Sezatoarea canadiana (97)

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns nelia spune:

Merita si daca nu faci bani din fotografie, sincer, poate nu chiar asta, ca e totusi prea scump, dar unul bun. Numai gindul ca le-as putea lasa copiilor mei poze de poze... ma face sa dau pina la urma citeva mii pe un aparat. Daca le am, of course!

Hai sa va spun ceva... Tudora, vrei sa-i spui lui mami poezia cu pisicuta (nu ma intereseaza sa stie poezii, ci doar sa o fac sa vorbeasca). Daaa! Cutza, pis-pis-pis... Am visat in vis... Te petanai, te washai... cu ata-n gula! Dar nu am ris, ca daca rideam, nu o mai prindeam nici atit sa spuna... a incurcat fetita poeziile.

CORNELIA , mami de www.dropshots.com/Aurice#date/2008-02-23/18:30:04" target="_blank">AGATA, www.dropshots.com/Aurice#date/2007-12-02/10:49:08" target="_blank">TUDORA si www.dropshots.com/Aurice#date/2008-01-20/18:33:43" target="_blank">LISANDRU

In viata ta si a celor dragi tie, tu trebuie sa fii solutia... nu problema.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cge spune:

Buna,
Inca n-am plecat, maine decolam.

Ne pare rau ca nu am ajuns la intalnire, nici pe Simona nu am apucat sa o mai sun weekendul asta.

Admirat pozele, copii frumosi si parinti la fel.

Nelia, ce medicament ti-a dat Carmen ? Vrei sa iti cumparam noi din Ro ? Noi venim mai repede ca Octav, in 3 sapt. suntem inapoi.

Si apoi ne intalnim ori cu copiii intr-un parc, ori in pauza mea de pranz, eu lucrez lg. statia de metrou Lucien L'Allier.

Noapte buna,

Cristina,
mama lui Victor 07.01.2000 si a Ancai 16.09.2005

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns laurajr spune:

Mikiion, nu e devreme pt logoped, colegul meu are baietelul de 2.3 ani si merge cu el la speech therapy pt ca pronunta doar ultima silaba din cuvant. Cica fac terapie prin joaca si deja se vad progrese in limbaj la cel mic.Eu ce sa mai zic, ca David la aproape 20de luni zice doar mama, mabu ( adica tot ce e animal e mabu pt el) si brr, brrr pt masinutze of corz…unde-s alea 20-30 de cuvinte pe care ar trebui sa le zica pana la 18 luni conform carticelei de la Health Canada ???

Simonna, by the way..cine e Matilda ? Eu stiam de Roza, scleroza, dar Matilda ???…
Felicitari pt noul job si la mai mare apropiere de casa !

Ca sa ma laud si eu, dupa 9 luni de naveta si schimburi innebunitoare, am reusit sa prind un post pe R&D la noi in oras, se pare ca pt mine va fi slujba de vis : la 15 min de casa ( nu 50 ca pana acuma), schimb de zi doar ( nu de zi-noapte-dupaamiaza), si va imbina munca in productie cu laboratorul si legatura cu institutiile acreditate de stat.
Eu una de abia astept sa incep, mai am aici o saptamana , 2 de concediu si pe urma, noul job !


Maru, mersi de urari, si Donie, si Criniei…pupici !!! Sa nu ma uiti cu cartile de franceza, daaa??
Si nu ai fost singura care a enjoyed la maxim petrecerea de marti (pe langa copii, bine-neteles) : socrii mei s-au simtit asa de bine, ca au intalnit galatenii, si mai ales ca, cumnata ta a stat pe aceeasi strada cu soacra mea !
Cat despre leustean, noi am luat de la sera si l-am plantat in ghiveci, e frumusel, doar ca il cam ignoram, nu ne prea vine sa-l punem in ciorba, acum a ca-l avem…treci pe la noi o data sa iei de-o ciorba !


