PRIETENE FARA TITLU (9)
Raspunsuri - Pagina 8
irinatunza spune:
Cu pampersul suntem si noi cam gata. Nu i-l mai pun decit noaptea preventiv pentru ca nu face deloc noaptea pipi. Asa ca , dupa ce ajung acasa azi, de diseara nu-i mai pun pampers noaptea ci doar o paturica din aia de la Happy dedesubt pentru accidente.
Irinutza si Sabina Maria (23 februarie 2006)
poze Sabina
http://www.dropshots.com/irinamav
monica70 spune:
Ole ole IRINUTZA ce mai faci? Mi-ai dat in cap acu',nu stiam ca mai trebuie sa umblam si noi dupa analize
Da' cand mi-o aduce mami incoa' pe Diana fugim impreuna pana in spate la gradi,sa imi zica alea sigur ce si cum,daca o cineva pe-acolo,fiind vacantza ...
Eu ieri am lucrat de nebuna la birou,am terminat bilanturi,declaratii si azi doar am fost in oras cu ele si pe urma am esuat la Deichmann la reduceri
asa ca am mai redus din buget,ca tot n-avusai timp in deplasare de shopping.
Dupa ce se trezeste Diana fugim pe strand,iar maine vrem sa stam toata ziua pe-acolo.S-ar putea sa avem si musafiri pe Ingrid et comp.
,ca si asa in fiecare zi ma intreaba Diana mea "UNDE-I DIANA DE LA TIMISOALA?" Asta e s-au obisnuit impreuna fetele ...
IRINUTZA lasa ca si a noastre-s tot "finutze" nu le vazusi in poze?
Cine ti-a recomandat alea pentru imunitate? A mea si-a facut imunitatea
prin schimb de bibe cu toate spiridusele cu care s-a intalnit,prin consumat pe plaja porumb fiert cu nisip, pernitze de cacao imuiate in galetusa de apa cu nisip,prin atins toate jegurile de trenuri si banci de prin gari ... si as putea continua ![]()

MONI SI www.dropshots.com/DIA1#date/2008" target="_blank">DIANA NAZDRAVANA (01.01.2006)
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=44e27bc599b84137e848b4" target="_blank"> PRIMII DOI ANI
"Scrie ca sa nu pierzi florile gandului tau, pe care, altfel le ia vantul !"- N. Iorga
www.versuri-si-creatii.ro/poezii/e/serghei-esenin-7zuduho/focul-vanat-7zudpho.html" target="_blank">
www.youtube.com/watch?v=weJ4a5cKGZ4" target="_blank">
irinatunza spune:
Moni, prin iunie Sabi a facut iar enterocolita si m-am dus cu ea la o pediatra din spital, ceva mai renumita. I-a facut o multime de analize pt. ca o banuia de 3 boli mari si late, dar urite. E vorba despre mucoviscidoza (fibroza chistica), sindrom de malabsorbtie si boala celiaca (intoleranta la gluten). Printre altele i-a facut si radiografia pumnului (ca am citit ca si tu trebuie sa-i faci Dianei) din cauza ca e prea subtirica pt virsta ei, asta ca sa vada de corespunde virsta osoasa cu virsta ei reala, sa nu fie vorba cumva de un retard de crestere. I-au iesit toate bune, mai putin la chimism unde i-a iesit amidon extracelular si intracelular, adica intoleranta secundara la lactoza si probabil si la gluten intr-o oarecare masura. In fine, momentan e pe regim de lapte fara lactoza pentru o perioada de 6 luni si cu cereale fara gluten si fara dulciuri. In rest are voie orice. A zis ca nu e nimik grav, copilul e sanatos si ca ase e soiul ei, subtirica si s-o las in pace.
