Sezatoarea canadiana (97)

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Ktrinel spune:

laurajr, felicitari pt noul job|!!!

mikiion, am fost la Granby, vremea a tinut cu noi...a fost ff frumos, cu siguranta mai mergem pt ca nu am putut vedea tot..lume a fost f multa, dar atat de civilizata...cum rar se intampla.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nelia spune:

Buna! Am mare nevoie de niste sfaturi si informatii de la fetele care stau in Montreal, sau care au stat, in zone bune, linga scoli bune, cu gradinite. Infomatiile sint pentru niste prieteni care vor veni in Montreal si vor sa stie unde. Au un baietel la virsta maternelului si o fetita de gradinita. Informatiile de care are nevoie sint legate de care cartier sa aleaga, cit este chiria pentru un 41/2 in zona respectiva, daca e cu totul inclus sau nu, daca are aragaz si frigider, daca are spalatorie la subsol.
Cge, unde ati stat voi cum era? Te intreb pe tine pentru ca stiu ca esti multumita de scoala lui Victor si cred ca le-ar placea o asemenea scoala si pentru baietelul lor. Poti sa-mi dai citeva informatii despre cartier? La scoala se intra pe baza de test sau doar pentru ca apartineti de ea. Poti sa-mi scrii PM, cind ai timp. Mai ales ce nu ti-a placut acolo...
Monicutza, la fel si pe tine te intreb, pentru ca stai linga scoala de la Mozaic despre care stiu sigur ca e buna. Cit e un 41/2, ce conditii sint.

Si alte fete care mai stau cu chirie, au scoala primara cotata ca fiind bunuta si sint multumite de locul unde stau sau au stat, daca aveti timp, puteti sa scrieti aici sau PM, cum credeti...

Ah, si daca aveti un numar de concierge din zona respectiva, ar fi foarte bine, ca ar vorbi direct cu el. Se gindesc sa ajunga prin septembrie. Ah, si daca scolile au clasa de accueuil... banuiesc ca nus stie copilul franceza. Multumesc!

Aici, unde stau eu, nu sint, ca am intrebat, si oricum nu recomand din cauza scolii, ca nu e buna linga noi, iar la St-Léon nu prea are sanse sa intre in toamna, ca trebuia inscris pe lista de asteptare din ianuarie, ca sa aiba sanse la un loc pentru cei din alte cartiere.

CORNELIA , mami de www.dropshots.com/Aurice#date/2008-02-23/18:30:04" target="_blank">AGATA, www.dropshots.com/Aurice#date/2007-12-02/10:49:08" target="_blank">TUDORA si www.dropshots.com/Aurice#date/2008-01-20/18:33:43" target="_blank">LISANDRU

In viata ta si a celor dragi tie, tu trebuie sa fii solutia... nu problema.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mikiion spune:

Merci, Ana. Bune informatiile.
Pediatrului nu i se pare nimic neobisnuit, pt. ca raspunde la cerinte si ordinele pe care i le dai....
Doar ca nu foloseste inca verbe, dar are multe cuvinte la activ, si numeste aproape toate animalele salbatice sau de curte.Insa in trei limbi diferite. Dar nu e la nivelul pe care ar trebui sa-l aiba pt. varsta lui. Sau face chestii care trebuia sa le faca la 3 ani, de exemplu potrivit anumitor scari de dezvoltare...Dar nu face lucruri ce trebuiau facute la 2 ani.
Mi-a facut o evaluare si gradinita, la cerere, dar mi s-a parut cam neclara, si n-am avut timp sa vorbesc dimineata cu educatoarea care a scris-o sa ma lamureasca.
Oricum din punct de vedere social, e prea lipicios as putea spune. Cu strainii chiar. Poate sa va spuna si Carmen, ca a inebunit-o sambata. Tot venea sa-i arate jucariile pe care le gasea pe paturica lui Aylin fetita lui Monicutza. Ii placea de ea!!!!
Oricum, am tras o frica pe la 18 luni atunci cand nu reuseam sa-l adaptam la grdinite. Si mereu ne scria educatoarea ca nu participa la activitati, ca nu o asculta cand il striga, ca se joaca singur.... Comportament totusi normal pt. varsta lui.Ca nu avea inca 2 ani.
Oricum eu sunt intr-o panica de cand l-am nascut...... Si nu-mi mai revin de atunci, mereu ma panichez, uneori inutil.
Si nu vreau s-mi iau nici un risc, si sa-mi para rau mai tarziu.....


