Ai nostri, ca brazii! ian-feb05 (64)
Raspunsuri - Pagina 9
crinuta spune:
Tomasa, mi-au placut pozele, dar mai vreau, evident cand ai tu timp.
Din ce vad eu, Tudor seamana cu tine, iar Maria cu sotul tau, nu?
Am vazut si gardul, si florile, si piscina, ce frumos..
Crinuta si
Rayan
Fara Dumnezeu nimic nu e.
http://www.jnsr.be/ro.htm
ioanaiub spune:
buna dimineata,
hai ca am reusit sa ma mobilizez, cu toata vremea urata de afara
am pus cateva poze din vacanta, la semnatura
enjoy
monalac si eu m-am temut anul trecut ca David va aduce viroze de la gradinita ... el a fost tot bolnav iar de Mara nu s-au prea lipit, a avut si ea ceva mucisori dar a trecut usor peste ei, poate si datorita faptului ca o alaptam
noi suntem aici cu poze noi si filmulete
Mamica de www.babababies.com/view/viewt2.cfm?SITEID=52259" target="_blank">David Iulian (07.01.2005) si www.babababies.com/view/viewt2.cfm?SITEID=52271" target="_blank"> Mara Teodora (12.07.2007)
lbelciug spune:
Ei, asa imi place - s-a mai animat un pic subiectul.

Ubi, felicitari pt debutul f bun la gradi si desigur pt primul 10 al Alexandrei. Nu mai stiu, ea a stat cu bunicii acasa pana acum? Nu-ti face probleme ca ai ratat prima sedinta, sunt sigura ca poti lamuri cu educatoarea ulterior ceea ce vrei sa afli. Sa ne arati poze din concediu - nu am auzit de Kemer pana acum...
Tomasa, v-am vazut pozele (mult asteptate de altfel) -> sunteti deliciosi! Tudor s-a mai schimbat, mi se pare ca-ti seamana f bine la fizionomie. Maria e dulcica rau si seamana cu tati mai mult, nu? Wow, si ce bine arati in tinuta eleganta. Am vazut si pe printesa lui Bestutza cu ochii ei minunati.
Monalac, imi pare rau pt problemele de sanatate - ai facut sacrificii de ordin fizic f mari pt copiii tai - insa eu sper ca-ti va fi bine pe viitor. Sanatate multa! Poate era mai bine daca il dadeai pe cris la gradi, isi omora timpul acolo, invata mai multe ca acasa. In plus Viroza o poate lua si de afara, nu numai din colectivitate. In fine, nu judec pe nimeni, dar cand ai un copil dinamic si nazdravan (cum e M al meu) cred ca e mai bine asa si pt tine ca mama. Eu daca as fi stat cu amandoi acasa, aveam acum nervii praf. Seara cand se intalnesc baietii mei, trebuie sa stea cineva intre ei ca sa le medieze conflictele, altfel s-ar certa si lovi des.
Ioanaiub, tare frumoase pozele din Rodos. Ati mers cu avionul sau masina pana acolo? Cum a fost drumul cu 2 copii?
Liviana - mamica fericita a lui Matei (21.02.2005) si Bogdanel (30.05.2007)
PICATURI DE VARA
Witchie spune:
Mi-am luat inima in dinti si m-am dus azi la 2 graidnite de stat. Am fost primita cu zambete, ceea ce m-a incurajat. Ambele directoare mi-au spus sa le sun pe 1 octombrie. Poate reusesc si eu sa o transfer totusi.
ioanaiub spune:
Liviana, am mers cu avionul. Nu prea ne-a convenit plecarea, ca era din Bucuresti dar am mers cu o zi inainte si am dormit la cineva. Cu avionul totul a fost ok, Mara a dormit tot zborul iar David a adormit si el dupa ce a mancat. A fost o vacanta foarte reusita, nesperat de bine. Am avut all inclusive asa ca nu am avut grija mancarii si nici a bauturii. Copiii au fost foarte cuminti si "cooperanti". Am vrut sa facem un tur al insulei dar totusi era prea cald si am vrut sa evit expunerea la aer conditionat intr-o masina. Totusi am fost de doua ori in capitala Rodos, un oras tare frumos, mai ales orasul vechi, cea mai mare cetate medievala locuita din Europa.
