trebuie sau nu cazier la iesirea din tara?

trebuie sau nu cazier la iesirea din tara? | Autor: nicole2005

Link direct la acest mesaj

Pentru scoaterea minorului din tara imi trebuie cazier sau nu? a fost cineva in ultimul timp in situatia asta? restul actelor le am dar la cazier pe site-ul politiei de frontiera scrie ca imi trebuie , la pasapoarte am intrebat si cica nu.cum e?

nicol
mami de puiut dulce ANTONIO 26 septembrie 2006

www.totsites.com/tot/puiantonio" target="_blank"> Antonio's site

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Fomalhauti spune:

Daca esti mama copilului nu iti trebuie cazier. Iti trebuie numai acordul tatalui, dat la notariat (daca tatal nu merge cu tine).

Daca esti orice alta ruda a copilului sau nu esti ruda, iti trebuie cazier (+ acordul ambilor parinti, la notariat)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oanab125 spune:

Eu, duminica, voi pleca in tabara in Germania. voi insoti un grup de copii si mi-au cerut cazier. Pentru insotire copii in straintate, iti trebuie cazier.eu zic ca trebuie sa vorbesti cu cei de la politia de frontiera. Ei sunt in tema. Parintii copilului trebuie sa iti faca procura pe numele tau conform legii 248/2005. vorbeste cu cei de la politia de frontiera.

Matei si Ilinca

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bb_yasmi spune:

noi am fost weekend-ul trecut afara din tara cu bb de aproape 9 luni, am aratat doar pasaportul si atat.

.................................................................
Cea mai fericita sotzie si mamica!!!

.................................................................
Cerul ne-a trimis un ingerash sa ne descreteasca fruntile si sa ne lumineze viata!!! !!

..................................................................
mami si bubulina IASMINA ALISSA 31.10.2007

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nicole2005 spune:

niciunul nu are habar de viata lor, ma refer la institutii, unul zice ca trebuie altul ca nu. in fine l-am facut pentru orice eventualitate desi nu l-am folosit.
copilul era al meu,deci nu ieseam cu copil strain
am avut si declaratie dar s-a nimerit ca si sotul sa aiba chek-in odata cu mine si nici nu au mai vrut declaratie a zis sa o tin pebntru alta data. la frontiera nici nu s-au uitat la ea,dar nu ai de unde sa stii.
dar la cat de trasniti sunt e bine sa ai toate actele la tine chiar de trebuie chiar de nu trebuie.

nicol
mami de puiut dulce ANTONIO 26 septembrie 2006

www.totsites.com/tot/puiantonio" target="_blank"> Antonio's site

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dana d spune:

quote:
citat din mesajul lui Fomalhauti

Daca esti mama copilului nu iti trebuie cazier. Iti trebuie numai acordul tatalui, dat la notariat (daca tatal nu merge cu tine).

Daca esti orice alta ruda a copilului sau nu esti ruda, iti trebuie cazier (+ acordul ambilor parinti, la notariat)

Exact asa, NUMAI daca nu esti unul din parinti.

Fetele mele

Iremediabil indragostita de CANADA

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alexadra spune:

- daca tu(mama a copilului) pleci cu copilul iti trebuie doar ca pe pasaportul tau sa fie trecut copilul si procura de la tata
- daca pleaca tatal la fel trecut pe pasaportul lui si procura de la mama
- daca copilul este minor si pleaca cu bunica lui trebuie pasaport separat pentru copil si procura de la ambi parinti si cazier judiciar pentru bunica
Eu am un baietel de 2 ani care anul trecut a fost doar cu mine in strainatate iar anul asta doar cu bunica lui, deci, stiu din proprie experienta. Eu am intrebat de ce acte am nevoie la politia de frontiera

Mamica de print Raul Mihail

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alinusha06 spune:

cazierul este necsar cand copilul caltoreste cu alte persoane in afara parintilor vezi articolul 24 lit e din HG 94/2006 .iar procura cand copilul calatoreste doar cu unul din parinti
iti dau sfat avizat

http://www.dropshots.com/florance82#date/2008-07-01/11:57:12
Flori mami de Bianca (29.05.2006)si acum de Madalina (04.03.2008)

Mergi la inceput