Sezatoarea canadiana (97)
Raspunsuri - Pagina 7
Lorelai spune:
quote:uite aici: Liliana Mihai (613) 998-5800. mai are un numar dar nu il am la mine. isi face reclama in Capitala, acolo poti gasi celelalte numere de telefon. scrie-mi PM daca nu o gasesti si caut si celalalt numar.
citat din mesajul lui Adela P
Am si eu o intrebare, daca stiti cumva vreun traducator autorizat care sa-mi dea stampila si semnatura pt traducere din romana in engleza in zona Ottawa. Vreau sa o sponzorizez pe mama mea si si pare ca o copie si traducere simpla nu ajunge trebuie sa fie "certified". La ambasada la Ottawa sunt in concediu pana la sfarsitul lui august...si parca mi-e cam mult sa astept aiurea. Multumesc anticipat pt raspunsuri.
ea face traducerea si lucreaza cu un avocat care face certificarea. cind am sponsorizat-o pe mama ea mi-a tradus si certificat documentele. bafta.
Ktrinel spune:
Hopa'sa..cum zice fii-mea...stai ca nu-i tocmai scurta perioada asta vad...
mikiion, ce sa fie ..vesnicele crize cu vreau aia, ailalta, neaparat, atunci, acum, aici...dat cu fundul de pamant..stat numai la Caillou la DVD, agatzat de mama ca o maimutza ...urlat pana nu mai poate si raguseste...a avut dificultati de readaptare cu taica-sau..la fel cum a avut si cu maica-mea la inceput...
partea proasta e ca nu mai stiu ce jocuri sa inventam, ca ba ploua, ba e ff cald...ba nu sunt copii in parc... si probabil ca se plictiseste.
vad ca de la gradinita nu am vesti proaste, deci acolo e ok. macar atat. e asa o usurare dimineata cand o lasam acolo si stim cat de bine ii este...cand se face ora 5..parca ma ia cu friguri...
cred ca nici nu sunt consecventa in decizii, nu ma pot stapani uneori,dar nu am vrut inca sa apelez la disciplina pt ca au fost conditii mai deosebite, gen: disparut tata pt 6 sapt, inlocuit cu bunica, neacceptat bunica ...si eu eram singurul element de stabilitate.
rocs02 spune:
Buna fetelor,
Am vazut pozele de la intalnirea din Mtl, tare draguti copilasi mai aveti, dar nici mamicile nu se lasa mai prejos.
Nelia, ce dulce e Lisandru...si mie mi se pare ca tare mai seamana cu Tudora.Cum te descurci singurica cu amandoi?
Laurajr, felicitari pentru noul job si mult succes. Tare bine e sa gasesti ce-ti doreste inimioara si ce noroc, sa mai fie si aproape de casa.Copiii mei sunt acum in Ro, ma duc in curand dupa ei ...o sa-ti impartasesc impresii dupa. Luca este si el un mamos si jumatate, a fost cam marait cateva zile, dar acum se pare ca se simte f. bine din ceea ce aud la telefon si vad prin pozele care le primesc zilnic. Sper totusi sa ma si recunoasca cand voi ajunge la el. Greu fara ei, numar zilele pana o sa-i vad, insa au parte de o vacanta frumoasa si asta e cel mai important. Noi nu am vrut sa-i despartim, de aceea am hotarat sa-l trimtem si pe Luca cu ai mei, asa ca am ales sa suferim noi. Incercam insa sa facem excursii mai lungi si sa vedem locuri pe care nu le-am putea vedea cu ei ( cel putin nu in urmatorii ani)...cam astea ar fi beneficiile verii fara copii.
Mihaela( mikiion), poate n-am prins eu ideea, dar de ce esti tu ingrijorata ptr. Marc? Nici Luca nu vorbeste prea mult ( ai nostrii copii sunt cam de aceeasi varsta ), stiu ca foloseste ceva verbe , nu prea multe insa. Si Julia a inceput abia pe la 2 ani jumate sa-si dea drumul la vorba si de atunci nu s-a mai oprit.