Seara era discoteca pentru copii, cu animatoare, doua italience care stateau si ziua cu copiii la miniclub. David a urcat si el pe scena la seara greceasca, a incercat un sirtaki. ![]()
Eu m-am simtit tare bine, m-am relaxat si m-am imbaiat in voie. Ma gandeam ca daca o sa fim cu doi copii mici nu o sa ma pot relaxa dar nu a fost asa. A fost frumos si pentru ca au mai fost cu noi inca 5 familii, cu copii, in total 12 adulti si 10 copii 
deja ne gandim la concediul de anul viitor, cred ca va fi in iunie pentru ca in iulie incep serviciul
noi suntem aici cu poze noi si filmulete
Mamica de www.babababies.com/view/viewt2.cfm?SITEID=52259" target="_blank">David Iulian (07.01.2005) si www.babababies.com/view/viewt2.cfm?SITEID=52271" target="_blank"> Mara Teodora (12.07.2007)
tomasa spune:
Mona, ce rau imi pare sa aud ca ai si ai avut asemenea probleme. Dar ce s-a intamplat de fapt? Ti-au facut injectia gresit?
Sa stii ca si mie mi-e frica de gradinita din punct de vedere al raclilor, virozelor, dar sper sa fie bine, oricum nu-i putem feri la nesfarsit. Tudor e destul de rezistent din punctul asta de vedere, sau asa pare cel putin si ma gandesc ca tot tb facuta si imunizarea asta. E adevarat insa ca baietelul tau e mult mai mic decat Maria mea.
Crinuta, Liviana, multumim frumos pt. complimente. Intr-adevar Tudor imi seamana f bine si fizic si ca temperament, iar Maria este o combinatie. Are si de la tati, dar seamana si cu mama mea (o sa pun cateva poze cuele doua). Ce ma emotioneaza mai mult la ea este ca are exact privirea si ochii bunicului meu iubit, care a murit cand eram insarcinata cu ea... Cum e viata asta, atat am suferit atunci si m-am gandit la el, incat probabil Dumnezeu a vrut sa-mi aline dorul. De multe ori, cand se uita Maria la mine parca ma priveste el.
Crinuta, sigur mai pun poze.
Liviana, pozele cu rochia eleganta sunt facute la botez la copilul varului meu, sunt recente. De la mare poate mai pune si Bestutza, ea a facut o gramada cu toti copilasii care s-au jucat f frumos impreuna.
Anda, serios acum, eu chiar te incurajez sa o transferi la stat. Experienta noastra e pozitiva pana acum, desi e adevarat ca nu avem decat o sapt. de gradi. Dar sincer nu vad ce i-ar putea oferi mai mult o gradinita particulara, nu mai vorbesc de diferenta de bani.
mama bradutzului Tudor (9 ian. 2005)
si a papanashei Maria (25 sept. 2007)
sirimie spune:
Iese cineva la www.bestmusic.ro/Evenimente_Zilele_Bucurestiului_2008_10405.html" target="_blank">Zilele Bucurestiului?
Nu ne intilnim pe undeva? Poate ne mobilizam si noi (parintii lui Vladut) cu ocazia asta 
Va dorim sa cresteti mari si frumosi! ![]()
Simona & Vladut (27 februarie 2005)
Poze la http://www.kodakgallery.com/I.jsp?c=akcecxh.f5u0t6d&x=0&y=nr5bn
Andrei are nevoie de ajutor: http://andrei.seek-on.com/ro
Despre Andrei
BESTUTZA spune:
Buna tuturor!
Revenim si noi!Tot citesc despre copilasi si despre primele experiente cu gradi ,incat ma zis sa va dam si noi ceva de veste!
Monalac,imi pare tare rau..nu ma pot uita al poze..sunt intr-o faza oricum foarte impresionabila acum..Sa iti de Dumenzeu putere si sanatate!
Am avut o vara frumoasa..
Dupa cum v-a spus Tomasa ne-am intalnit la mare unde a fost tare bine!Am venit acasa,am avut ceva probleme in familie cu un var al mamei si am fost un timp pe fuga.
La 1 august am inceput si serviciul,dar fiind vacanta mi-am mai putut lua zile libere,am plecat la munte si apoi inca 10 zile la Techirghiol.Medicul mi-a spus sa stau cat se poate cu ei la apa si soare!Asa am ajuns si la baile reci de la Techirghiol unde le-am dat si un pic cu namol.Nu au plans ,se pictau reciproc ![]()
Vremea a fost foarte frumoasa ,apa calda, cazarea foarte buna.De stresata ce eram ca nu creste Ilinca acum constatam ca nu mai avem cu ce ne imbraca!
.
Cu plecatul la gradi am fost in mari dileme!Pe de-o parte pentru ca pe Ilinca nu mi-o primea nici o gradi de stat si deci tr sa o dau la una particulara,pe de alta parte nici nu vroim sa despart copiii si o alta problema era cu alergatul dimineatasi la pranz in doua parti.
Pe Ilinca musai trebuia sa o iau la 12 pentru ca eu cred ca totusi familia e locul in care un copil ,mai ales unul pana in 3 ani-chiar si dupa-isi gaseste echilibrul emotional.Sigur, daca se poate...
