Campanie de responsabilizare a autoritatilor (3)

Raspunsuri - Pagina 9

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns felicia_ spune:

Ioana, eu zic sa mai stam pana luni. Sincera sa fiu, as avea mici sugestii (nu de fond, dar poate suna mai bine in unele locuri), dar n-am timp pana spre seara sau maine dimineata. Depsre numarul de semnaturi, doar fratii sa semneze si am deja 10. Daca mai numar si nepotii ...


poze www.slide.com/r/dCBFcIkWyT8qTm6zqmE3_Z0Uzm4PEDxK?view=original" target="_blank">noi2

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miki-miki spune:

Ioana mi se pare OK petitia, e pe intelesul tuturor.

In legatura cu pps cred ca ar tb sa contina mai multe povesti adevarate. Ecranul si povestea iar la sfarsitul pps-lui sa fie intrebati dc doresc sa voteze petitia. Dc nu doresc ii scoate din pps iar dc da li se cer date. Povestile le putem trimite pe mail persoanei care va face ac pps si va face o selectie . Fotografiile nu tb sa fie neaparat reale dar poate sunt totusi persoane care nu au nimic impotriva sa-si divulge identitatea si sa-si trimita o fotografie . Sau o poveste mai ampla dar reala cu fotografii reale sau nu neaparat. Imp e sa-i sensibilizam pe cei care vor vizualiza ac pps. Ar fi interesanta si o poveste scrisa in genul Sheritrei , haioasa care sa-i faca pe cei care vizualizeaza ac pps sa-l trimita mai departe. Poate ne ajuta Sheri





Miki

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns psj spune:

da, nu cred ca are sens sa trimitem linkul celorlalti utilizatori, cine vrea, citeste, semneaza, cred ca e foarte vizibil la generale.
Sincer eu nici pe subiectul asta nu intrasem pana nu ai scris tu despre ce e vorba la subiectul fiv si ne-ai invitat sa votam. Cred ca din cauza ca am uneori am impresia ca autoritatile sunt iremediabil iresponsabile.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns felicia_ spune:

Ioana, reiau varianta ta, bolduind locurile unde am facut mici modificari. Nu stiu daca conteaza f mult aceste modificari, m-am gandit sa fie cat mai clara:

CATRE: GUVERNUL ROMANIEI, PARLAMENTUL ROMANIEI

SUSTINERE PENTRU REGLEMENTAREA LEGALA A REPRODUCERII UMANE ASISTATE MEDICAL, PRECUM SI PENTRU INTRODUCEREA PROCEDURILOR ACESTEIA (INSEMINARE ARTIFICIALA SI FERTILIZARE IN VITRO) IN PROGRAMELE NATIONALE DE SANATATE


Deputatul Ovidiu Branzan a initiat propunerea legislativa nr. 217 / 2003 "Propunere legislativa privind sanatatea reproducerii si reproducerea umana asistata medical". Dupa mai multe modificari si dezbateri, a fost adoptata de Camera Deputatilor in aprilie 2004, fiind inaintata la senat, apoi presedintelui Romaniei. Retrimisa Senatului, dupa mai multe reinscrieri pe ordinea de zi etc., legea a ramas in acelasi stadiu, la Senat, din noiembrie 2005 pana in prezent.

EXPUNERE DE MOTIVE

Infertilitatea este o problema de sanatate care afecteaza peste (sau aproximativ, cum credeti ca e mai bine - nu stiu daca putem zice fix 15%, mai ales ca nu putem facere referire la statistici) 15% din cuplurile de varsta reproductiva si este recunoscuta ca boala de Organizatia Mondiala a Sanatatii (OMS). In ultimul deceniu, in toata lumea, inclusiv la nivelul tarii noastre, nr. cuplurilor infertile este in crestere. Insa prin reproducerea umana asistata medical (ajutorul medicinei pentru cuplurile care din diverse motive nu pot obtine o sarcina), aceste cupluri pot fi ajutate sa procreeze, ceea ce duce si la cresterea natalitatii. Procedurile de reproducere umana asistata sunt inseminarea artificiala si fertilizarea in vitro.

Majoritatea tarilor europene au constientizat problema, au o legislatie clara referitoare la sanatatea reproducerii, iar costurile procedurilor necesare pentru reproducerea umana asistata sunt incluse in programele de sanatate publica (pana la 5 incercari de fertilizare in vitro si 6 inseminari artificiale per cuplu). Romania nu are in acest moment o lege a reproducerii umane asistate, singura propunere legislativa (217/2003) fiind abandonata de circa 3 ani.
Un alt aspect important este cel al cosului foarte ridicat al medicamentelor necesare procedurilor de inseminare si fertilizare in vitro: o parte aceste medicamente se afla pe lista de medicamente compensate (din 15.07.2008), insa nu se pot elibera decat pentru alte afectiuni/scopuri, care sunt cuprinse in programele de sanatate, cum ar fi anumite afectiuni ginecologice sau pentru gravide. Asadar, compensarea lor pentru procedurile de reproducere asistata este imposibil de obtinut. Toata procedura de urmat este birocratica, sunt numeroase restrictii si aprobari imposibil de obtinut care fac de asemenea imposibila obtinerea medicamentelor compensate de catre cuplurile care urmeaza procedurile de reproducere umana asistata. (eu as scoate partea asta, s-ar putea deduce ca ar fi o cale de a le obtine, doar ca e birocratica). Cuplurile care urmeaza aceste proceduri ar trebui sa aiba acces in egala masura la medicamentele compensate, indiferent de motivul infertilitatii.

