Ai nostri, ca brazii! ian-feb05 (64)
Raspunsuri - Pagina 16
ioanaiub spune:
Kita, foarte buna lista
multumesc
noi suntem aici cu poze noi si filmulete
Mamica de www.babababies.com/view/viewt2.cfm?SITEID=52259" target="_blank">David Iulian (07.01.2005) si www.babababies.com/view/viewt2.cfm?SITEID=52271" target="_blank"> Mara Teodora (12.07.2007)
sirimie spune:
kita 
Eu am fost ieri la prima ecografie, e ok, 9 saptamini. Ieri inca m-am simtit rau, azi e mai bine.
Vladut in dimineata asta a plins cind l-am lasat la gradinita
Sper ca n-o luam de la inceput. Azi noapte a plins ca il doare piciorul, m-a trezit de mai multe ori. El doarme in camera lui singur acum, azi noapte a aterizat linga mine pentru ca dupa ce m-a trezit de 3 ori am zis ca mai bine nu mai fac si ture ![]()
Va dorim sa cresteti mari si frumosi! ![]()
Simona & Vladut (27 februarie 2005)
Poze la http://www.kodakgallery.com/I.jsp?c=akcecxh.f5u0t6d&x=0&y=nr5bn
Andrei are nevoie de ajutor: http://andrei.seek-on.com/ro
Despre Andrei
coraly spune:
Sirimie, felicitari! Si eu sunt in saptamana 9. Nu vii la Mamici de mai-iunie 2009? Eu m-am inscris.
Coraly si Sergiu (3 ian 2005)
poze
Alaptatul - Help Line
lbelciug spune:
Tomasa, tu l-ai mutat pe Tudor la gr mijlocie ? Parca retinusem ca e inscris la cea mica. In fine, eu nu cred ca asta ar fi un impediment pt mersul la scoala la aprox 7 ani. Matei e la gr mica, dar am inteles ca se poate "sari" peste 1 an ca sa mearga la scoala dupa 3 ani de gradi.
Apropo de discutia cu nr de copii la grupa. Am aveut aseara ocazia sa vorbesc cu unul din sefii mei si imi spunea ca din experienta lui a fost mai bine ca cele 2 fetite ale lui au mers la gradi de stat cu cca 30 copii in grupa si nu la particulare (are posibilit financiare f mari). Motivul: impactul cu scoala! La scoala sunt tot cca 30 copii in clasa si un copil obisnuit cu doar 15 colegi, ar fi un pic "debusolat" sa aiba dintr-o data asa mult colegi si... concurenta. Asa mi-a explicat el si l-am crezut, so, don't shoot. Am scris pt ca am vazut ca multora dintre voi le e teama de nr mare de copii din grupa.... Overall, as zice ca cea mai importanta este educatoarea, nu neaparat institutia sau tipul ei.
Noi am platit fondul grupei 100 ron si 80 ron fondul gradinitei (semestrial). Cursuri optionale sunt 7 la numar (2 ori/sapt), dar ni s-a recomandat sa alegem maxim 2. Noi vom alege engleza si dans sportiv.
Kita, din cate am inteles si la grupa mare se poate studia cam ce se face la gr pregatitoare.
Sirimie, asa-i ca e minunat sa retraiesti sentimentele de la ecografia de bebe? Tati ce zice de viitoarea perspectiva cu bb2? Tu si Coraly veti avea capsunei de 2009 - la odiseea voastra e si o mamica din grupul cu capsunei de 2007. Frumoasa perioada sa ai bebe mic vara!
Liviana - mamica fericita a lui Matei (21.02.2005) si Bogdanel (30.05.2007)
PICATURI DE VARA
sirimie spune:
Liviana, ai dreptate, a fost interesant din nou la ecografie. Nu ma impac ca mi-e mai greu acum decit cu Vladut ![]()
Coraly, eu am DPN pe 1 mai, ma indoiesc ca o sa nasc atunci, ma astept prin aprilie. M-am uitat putin la topicele de acolo dar mi se pare destul de greu sa ma bag, nu prea am timp
Desi cind o sa dau de greu sigur o sa dau pe acolo!
Va dorim sa cresteti mari si frumosi! ![]()
Simona & Vladut (27 februarie 2005)
Poze la http://www.kodakgallery.com/I.jsp?c=akcecxh.f5u0t6d&x=0&y=nr5bn
Andrei are nevoie de ajutor: http://andrei.seek-on.com/ro
Despre Andrei
BESTUTZA spune:
Revenim si noi!