Try ce vroiam sa-ti zic. Marc se uita mult, intr-un timp, la emisiuni de copii in engleza. Gen Barney, George , unde se vorbea sicanta mai mult. Si sa stii ca intelege si engleza, chiar daca nimeni nu-i vorbeste in limba asta. S-ar putea ca si copii tai sa stie mai mult decat iti imaginezi tu. Poate inca nu se exprima, ma refeream la cel mare, pt. ca nu a fost in postura sa comunice in engleza. Dar cu putina imersiune la gradinita, in engleza, si cred ca o sa-si dea drumul repede.

nelianu recomand Anjou. Cunosc o familie, noi veniti acum un an. Si clasele de accueil nu erauin cartier, si mergea aproape o ora , copilul cu autobuzul. Direct era mai putin, dar fara masina ei il trimiteau cu autobuzul scolar. Plus ca gradinite , nu mai spun ce greu se gasesc daca nu ai pe cineva in interior.....
Insa chiriile sunt ceva mai mici, am impresia, decat in CdeN. Oricum au crescut mult fata de cand am aterizat generatia noastra. Mi se pare mai dificil acum decat am venit noi.

[www.onetruemedia.com/shared?p=60647bcd025335118109e1&skin_id=601&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">montaj 2 Ani

[www.onetruemedia.com/my_shared?z=196cc7766eb32af94624d1&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">montaj 1 An
www.dropshots.com/mikiion" target="_blank">filme si poze 2006-2008
www.dropshots.com/mikiion2008" target="_blank">filme si poze mai 2008-

Virsta Marc

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns carmen77 spune:

Fetelor, am si eu o intrebare: stiu ca postase cineva un link unde bagai zip-ul unde locuiesti si iti spunea de ce scoala apartii ... ati putea sa il mai postati odata? Am o prietena a carui copil incepe scoala anul asta, si vroia sa verifice .. multumesc anticipat .

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ica 1975 spune:

Carmen, cred ca asta este site-ul http://www.csdm.qc.ca/Csdm/etablissements/default.asp?etablissements=rech_codepostal
Stiu ca Cge l-a pus candva

Noi

Ce spui sa si infaptuiesti !

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monicutza_bb spune:

Mi-a parut tare bine de cunostinta fetelor, mi-as dori sa putem face asta mai des. Nelia sper ca nu esti suparata pe mine, eu ti-am zis la telefon ca as vrea sa stau mai mult in parc, dar copii mi-au stricat planurile. Au adormit chiar inainte de a porni masina, abia asteptau sa ii pun in scaune. Imi pare rau ca nu te-am vazut, plecasem cu un minut inaintea lui Carmen. Mersi mult Carmen pentru poze. Eu din pacate am facut doar 2 poze, erap prea ocupata sa ii atrag atentia lui Alex sa nu ii mai puna nisip in cap lui Matei (scuze inca o data pt asta Carmen).
Eu nu am apucat sa scriu nici un cuvintel pt ca Alex a avut cateva zile mai agitate. Are multe tantrumuri, a inceput sa minta, nu vrea nimic, totul cu el este o lupta. Si am cam obosit sa fiu calma cu el, am cam tipat si eu putin, mai ales in seara asta cand i-am promis ca nu ii mai dau nimic sa manance daca nu papa la ora mesei. Noroc ca s-a induiosat taica-su si i-a dat sa pape cand si cum a vrut copilul.
Nelia zona in care locuiesc eu apartine de St. francois de Laval, iar un 4 1/2 este la bloc de beton 700-800 (eu platesc 750 + 50 loc pt una din masini in garaj) cu apa si caldura incluse si cu aragaz/frigider, iar la case, duplexuri in jur de 600 (fara nimic inclus si fara appliances). Zone este foarte buna, linistita, strategic amplasata sa ajungi repede si in downtown si in Laval.