Zicea cineva de pensie, stiu si eu ca dupa 10 ani de munca in Ro ai dreptul la pensie, eu am munciti 10 fara 3 luni…oare as putea cotiza retro-activ ? Daca se poate de ce nu, ca in aia 10 ani efectiv mi-am rupt spatele muncind, si cine stie, in timp poate vor ajunge si pensile din Ro la un nivel acceptabil si vom lua si de acolo cateva sute de dolari ?

Nelia, fetita mea face Kumon, care sunt un fel de meditatii la engleza; are saptamanal niste fascicule impartite pe zile ( 7 pt 7 zile) si invata noi cuvinte, propozitii, citeste. Deci are zilnic o tema si o data pe saptamana merge la corectat si la rezolvat prima tema a saptamanii la un centru. Ea a facut progrese, vorbeste f bine engleza, chiar ma saboteaza rau de tot cu romana, doar ca e tare ametita de felul ei si-ia o gramada de timp pana isi face temele. Platim 90 cad pe luna, deci cam 23 de dolari pe sedinta de 30-45 min, depinde cat e ea de rapida. La mate fac cu ea din carticele , ma mai gandesc daca sa o dam si la mate la Kumon.

Iti doresc sanatate si sa te refaci rapid dupa infectie si mai ales iti multumesc pt ideea cu Pediasure, ca fetita mea e tare moftu la mancare, poate asa se va da pe brazda !

Sotul si tata socru saptamana trecuta au construit un deck mic in gradina, am luat si un gazebo mare, cu perdele si plase de tantari si de atunci seara mancam afara…e asa de frumos ! Liniste, iepurasul care sade sub deckul vecinului mai vine in control tzupa-tzupa sa vada daca suntem bine, pasarile ciugulesc semintele din colivie , e idilic de-a dreptul !

Mi-ro, iti doresc sa-ti treaca usor perioada fara Tudor al tau, si eu ma gandesc sa trimit la anul copiii in tara cu mama, dar cu cel mic nu stim cum sa facem, ca tare mamos este, asa ma intreb si eu daca dupa 2 luni ma va mai tine minte !

Denisam
, deci a fost super concertul cu Michael, eu ma multumesc cu DVD cu videourile lui, sunt bune si copiiile cand n-ai originalul, ca sa zic asa…insa atmosfera de concert e clar ca n-o inlocuieste nimic ! O Tina Turner m-ar interesa si pe mine, mai ales ca nu stie daca dupa turul asta va mai concerta, sa nu patim ca Nelia ( parca) cu James Brown !


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mikiion spune:

un calculator de impozit pt. quebec:
http://www.budget.finances.gouv.qc.ca/budget/2008-2009/fr/Calculette_fr.html


Laurajr interesant, si eu lucrez acum pt. 3 luni doar, in ministerul quebecos de R&D, si cum fac si veghe inforamtionala ma lovesc mereu de r&d. Eu abia acum descopar acest domeniu. Pacat ca ma indoiesc profund ca o sa am sanse sa prind vreun post pe aici.

Si Marc la 18 luni( eu am notat in albumul lui de un an cuvintele la fiecare stagiu) nu spunea decat mama, tata, apa, gata, chat si cateva sunete de animale. Nu mai stiu daca mai spunea ceva in plus. Pe la 21 isi daduse mai bine drumul, dar nu mai mult de 20 cuvinte.
El spune relativ corect cuvintele care le spune. Mi se pare ca are dificultati cu a din camila. De ex.
Eu am primit , dupa multe parlamentari cu pediatru, trimitere la oRL.
Si cred o sa fac copii dupa toate dosarele , de la cele 3 clinici pe unde ne-am plimbat, pt. ca sa-l convingem ca a facut atatea otite..
Ca pediatrul meu nu avea niciodata program cand era Marc bolnav.
A facut si el multe otite?

