Mamici norocoase de Ianuarie-februarie 2009 (27)
Raspunsuri - Pagina 5
Leditia spune:
quote:
citat din mesajul lui Selene_Bunny
Fetelor, va rog frumos, ma lamuriti si pe mine cu ceva?
Doctorul mi-a spus sa iau Duphaston si No-Spa, 3 / zi, pentru iminenta de avort. Se poate ca Duphastonul sau combinatia Duphaston + No-Spa sa faca rau, in unele cazuri, si nu bine?
Va intreb pentru ca, atunci cand am fost la medic (sambata, adica), nu mai aveam dureri de vreo 3 - 4 zile. Am inceput sa iau medicamentele sambata seara. Toata ziua de duminica am avut dureri. Am luat si duminica dimineata + duminica dupa-masa, la interval de 8 ore, si azi-noapte nu am prea putut dormi de durere. La 4 dimineata, eu imi tineam burta in maini si ma leganam. Trebuia sa iau si azi-noapte, dar n-am mai luat, in momentul de fata, durerea s-a potolit.
Ce sa fac? Sa iau in continuare? Ca eu nu mai pricep nimic, am dat-o in plans... In plus, pe prospect scrie o doza, iar doza recomandata de medic e mai mare...
Selene,suna dr si spune-i.De la medicamente nu te doare burtica,tocmai ca atat progesteronul cat si no-spa relaxeaza muschii si fac ca uterul sa nu se mai contracte.
Eu iau utrogestan,6 pe zi..intravaginal(cu mici si rare exceptii..cum ar fi azi,ca merg la dr pt secretie si il iau oral)No-spa si eu am indicatie sa iau zilnic,dar si scobutil..Iau doar la nevoie.Sambata cand eram la serviciu si mie mi-a fost rau..stateam eu mandra in picioare si deodata pac un cutit in burta de m-am indoit de durere..m-am asezat..Hmm,deja ma luase teama.Am bagat 2 no-spa...n-a trecut!Ma gandeam sa plec acasa si sa-mi iau medical..am mai stat putin si am luat si-un scobutil.(la asta trebuie sa iau 2 pe zi..am luat 5 pastile de cand mi l-a prescris..adik in 2 luni aproape)Poate ca ce simti tu sunt contractii si ar fi bine sa-l suni si sa-i spui..eventual sa-ti dea ceva mai puternic,sau sa te trimita la spital .
Eu sambata m-am speriat chiar daca eu nu m-am tinut cu mainile de burta ca tine..si din ce povestesti tu pare mult mai rau decat a fost la mine..si totusi eu era cat pe ce sa plec de la job si sa o sun pe dr.
Ai mare grija de tine si de bb.
Smaranditza,crisia..ma doare sufletul pt voi,caci stiu ce inseamna,am trecut prin nenorocirea asta de 3 ori :(..Sper sa va ajute Dzeu sa treceti cu bine peste aceasta incercare.
Mara bine ai venit!Sarcina usoara in continuare si un bb sanatos.
Eu azi merg la dr pt secretie...brrr,sper sa fie bine..Imi place cand merg la eco si-l vad pe bb,dar nu-mi place cand merg pt secretie,control..urasc valvele alea..
Va doresc o zi superba.
POZE
Minunica mea
15+
Selene_Bunny spune:
Mersi, Ledi! Intre timp, am sunat-o pe mama, care a luat legatura cu doctorita ei in privinta Duphastonului si... intr-adevar, NU toate persoanele tolereaza Duphastonul. Si eu m-am gandit ca nu e de la medicamente, si atunci, de ce naiba m-au apucat durerile astea dupa ce le-am luat, daca inainte nu ma mai durea?
Leditia spune:
quote:
citat din mesajul lui Selene_Bunny
Mersi, Ledi! Intre timp, am sunat-o pe mama, care a luat legatura cu doctorita ei in privinta Duphastonului si... intr-adevar, NU toate persoanele tolereaza Duphastonul. Si eu m-am gandit ca nu e de la medicamente, si atunci, de ce naiba m-au apucat durerile astea dupa ce le-am luat, daca inainte nu ma mai durea?
nu stiu cum e cu duphastonul,ca eu n-am luat niciodata..eu iau utrogestan,intravaginal..si se absoarbe mai bine si nici n-ai probleme cu greturile.Multe persoane acuza greturi daca iau progesteronul oral.Eu in locul tau as lua utrogestan...Totusi,pe ce baza ti-a pus diagnosticul de iminenta de avort?Ca eu stiu ca ti se pune daca sangerezi,daca ai contractii..si evident te interneaza!Nu poti merge si la un alt dr?Nu stiu,pt a doua parere..
