sa nu pisalogim copilul, sa inregistreze ce-i spunem, la care raspunsul domnului Radu, plecand spre camera: " blaaa, blaaa, blaaa" Nu mi-a venit sa cred!!!! Cum domle, ghemotocul ala pitic care nu era in stare nici sa stea in picioare ca lumea acum putin timp, imi intoarce spatele si ma sutuie de nu ma vad?!?!?! E de rasu-plansu'.

Liliac nu mi se pare ca procedezi tu aiurea, ci ceilalti parinti...pai daca tot faci un gest, fa-l nene cat de cat omeneste, nu in bataie de joc. Asta spune mult despre omul respectiv. Nu zic sa cheltui sume, dar pt un pachet de biscuiti si o ciocolatica, se gaseste. Nu gandest insa toti oamenii la fel. unora pur si simplu nu le pasa de ceilalti. Numai ei exista si atit. AM invatat si eu tarziu de tot, acest lucru

Dana mama lu'Radu Stefan (Fecioras de 2003)

"Prietenii sunt aceia care te iubesc chiar si atunci cand te cunosc"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dana_ene spune:

Carmen, cum mai, 10 zile??? Dumnezeule, ce balamuc. Eu nu vad decat ce dau astia la stiri in ziua respectiva si atat.
Da, cred si eu ca e super enervant.

Apropo de eleganta, si Oana se incadreaza in categoria asta.
Sau o fi ceva legat de varsta, cum zice si Liliac?
Seara ne pregatim si noi hainutele pentru a doua zi. Sa fie cat mai asortate, foarte rar se imbraca in pantaloni, prefera rochitele, fustitele, sarafanele. Asta e. M-am obisnuit. Si desigur s-a cerut si ea parfumata, dar i-am explicat ca nu are voie la camin si a acceptat.

Danat, e de rasu-plansu faza cu "bla-bla-bla". Asa e, sunt extrem de precoci. Cel putin mie asa mi se pare. Pai, ce expresii au la varsta lor. Doamneeee!

Eu ce sa spun.
Cred ca Oanei i-a prins intr-un fel bine sa fie "sora cea mare".
Fetele astea ale mele chiar se iubesc. Dragele de ele!
Seara, dupa ce le citesc eu povestea (timp in care Roxana e un frichinici), urmeaza etapa urmatoare, cand OANA II SPUNE POVESTE ROXANEI. Nu va spun cat de atenta e aia mica cand ii povesteste Oana. Culmea!
Iar eu si Cosmin stam si ascultam ce se intampla in dormitor si in fiecare seara ne minunam de ele, de Oana cu cata responsabilitate ii spune povestea si cate detalii pune, iar de Roxana ce atenta e si cat de dulce e la final cand spune "Mai veau", iar Oana ii spune (foarte serioasa) "Maine!".

Am impresia ca e mult mai responsabila. sau poate ca asa e pur si simplu firea ei.
Si antrenoarea de la patinaj si profesorul de muzica de la camin mi-au spus acelasi lucru despre ea, ca "e foarte serioasa si constiincioasa". Va imaginati ce mi-a crescut inima. Stiti, desigur, cum e cand cineva iti lauda puiul.

Cris, eu banuiesc ca Andrei va invata poezia, dar daca nu va vrea s-o spuna, atunci nu o s-o spuna si gata.
Nu te mai necaji.
Ma gandesc la o motivare. Poate ca asta va functiona.

Mai, Liliac, ce aiurea. Asa sunt unii. N-ai ce face! Din pacate asta e lumea in care cresc copiii nostri, fir-ar sa fie!
Neaparat sa ne spui care au fost impresiile Andrei.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns liliac1 spune:

Chiar ca am ramas si eu masca la felul in care evolueaza puii nostri; auzi tu la Raduc "bla, bla, bla..." Cred ca m-as fi inegrit si inrosit si inverzit in acelasi timp, ca deh, ne dam duhul sa le explicam cateceva, si ei sunt cu ceva "timp" inaintea noastra. Cred ca de fapt noi ar trebui sa evoluam ca ei deja ne-au luat-o inainte.

dana_ene Ce-mi place de Oana!! Cum stie ea sa stabileasca limite!! Mi le si inchipui, dragele de ele, cum se pun la povesti!

cris Nu fi necajita din cauza unei poezii. Andra nu spune nicio poezie si niciun cantecel. Si asta nu pentru ca nu le-ar sti ci pentru ca nu-i place. Povesteste poeziile Nu memoreaza nimic automat. Cand se cramponeaza de cate un cuvant, pana nu-i intelege sensul nu trece mai departe. Asa ca se duce naibii toata poezia...
Siiii...15 ani zici??

carmen Eu imi amintesc cu drag de sarbatoarea Iasiului, de pelerinaj la Sf Paraschieva, dar cred ca in perioada studentiei mele nu era asa nebunie sau poate ca eram si eu un pic mai indiferenta la aspectele legate de aglomeratie. Deh, varsta!
Cum mai este Alex in raport cu gradinita? S-a reintegrat??

Despre frica de caini...noi o purtam in spate. Nu de alta dar mie mi-e o frica de mor de toti maidanezii si asta pentru ca am fost compostata in aprilie de unul care parea cel mai inofensiv posibil. Asa ca degeaba as incerca sa-i explic fetei ca n-ar avea ce sa se intample rau pentru ca ea face conexiunea imediat cu ceea ce mi s-a intamplat mie. Mai ales ca am fost in gasca la spital pentru antitetanos. Si-am si pazit cainele timp de 7 zile sa vedem daca se duce pe copca sau nu (in functie de asta trebuia sa imi fac antirabicul).