Ktrinel, welcome in the club ....varsta dificila la Julia mea a inceput pe la 2 ani si a tinut...mai bine nu-ti spun. Si la Luca incepuse perioada mai dificila inainte de a pleca. Sunt la varsta la care ne incearca, sunt frustrati ca nu le intelegm doleantele si de aici tot taraboiul. Time-out nu tinea deloc la Luca, nici macar 1-2 minute asa ca trebuia sa ma inarmez cu rabdare, sa numar pana la 5 si sa rasuflu adanc....si...sa astept sa se calmeze. Si culmea este ca dupa cateva minute de urlete, zicea "gata" si se calma ca prin farmec.
Daiopri, mi-a facut placere, sper sa tinem legatura. In privinta nasilor, noi ne hotarisem inainte de a se naste Luca, dar n-am suflat o vorba, din superstitie mai mult. Pentru ca viitoarea nasica a fost cu mine la spital in ziua in care am nascut, asteptandu-ma sa ies din operatie si avand grija de bebe dupa ce am ajuns in salon, dandu-i voie sotului meu sa alerge incolo si incoace dupa diferite chestii de care aveam nevoie, i-am bagat pastila imediat si am intrebat-o ce parere are de nasit. Emotia era prea puternica in momentul ala , asa ca a fost de acord. Ar fi fost oricum, stiu asta,dar mi s-a parut mai interesant atunci. Cam asta a fost, fara prea mult protocol, sunt nasi tineri, n-au copii, din pacate au ramas la Mtl, asa ca nu-si vad finutul prea des, insa glumim mereu zicand ca are la cine sa merga Luca cand va fugi de acasa.
try spune:
Miki, imi pare rau ca e asa de mult de asteptat acolo pt o evaluare. Legat de cat vorbeste marc al tau, nu uita ca daca el face progrese concomitente in 3 limbi e absolut firesc sa prezinte intarizeri de vorbire comparativ cu un copil care invata doar o singura limba.
Si laex se uita la desene nuami in eengleza, iar seara la cuclare i icitesc doar in engleza povestile (asta ca sa ii ofer o rampa de start pt gradinitza, sa poata sa foloseasca un minim de conversatie cand va incepe), insa nu intelege mare lucru i nenglez,a i lstudiez cand ii citesc si-i mai vorbesc (si explciatiile la poveste tot in engleza incerc sa i le dau ca sa folosesc cuvintele din poveste in fraze diferite), dar e departe inca de a intelege in engleza. Insa sunt sigura ca ii va fi relativ usor cand va incepe gradi. O sa-si dea dumul repede fara indoiala, mai ales ca-l vad dornic sa stie sa vorbeasca i nengleza, cand il apuca chefu lde engleza uneori zice cate-u ncuvant i nengleza si apoi inventeaza o limba a lui care cica suna a engleza si vorbeste cu tine asa.
In alta ordine de idei, legat de marc al tau, educatoarea aia ar fi trebuit sa stie ca un copil nu se joaca activ cu un alt copil pana la varsta de 3 ani. Cei care sunt in colectivitate de mcii, invata mai repede joaca asta interactiva, dar altfel nu au cu msa invete. Alex al meu dupa 3 ani a inceput sa se joace cu alti copii, pana atunci doar il vedeai ca ii creste nivelul energetic in preajma copiilor, se vanzolea de oclo, colo, fugea, sarea, se juca, insa tot singur. Eventual ii observa pe ceilalti copii si imita, dar nu interactioan cu ei activ la joaca. Din cate stiu eu asta e ceva obisnuit pt copii pana in 3 anisori.
Iar v-am citit pe diagonala (nu-mi place, am un sentiment ca nu mi-am facut treaba cum trebuie, ca fac munca de mantuiala cand citesc din 2 in 3), trebuie sa fug ca s-a trezit praslea si plange. Vroaim sa va zic ca am laut azi g2-ul si sunt soferita. A plouat zdravan, dar pana m-am intors in centru lde examinare, s-a oprit. N-a fost greu, insa a contat ca am exersat pe strazile din jur inainte de ex.