Eu oricum termin la 12 si asta a fost si motivul pentru care am ramas in invatamnt,faptul ca pot fi alturi de ei cat mai mult.
http://community.webshots.com/user/BESTUTZA
BESTUTZA spune:
Am trimis o parte pentru ca mai apar caderi de tensiune si nu vreau sa pierd tot mesajul!
Asa...
Pe Tudor il inscrisesem la gradinita de stat si eram aprope hotarta sa il dau,fiind ingrijorata insa ca vor fi copii multi si ,mai ales la grupa mica si mijlocie, un numar mare de copii face ca activitatile sa se desfasoare greoi,cei mai timizi nu pot fi stimulati, cei prea activi temperati-asta asa la o prima vedere.
Trebuie sa ai foarte multa dragoste de meseria asta, foarte mult si bun material didactic pe care sa il stii folosi la fiecare juamatate de ora in asa fel incat sa ii poti tine captivati si multa energie.Doar noi stim ce insemna unul,doi sau trei, darmite 12 ,15,20
!
O alta problema pe care voi stit ca eu o am era mancarea.La stat chiar daca manca sau nu eu tot trebuia sa platesc taxa pentru ca altfel nu il primeste .Spun, pe buna dreptate, ca daca vrei program scurt trebuie sa te orientezi spre gradinte cu acest tip de program.Programul prelungit este oferit copiilor care au nevoie stringenta de acest tip de program.
Asa ca analzind si in dunga situatia am hotart sa ne indreptam ,barem pentru un an la o gradi particulara! Am avut noroc ca aprope de noi s-a deschis una.Am fost, am vazut-o si ne-a placut casa ,curtea cu flori ,verdeata,pomi si mai ales faptul ca era, ca loc, foarte placut.
Si ne-a placut atat de mult incat pe loc sotul meu s-a hotart sa ii aducem pe amandoi!
Dupa prima saptamana exista de spus si lucruri bune si cele care nu imi convin!![]()
BESTUTZA spune:
Primul lucru bun a fost ca s-au adaptat nesperat de bine! Eu am fost cu ei pe acolo vreo cateva zile sa se obisnuiascq cu locul cu persoanele, asa ca atunci cand i-am dus si i-am lasat, au marit putin,dar nu foarte mult!
Mai neadaptata am fost eu!In prima zi de scoala un baietel plangea!Atat de tare m-a impresionat ca nu imi mai trecea nodul din gat...
Copiii stiu foarte bine ca la 12 ii luam si ne astepata fericiti-pe mine , pe tati sau pe buni!Saptamana asta cat sunt eu un pic incurcata cu programul!
Cel mai tare ma uimeste Ilinca care stie unde ii este ghiozdanelul,stie de unde sa le ia la amiaza si dimineata unde sa le puna!IN prima zi i-am dat o geaca pe care buni nu o stia! Mi-a dat telefon mama ca ii da Ilinca o geaca cu floricele care nu e a ei!![]()
Educatorea l-a laudat pe Tudor ca e foarte grijuliu cu Ilinca ii da sa manince, o ajuta la baie-suntem fete mari, nu mai avem pampers-o "salveaza" dc ii ia cineva o jucarie!
Problema mare ar fi ca atunci cand ii ducem noila 7.45 copii nu sunt si la fel educatoare :(
Vin in jur de 9.00.Azi am aflat si noi ca exista un ordin prin care copiii claselor I Si II incep la 9.
Adevarul e ca si ei sunt foarte obositi.Vin acasa papa,baie si somn aprope 3 ore ,iar la 9 cer ei singuri in pat,ceea ce nu s-a intamplat decat extrem de rar!
Ca pret am facut socoteala si pt amandoi trebuia sa platescla stat 560 taxa plus celelate era cam 600 minim.Aici platim pentru amandoi 850.
Nu stiu daca am facut alegerea buna,timpul va demonstra!
Deocamdata sunt multumita de aspectele astea: sunt amandoi copiii ,grupa are 10, atmosfera este de familie "un pic mai mare"
,educatorele sunt sufletiste si apropiate ,copiii vor sa mearga la gradi-nici la asta nu ma asteptam asa rapid,mai ales ca primisem "aprecieri"ca-s crescuti de fusta mea - gustarea este ori lapte cu cereale ,ori branzica de casa, fructe,pe care nu le asociaza cu biscuiti ,napolitane.
Ei ..cam asta despre noi..poveste cat pentru trei luni de absenta!
Vor mai fi probleme..Dorinta mea ar fi fost sa fie cineva ca la optionalul de limba straina chiar sa le vorbeasca in acea limba straina...
O sa caut sa punem si poze!
Tomasa e o dulce Maria!Am vazut si gardul!A iesit tare frumos!