Solicitam prin aceasta petitie reglementarea legala privind reproducerea asistata medical (adoptarea propunerii legislative privind sanatatea reproducerii si reproducerea umana asistata medical PL nr. 217 / 2003) (- din nou, as scoate... nici nu stiu daca legea respectiva ne avantajeaza; poate fi si o lege noua) , introducerea procedurilor de reproducere umana asistata in programele nationale de sanatate (astfel incat costul unui anumit numar de proceduri sa fie suportat de la bugetul asigurarilor sociale de sanatate, asa cum se intampla de multa vreme in majoritatea tarilor europene) , precum si reformularea normelor de aplicare a legislatiei existente referitor la medicamentele compensate, astfel incat sa fie facilitat accesul la ele tuturor cuplurilor care urmeaza procedurile de reproducere umana asistata.

Dupa modelul tarilor precum Ungaria, Franta, Belgia, Grecia etc. unde statul sustine FINANCIAR tehnicile de reproducerea asistata ca metode moderne de tratament al infertilitatii cuplului, si intr-o Romanie civilizata acest lucru trebuie sa se intample!




poze www.slide.com/r/dCBFcIkWyT8qTm6zqmE3_Z0Uzm4PEDxK?view=original" target="_blank">noi2

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns LucaLuca spune:

Dragele mele,

sa nu credeti ca nu va citesc, desi mult mai pe apucate, fiind in vacanta indoliata. Nu am gasit insa puterea sa scriu, dar m-am bucurat mult ca nu ati lasat sa moara initiativa asta, atat de necesara. Ma bucur ca ma "fortati" cumva sa postez, prin faptul ca sunteti atat de aproape de a publica petitia. Care e excelenta, cu o mica exceptie, dpmdv. Fraza initiala, cea cu deputatul Branzan care a initiat legea; adevarul e ca asa e, foarte bine ca a avut initiativa, insa eu as zice sa formulam altfel, pentru ca cei carora le va pica textul sub ochi vor ramane agatati de acest nume, plasat in pozitie de forta. Se poate interpreta ca o initiativa colorata politic si doar noi stim cat de departe de adevar ar fi interpretarea asta. (nu mai zic ca cea mai cunoscuta initiativa personala a deputatului si fostului ministru Branzan, cea care s-a intiparit in mentalu' colectiv mioritic via ziarele de scandal, ramane aceea de a-si fi batut nevasta).

Eu as zice sa formulam fraza initiala ceva de genul: "In anul 2003 s-a initiat propunerea legislativa "Propunere legislativa privind sanatatea reproducerii si reproducerea umana asistata medical"...."

Ioana si celelalte fete inimoase, va felicit si va multumesc mult pentru energia si timpul dedicate.

...sper sa imi revina cheful de scris, dar nu promit solemn. Dar, moral, stiti ca sunt alaturi de voi. Nu doar in campania asta, ci in lupta pentru bebe.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ioana_p76 spune:

Draga noastra Luca..mi-era dor de tine..stiu ca esti alaturi de noi si noi suntem alaturi de tine si iti multumim din suflet ca datorita tie am ajuns aici si poate vom reusi sa obtinem ce ne dorim.
Si ma bucur ca spui ca esti alaturi de noi si in lupta pentru bebe, stiu ca esti o fata puternica si iti doresc din tot sufletul sa reincepi aceasta lupta...si sa o castigi.
Ai dreptate cu ce ai spus ref la petitie, nu ne-am gandit ca poate fi interpretat asa, o sa modificam cum ne spui tu.
Iti simtim lipsa, ne coordonai foarte bine, ai idei deosebite dar chiar daca nu mai te poti implica deocamdata, conteaza mult pentru noi ca esti alaturi de noi!
Te imbratisez cu drag!

Ioana
animalutele mele iubite

CAMPANIA NOASTRA
www.petitiononline.com/legemame/petition.html" target="_blank">SEMNEAZA SI TU petitia pentru legea mamelor!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ioana_p76 spune:

Felicia modific petitia si dupa sugestiile tale, care mi se par f. bune.