POZE
Minunica mea
15+
roxanaz spune:
buna dimineata!
Smaranditza imi pare tare tare rau pentru voi . sper sa iti revii cat se poate de repede si sa vina si bb sanatos.
Selene nu as crede totusi ca durerile sunt de la duphaston. dar poti incerca sa il inlocuiesti cu utrogestan.
Iris tocmai ma pregateam sa intreb de tine... ca aveai prea multe restante
Porumbita bine ai revenit din vacanta, imi pare bine ca v-ati distrat!! normal ca nu ai chef de munca acum.... cine ar avea poze din conced n-ai?
mara95, bine ai venit printre noi, esti pe pistuta.
DarkBendis misto kit-ul ala de unghii.... daca il vezi pe undeva pe net da-mi si mie link te rog, suna tare interesant.
sambata am fost si eu la eco, am vazut copchilu' mic care e in continuare cu o saptamana mai mare decat calculele, 13s si o zi, 6.81cm, pliu nucal 2cm..... azi am dat si sange ptr dublu test. nu statea o clipa locului, avea mare chef de joaca dumnealui.
in rest am fost putin in Delta sambata, vremea a fost frumoasa, ne-am plimbat cu barca vreo jumatate de ora, am avzut pelicani si egrete din pliin... si-am hotarat sa mergem cateva zile sa ne relaxam pe la sfarsitul lui august.
cam atatea vestile de pe frontul de est... sa aveti o zi frumoasa!
Selene_Bunny spune:
Pe ce baza, nu stiu exact, si rein m-a intrebat... O fi vazut uterul mai contractat, Dumnezeu stie...
Daca o tine tot asa, cred ca-l iau pe iubi si ma duc la spital, la urgenta... Numai sa rezist pana la 4, cand vine el...
N-am niciun fel de sangerari, nici greturi, nici dureri de cap, doar dureri de... burta, le zic eu, dar nu sunt chiar de burta, sunt mai jos... Acu', de exemplu, ma doare in stanga de parca am un cutitas bagat acolo, adica durere destul de puternica si clar localizata... Totusi, nu e asa de tare ca aseara, e cu vreo doua trepte mai jos... :))
roxanaz spune:
in loc de no-spa poti face un cocktail litic de papaverina+scobutil+no-spa, injectabil - adica 3 fiole odata.
Selene_Bunny spune:
Mersi, roxanaz. O s-o intreb si pe doctorita aceea la care am mai fost, sper sa ajung azi pe la ea.
Leditia spune:
Selene,in locul tau as merge si la alt dr sa-si zica si el parerea si eventual sa-mi prescrie un tratament.Ai zis ca deja ai vbit cu dr tau.(nah eu abia acum am intrat pe forum,in weekend am muncit)Ce ti-a zis?
POZE
Minunica mea
15+
Leditia spune:
quote:
citat din mesajul lui roxanaz
in loc de no-spa poti face un cocktail litic de papaverina+scobutil+no-spa, injectabil - adica 3 fiole odata.
Exact!Ca mie cand mi-a marit doza de no-spa si mi-a dat peste si scobutil..mi-a zis ca daca nici asa nu-mi trec durerile ma trece pe injectabil!Si eu care am fobie de injectii,ace..am facut ochii mari ,mari si i-am zis ca nuuu,prefer sa fiu cuminte si sa iau pastilute.Desi se pare ca atata timp cat stau acasa..in mare parte in pat,imi iau tratamentul la timp..e ok.Cand merg la job,stau in picioare,tratamentul il iau la alte ore..n-am timp sa pap,sa nik..atunci ma apuca.Cred ca mai merg maxim aug la job si apoi medical,ca nu-mi face bine deloc.Teoretic am si CO de luat si de anu trecut si de anu asta,da nu mi-l dau astia..ca daca mi l-ar da,altfel ar sta lucrurile..si as mai avea de mers f putin la munca..Insa nah,CO e cu aprobare..nu ca CM..
POZE
Minunica mea
15+
roxanaz spune:
nu prea doare injectia asta.. sunt doar substante apoase nu uleioase... ma rog io-st obisnuita rau cu ele asa ca.. mi se pare ca nu mai doare nimic