Frica de intuneric...uneori o avem, uneori nu. N-o avem atunci cand este "pisica" E inebunita dupa pisici si cica este mama lor, asa ca i-am citit pe undeva cum vad felinele pe intuneric.

Cu excursia de ieri, Andra a fost tare necajita si mi-a spus ca nu mai vrea sa plece in excursie fara mine Ea fiind foarte timida la primul contact cu altii, n-a putut sa-si "aleaga" un copil asa ca i-a sugerat doamna o fetita...si a fost necajita ca fetita nu s-a jucat cu ea. Alt necaz a venit de la niste flori. Madam n-a fost in stare sa ne spuna si de cate-o floare, asa ca unii au avut, unii nu si Andra i-a cerut una doamnei iar aceasta a ignorat-o. Asa ca am stat toata seara sa-i explic cum ca in loc de flori se poate oferi o cutie de ciocolata (stiind ca avea si-o cioco in sacosica), bla-bla-uri d-astea (vb lui Raduc!) si-am reusit sa ii aduc un zambet si-o oarecare liniste.

Sensibilitatea asta excesiva a ei nu este intotdeauna sanatoasa asa ca nu stiu cum naiba sa procedez sa nu fie atinsa de toate micile "tampenii" ale vietii, sa invete sa nu mai puna la suflet chiar orice fleac.

Va

Liliana& Andra-Maria

Fii asa cum simti si se va vedea in tot ce faci!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ankalaura spune:

Ce haiosi copii avem! Si ce imi place ce povestiti.
Uite eu nu m-am gandit sa bag "pisica" la inaintare la treaba cu intunericul...
Aia cu microbii o aplic de mult dar am obtinut un "dadada" si in continuare maini bagate in gura... Cre' ca e mai bun un "blabla"
Eliza e indrazneata, chiar se imprieteneste extraordinar de usor, si cu atat mai mult ma mira sensibilitatea ei si sentimentele, as zice vulnerabile... Cred ca nu eram la fel de derutata daca ar fi fost un copil timid

Mergem noi la prima sedinta impreuna. Avem un joc, cu multe jucarii si o tava mare de nisip pe care trebuia sa punem, fiecare, una eu una ea, cate o jucarie.
Ea isi alege animalele, eu fac o parcare pazita de un politai sau cam asa ceva
Animalele, toate aranjate ca si cand ar fi mers in aceeasi directie.
Si incepe
Ca asta e un rinocer, ca asta e un pui de leu, asta e tatal lui samd
A pus puiul in mijloc
Restul toti parca mergeau in aceeasi directie
Adica nu i-a pus de-a curmezijul
Si a inceput sa vorbeasca cu ea, psihologul
Cine e puiul cum il cheama
Cu cine sta
Unde e tata unde e mama
Mama era una mai mare mai in spate
Apoi s-a razgandit
Ca e alta mai micuta dar intr-o parte mai departe
Si cine are grija de puiul de leu (Simba)
Tatal lui
Imi venea sa busesc in plans
Dupa aia cica sa se duca animalele la vanatoare
Ca daca ramane puiul singur cum se simte
Nu ramane singur ca mami si tati stau cu el
Si daca si mami si tati trebuie sa se duca la vanatoare
Uite vine pasarea asta
Si a luat o pasare la care imita un zbor, dadea ea din aripi
Si daca dupa o saptamana pasarea trebuie si ea sa se duca la vanatoare
Uite vine ursul asta
Si daca dupa o saptamana trebuie si ursul sa plece la vanatoare
Vine prietena lui. Uite asta e prietena lui
Dar prietena lui e mica, sau e mai mare
E mica si ea, ca el
Si nu trebuie sa aiba grija de pui un adult?
Nu, sta cu prietena lui
Dupa aia cica vin si mami si tati

La mai putin de cinci minute a inceput iar sa adune toate jucariile sa si le puna inapoi in nisip de jur imprejurul puiului
Dar unde merg toate animalele?
Sa il vada pe pui
Acuma, desigur, ea mixa si cu poestea, cu Lion King, dar treaba cu cine sta cu puiul nu era din poveste
Sa il vada pe pui la botez
Deci el e mic de tot, m-am hotarat - inainte zisese ca nu stie ce varsta are puiul
Si tot asa am tinut-o o ora, de parca copilul meu imi povestea cu precizie ceea ce a trait pe cand era prea mica sa isi aminteasca. Ca de exemplu nu a zis ca puiul de leu merge la gradinita!
Deci e clar ca pe ea a marcat-o foarte mult primul an de viata, si stiam asta... A stat cu mine putin, apoi 7 luni cu mama, 2 cu soacra-mea, iar 2 cu mama de data asta la Constanta, fara noi, apoi o bona o luna, apoi inca o bona inca o luna, apoi gradinita...
Acuma... asta e... Speram sa reglam incetisor, pas cu pas, ca nu putem face altceva...
Sper ca in sedintele urmatoare sa incepem sa avem si raspunsuri, poate mi se contureaza si mie ceva mai clar in cap ca deja mi se pare greu de gestionat situatia... Vorba Danei, si eu am nevoie de mers la psiholog, mai mult ca sigur...

Anca mami de Eliza si Erika

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sasha.p spune:

Anka - e un inceput bun, tinem pumnii ...
Dana - chestia cu bla, bla, bla e din desene animate .... Ceva cu Minimax, cred, oricum e singurul la care se uita fi-miu. Si Sasha tot asa se exprima si exact in acelasi context, plecand spre camera lui.

Anca si Sasha

Nazdravani de Aug-Sept. 2003
"Iubiti-va parintii, caci viata fara ei este inspaimantatoare si absurda".

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dana_ene spune:

Am deschis un CAPITOL NOU

Sa continuam acolo...

Mergi la inceput