Ma simt tare obosita, parca imi vine sa las totul balta, sa mai faca si altcineva ce trebuie facut, de ce doar eu?
Nu ma bagati in seama, ca imi trece

ma bucur din tot sufletul ca Silviu se simte mai bine, Doamne-Doamne a avut grija de el. Sper ca totul sa mearga bine in Germania si sa se intoarca acasa sanatos (si sa le dea si medicilor romani o lectie ca se poate sa iti faci meseria si sa salvezi o viata, nu sa ridici din umeri si sa zici ca nu ii dai sanse)

Noapte buna fetelor, poate vin maine cu mai multa energie si voie buna.

Monica, mami fericita de papusica Aylin Nicole (27 iulie 2007) si nazdravan de Alex (18 iunie 2006)

Pozici Aylin
Pozici Alexutu

"Happiness is nothing more than good health and a bad memory" - Albert Schweitzer

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns columbiana spune:


Simonna, ai un pm

http://www.floriinro.ro/


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nelia spune:

Veau si io! PM si !

Monicutza, cum sa fiu suparata! Mie imi spui cum e cu copchii... ca eu am inceput sa ma pregatesc imediat cind te-am sunat pe tine si m-am hotarit ca vin, in jumatate de ora eram gata si ieseam, si au inceput pe rind: Tudora ca n-a papat tot (si avea dreptate) si ca ii este foame (minuni face PediaSure-ul ala, merita toti banii), Lisandru tipa in patut (si el avea dreptate, ca il lasasem de izbeliste), eu nu aveam nimic calcat, ca erau toate afara la uscat... si cind sa iesim din casa, Tudora vrea sa faca kk (pai, mincase fetita, nu?), face, o spal, o schimb ca s-a udat un pic la mineci si ei nu-i place, il iau pe bebe... na, ca si asta facuse. Si tot asa... Cind am ajuns, eram deja obosita... Si inca va prindeam, daca nu-mi pleca autobuzul de sub nas, ca de obicei, ajungeam cu 20 de minute mai devreme! Si sigur trece, mai lasa-le jos ca le faci si miine, odihneste-te... sau du-te si cheltuie niste bani pe prostii, dar pe care de fapt nu-i ai... stii tu, iti trec gindurile negre, ca te gindesti de unde-i pui inapoi in timp ce stai si te uiti la porcarioara cumparata si mori de incintare si de dragul ei.

Multumesc pentru informatiile legate de cartier, trimit mai departe...

Ah, dar cred ca am scris Monicutza, dar de fapt voiam sa spun Carmencita, ca ea sta linga scoala de la Mozaic, in Cote Saint Luc, tu stai in Laval... Nu-i nimic, cu cit mai multe informatii, cu atit mai bine!

CORNELIA , mami de www.dropshots.com/Aurice#date/2008-02-23/18:30:04" target="_blank">AGATA, www.dropshots.com/Aurice#date/2007-12-02/10:49:08" target="_blank">TUDORA si www.dropshots.com/Aurice#date/2008-01-20/18:33:43" target="_blank">LISANDRU

In viata ta si a celor dragi tie, tu trebuie sa fii solutia... nu problema.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns laurajr spune:

Multumesc de felicitarile pt noul job, mai bun cadou de ziua mea nici ca se putea, acum pot spune ca mi-am gasit un post de care sunt multumita !

