Ai nostri, ca brazii! ian-feb05 (64)
Raspunsuri - Pagina 7
lbelciug spune:
Hello mamici,
Eehei, AM INCEPUT GRADINITA!
Parca mai ieri ne plangeam de colici, vorbeam de biberoane
si iritatii la funduletz etc.
Iata-ne azi cu braduleti mari, debutand la gradi. Eu am fost coplestita de evenimentul acesta, poate unde si pt ca am avut putin timp la dispozitie pt pregatiri. (De vineri pana duminica am fost la un Team Building) Aseara i-am expus lui Matei cam ce presupune gradinita, cum ca Bogdanel va merge la cresa iar el la gradi, ce va face acolo, ca va cunoaste copii noi, ca vor avea activitati distractive etc. Mititelul cred ca a fost si el emotionat si nerabdator caci dimineata s-a sculat la 6 cu o energie tripla fata de noi, parintii.
De emotii, eu la cresa am lasat saculetul lui M in loc de cel al lui B, asa ca sotul a trebuit sa faca inlocuirea prin intoarecere la cresa.
Ard de nerabdare sa aflu cum a fost prima zi de gradi. Din cate am inteles vor avea 2 sapt la dispozitie ca sa se cunoasca si abia de la 1 oct vor avea si activitati educationale. Spre bucuria lui M, la grupa si-a regasit 2 din fostii lui colegi de la cresa, printre care si prietenul lui cel mai bun!
La noi nu s-au cerut rechizite, vom avea insa o sedinta la 1 oct cand ni se va comunica suma de bani pt care trebuie sa o achitam pt ele. Intr-un fel e mai bine asa, sa cumpere gradinita tot necesarul.![]()
Am constatat ca pt noi va fi f greu sa facem aceasta cursa zilnic: dus B la cresa, apoi M la gradi (la ora 8 cel tarziu sa fie acolo!), apoi la servici si seara invers, mai ales ca locatiile sunt la distanta si traficul e de groaza. Azi ne-au trebuit 2,5 ore pt acest traseu! Of.
Tomasa, eu inteleg exact sentimentele tale, caci si eu le-am simtit la fel de intens. Si vorba aia, pana acum M a mers in colectivitate, dar la gradinita e altfel decat la cresa! ![]()
Sirimie, pretul e negociabil, daca te intereseaza sau stii pe cineva interesat, suntem dispusi la discutii. Merci de intrebare.
Ne vom muta la anul cand va fi gata blocul nou. Trebuie insa achitat la rosu, asa ca de aici graba cu vanzarea pana la sf lui noiembrie. Unde l-ai inscris pe Vladut? Noua ne-au cerut pijama. Obisnuita cu cresa, i-am lasat acolo saculetul cu schimburi pt toata saptamana. E mai simplu asa daca sa-i duc zilnic.![]()
Ioanaiub, asteptam impresii din Rodos. Cred ca a fost f frumos! Poze pls!
Patricia, eu inca mai sunt amatoare sa citesc jurnalul din US (daca l-ai scris).![]()
Le convoc si pe restul mamicilor sa ne impartaseasca impresiile la debutul la gradi! Poate asa mai animam si noi subiectul.
Liviana - mamica fericita a lui Matei (21.02.2005) si Bogdanel (30.05.2007)
PICATURI DE VARA
Witchie spune:
Hello Ladies,
N-am mai scris eu de mult, dar de citit am citit, ca de obicei.
Si noi am reinceput gradinita. De fapt nici n-am avut pauza cu exceptia celor 3 saptamani in care am fost plecate si a celor 3 saptamani in care am tinut-o acasa, bolnava. E aceeasi gradi ca anul trecut, doar cu vreo 2 milioane mai scumpa.
Nu stiu ce sa ma fac de hainute ca s-a inaltat fiica-mea ca din apa. Acum tot ce are ba-s prea lungi, ba-s prea scurte. Am fost azi la cora si la carrefour dar n-am vazut nimic sa-mi placa.
In rest, cum ne stiti:) Cu majoritatea fetelor de pe aici am mai vorbit pe messenger asa ca eu nu simt ca am lipsit:)
Pupix.
ioanaiub spune:
am inceput si noi gradinita ... l-a dus sotul meu pe David azi dimineata, s-a trezit mai greu dar a iesit in fuga din casa, era tare bucuros
sotul meu s-a intors la gradinita sa-i duca apa (la noi in oras nu bem apa de la robinet) si l-a gasit in mare iubire cu o ingrijitoare de la gradinita. explicatia era ca eu i-am zis ca acum daca e la grupa mijlocie d-na Uca (ingrijitoarea) nu o sa mai vina sa-l ajute la imbracat si era fericit ca a gasit-o tot la grupa lui
azi a auzit si prima injuratura, mi-a povestit ca un coleg a fost nervos si i-a spus ceva ce el nu a prea inteles dar si-a dat seama ca nu e ceva de bine ... eu i-am explicat ca nu e frumos sa vorbeasca asa, sper ca a inteles ... oricum sunt sigura ca o sa mai fie multe incidente de genul asta ![]()
noi suntem aici cu poze noi si filmulete
Mamica de www.babababies.com/view/viewt2.cfm?SITEID=52259" target="_blank">David Iulian (07.01.2005) si www.babababies.com/view/viewt2.cfm?SITEID=52271" target="_blank"> Mara Teodora (12.07.2007)
lbelciug spune:
Hello,
Prima zi de gradi la noi a decurs f bine, M a tinut sa ne spuna ca doamnele sunt mai tinere si mai dragute/bune. Cele de la cresa cica erau rele.
