Albinute & bondari de martie-aprilie 2007 (90)

Raspunsuri - Pagina 6

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns rein spune:

Sunt fericita ca azi a mancat si Petru pe langa lapte si 100 gr de piure de morcov+cartof+smantana la pranz si la 18 a mai halit 200gr de...ce credeti? malai fiert in lapte. Nu i-am mai dat pana acum astfel de mamaliga dar daca a mancat sunt bucuroasa si cu atat. De maine incep sa bag si Pediavit ca trebuie sa acoperim ce a pierdut. refuza in continuare orice fel de bucatele oricat de moi ar fi.

Claudi@ am acum 11 saptamani, nu stiu dpn pentru ca eu sunt defazata, prima nastere a fost la 41s iar acum probabil la 42 datorita ovulatiei tarzii. Ma simt bine, nu prea bag de seama pentru ca momentan Petrisor imi ocupa gandurile. Tu ce dpn ai?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Kitty spune:

Salut fetelor, am vazut ca e tare slaba miscare pe aici si trebuie animat stupul! La ora asta, pentru ca acum am terminat de facut mancare. Nu pot face nimic de Giulia e f agitata (dintii ) si e tot timpul agatata de mine si smiorcaie intr-un mod de imi vine sa .

Sa dau si eu raportul cu mesele:
- dimineatza cand se trezeste 7-8 lapte de la ma-sa Fulga (m-am linistit Mihaela, credeam ca sunt singura care mai alaptez),
- pe la 10-11 o felie de paine cu unt si rosii, castraveti, ardei, ceapa...ce-o fi, uneori si cu galbenus de ou fiert sau o banana, sau alte fructe (dar mai rar altele, e la faza de banana)
- pe la 14-15 un fel de supico-tocana - adica fierb carne (de pui, vaca, peste, curcan) cu legume - (morcovi, patrunjel, telina, dovlecel, ardei, usturoi, ceapa, rosie, fasole pastai) si mai pun uneori paste sau orez. Nu-i place maruntzit, totul sa fie bucati. Uneori mananca vreo 200 g, rar mai mult, uneori mai putin.
- pe la 20 cereale humana simple sau cu iaurt, tot asa vreo 200 g
- la culcare lapte de la ma-sa.
* trebuie sa recunosc ca "TAPTE" (cum cere ea) de la ma-sa mai primeste de cateva ori pe zi - de ex daca se loveste si trebuie consolata, daca nu adoarme de amiaza, daca e f smiorchi si nu mai rezist ....sau daca am multa treaba la calculator si nu ma lasa si atunci ii bag ugerul (ca asa mi s-au lungit )in gura si imi vad de treaba. Promit ca nu mai fac ca e deja prea de tot - oricum nu mai avem mult ca incepe cresa si gata cu binele.
In timpul zilei mai molfaie cate o bucata de paine sau orez expandat, rar biscuite. De baut bea numai apa, cam 150 ml pe zi. E putin oare? Noaptea se trezeste f rar, atunci o aduc in camera noastra si suge putin si adoarme inapoi.
In continuare doarme f putin ziua (cel mult o ora jumatate dar sunt zile cu 45 de min) si cam 9 ore noaptea, asta e - am copii defecti, asa e si Raul se culca tarziu si se trezeste devreme.
Are cu putin peste 10 kg, sunt destul de multumita. Sunt putin gandita ca nu i-am dat nici fier, nici calciu niciodata , de fapt i-am dat doar vigantol - si pe ala i l-am cam suspendat pe perioada de vara-mult soare...o duc la analize si vad ce trebuie sa fac. Fontanela nu e inchisa dar dr spune ca e mica si e ok.

Nu face la olita desi spune pipi si kk si acum intr-o zi a stat pe olita si a repetat pipi-pipi, s-a ridicat, a facut 3 stropi pe covor si s-a asezat inapoi pe olita aratand pe covor pipiiiiii!!

Trimit mesajul ca l-am pierdut deja odata si nu mai am nervi si ochi sa scriu inca odata. Vroiam sa scriu mai multe, dar poate maine. Felicitari curajoaselor din nou gravidute!!

PS Acum ca am recitit - mi se pare ca-i dau cam putine de mancare - de fapt ii mai dau uneori mamaliga cu branzica si ou, paste cu branzica, cartofi cu unt, putina praji de casa cand fac (gen chec cu fructe sau placinta de iaurt)

Kitty, Raul 25.05.1999 si Giulia 12.03.2007
Poze
slideshow

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kmi78 spune:

Salutare fete dragi!

cu o maaaaare intarziere LA MULTI ANI MADY! sa cresti mare si sanatoasa( doar asa se zice la cei mici)

Timeea a plecat azi dimineata la Vatra Dornei cu socrii pentru vreo 9 zile daca e totul ok, sa mai schimbe si ea aerul de oras cu cel de munte; asa ca am ramas doar eu cu soatza din dotare, el cu treburile lui care nu se mai termina iar eu cu ale mele; de plecat pe undeva nici vorba, si ce m-as mai duce cat vad cu ochii

v-am vazut in pozele de la Tusnad , f frumos... ati stat mai multe zile? super

sa va zic si eu ce program si ce mananca Timeea, deci:
- la 9-10 ou fiert moale cu painica, sau iaurt cu paine prajita sau paine cu telemea sau alta crema de branza si rosie , maslina depinde sau o piersica blenduita cu doi biscuiti si banana sau alte fructe in combinatie; cam astea le luam la rand si le tot repetam
- la 11.30-12 lapte cu cereale sau lapte cu banana blenduita cam 160ml
- 14.30-15 ciorba cam orice fel, cu pui , vita sau de salata un bol destul de mare
- 17 un fruct
- 19 tocanita , sau macaroane cu branza sau budinca cu gris si fruct (reteta Iuniei) sau mamaliga cu branza si smantana
- 22.30 lapte tot cu cereale Zuzu sau napolact de 3.5 grasime

cam asta ar fi , mananca bine destul de des dar probabail cantitativ putin , cu toate astea punea pe ea in jur de 200 gr/luna; acum are 9.2kg
in rest e bine, s-a cam mamosit are nopti in care nu vrea sa doarma singura se baga in mine iar intr-o noapte m-am dus pana la baie si imediat m-a simtit ca am disparut a inceput sa planga s-a dat jos din pat si a venit dupa mine la baie pe intuneric nu stiu cum nu s-a lovit de ceva

cam asta despre noi...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns magdalena76 spune:

buna dimineata,
eu am facut cafeluta si va astept...