Maru, trec maine dupa carti, mersi mult de tot .
La Black Forest Inn e petrecareala ? Si pe David tot acolo l-am botezat, ce coicidenta …deci ar fi pe 1sau2 sept, nu ? Sa vedem cand vine mama mea inapoi, ca socrii pleaca pe 30 aug dar facem noi cumva si semnam prezent, cum sa lipsim de la petrecere ?
Vedeti ca orchestra si bufetul sunt doar duminik, pp ca stiti asta, eu doar va spun ca noi am mutat botezul cu o saptamana tocmai ca sa prindem loc in sala, sa se danseze, ca am avut 60 de invitati…

Mikiion, copiii mei nu au avut absolut niciodata otite, nici unul din ei, sa-I tina tot asa ; totusi David e mereu cu biberonul-n bot, seara la somn are unul in fiecare mana si le schimba intre ele Dupa ce a scris Try de lapticul care se poate depozita in canalul urechiusii sunt cam ingrijorata dar el nu renunta la lapte seara , am incercat sa nu-I dam biberon si ne-a urlat pana am facut cum a vrut el .
Eu pe Ioana o banuiesc ca e cam surda, ca de cate ori vine vorba de facut teme, face urechea toaca !
Cred ca voi incerca si eu o programare cu David, ca mi se pare ca are vocabularul parca prea sarac, el de vorbit, vorbeste tot timpul, da el si vecinu’ chinez stiu ce zice …ca noua ne lipseste traducerea.Ioana la varsta lui zicea mai multe cuvinte si de la 2 ani a inceput sa vorbeasca f clar si nu s-a mai oprit nici pana-n ziua de azi.
Si noi suntem fani Disney, ai mei copiii nu prea s-au uitat la Treehouse ( doar la Thomas the Engine) insa stim pe de rost toate filmele cu printese, Popeye,Woody, iar Tom si Jerry, sunt a-de-va-ra-te!

Pt mamicile cu copiii mai mari ( macar 5 ani) le recomand cu caldura sa vada filmul Journey to the center of the earth, e 3d de la inceput pana la sf, e extraordinar filmul,eu cred ca-l voi mai vedea o data , parca eram intr-un raid de la Wonderland si nu se mai termina .

Try, ma bucur ca Adrian e bine , ti-ai luat o piatra de pe suflet.De ce nu te-ai facut tu profisoara, ca tare bine le explici pe toate ???

Fetelor, vreau sa duc socrii in vizita la capitala,si pe langa CN Tower si faleza, ce sa le mai arat ? Nu muzee ca nu cred ca au interes in asa ceva, ma mai gandeam sa-I plimb putin in downtown sa-si rupa gatul dupa zgaraie-nori, soacra ar incerca un mall, dar as vrea sa le mai arat ceva care e reprezentativ.
Aveti vreo sugestie, ceva ?

Nelia.bun venit prietenilor tai, chiar, mai emigreaza careva in Canada ? Eu de multisor n-am mai auzit de noi-veniti, de cand se merge fara viza-n Europa, multi prefera destinatiile mai aproape de casa .
Apropo, am fost si eu azi la farmacie si am comandat Pedia-Sure ( mi-au zis ca trebuie sa comand un bax de 12 sticle-costa 42 cad) si am luat Vanilla cu fibra, ca si-asa Ioana e cam constipata . Sper sa-I fie de ajutor, ca tare greu mai mananca, si fara fructe si legume mai ales. Inteleg ca Tudora are pofta de mancare acum, nu ?


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oanagabriela spune:

Ne-am intors si noi duminica seara din vacanta de 2 saptamini in Corsica ...A fost absolut superb. Vorba lui Antonia: "Mami, este prea frumos ca sa fie adevarat..". Voi pune poze dupa ce ne mai adunam si noi pe acasa . Eu am inceput deja de luni serviciul, deci sint in urma cu desfacutul bagajelor etc. Sotul a mai stat o zii sa faca cumparaturile, iar Antonia si bunica sint in vacanta la domiciliu .

Nelia, legat se scoli si cartiere, eu pot sa-ti scriu de ce am mai auzit de la cunostintele mele: St-Clement din Mont-Royal, St-Germaine din Outremont, Guy Drummond (unde este Victor al lui cge) din Outremont. Penru toate aceste zone in general blocurile cu chirie sint mult mai scumpe (800 - 1000 $)...

Mergi la inceput