Avem insa o problema: timpii catre gradi+cresa+servici si inapoi va fi una tare nasola pt noi. Ieri ne-au trebuit 2.5 ore
doar pt dus, azi numai 1.5 ore dar fara mers si la cresa caci B e bolnav si a ramas cu socru-meu acasa. Nu stiu zau cum ne vom descurca. E groaznic sa mergi prin cartierele noastre Rahova si Dr Taberii - in rest mai merge. Sotul zicea ca ne trebuie un scuter. Ma si vad pe scuter cu Bogdanel in fata si M in spate.
Ma gandesc serios ca de la 1 oct mai incep si facultatile, apoi vine iarna cu zapada etc - brr, ma apuca groaza. De bine de rau acum ii mai avem pe socri langa noi, sotul se impune in fata lor cand e vorba de copii si vrand/nevrand mai stau cu ei cate o zi. Cand o sa ne mutam insa... aleluia help. Deci, una peste alta sunt si ei (socrii) buni la ceva.![]()
Anda, succes in anul II de gradi, cred ca Irina era nerabdatoare sa-si revada colegii.
Ioanaiub, nici in B nu se poate bea apa de la robinet, asa ca si noi tot cu sticluta mergem la gradi. Referitor la cuvintele si comportamentele urate cred ca e normal sa le intalneasca in diferite medii - important e sa reusim noi parintii, sa-i cinvingem ca nu reprezinta ceva demn de urmat.
Bafta si voi in anul II de gradi!
Liviana - mamica fericita a lui Matei (21.02.2005) si Bogdanel (30.05.2007)
PICATURI DE VARA
tomasa spune:
Crinuta, tu ce ai facut pana la urma? L-ai mutat la stat pe Rayan?
mama bradutzului Tudor (9 ian. 2005)
si a papanashei Maria (25 sept. 2007)
crinuta spune:
Tomasa, gand la gand cu bucurie.
Vroiam sa te sun azi, dar uite ca nu mai apuc.
Am decis 90% sa il duc la cea de stat, deoarece e total renovata, arata superb, as zice ca arata mai bine decat multe altele particulare. Are o curte mare, topogane noi, etc, mobilier nou, totul e super ok.
Inima mea trage sprea cealalta, mai ales ca am avut o relatie extraordinara cu personalul, dar, pentru moment, si privind pe termen lung, mi-e teama ca as pierde locul la stat, si ce voi face daca nu voi putea plati la particular mereu?
Si acum as putea, dar cu cate rate am, as simti clar diferenta, pe cand la stat, am 8,5 ron/zi, va manca pranzul si va veni acasa, iar cand va lipsi nu va plati mancarea, ceea ce nu se prea intampla la particular.
Acum ramane sa vizitez eu gradinita inca o data, sa vb cu educatoarea, cu directoarea, si sa ma decid 100%.
Rayan a fost propus pentru grupa mijlocie, deci ar fi 22 de copii maximum in acea grupa.
Daca ar fi ramas in grupa mica, ar fi fost maxim 17 copii, deoarece sunt mai multe grupe.
Eu sper sa fie bine, si sa ajuns si eu la gradi sa vb cu personalul.
La voi cum e?
Liviana, ma bucur ca totul a decurs ok la voi. Imi inchipui cum e cu traficul.
Noi avem noroc ca gradi e la 2-3 minute de mers pe jos, deci ca il duc cu masina in drup spre servicul meu, sa il duce mama pe jos, e tot aia.
Oricum, important este sa fie ei ok, sa se simta bine.
Anda, aveam impresia ca o vei da la stat de anul asta. Cat mai e taxa acum? Mi-e si groaza sa intreb...
pupici
Crinuta si
Rayan
Fara Dumnezeu nimic nu e.
http://www.jnsr.be/ro.htm
tomasa spune:
Crinuta, daca astea pe care le-ai descris sunt conditiile, eu cred ca faci f bine sa-l dai la stat, ar fi pacat de banii in plus...Eu una sunt super multumita, gradinita noastra arata super iar mancarea este excelenta. Tudor merge la grupa mijlocie, azi au fost 14 copii prezenti, inscrisi cred ca sunt 23.
tomasa spune:
Liviana, nici noi nu stam aproape de gradi, asa ca te inteleg la faza cu drumul. Partea buna in cazul nostru e ca noi doar il ducem, de luat il ia tata, care nu are graba, ore de ajuns undeva. Iar lui Tudor ii place in masina, totusi se simte ca zilele astea e mult mai obosit fata de normal. Insa merita efortul pt. conditiile de care beneficiaza acolo.
crinuta spune:
Asa e Tomasa, si am inteles si eu ca au mancare foarte buna.
Cam asa cred ca va fi si la Rayan, din 22 inscrisi, vor fi prezenti in jur de 15, ceea ce, e comparabil cu o gradi particulara.
Acum ramane de vazut cum este educatoarea, ca eu sunt cam pretentioasa la acest capitol, dar cred ca va fi ok.
Oricum de la gradi de stat la particulara se poate trece oricand, mai putin invers, cand locul se pierde....
Crinuta si
Rayan
Fara Dumnezeu nimic nu e.
http://www.jnsr.be/ro.htm
Witchie spune:
Intentionam sa o dau la o gradi de stat mai aproape de casa. Din pacate nu-s decat 2 cu program pana la 17. In ziua in care au inceput inscrierile, pe usa uneia scria: nu avem locuri. La cealalta nu inscriau decat fratii copiilor care deja erau in gradi.
As fi dat-o la stat, pe cuvant. acum platesc 11,5 mil. Imi tot fac curaj sa ma duc la gradinita de pe Popa Tatu si sa stau de vorba cu directoarea. Tu la ce gradi il duci pe Rayan?