[www.onetruemedia.com/shared?p=60647bcd025335118109e1&skin_id=601&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">montaj 2 Ani

[www.onetruemedia.com/my_shared?z=196cc7766eb32af94624d1&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">montaj 1 An
www.dropshots.com/mikiion" target="_blank">filme si poze 2006-2008
www.dropshots.com/mikiion2008" target="_blank">filme si poze mai 2008-

Virsta Marc

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns maru spune:

am bifat si CNTowerul de pe lista de obiective, ba mai mult, am vizitat si Rogers Centre spre deliciul lui Victor care visa de mult sa vada unde joaca Toronto Blue Jays.

Ne-a placut mult de tot, am pus si poze, ce mai o incantare! Noi am luat pachetul complet, cu toate obiectivele si surpriza cea mare a fost un ride pe un bustean virtual prin lacuri de multe si cocodili!

Laura, da-mi un telefon, e cineva acasa, ca sa stabilim cand sa trec sa iti las cartile.

Doamne'ajuta!

POZE
http://maru-incotro.blogspot.com/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Daiopri spune:

Mi_ro, baiatul meu a fost in ro vreo 2 luni fara noi inainte sa implineasca 2 ani. Aflasem de dinainte, ca e posibil sa ne uite, si vreau sa spun ca asa a fost. Vedeai in privirea lui ca nu e sigur cine suntem, dupa care cu mine si-a revenit repede, parca cu sotul a durat putin. Ceea ce vreau sa spun e ca este bine sa fiti pregatiti sufleteste, pentru ca ei sunt inca micuti si e important cine e cu ei mai mereu. Si intram cu camera pe internet la fiecare 2 zile. Cumva cred ca ne asocia cu monitorul de acuma:)) Cand i-a zis bunica uite pe mama si tata, s-a ascuns dupa picioarele ei si tragea cu ochiul la noi. E greu….
Sa va fie de bine intalneala scurta si frumoasa. Am ramas surprinsa cat de mare a crescut Lisandru. Si Nelia arati tae bine si tu.
Carmen, tare frumosi si diferiti sunt baietii tai:) Ii ziceam sotului ca eu ma astept ca al doilea sa fie la fel ca primul cumva, dar cand ma mai uit pe la pozele voastre constat ca am mici sanse de asa ceva:)) Si nu stiu zau cum o sa reactionez:))
Mai erau persoane in poze da nu stiu cine sunt.
Vroiam sa va intreb ceva. Cum se procedeaza cu nasii pt copil, ar trebui sa intreb eu pe care as vrea, sau trebuie sa se ofere cineva? Si daca e sa intrebam noi, cum sa facem sa fim siguri cumva ca pers resp vrea, si nu o face din obligatie ca am intrebat?
Multumesc si aveti grija de voi.

Numai bine tuturor
http://bd.lilypie.com/hfkmm7.png

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns maru spune:

noi botezam in septembrie, prietena mea a nascut la sf lui aprilie. Noi ii stiam ca sunt f timizi, si cand am fost sa vedem bebe am intrebat cand fac botezul. Raspunsul a fost ca nu stiu, ca nici nasi nu au la bebe. Ca nu stiu cum sa procedeze. Eu am zis imediat ca il botezam noi, daca ne vor de nasi, ca nu e nevoie sa ne dea raspunsul imediat, sa se gandeasca daca ne vad pe noi cei mai potriviti ca nasi pentru bebe. Elena a spus pe loc, pai daca voi vreti, noi am fi incantati...si asa ne-am ales cu o frumusete de fin!
Asa ca Laura, in primul we din septembrie petrecere de botez la innul din Conestoga, Forrest inn, parca ii zice! Prezenta obligatorie!

Doamne'ajuta!

