Mamici norocoase de ianuarie-februarie 2009 (26)
Raspunsuri - Pagina 4
andre_ea spune:
quote:
citat din mesajul lui ela2233
nu mai stiu cine intreba ce e bine sa luam pentru raceala pai eu am fost racita prin sapt a 6-7 nu mai stiu sigur (si acu e lene mare sa stau sa ma gandesc) si dr. mi-a dat sa iau pastile oscilococcilum sper ca am scris bine ca nu mai am cutia da doua ori pe zi dimineata si seara, stodal sirop o lingurita pe zi (are gust de miere) si vitamina c efervescenta si a trecut cam intr-o sapt
Zici ca a trecut cam intr-o saptamana? Hai sa-ti spun eu o vorba veche, dar pe care eu am aflat-o de curand: "raceala tratata tine 7 zile, netratata tine o saptamana"
Anyway, ce ti-a dat sa iei sunt medicamente homeopate, fara probleme in sarcina.
Andreea, mami de Tudor- 10.08.200514+
Delu Prichindelu'
BB2
Tudor
Vacanta 2008
andre_ea spune:
Selene, imi pare rau ca au iesit asa analizele. Nu ma pricep sa interpretez. Trebuie sa le vada repede medicul tau. Poate iti da sa le refaci la alt laborator.
Bafta multa!
Andreea, mami de Tudor- 10.08.200514+
Delu Prichindelu'
BB2
Tudor
Vacanta 2008
Selene_Bunny spune:
miereamara, nu e bine deloc CMV, sunt pozitive amandoua, ca sa fie negativ, trebuie sa fie sub 0,9, la mine, vezi bine ca sunt peste...
In plus, http://acest topic este si pe site-ul Desprecopii/articole/Infectioase/CitomegalovirusCMV/Citomegalovirusul_in_timpul_sarcinii_890_418.html
Acestea sunt potentialele probleme ce pot aparea la copil in cazul in care acesta a fost afectat in timpul sarcinii:
- o marire moderata a splinei si a ficatului
- 80-90% din copii prezinta complicatii in primii ani de viata precum: caderea parului, probleme cu vederea, grade diferite de retardare
- 5-10% nu vor prezenta simptome la nastere, insa cu timpul vor aparea probleme mintale si cu vederea.
Edit: unde ti-a disparut raspunsul???
Pot reface analizele, cum sa nu, bani sa am (again, macar 300 de RON)...
miereamara spune:
Selene, l-am sters eu, ca am vazut ca gresisem si nu am mai putut edita, sunt la serviciu si ma moitorizeaza astia....
Imi pare f rau, poate e doar o eroare, mergi si refa-le in alta parte. Oricum tb sa vorbesti cu un medic.
Bafta!
“Vietile noastre se incheie in ziua cand ramanem tacuti in privinta lucrurilor care conteaza.”
Martin Luther King Jr.
www.eklipsse.net/gallery/main.php" target="_blank">Fine Art Photography
www.flickr.com/photos/14984866@N07/" target="_blank"> Photo Album
My baby
mimika spune:
Selene,
Toxoplasma nu ai, CMV pare ca da, IgM pare sa indice o infectie activa. Eu am o colega care a avut titru foarte mare de anticorpi (ce-i drept nu stiu sigur daca IgM sau doar IgG) si acum are o fata mare si frumoasa iar pe vremea cand era ea insarcinata nici nu stiau prea multi dr de CMV.
Pot exista IgG si IgM. IgG inseamna ca ai mai demult infectia sau ai avut-o, IgM ca este activa.
E normal sa fie valori diferite la laboratoare diferite, pentru ca in general sunt si alte aparate, poate alte tehnici, alte metode...
Eu as zice in primul rand sa le refaci, apoi sa te sfatuiesti cu dr. in care ai mai multa incredere - de familie sau gine. Stiu ca in sarcina multe valori normale ale biochimiei se modifica, fara semnificatie patologica insa. Poate si transaminazele. In fond si ficatul trebuie sa lucreze mai mult...
Despre valorile TT nu stiu ce sa zic. Cred ca de fapt trebuia sa iti calculeze ei riscul, nu?
Iti tinem pumnii si sa ne tii la curent!