Evident ca mi-a zis sa nu ma gindesc s-o dau la cresa cu sensibilitatea ei digestiva inainte de 5 ani. Dar n-am incotro, ce sa fac cu ea. O sa incerc asa , si daca totusi o sa fie rau gasesc alta varianta. Ne-a recomndat vaccinul Prevenar care costa vreo 3.2 mil dar nu se gaseste asa usor si Lantigen B pentru cresterea imunitatii. Cred ca o sa ii dau doar Lantigen si ce-o fi o fi.
Ne e si noua greu sa stam asa despartiti cite o saptamina, mai ales ca Sabi plinge mereu dupa tati, iar "poarca" de cumnata-mea ... ce sa mai .... n-am cuvinte ... e o "poarca" si atit.
Deci tu n-ai de gind s-o ajuti cu imunitatea. O dai program intreg sau o ia buni la ora 12?
poze Sabina
monica70 spune:
Of ca am scris un mesaj cat o zi de post si s-a duuuuus 
IRINUTZA imi pare rau de Sabina,lasa ca se intremeaza ea,o sa se imunizeze cu toate pe la gradi! Pe Diana o las la program prelungit - programul e 6-17,dar o vom duce 8-15,30 - o scoate mami,ca io nu o sa ajung acasa decat dupa ora 17 de la noul serviciu ... Si doctorita noastra de familie (nu pediatra Dianei) mi-a zis sa nu o duc decat pe la 4-5 ani si doar la gradi privata
ca se va imbolnavi des, bla bla ... Om vedea,da' io aci o duc langa bloc ,la asta de stat,unde si cine si cu ce sa o care prin oras pe la nu stiu care gradi privata? Si eu si frate-meu aici in cartier am fost la gradi si scoli si n-am crapat.
Trimit o tura si revin,sa nu mai pierd iar tot ...
MONI SI www.dropshots.com/DIA1#date/2008" target="_blank">DIANA NAZDRAVANA (01.01.2006)
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=44e27bc599b84137e848b4" target="_blank"> PRIMII DOI ANI
"Scrie ca sa nu pierzi florile gandului tau, pe care, altfel le ia vantul !"- N. Iorga
www.versuri-si-creatii.ro/poezii/e/serghei-esenin-7zuduho/focul-vanat-7zudpho.html" target="_blank">
monica70 spune:
La gradi era doar femeia de serviciu si se pare ca grupa mica incepe doar din 15 septembrie,iar analizele cam alea-s de care ziceai tu ,Irinutza
Zicea ca vor fi doua clase la grupa mica si ambele au educatoare tinere,una va fi chiar nou angajata la gradinitza asta ca a iesit una la pensie ... Mai sun eu saptamana viitoare,poate dau de directoare.
Apropo de radiografia pumnului,noua nu ne-a recomandat nimeni sa i-o facem,Ingrid mi-a zis ca poate ar trebui ... Am fost ieri la ortoped pentru mersul spre interior si ne-a recomandat fizioterapie acasa - mers pe varfuri,pe calcaie si balacit in apa cu dat din picioare,totul in joaca si pe cat se poate zilnic.Si trebuie sa o duc sa o puna la ceva calculator sa masoare daca are sau nu,nevoie de talonet la incaltaminte. La sternul infundat nu trebuie fizioterapie,a zis ca se regleaza singur in timp pe cum creste si i se dezvolta musculatura.
monica70 spune:
IRINUTZA deci tu i-ai facut toate analizele alea doar pentru ca e micutza si subtirica??? Pai e normal sa fie asa ,doar si tu esti mai micutza si subtirica !
Cu enterocolitele e mai nasol,doamne multzam ca n-avuseram parte si eu chiar i-am dat Dianei sa manance chiar si anul trecut la mare, mancare de la restaurante si terase gen "impinge tava". La fel i-am dat si de la tzara lapte de la ce vaca s-a nimerit
si a fost ok.Eu sper sa fie ok cu imunitatea in continuare ,acum evident ca se vor mai lipi de ea niscaiva "secretii" de pe la gradi' ,e inevitabil. Nu te necaji ca esti nevoita sa o dai la gradinita,o sa vezi ce bine ii va prinde! Diana mea abia asteapta sa o duc la gradinita, da' se pare ca trebuie sa mai astepte o luna 
monica70 spune:
Noi avem o problema,dar sper sa o rezolvam cat de cat intr-o luna: schimbarea programului de somn al Dianei! Ea se culca seara abia pe la 23,iar la amiaza doarme intre 14 si 17! Trebuie sa ne apropiem incet de o culcare pe la maxim ora 22 si sa doarma la amiaza intre 13 si 15 ...