POZE
http://maru-incotro.blogspot.com/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns try spune:

V-am citit in diagonala si am intrat rapid doar sa va spun ca azi am fost la control cu praslea si e super ok, deci toata pierderea ai de auz a fost temporara si datorata in exclusivitate lichidului din urechiuse. Tubuletele sunt la locul lor bien-mersi si o sa merge mla control odat ala 3 luni pt verificarea lor (pot cadea uneori inaitne de vreme) si pt audiograma.
Miki, mi-e greu sa cred ca nu exista in Quebec un program similar lui Infant Development de aici. Or fi ele doua provincii difeite, dar e aceeas itara s ie imposibil sa nu existe similitudini.
Joi merg la Grandview (un sprogram specializat de evaluare doar aici in regiunea unde sta mnoi ,dar o sa-i intreb de ID a vedem cum se numeste in QC. Sper sa aiba aia habar.
N-am timp de scris ca sunt acasa si alex e coditza dupa mine. E deja speriat sa nu plece mami fara el iar de acasa (nu-l iau si pe el cu mine la controalele lu iadiran ca nu are cine sa stea cu el i nanticamera - la audiologie nu e locul potrivit pt alte persoane in camera de testare) - i-am promis ca dupa-amiza il duc si e el la dr. (a devenit o activiate ravnita de el pt ca mereu aude povestea asta "mami trebuei sa mearga c uadrian la dr. si vin repede inapii acasa". Nu intelege de ce nu se poate sa vina si el. Cu mam intrat azi pe usa cu adrina a venit repede sa-mi spuna ha isa mergem la nenea dr.. Intr-adevar am programare si cu el si cu mine la dr. de fam.



Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mikiion spune:

Tryam intrebat pediatru. Exista ceva, dar lista de asteptare e de mai mult de un an.
Sper sa nu ajungem pana acolo......
L-am starnit pe Marc cu desenele clasice de Disney, si acum e mort dupa Pluto, Mikey Mouse si Chip si dale....... Si culmea e ca stau si eu si ma uit langa el. Pt. ca pe multe nu le-am vazut in Romania......
Am dat in mintea copiilor.

Ktrinel cum a fost la zoo? Am vazut postul tau de la mamici si ca ai fost incantata....Era aglomerat?

[www.onetruemedia.com/shared?p=60647bcd025335118109e1&skin_id=601&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">montaj 2 Ani

[www.onetruemedia.com/my_shared?z=196cc7766eb32af94624d1&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">montaj 1 An
www.dropshots.com/mikiion" target="_blank">filme si poze 2006-2008
www.dropshots.com/mikiion2008" target="_blank">filme si poze mai 2008-

Virsta Marc

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns columbiana spune:

Mihaela,

Exista in fiecare spital o clinica de developpement, unde se pun diagnostice de intirziere de vorbire sau de tulburari din spectru autistic, disphazie, etc;
Cu trimiterea de la pediatru, eu as suna pentru programare la toate : stiu ca sunt foarte buni cei de la Spitalul Rivičre de Prairie si cei de la St.Justine-unde am fost noi; au si la Juifs au o sectie –aici am sunat eu azi cautind servicii de ortofonie; numarul lor este : 450-688-9550, post 251; am ceva retineri doar pentru dr. de la St.Justine- dr.Jeliu –daca e tot ea sefa clinicii de Developp., pentru ca e foarte in virsta si cam depasita (desi a fost foarte bun medic cindva)

De ce spun sa suni la toti, se intimpla sa aiba R-V anulate, si te pot chema mai repede decit ti-au spus initial; diagnostic pune o comisie (specialist in dezvoltare, orto, psiholog, pediatru) dupa o zi sau doua de discutii cu parintii si testare a copilului; tot ei recomanda apoi tipul de suivi si de servicii.

Nu te duce direct cu gindul la autism, nu e cazul-daca copilul nu prezinta si tulburari de comportament (repetitiv, tantrum, lipsa de colaborare, etc);

Daca vrei mai multe detalii poti sa-mi trimiti un pm

Scuze pentru greseli, scriu la job printre picaturi…


http://www.floriinro.ro/


Mergi la inceput