In alta ordine de idei, eu nu am mai scris de multisor, am citit printre picaturi. Bine ati venit, burtici noi! Eu si burtica mea suntem bine, am fost al Herculane in week-end. Si a fooooost bineeee. Am facut si baita termala si ne-a placut. Oricum ma simt mult mai bine ca saptamana trecuta. Psihic mai ales, ca eu aici sunt mai deficitara. I-as manca cu fulgi pe aia la serviciu, in zilele rele. Am o senzatie de ..DE CE EU? DE CE ACUM? EU AM TREABA!!! FAC COPIL, HABAR N-AVETI VOI CUM E ASTA....:)) Noroc ca am colegi intelegatori.Si sot mai ales... Ma confrunt de vreo 2 zile cu arsuri la stomac. Am inteles ca sunt normale. Sper ca nu si indelungate :-). Eu am eco morfo-fetala pe 8 august la dr. Iosup si deja nu mai am rabdare. Pana acum nu am mai facut nici un fel de analize. Sper sa nu am surprize neplacute.
PS Mie imi apare DN gresita :(. Sunt nascuta pe 14 august 1978, inainte era bine. Ma ajuta cineva?
Pupacesc burtici cu chiriasi!!!
+11
crisspoliss spune:
Selene, vorbeste cu un medic care stie sa le interpreteze...neaparat. Nu te ajuta cu nimic sa te necajesti asa de una singura. La noi nu se dau rezultatele in mana, le trimite direct la doctor ca sa nu le streseze pe mame prea tare...si daca e ceva suna doctorul si te cheama la consult, sau te pune s ale mai faci o data. Ma gandesc, crezi ca valorile astea au iesit asa si din cauza stresului? ca stiu cat ai alergat cu birocratii lui peshte pe tot locul...
Criss 12+
cris30 spune:
Selene nici eu nu te pot ajuta in legatura cu analizele ca nu stiu.Aici astia fac putine analize, daca nu ceream eu listeria nici pe aia nu o faceau. Cmv-ul nici atat nu l-au facut si acuma cand am citit la tine stau si ma gandesc ca ar trebui sa-l fac si eu.
Poate fi si eroare in analizele tale ca am citit ca infectia asta nu se ia chiar asa usor, trebuie sa intri in contact cu saliva,urina sau alte fluide ale unei persoane infectate.Trebuie sa o repeti si cel mai bine vorbesti cu medicul.
http://bd.lilypie.com/cmePm4.png
13+ Doamne ai grija de bebeii nostri
"What doesn't kill you makes you stronger"
Alina1976 spune:
Eu vin cu vesti bune de la ecografia de azi de la Dr.Iosup (care este un dulceee).
Bebe este foarte bine, este in termen si are 10.38 cm!
siiiiiiiiiiiii este 100% FETITAAAA!!! Am poza cu labiile
Selene, iubita, mie astia de la Synevo mi-au facut varza analizele acum 2 ani...aveam dupa ei Chlamydia in sange, desi asta se face numai prin contact sexual iar eu nu prestasem decat cu sotul evident care isi facuse si el testul si era negativ! Deci idioti! SFATUL MEU: refa repede in alta parte! Si s-ar putea sa ai surprize mari. Multa BAFTA si nu te descuraja...o sa fie bine, o sa vezi.
RalucaAlexa, sa-ti traiasca finii si distractie placuta sambata! ...vezi sa nu te obosesti prea tare si sa nu stai prea mult in caldura.
Se pare ca bona mea o cam da la intors acum...a inceput sa vb cu mine si este mai draguta...nu stiu ce sa mai cred, zau asa...pare ca ar vrea sa revina...ce sa fac?? Ne-am atasat de ea, aia mica la fel...OF!!!!
Alina15+
Mami de printesa
BB2 e pe drum
Bebe din burtica
Selene_Bunny spune:
Fetelor, multumesc mult pentru incurajari!
Le voi reface, dar astept ziua de sambata, am intalnire cu ginecologul, sa ma lamureasca cu TT-ul si poate mai facem si o echografie, sa-l mai vad pe bebelus… De la Bucuresti mai tre’ sa-mi vina rezultatele pentru listeria si chlamydia… O sa ma duc si la doctorita, este o lista cu laboratoare acolo, sper numai ca le proceseaza ei, nu le trimit undeva, unde sa fiu inregistrata in vreo baza de date, cum ca la data X am facut tot aceleasi analize...
Chiar ma gandeam sa faca si iubi CMV-ul, sa vad, lui ce-i iese?
crisspoliss, si mama zice ca unele valori pot creste din cauza stresului…
Alina, felicitari penru fetita! Sa creasca mare si sanatoasa…
Alina1976 spune:
Fetelor, vedeti ca am bagat pe prima pagina cate fetite si cati baieti avem deja...mai spuneti si voi care mai stiti ce aveti ca sa facem lista mare acolo
Alina15+
Mami de printesa
BB2 e pe drum
Bebe din burtica