Ktrinel, tot cu ajutoare, dar am aflat de curand ca as putea obtine subventie pt daycare (un coleg de servici plateste doar 300$/luan pt doi copii si au un venit anual mai mare ca al familiei mele). Trebuie doar sa aplic si sa vedem ce obtinem. Dureaza cam un an juamte pana imi dau astia raspunsul cica. Pana atunc ito cu un bunic pe aici o sa fim. Daca obtinem subventie, mai trimit buncimea pe la casele lor si mai respiram si noi aer doa in 4. Simt nevoia. Ce sa facem.. unii se plang ca n-au bunici pe aici, altii au prea mult.
Denisule, n-am mai apucat deloc sa-ti sriu de 2 sapt. sunt tot intr-o vanzoleala, ba cu tubuletele lui adrian, ba cu scoala mea de soferi, ba cu emotiile inerente, ba controale peste controale la dr. Mi-a fost coelga 2 sapt. i nconcediu, acu’ a plecat si colegu’ in concediu si trebuie sa-l suplinesc si pe el si-o sa am full activity si la servici (mai ales ca am 3 zile de concediu sapt .asta si o sa se stranga treaba ca la balamuc). Maine si vienri (zi scurta) o sa fiu la servici, dar probabil ca n-o sa pot respira de treaba. Joi dupa ce vi ncu adrian de la evaluarea la GrandView o sa pot sa te sun. Sa ma linistesc si cu treaba asta si sa vedem daca incepem sau nu speech therapy cu el.
nelia spune:
Carmen, pai nu aici a fost discutia ca afinele nu-s cranberries!?! Iar pe site-ul romanesc scrie ca e pe baza de afine, ori cranberry inseamna merisor sau cine stie ce alta traducere romaneasca... De aia am intrebat. Eu beau suc acum de cranberries, bun rau, imi place, dar OlgaM zicea ca pastilele sint mai bune. Iau Urinal, iau antobiotic, ma simt mai bine zic eu, dar asta-noapte, spre dimineata am avut o stare care m-a bagat in sparieti... si eu nu-s vreo fricoasa. Stateam in pat, in somn (ca dormeam si visam) si simteam cum totul era moale in jurul meu, patul, peretele de la capul patului si cum niste miine puternice ma trageau de cap si de picioare si parca ma duceam cu capul in peretele ala moale... Birrr! Acum, vecinul e un tip tinar si simpatic, care nu pare homosexual (zic asta ca toti aia mai aratosi is din astia), latin din ala focos... si eu mi-s singurica... dar parca nici asa n-a vrea sa ajung la el, prin perete. M-am trezit lac de transpiratie si speriata si am inceput sa ma pipai si sa pipai in jur, sa vad daca e totul in regula, atit de real mi se paruse totul. De fapt, pe mine ma dureau rau de tot capul si burta, m-am trezit si m-am dus la baie si m-am prins si de ce, imi venise dupa o luna si ceva de la precendentul... dar cred ca si de la infectie si pastile am avut cosmarul asta, ca asa a fost, un cosmar.
Trimit ce am scris, citesc si poate mai revin... ca s-a terminat gradinita, Tudora doarme, dar bebe vrea si el culcat, deocamdata topaie in chestia aia rotunda ca premergatorul care nu-i premergator ca e fix, da' ori ii place, ori nu. Aska, sar'mina!
Am slabit 2 kileee! Din 20! Dar si cursuri am facut 7 din 24, asa ca ce mai conteaza!
CORNELIA , mami de www.dropshots.com/Aurice#date/2008-02-23/18:30:04" target="_blank">AGATA, www.dropshots.com/Aurice#date/2007-12-02/10:49:08" target="_blank">TUDORA si www.dropshots.com/Aurice#date/2008-01-20/18:33:43" target="_blank">LISANDRU
nelia spune:
Fetele, ia uitati aici:
Walmark Urinal tob. 90
Capsules Urinal contain extract from cranberries (Vaccinium oxycoccus), which favourably influence activity of the urinal tract.
Capsulele de Urinal contin un extract de afine (Vaccinium oxycoccus)...