Coraly ,Sirimie!Felicitari pentru bb!Si tati nostru e mare amator de vesti din astea!
Monalac, Am citit prin ce ai trecut! Doamne ajuta sa depasesti cu bine toate!
Kita,sarcina usoara in continuare!Multumim pentru lista!Chiar ma amuzam cand am citit!O multime din ele incarca bagajul nostru de fiecare data, chiar daca plecam pentru 2 zile !
Liviana!Spor la gradi!
Eu sunt speriata intr-adevar de numarul mare de copii si raman la parerea ca oricat de pregatita,deschisa,intelegatoare poate fi o educatoare nu poate face fata la 18 copii de 3,5 ani...
Cu cat cresc, ei capata independenta,stabilitatea,atentia, rabdarea care ii face mult mai usor de "manevrat" in jur de 6,7 ani!
LA vrasta asta ei au foarte mult nevoie de comunicare emotionala.Nici o educatoare din lume nu este mai buna decat mama-si daca majoritatea suntem in situatia impusa de societate de fi mai departe de familie o parte din zi- copilul trebuie sa fie securizat afectiv! Mediul in care vin trebuie sa "substituie" oarecum mediul familial.
Cu cat sunt mai multi cu atat posibilitatile FIZICE de a se apropia de copii se imputineaza, mai ales ca ei sunt la varsta cand vor totul pentru ei,cand orice activitate trebuie vazuta,urmarita in desfasurare, apreciata,evaluata,corectata pe o linie fireasca .
Sentimentele pozitive se formeaza acum prin incercarea de a nu-i defavoriza pe unii pe care ii vede "adaptati" si indreptarea asupra celor care "capteaza" atentia. Si unii si altii au nevoie de atentie in egala masura.
Egalitatea in a "darui" este observata cu foarte mare atentie de copii si apreciata ca atare.
Ei taxeaza comportamntal erorile noastre.
Ati vazut cata grija si cate probleme ne facem cand vine bb 2!Cate tehnici se folosesc in asa fel incat ,inconstient,noi sa nu "construim" un gol afectiv,posibil loc al instalarii frustrarilor!
Un numar mic de copii avantajeaza prin faptul ca nu disipa ideea de familie.
http://community.webshots.com/user/BESTUTZA
BESTUTZA spune:
Despre concurenta...Oricum copiii sunt intr-o concurenta inconstienta prin dorinta de a fi preferati ,iubiti, apreciati intr-o masura mai mare decat cei din jur...Deci nu cred ca faptul ca au fost 30 a motivat intr-o masura mai mare dezvoltarea capacitatilor personale.
Un bun educator incerca sa formeze nevoia de a achizitiona in raport cu propria persoana,cu propriile aptitudini si capacitati, nu cu ceilalti pentru ca de aici apare calea etichetarilor "tu nu esti ca Icsulescu...
!" si greutati in formarea unei imagini de sine corecte.O apreciere care se doreste motivanta are efect opus.
Oamenii sunt diferiti ,iar lucrul asta trebuie sa il intelaga copiii de foarte mici,unul picteaza, unul canta,unul e bun povestitor, altul logician.
Sigur colectivitatea ,grupul are in primul rand avantajul afirmarii posibilitatilor personale,al comunicarii- esential la varsta lor.
Montessori spunea ca stimulativ pentru copii este sa fie lasati la activitati copii de varste diferite.Copilul mare va avea mare placere in a arata celor mici,iar cei mici sunt mai atenti la activitatile copiilor mai mari.
Am scris toate astea pentru ca imi doresc,ca fiecare din noi, un loc pentru copii in care sa stiu ca se dezvolta armonios.Poate sunt eu un pic off,dar ma doare ca la noi in gradinite nu exista si o latura crestina a educatiei.
Gradinitele de acest tip, sunt ori foarte scumpe ori necunoscute-gradinita germana evanghelica si mi-a spus cineva de o gradinita evreiasaca.
Gradinita la care am fost era minunata din multe puncte de vedere -personal,mancare,locatie, nr copii-, dar educatoarele veneau in jur de 9.30 si pana atunci ramneau cu ingrijtoarea.Ideal era pentru cei ce ramaneau la program lung.
Mama ii ducea,mama ii aducea si mai mult timp pierdeau pe drum.Acum am hotarat sa ramanem o perioada acasa, mergem la inot si cautam un club pentru completare de activitati.
