***Capsunele-n scutecele de mai iunie 2007 (72)***

Raspunsuri - Pagina 17

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Ninutza spune:

Carstea, Doxinu, foarte frumoase filmuletele voastre...de baieti nici nu se pune problema. de la Miruna.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Graviduta spune:

quote:
citat din mesajul lui arcadia
gravi, merci ai idee la ce distanta sunt statiunile din oferta de barcelona? eu stiam de ele dar as prefera sa stau in barcelona daca sunt departe, ca vreau mai mult sa vizitez orasul decat sa fac plaja. eu iubesc marea dar nu-mi place la plaja, mi-e de ajuns o baie-doua in mare ce mai face Mara?

Sa stii ca nu prea m-am uitat pe oferta, doar am vazut ca ar putea fi de interes si am forwardat-o. Dar in mod sigur nu stiu, pt ca nu cunosc zona. Acum am fost pt prima oara in zona aia.
Curse low cost - Wizzair sau Clickair de la Iberia. Probabil ca mai sunt si altele.

quote:
citat din mesajul lui doxinu Fetele cu multa placere si am uitat sa va zic de baita: mi-a zis sal spal cu sapun pe tot corpul doar de 3 ori pe saptamana,in rest doar pe gat,axile si zona genitala in fiecare zi,cicarestul corpului se spala doar cu apa(inafara de cele 3 ori cand il sapunim complet),iar pe cap de maxim 2 ori pe saptamana.

Sau ar mai fi varianta de a-i spala o zi cu gel de dus sau ce folositi voi (eu folosesc Mustela), iar ziua urmatoare cu galbenus de ou simplu, fara nimic adaugat (in ziua respectiva o spal pe Mara cu gel doar pe maini, subrat, tuturina si labutele picioarelor).

Chiquitita, pt viermisori lapte + usturoi, impreuna.

quote:
citat din mesajul lui ella_74Gravi,
Mica are dreptate, Bulgaria nu se compara cu Turcia/Antalya; am fost doar la Nisipuri anul trecut, imediat ce-am intarcat, ca vroiam la mare; am zis ca in statiunea aia nu mai calc; oribil loc; si n-am vazut decat Kempinski si Admiral care sunt de 5 stele oficial.

Sunt constienta de diferenta asta, dar nu am mai gasit locuri la RW, desi am cautat innebunita, inclusiv la agentii din Constanta. Erau si alte hoteluri, dar, cum nu aveam recomandari de la cunoscuti, nu stiam prea bine ce sa alegem. Ne hotarasem pt unele, dar ne-a venit propunerea asta si ni s-a parut convenabila, ca mai scutim niste bani. O sa stam in apartamentul unor prieteni, utilat cu de toate si la 5 min de plaja, in Sunny Beach. E intr-un condominium privat, cu paza etc. Am inteles ca statiunea e buna, nisipul bun, mancare o sa-i fac eu Marei si luam si borcanele, iar noi o sa mancam la restaurantele de-acolo. Nu suntem extrem de pretentiosi, asa ca eu cred ca o sa fie bine, mai ales ca pot controla ce mananca Mara. Targetul nostru pt concediul asta e marea, nu ne trebuie altceva, poate o sa facem niste plimbari catre Balcic, daca o fi pe aproape ca mi-ar placea sa-l vad. In Turcia s-ar putea sa mergem la anul, poate de Paste. Sunt ferm hotarata sa nu merg cu avionul acum cu Mara. Poate sunt si exceptii, adica bebei care nu au nimic la decolare, dar eu am vazut cu ochii mei (si urechile mele ) cum plangeau copilasii aia si chiar nu vreau sa se intample asta. E mica, avem tot timpul sa o luam cu avionul. In plus, nu cred ca ar sta locului. E greu cu un copil asa mic, ca nu intelege. La anul o sa inteleaga un pic mai mult. Merci mult pt informatiile despre Turcia. O sa-mi fie utile.
Cand ne intoarcem in tara, o sa mergem la munte (poate imi recomandati si mie niste pensiuni k lumea, unde ati mers cu copiii, dar nu in Sinaia, Predeal sau Busteni, ca am tot fost acolo).

