Albinute & bondari de martie-aprilie 2007 (90)

Raspunsuri - Pagina 19

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Lumi_Nag spune:

Roxana, dar molarii carora le zici tu primul rand sunt premolarii dupa care mai urmeaza inca 2 molari.Eu astia nu inteleg daca apar acum sau nu.Deci dantura completa cand o vor avea?

Luminita, mami de ingerasul mult iubit George Catalin
Povestea minunii noastre in imagini,
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=3e42c4b9e14d94094845f0" target="_blank">19.03.2007

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns paxela spune:

pai dintii ies asa cum zise roxana , iar ceilalti molari ies pe la 6 ani cand schimba dentitia de lapte, randul 2 de molari adica

Alexa, Ana Delia(13.03.07) si Silviu Ionut( 27.11.04).......poze,poze2006, Poze printesica ,
www.totsites.com/tot/anadelia" target="_blank"> Site printesica , varsta Delia , varsta Silviu

Mergi la inceput

Iote ce am gasit Roxi...ai cam avut dreptate

"Primii dinti apar la varsta de 6-8 luni, de obicei apar incisivii mediani inferiori si apoi la interval de aproximativ doua luni unii de altii, apare cate o pereche noua de dinti, in ordinea urmatoare: incisivi mediani superiori, incisivi laterali superiori, primii molari inferiori, canini superiori, canini inferiori, a doua pereche de premolari superiori si inferiori; in total 20 de dinti temporari, repartizati dupa formula:

* Maxilarul superior 2 Molari - 1 Canin - 4 Incisivi - 1 Canin - 2 Molari
* Maxilarul inferior: 2 Molari - 1 Canin - 4 Incisivi - 1 Canin - 2 Molari

In ordinea aparitiei dentitiei sunt posibile unele schimbari si intarzieri de 1-3 luni, fara semnificatie patologica.

Extrem de rar se nasc copii cu dinti (congenitali). Dentitia permanenta incepe la varsta de 6,7 ani, cand apar cate doi dinti la ficare 6 luni, in locul celor temporari dupa formula:

* 3 Molari - 3 Premolari - 1 Canin - 4 Incisivi - 1 Canin - 2 Premolari - 3 Molari
* 3 Molari - 3 Premolari - 1 Canin - 4 Incisivi - 1 Canin - 2 Premolari - 3 Molari

Incheierea eruptiei dentare permanente are loc spre varsta de 25 ani. Ordinea aparitiei noilor dinti ar fi urmatoarea:

* - intre 6-8 ani incisivi medieni ;
* - intre 7-9 ani caninii ;
* - intre 9-12 ani primii molari ;
* - intre 10-14 ani al doilea rand de molari ;
* - intre 16-25 ani maselele, "de minte"."

www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=3e42c4b9e14d94094845f0" target="_blank">19.03.2007

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxanici spune:

quote:
citat din mesajul lui Lumi_Nag

Roxana, dar molarii carora le zici tu primul rand sunt premolarii dupa care mai urmeaza inca 2 molari.Eu astia nu inteleg daca apar acum sau nu.Deci dantura completa cand o vor avea?

ia baga ochiu aici sa vezi singurica http://www.tfairy.com/images/toothDevelopment.jpg
Dantura asta temporara(de lapte) e putin diferita de cea permanenta, adica incisivii si caninii vor fi la fel dar la pre/molari se schimba putin. Daca sapi cu cititul explica pe undeva care si cum erup in locul cui....
Dantura definitiva la 18-21 de ani

roxana & Rares Teodor (23 martie 2007)

Mergi la inceput

Gata breee! C-am inteles! Ti-am dat si dreptate imi cer si scuze...tie adica, nu mie Ce mai vrei un buchet de flori???Na ca ti-l dau

Mergi la inceput

quote:
citat din mesajul lui Lumi_Nag

Gata breee! C-am inteles! Ti-am dat si dreptate imi cer si scuze...tie adica, nu mie Ce mai vrei un buchet de flori???Na ca ti-l dau

sar'naaaa
pai ce credeai, ca mint poporul cu calculatorul?!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabi78 spune:

quote:
citat din mesajul lui elpower

Vin si eu! Vin si eu!
Tot pro scaun de masina sunt, desi inca nu avem. Dar am varat-o in scoica, pt ca mi-am amintit ca e pana la 13 kile, pe care inca nu le are.
Mie-mi convine trasul asta de maneca, pentru ca altfel poate mai faceam concesii. Chiar daca nu mergem decat la cumparaturi sau la ai mei, la 10 km, tot mi se pare periculos. Eu am oricum groaza de mersul cu masina, nu ma intrebati ca nu stiu de ce, asa ca vreau sa fie cat mai sigura calatoria pentru puiul meu.
Ca, acum sa ma confesez, o tineam in brate pe Thea si puneam centura de siguranta, desi mi se parea periculos, dar de cand cu subiectul asta pe forum am pus-o in scoica asezata cu fata la directia de mers. Acum ma chinui sa gasesc un scaun de masina ieftin si fiabil. Ca, de cand cu proiectul apartamentul, nu ne permitem ceva mai sus de 2,5 - 3 mil.

Felicitari pentru dinti mai noi sau mai vechi!

Ela si Thea, darul meu de la Dumnezeu - 26 martie 2007

Poze Thea-Ioana
Thea-Ioana slideshow

Ela la banii astia am luat noi babycare, dar crede-ma ca nu merita. E mai bine sa bagati mana mai adanc in buzunar si sa luati unul mai bun. Si o chestie pe care nu am stiut-o dar acum ca o stiu o spun: sa aibe imbracamintea, husa din bumbac. Cel pe care il avem noi are husa sintetica is transpira la spate ffff rau.

Modelul nostru este www.babycarero.netfirms.com/SCAUN%20AUTO%20Z102%201A.JPG" target="_blank">acesta

Gabi mama lui Tudor (1.03.07)

Mergi la inceput

Auzi la ele ce se cearta pe dinti!

Ia ziceti voi da' aia definitivi cand ies .... ies tot cu surle si trambite?
Ca mie imi iesi acu vreo luna o masea de minte si am zis ca mor, dar la ailati habar nu am cum o fi fost.

Mergi la inceput

eu stiu ca nu mai dor, insa am auzit multe persoane care au avut pb la iesitul maselelor de minte. Oricum astea is pacatoase...nici nu-s bune la nimic, nici nu is rezistente, uneori iesi si aiurea sau nu mai au loc si mai si dor cand ies

Mergi la inceput

Si sa va zic si io ... ca decalr ziua de azi SARBATOARE IN FAMILIA MEA!!!!!!
De ce? iaca asa ca a mancat copilu'!
La 4 - 250 de ml lapte;
la 9,30 100 gr cereale (pt prima data in viata lui preparate in castonel, servite cu lingurita) si un borcanel de fructe de la Nestle de 100 gr
la 13,30 150 gr piure de cartofi cu o jumatate de copanel de pui
la 17,30 un castronel de ciorba de pui cu o aripioara
si acusica la 10 200 ml lapte.

Sunt very very happy!

Mergi la inceput