Deci pina la urma crannberries = afine, ori ba? Astia spun ca da, dar daca e da, atunci ce sint blueberries in romaneste?
Am si eu o problema, vedeti, nu!?!
CORNELIA , mami de www.dropshots.com/Aurice#date/2008-02-23/18:30:04" target="_blank">AGATA, www.dropshots.com/Aurice#date/2007-12-02/10:49:08" target="_blank">TUDORA si www.dropshots.com/Aurice#date/2008-01-20/18:33:43" target="_blank">LISANDRU
nelia spune:
Tot io...
Ktrinel, ma bati tare daca-ti spun ca nici la 7 nu-i chiar roza viata cu ei!?! Daer crizele adevarate au fost intre 2 si 3 ani, depinde de temperament, la Agata au fost puternice, la Tudora mai potolite, dar au fost, sint si acum, dar cea mare si le mai cotnroleaza, ii este si ei jena sa izbcuneasca asa cum facea cind era mica, mai are si Tudora... dar eu sint de trei ori mai calma fata de acum 4-5 ani si le iau mult mai usor si, lucru important, nu le mai iau personal. Desi, citeodata tot mai am senzatia ca au ceva cu mine si cu viata mea. V-am spus ca Lisandru e cel mai dulce bebelus vazut vreodata? Toata lumea se mira, chiar si eu, dar ma topesc de dragul lui! E atit de lipicios si atit de finut si scumput ca nu ma mai satur de el. Din cind in cind nu ma pot opri sa nu ma intreb oare dulceata asta mica cum o fi pe la 2-3 ani!?!
Rocs, bine, zau, ca am dat de gustul libertatii, nu mai fac nica in casa, stau pe net... in afara de copii, de care ma ocup cu drag, sint in vacanta de vacanta. Am zis ca astazi ma apuc de vopsit peretii, dar mi-a venit gradinita, ca eu doar joia stateam cu ei, dar a fost o urgenta si astazi si... uite asa a trecut lunea, si nu stiu daca ma mai apuc pina lunea cealalta... Mi-ar lua doua sau trei zile sa arunc o vopsea pe pereti, dar totul e sa ma apuc.
Mai fug la treaba, ca trebuie sa spal vasele dupa gradinita, da' cred ca mai vin, daca nu acum, mai pe la noapte asa.
nelia spune:
Nu m-am intors, ca n-am plecat...
Dialog cu Agata astazi:
- E cald acolo (e linga Ploiesti, la curte, la sora mea cea mare)?
- ...
- Agata, ma auzi?
- ...
- Agata?
- Hihim.
- Ce faci?
- Ma uit la desene.
- Vrei sa te las sa te uiti, ca vad ca nu asculti ce vorbesc.
- Nu? De fapt, ma gindeam...
- La ce?
- Cum sa-ti spun, fara sa te superi... si intr-o suflare, spune: mami, e un desen la care eu tin foarte mult si e o data pe zi... iar tu ai sunat tocmai acum... si imi este tareeee dor de tine si vreau sa vorbesc cu tine... dar nu le pot face pe amindoua in acelasi timp... ca nu te aud nici pe tine, nici la desene... Cum sa-ti spun asta, fara sa te superi!?!
- Pai, cam asa cum ai spus-o... Si am lasat-o sa se uite.
nelia spune:
www.dropshots.com/aurice#date/2008-07-19/12:41:53" target="_blank">Printul seamana cu mine, nu-i asa?
OlgaTarziu spune:
Buna fetelor.
Mai intru si eu din an in pasti. In viata noastra schimbari... Tata a fost la noi 3 luni, a plecat azi acasa. Jale mare. Da plange Tony dupa el de numa. Eu sunt necajita de necazulk puiului.
Incercam din greu la bb2. Ma tem de mor ca am pierdut o sarcina la 7 saptamani acum 2 luni. Asa ca deocamdata nimic roz la orizont.
La job stres mare, vacanta mai am doar 3 zile....
Dar mi-e un dor de un picnic, un Mandarin, o intalneala ceva.
Va pup si revin ( asta o zic in speranta ca supravietuiesc)