Ce scump e Bob, intotdeauna mi-au placut copiii blonzi cu ochii negri. Si Mara are ochii negri (nu prea stim de unde, ca eu ii am versi, iar mariu verzi caprui), dar e satena.

quote:
citat din mesajul lui chiquitita
Intrebare referitoare la cereale: mai dati cereale, de care, din cele de peste 1 an? La nestle sunt doar cele cu cacao si ea nu e innebunita dupa ele. Sunt de la alte marci pentru peste 1 am? Fara lapte? Ma gandesc ca sunt mai consistente cele de peste 1 an.

Eu ii dau Marei mai multe tipuri, sunt unele "5 Cereale" cred ca de la Nestle (fara lapte), ii mai dau unele cu lapte de la Milupa ("Cereale cu biscuiti"). Intr-un timp ii dadeam cereale Noapte-buna, cu grau si tei de la Nestle (fara lapte). Toate de mai sus sunt peste 6 luni, dar asta e varsta minima, merg si dupa un an.
Nici Mara nu spune mai mult de "mama", "tata", "apa", "pa-pa", "ata" (gata), "ti-ta" (tic-tac) si niste chestii pe care noi le intelegem, dar nu le pot reproduce aici ca sunt mai mult onomatopee.

Kid, multa sanatate la bebelandru.

Alina si Mara vrabioara (27 iunie 2007)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Madi spune:

quote:
citat din mesajul lui chiquitita

Madi, fa shake, cum a zis ella cu cerealele, eu pun chiar toata apa si e ok, asa agit si laptele praf si cerealele. De ce zici ca e Ana grasuta? Cate kg si ce inaltime are? Mie din poze nu mi se pare. Mi se pare tocmai bine. Ina stea 2 saptamani acnd Livia a vreut doar lapte mai puneam cereale si tot a slabit. Poate ca ingrasa daca am da 2-3 mese pe zi exclusiv cereale.

Chiquitita, mami de Livia (08.06.2007)

Chiqui eu nu le amestecam in biberon, ci faceam mai intai laptele in biberon si pe urma ma chinuiam sa i le amestec in castron, pentru ca eu i le dau cu lingurita. Nu ii dau decat laptele si apa cu biberonul, in rest totul cu lingurita. Dar o sa incerc si asa, si pe urma i le pun in castronel.

Ana are 74-75 de cm si aproape 10 kg. Acum nu e grasa, dar e impanata si nu vreau sa exagerez cu mancarea (ea la pranz ar manca si 300 si ceva de grame) pentru ca mai tarziu tot ea va avea de tras daca se ingrasa. Doctorita mi-a spus ca portia de mancare sa fie de maxim 250 de g, si incerc sa respect.

Madi si Ana Teodora (27 aprilie 2007)

Asa creste Ana

Maturitatea omului este de a reusi sa gaseasca seriozitatea cu care se juca cand era copil.

"Daca ti se pare ca esti prea mic ca sa ai un impact, incearca sa mergi la culcare cu un tantar.”

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ioana13 spune:

Ce mai papam noiAm pierdut un mesaj baban, asa ca acum scriu f pe scurt
Dimineata
Cereale cu fructe bleduite sau cu suc de fructe(milupa, 7 cereale)
Omleta
Piine cu unt si lapte
Prinz
Ciorbe/supe ca pt noi, dar mai putin sarate
Felu II: boabe de porumb fiert(le-am ras cu un cutit) blenduite cu carne de curcan... le blenduiesc sa fiu sigura ca maninca, citeodata ii e lene sa mestece
Azi fac mincare de dovlecel cu peste
Cina
Gris cu lapte
mamaliguta cu brinza
iaurt cu piine(mare amator de ;piine si de aruncat cu ea pe jos)
piine cu unt si dulceata
legume fierte

Ioana mama de
Patrick Alexandru (01.06.2007)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bettyR spune:

Ioana, cum faci dovlecei cu peste? ca am atatia de la gradina de la socrii si Andreea e mare amatoare de peste.