cu fff mare intarziere vreau sa-i urez „LA MULTI ANI!” Mady, sanatate si toate cele bune.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns B_Zara spune:

Nu facu nimeni cafiaua pina acuma? ntz, ntz, ce somnoroaseee...iak va dau ce a mai ramas de la mine am fost, ca de obicei in we la fi-measi, tot ca de obicei, am gasit-o super bine: f vesela, mincacioasa, rosie in obraji...cind o vad cit de bine ii merge, ma tot gindesc ca n-o mai las acolo doar pina la gradi, ci pina la scoala...eventual ma gindesc sa o dau la gradi acolo, la tara, ca am vazut ca arata f bine gradinitele si au educatoare tinere.Meniu/program de somn:- 7.30-8 250 ml lapte milumil junior- 10.00- fructe (banana, mar cu biscuite, piersica, pepene rosu diverse combinatii)- 11.30-14.00-somn- 14.00-15.00 - ciorba (legume, cu galusti, de pui, de vita, de rosii etc.)+felul 2 (friptura cu legume sau cu orez, ardei umpluti) uneori si pepene - 18.30-19.00 - iaurt cu cereale sau gris cu lapte sau 2 crenvursti sau cascaval etc.pe linga astea, o zi ii dau 250 de ml ceai o zi ii dau 250 ml suc de porto diluat cu apa. de regula il bea cind adoarme.apa: cam 200-300 ml/zi...nici nu prea transpiraof-ul meu e ca nu o conving sa manince ou....am incercat sa-l fac in diverse forme si combinatii dar degeaba:(..ieri am tuns-o din nou...nr.2, zici ca-i baietoi daca nu ar avea cerceiva pup, fetelorsa aveti o zi racoroasap.s. faptul ca scriu mai rar nu inseamna ca nu va citesc. sint la curent cu tot ce faceti si ziceti, doar ca, daca nu consider ca am ceva interesant de zis, prefer sa stau im umbra

Mergi la inceput

Ma bag la citit ca de maine plec din bucuresti si nu o sa am acces la net pana in septembrie.... abia astept sa scap de caldurile astea infernale si sa dorm si eu noaptea. Poate asa o sa doarma si vladut mai devreme, ca de cand cu caldura asta se culca copilu’ dupa 12 noaptea... si inainte la 9.30 sforaia....

Mergi la inceput

Asa.. despre noi... acum ne chinuim cu maselutele nr 5,6 si poate 7. are gingia umflata tare si alba... toata ziua sta cu pumnu-n gurita, baleste si din cand in cand mai trage cate-un urlet. Tot din cand in cand vine si cere orajel dar efectul este de scurta durata. Intre timp ne-a mai iesit un dinte jos, adica un incisiv ca aveam doar 2 jos, fata de cei 4 de sus.

Mergi la inceput

In alta ordine de idei, i-am luat masinuta ca sa-l tin ocupat afara. Este foarte incantat.... mai putin eu, ca nu m-am gandit ca trebuie sa stau aplecata ca s-o imping.... bine ca macar se distreaza si asa mai uita de durere.

Mergi la inceput

Referitor la programul de masa, Kitty nu esti singura care mai alapteaza, si eu sunt un fel de vacuta milka. Vladut suge de vre-o 2 ori pe noapte, ca de cand dormim impreuna nu ma mai trezesc sa-i dau sa suga ca este cu autoservire..
La 7-7.30 un chefir milli si un iaurt cremoso + 3 oua de prepelita sau un ou de gaina (partea cu oul este de doua ori pe sapt)
La 11 un covrigel sau cativa biscuiti + cateodata banana, mar, visine sau alte fructe.
La 13 tzitzi ca fara asta nu adoarme (si daca nu reusesc sa fug de la servici nu mananca nimic)
La 16 -16.30 un terci (ca noi inca vrem mancare blenduita) din carne, cartof, dovlecel, morcov si/sau alte legume + smantana si putina sare, cam 200gr la care se adauga carne taiata bucatele si rosie cu cas/ cascaval/ baranza nu f sarata (depinde ce am in casa)
Cand mananc eu mai cerseste si de la mine, carne, salata, iaurt, paine....
Dupa care vine desertul... adica tzitzi...
La 19-20 cativa biscuiti + un iaurt sau cascaval + cerseste de la tacso’ dupa care iar nelipsita tzitzi pe post de desert.
Si nu in ultimul rand, ca sa adoarma, pe la 12 iar intra tzitzi in actiune..... si aici se reiau pasii de mai sus, incepande cu suptul de vre-o 2 ori pe noapte.....

Mergi la inceput

Eu am incercat sa-i raresc tzitzi ca nu vreau sa-i dau sa suga pana-mi vine cu prima gagica-n casa.... dar el nu si nu... si daca nu-i dau tzitzi se pune pe-un urlat.....asa ca astept sugestii.....

Mergi la inceput