La ora asta Diana inca doarme,am facut bagajele numai sa o tulim pe strand de cum se trezeste.E groaznic de cald, cca 39 de grade
Am zis ca m-apuc de conta',da' n-am chef,poate diseara ...Si de gatit ar trebui,dar pe caldura asta nici gand.La fel de calcat ... Nothing! La strand cu noi,desi mi-e cam groaza sa scot nasul afara de la aerul conditionat ... Noroc ca pe strand sunt multi copaci batrani si e si multa umbra,maine ne instalam niste chez longuri la umbra si acolo o culcam pe Diana la amiaza,acolo mancam ... ca-s cel putin 100 de terase,restaurante si cluburi in zona cu de toate.Sunt curioasa cum e, ca au terminat de renovat luna asta bazinele,l-au facut cu valuri pe cel mare si in baziunl de copii e apa calda acum.Daca-s ok, nici nu merita sa mai ne fatzaim pana prin Felix,unde-i aglomerat rau,nu-i umbra deloc ,apa e prea calda ...
miraklucker spune:
¨....n-am citit nimic de doua zile!!
....numai ce am dus-o pe omi la gara, acum asteptam sa sune cealalta buni sa mergem sa o recuperam, ....apoi am de spalat, apoi trebuie sa bucatareasc, ne chefuim si inca in doua ture, maine si poimaine.
...Moni m-ai intrebat cat are Selin. 11,7 kg si vreo 86-87 cm masurata acum vreo 2 saptamani. Daria a trecut de 12 si are 91 cm. si ma mai mir de ca ma intreaba toata lumea daca sunt gemene
. De 3 zile i-au dat la moadmasela mica 2 canini. unu sus si unu jos pe aceeasi parte. De aia probabil nu mai manaca NIMIC^.....binenteles cu exceptia dulciurilor de orice fel pe care nu le refuza niciodata
V-am pupat
Mira mami de DAVID (15.08.2002) DARIA(20.11.2004) si SELIN (07.02.2006)
Poze noi.....cu noi
monica70 spune:
Ne-am intors si noi de la strand ,acum suntem la ora de baie,adica Diana se balaceste intai,asa ca sa mai scriu vreo 5 minute ...
MIRA e clar, la tine amandoua-s la categoria pana ,adica "finutze" vorba Irinei
Da' la dulciuri is primele ,evident. Deci esti cu musafiri,pai pune bunicile la bucatareala ![]()
Io am zis pas la gatit,am bagat pe strand in mine doi langosi cu branza si marar
,de fapt unul jumate,ca jumate din unul a mancat Diana.Iar taica-su a bagat mici , a reusit si Diana sa manance unul ... In rest am baut suc amandoua in nestire - eu si o treime din halba lu' husband 
Baziunl de copii e super,mare,apa numai buna de mbalaceala,in schimb in alea mari apa era rece brrr,in unul mai mergea cat de cat,dar mai nasol e pana intri ... Si puhoi de lumeeee,vai de maine altadata era atata lume doar in WE eventual.Dar la asa calduri ... e de inteles.Fug sa spal matza ...
irinatunza spune:
Moni, analizele alea le-a prescris dr din spital ca a zis ca si copii prea micuti trebuie investigati suplimentar nu numai aia mai grasuni.
A zis ca are oasele foarte subtiri si ca e micuta, ca are capusorul cam micut (vreo 47 cm diametru) dar ca e inalta.
poze Sabina