Vad ca toti aveti 3 mese de mancare si 2 de lapte. Noi avem 4, drept ca mananca tare putin la o masa.

Noi mancam cam asa:

Dimineata, intre 9 si 10:
fructe cu biscuite si iaurt
paine cu unt
paine cu ou - ochi mai tarisor

Amiaza:
supe, ciorbe ca pt noi cu sare mai putina
felul II tot ca pt noi dar ne-am adaptat noi la meniul ei din care fac un piure diluat cu supa de legume ( mazare cu pui, varza a la cluj cu carne de vitel, pui cu smantana, peste pane cu piure de cartofi)

Gustare la ora 5-6
ori tot mancarea de la amiaza daca nu a mancat peste 100gr
fructe
biscuiti
branza fagaras cu fructe

Seara pe la 8-9
cereale cu fructe
branza fagaras cu fructe
peste

Betty, mamica fericita de Andreea (13.05.2007)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns An@ spune:

Un citat din "Totul se intampla inaite de 6 ani" de Ana Savin, ref. la mancare, nervi,...si noi suntem din clubul "multe feluri de mancare la o masa...pe alese, pe culese...". Ceea ce scrie mai jos nu e nimic nou, stim toate cu siguranta, doar ca e greu sa ramanem calme..

"O alta problema delicata pentru mame este hranirea copilului. Aceasta este, de fapt, varsta la
care apar problemele de alimentatie. Cu toate ca, în afara cazurilor unei boli serioase, nu ar trebui sa
existe probleme. Singurul motiv psihologic este acela ca, probabil, parintii nu sunt prea buni profesori
in domeniu.
Sa vedem împreuna ceea ce se intampla deseori. In jurul vârstei de un an, un copil se arat a fi
putin mai dificil si mananca mai putin bine. Sa nu fim surprinsi, deoarece daca ar continua sa manance
la fel ca inainte, curand l-am putea duce la circ, ca pe un fenomen. Copilul isi manifesta individualitatea
in preferintele alimentare. In plus, ca si la adulti, apetitul sau variaza de la o zi la alta si de la o
saptamana la alta. Deseori o mama se nelinisteste vazand copilul care mananca prea putin. Contrariata
si speriata, mama incearca sa-l forteze sa manance. Din acest moment intram într-un cerc vicios. Cu cat
mama insista mai mult, cu atat copilul este mai capricios si ostil. Cu cat mananca mai putin, cu atat
mama se nelinisteste mai tare. In scurt timp mama se gaseste in fata unei probleme, acolo unde nu era
de fapt nici una, cu putin timp inainte.
Toate acestea sunt perfect inutile. De ce? Deoarece noi parintii avem un aliat de talie mare:
foamea naturala a copilului. Daca ii oferim meniuri variate, echilibrate, si daca il lasam sa se descurce
singur, va manca suficient din ceea ce se gaseste in fata sa pentru a ramane sanatos si puternic. Trebuie
sa respectam propria sa individualitate in obiceiurile alimentare. Lasati-i gustul sa se schimbe din luna
in luna si apetitul din zi în zi. Daca refuza în mod brusc un fruct sau o leguma dupa care era innebunit
saptamana trecuta, ce ii puteti face? Dat-i libertatea sa o refuze si nu incercati sa il fortati sa o manance.
Daca oferiai copilului mese complete, variate ai bine echilibrate ai daca il lasati sa manance dupa
nevoile sale, nu veti avea niciodata o problema de nutritie.
Varsta primilor pasi este aceea la care copilul poate incepe sa “ciuguleasca” intre mese. Aceasta
se datoreaza, in parte unui apetit mai putin viu si deoarece exista pentru el elemente mult mai
interesante decat hrana. Pur si simplu incepe sa se joace la ora mesei. Prin “alte elemente”, inteleg,
activitati cum ar fi transformarea continutului farfuriei în ciorbita, prin adaugarea de apa, batutul cu
furculita în masa, sau aruncarea mancarii pe jos. Acest fel de comportament este uneori foarte iritant
pentru mama. Dar, este important sa acceptam ca aceasta este o activitate normala pentru un copil mic.
Nu este un gest deliberat de provocare sau de opozitie vis-ŕ-vis de mama. Cum reactionam? Uneori
pacaliti-l sa ia cateva ingitituri in timpul jocului. Alteori, daca vedeti ca nu il intereseaza ce mananca si
ca vrea sa se joace, spuneti-va ca s-a saturat. Coborati-l de pe scaun si strangeti farfuriile. Daca incepe
sa planga, mai incercati o data.
Am ajuns la un moment important: cum învatam un copil sa manance singur? Va spun un singur
lucru: dati-i ocazia.
Daca ati lasat copilul la sase luni sa tina singur biscuitul din care manca, l-ati pregatit deja sa
invete sa manance singur cu lingurita. Copilul care nu a fost niciodata lasat sa manance singur, cu
degetele, intre sase luni si un an, va avea probabil putina intarziere in a invata.
Cand copilul dumneavoastra va ajunge aproape de varsta de un an, va remarca probabil lingurita
si va arata printr-un oarecare semn ca este pregatit sa invete sa manance singur. Lasati-l sa incerce. Fara
indoiala ca dumneavoastra il puteti hrani mai repede si mai bine, dar este indicat sa rezistati tentatiei. A
continua sa-l hraniti dumneavoastra va intarzia cresterea increderii in el însusi si a initiativei.
Chiar la începutul primilor pasi, intre 12 si 16 luni, majoritatea copiilor doresc sa manance
singuri, cu lingurita. Daca nu ii dati posibilitatea la aceasta varsta, a incerca sa manance singur nu va
mai fi atat de interesant pentru el si va dori ca mama sa continuie sa il hraneasca".