Daca stiti pe cineva de la Arc-en-Ciel astept...
http://community.webshots.com/user/BESTUTZA
tomasa spune:
Liviana, initial Tudor a fost inscris la grupa mica, dar la sedinta cu parintii dinainte de inceperea anului am participat la discutii si am observat ca nu prea are ce cauta la grupa mica. De ex. educatoarea spunea ca "oricum la varsta asta nu se concentreaza ei mai mult de 15 min la o activitate..." si chiar nu este cazul nostru. De asemenea din intrebarile puse de ceilalti parinti am aflat ca mai erau copii care nu se exprima f. bine, care au inca pampers, sau care nu stiu sa ceara la baie si multe din astea, nu-mi vin acum in minte toate exemplele, nici macar nu le-am dat pe cele mai potrivite dintre ele, dar am vrut sa subliniez ca majoritatea sunt lucruri cu care noi nu ne mai confruntam de peste 1 an. In plus erau si destui copii sub 3 ani, el era printre cei mai mari din grupa si nu mi s-a parut un avantaj. Mi-am spus temerile catre directoare, cum ca mi-e frica sa nu se plictiseasca, etc si mi-a dat dreptate. A spus ca oricum la 3 ani si 8 luni poate foarte bine sa fie in grupa mijlocie, ca este mai aproape de implinirea varstei de 4 ani decat de cea de 3, care e varsta pt. grupa mica. Asa ca am inceput direct cu mijlocia. De altfel nu stiu daca iti mai amintesti, dar eu aveam dubii de la inceput daca am procedat corect inscriindu-l la grupa mica, la vremea respectiva am deschis si un subiect la gradinite pe tema asta. In final eu cred ca am procedat bine, s-a adaptat foarte repede aici.
Fireste ca poti sari mai tarziu peste o grupa, sau poate sa nu faca pregatitoarea deloc. La grupa mare si la cea pregatitoare se face cam acelasi lucru, oricum la noi nu asta a fost singurul motiv pt. care l-am mutat. Si eu am prietene cu o situatie financiara muuuult dar mult peste medie si amandoua si-au inscris copiii la gradinite de stat. Acum fiecare face cum considera, avem criterii diferite fiecare. Eu una am in general prea putina incredere in invatamantul particular din Romania. Nu ca in asta de stat as avea incredere, dar in ala nici atat.
mama bradutzului Tudor (9 ian. 2005)
si a papanashei Maria (25 sept. 2007)
tomasa spune:
Bestutza, sa inteleg ca tati vostru vrea bb3?
Va admir sincer. Si eu as vrea la modul teoretic, practic insa realizez ca nu voi mai face alt copil.
Si acum despre optionale. Se va face engleza zilnic si karate o data pe saptamana. Optionalele costa 4 ron. Deocamdata la noi la gradi nu au mai venit alte oferte, asa ca ne-am inscris la karate, pt. ca ne-am gandit ca este buna orice forma de miscare. Cand e vremea frumoasa vor face sedinta in aer liber (sedinta este de 30 min).
mama bradutzului Tudor (9 ian. 2005)
si a papanashei Maria (25 sept. 2007)
crinuta spune:
Tomasa, 4 ron sedinta, sau cum? Mi se pare f putin.
In total la cat ajungeti?
Eu as vrea inot pentru Rayan, dar ma gandesc sa astept pana la vara.
Ah, si as mai vrea teatru, deoarece da semne ca e talentat, dar ma gandesc ca mai devreme de 6 ani.... nu prea ar merge.
Si la tenis m-am gandit, dar deocamdata nu se face la gradi.
Ce inaltime are Tudor? Ca vad ca la kg e la fel ca si Rayan.
Rayan a inceput de azi gradi, cu toate ca a trecut si ieri pe acolo cu mama, si am inteles ca a fost super bine intampinat de colegii lui, care s-a bucurat sa il revada.
Vor face si germana, ceea ce el deja a inceput, acasa, cu mama.
E bine zic eu, cu toate ca am o perioada...., nu mai zic, dar asta e, facem sacrificii daca e nevoie.
Ah, v-am mai zis ca Rayan este coleg cu David, al Sarei, sper ca o mai tineti minte. Asta doar ca sa vedeti ce mica e lumea.
Cu ocazia asta m-am intalnit si eu cu Sara de cateva ori.
pupici
Bestuza, eu nu stiam ca i-ai retras. Din contra, stiam ca esti f multumita si ca vei continua.
Cam cat era taxa acolo? Cred ca ai mentionat, dar am uitat, scuze.
Crinuta si
Rayan
Fara Dumnezeu nimic nu e.
http://www.jnsr.be/ro.htm