Noua varianta de petitie la care va mai astept si cu alte sugestii, daca e cazul:

CATRE: GUVERNUL ROMANIEI, PARLAMENTUL ROMANIEI

SUSTINERE PENTRU REGLEMENTAREA LEGALA A REPRODUCERII UMANE ASISTATE MEDICAL, PRECUM SI PENTRU INTRODUCEREA PROCEDURILOR ACESTEIA (INSEMINARE ARTIFICIALA SI FERTILIZARE IN VITRO) IN PROGRAMELE NATIONALE DE SANATATE


In anul 2003 a fost initiata propunerea legislativa nr. 217 / 2003 -"Propunere legislativa privind sanatatea reproducerii si reproducerea umana asistata medical". Dupa mai multe modificari si dezbateri, a fost adoptata de Camera Deputatilor in aprilie 2004, fiind inaintata la senat, apoi presedintelui Romaniei. Retrimisa Senatului, dupa mai multe reinscrieri pe ordinea de zi etc., legea a ramas in acelasi stadiu, la Senat, din noiembrie 2005 pana in prezent.

EXPUNERE DE MOTIVE

Infertilitatea este o problema de sanatate care afecteaza aproximativ 15% din cuplurile de varsta reproductiva si este recunoscuta ca boala de Organizatia Mondiala a Sanatatii (OMS). In ultimul deceniu, in toata lumea, inclusiv la nivelul tarii noastre, nr. cuplurilor infertile este in crestere. Insa prin reproducerea umana asistata medical (ajutorul medicinei pentru cuplurile care din diverse motive nu pot obtine o sarcina),aceste cupluri pot fi ajutate sa procreeze, ceea ce duce si la cresterea natalitatii. Procedurile de reproducere umana asistata sunt inseminarea artificiala si fertilizarea in vitro.

Majoritatea tarilor europene au constientizat problema, au o legislatie clara referitoare la sanatatea reproducerii, iar costurile procedurilor necesare pentru reproducerea umana asistata sunt incluse in programele de sanatate publica (pana la 5 incercari de fertilizare in vitro si 6 inseminari artificiale per cuplu). Romania nu are in acest moment o lege a reproducerii umane asistate, singura propunere legislativa (217/2003) fiind abandonata de circa 3 ani.
Un alt aspect important este cel al costului foarte ridicat al medicamentelor necesare procedurilor de inseminare si fertilizare in vitro: o parte din aceste medicamente se afla pe lista de medicamente compensate (din 15.07.2008), insa nu se pot elibera decat pentru alte afectiuni/scopuri, care sunt cuprinse in programele de sanatate, cum ar fi anumite afectiuni ginecologice sau pentru gravide. Asadar, compensarea lor pentru procedurile de reproducere asistata este imposibil de obtinut. Cuplurile care urmeaza aceste proceduri ar trebui sa aiba acces in egala masura la medicamentele compensate, indiferent de motivul infertilitatii.

Solicitam prin aceasta petitie reglementarea legala privind reproducerea asistata medical, introducerea procedurilor de reproducere umana asistata in programele nationale de sanatate (astfel incat costul unui anumit numar de proceduri sa fie suportat de la bugetul asigurarilor sociale de sanatate, asa cum se intampla de multa vreme in majoritatea tarilor europene), precum si reformularea normelor de aplicare a legislatiei existente referitor la medicamentele compensate, astfel incat sa fie facilitat accesul la ele tuturor cuplurilor care urmeaza procedurile de reproducere umana asistata.

Dupa modelul tarilor precum Ungaria, Franta, Belgia, Grecia etc. unde statul sustine FINANCIAR tehnicile de reproducerea asistata ca metode moderne de tratament al infertilitatii cuplului, si intr-o Romanie civilizata acest lucru trebuie sa se intample!

Ioana
animalutele mele iubite

CAMPANIA NOASTRA
www.petitiononline.com/legemame/petition.html" target="_blank">SEMNEAZA SI TU petitia pentru legea mamelor!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns felicia_ spune:

Luca, m-am gandit adeseori la tine... Nu stiu de ce ne e dat sa trecem prin astfel de incercari, dar cateodata parca e prea mult...
Si eu ma ganisem sa modificam fraza initiala, dar credeam ca avem nevoie de un nume, acolo (nu ma prea pricep la petiitii).
Ioana ma bucur ca ti s-au parut bune modificarile... ai facut o munca titanica cu textele asta!
Mai asteptam pareri si publicam luni petitia?
Weekend placut tuturor!


poze www.slide.com/r/dCBFcIkWyT8qTm6zqmE3_Z0Uzm4PEDxK?view=original" target="_blank">noi2

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns elenada spune:

Dragele mele astept mesajele voastre cu poze si cu texte ca sa fac pps-ul.
Petitia e din ce in ce mai buna.
Eu zic sa mai asteptam cu petitia pana luni cine stie mai vine cineva cu idei constructive.
Luca iti doresc multa sanatate si putere de lupta pentru ati implini visul.
Pupici tuturor


elena

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lara20 spune:

buna,
am semnat si eu petitia si sper ca tot ceea ce faceti sa aiba un rezultat bun pt ca merita!n-am ce zice,va pricepeti la cuvinte!
va tin pumnii si va pup!

Mergi la inceput