mami de Ana (22 mai 2007)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Madi spune:

quote:
citat din mesajul lui Ninutza

Pozici Mirunica

Miruna Maria, 5 iunie 2007

Ninutza am vazut pozele voastre din iulie si voiam sa iti spun ca ai o fetita adorabila!! Imi place mult cum increteste ea nasucul cand rade, iar poza in care face nani e preferata mea! Sa ne mai povestesti ce face Miruna, ca vad ca stie sa coloreze si sa faca si shopping

Madi si Ana Teodora (27 aprilie 2007)

Asa creste Ana

Maturitatea omului este de a reusi sa gaseasca seriozitatea cu care se juca cand era copil.

"Daca ti se pare ca esti prea mic ca sa ai un impact, incearca sa mergi la culcare cu un tantar.”

Mergi la inceput

Ninutza, Miruna a colorat acolo??

Betty dovlecelul il dau prin razatoarea mare si il fac cu putin lapte si faina, ca un papricas, dar fara ceapa. Pestele il fierb separat le amestec in farfurie... ca numai mascat il maninca.
Si P bea lapte de 3 ori ziua(inainte de cele 2 somnuri de zi si seara) si o data noaptea. el nu adoarme fara lapte... de aceea nu ii dau foarte mari portile de mincare, dar el se satura totusi, ultima bucata de multe ori o lasa in farfurie.

Ioana mama de

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ninutza spune:

MADI, multumim pentru complimente. Mirunei ii place mult la shopping...ia de pe raft si pune in cos sau ia din cos si pune inapoi pe raft. De aceea mereu tre sa fiu atenta cu ce ma duc la casa

IOANA, bineinteles ca nu Miruna a colorat.Eu colorez si ea ma imita...mazgaleste si ea pe deasupra

Mergi la inceput

Ninutza... m-am linistit... ca al meu nici nu umbla singur, dar sa coloreze. In schimb ii place tare sa se uite pe o carte cu povesti, pe care singur o ia din biblioteca si studiaza micile desene din ea, insotite de "oooo" si latrat de catel cind vede vreunu...
P latra de cite ori vede un ciine pe drum, sora-mea chiar a zis ca latra mai bine decit un ciine. Si face precum cocosu. De la mine nu vrea sa imite nimic, dar cind aude un animal live imediat il imita... Cred ca tare bine s-ar fi adaptat in padure.

Ioana mama de

Mergi la inceput