Mamici norocoase de ianuarie-februarie 2009 (26)
Raspunsuri - Pagina 20
dobreclaudia spune:
buna burticilor!!
Selene - poti sa ne dai adresa de net unde gasim setul complet de analize care trebuie facute cand esti insarcinata?
Greata - incercati sa beti ceaiul care rezulta prin fierberea la foc iute a unei coaje de grefe!!
Mai exista un preparat Royal Tonic pentru primul trimestru de sarcina (laboratoarele medica) care contine ghimbir, laptisor de matca si catina. Intrebati medicul de familie despre el...ajuta impotriva greturilor, vomei, lipsei de vitamine
11
clau
crisspoliss spune:
roxana, nici eu nu sunt trecuta pe lista.
DN 14.06.1981 si DPN 26.01.2009
Criss
12+
veronica75 spune:
quote:
citat din mesajul lui juniorrii
Am sa incerc sa ma inscriu printre voi, daca ma primiti, sunt si eu
insarcinata de aproape 15 saptamani.
Sper sa pot impartasi cu voi trairile sarcinii.
Sunt deja mamica de baietel de sase anisori.
Pe curand ! si sanatate tuturor !
Va rog sa-mi ziceti daca e normal sa mai am greturi zilnice daca am intrat in al doilea trimestru de sarcina ? eu stiam ca numai pana la patru luni e asa![]()
Cu primul copil ma simteam mai bine din privinta asta .
[url=http://www.mamanandco.fr/calendrier/grossesse-calendrier.php]www.mamanandco.fr/calendrier/signature-22250.png" border="0">[/url]
draga Juniorri, mesajele tale apar -deocamdata- un pic mai tarziu, pana scrii vreo 10- cica asa e- dupa aia apar instantaneu.
Eu nu sunt experta dar iti spun ce am auzit: se poate sa iti fie greata pana in sapt. 16 sau - din pacate- chiar toata sarcina.
Si mie imi e tareeee greuuu cu greturile astea si sper sa fie doar pana la 14-16 sapt.cel mult...ca deja nr. zilele
Deci sa vedem cum treci si de sapt. 16 .
Sper sa iti fie mai bine.
http://md.lilypie.com/klKFp3.png
"http://babystrology.com/tickers/baby-ticker-glass.swf?parent=veronica&year=2009&month=2&day=2&babycount=1">
juniorrii spune:
Multumesc, veronica, de explicatii .
Chiar vinerea urmatoare am programarea pentru ecografie si sper sa aflu si ce culoare am in burtica, sau e prea devreme la 16 saptamani ?
Citind din urma am vazut ca voi ziceti ca ar fi fetita daca mancati mai mult dulce decat acru ? ca eu in fiecare zi trebuie sa am o prajitura , altfel ..., si fasole , pe care, in general, nu vreau sa o vad dar acum o mananc pregatita in orice fel.
miereamara spune:
Lunch break...
Roxanaz, aici se face vaccinul pt hepatita B la nou nascuti, inca de la nastere.
Ma intorsei de la medic, toate bune si frumoase, mai scurta vizita de data asta
, inima copilului bate bine, toxoplasmoza mea e OK, nu infectie curenta, da anticorpi. Urmatoarea vizita pe 15 august, dupa ecografia morfologica.
Am fugit la munca!
“Vietile noastre se incheie in ziua cand ramanem tacuti in privinta lucrurilor care conteaza.”
Martin Luther King Jr.
www.eklipsse.net/gallery/main.php" target="_blank">Fine Art Photography
www.flickr.com/photos/14984866@N07/" target="_blank"> Photo Album
My baby
Selene_Bunny spune:
crisia, si tu treci prin incercarea asta, of... Ai grija de tine!
roxanaz, nu sunt suparata deloc, stai linistita, am discutat si cu iubi despre faza asta, cu "nu sunt uzuale, dar sunt fatale", io oricum prefer sa stiu dinainte si cat mai mult, pentru ca, daca, Doamne fereste, una dintre bolile astea "neuzuale" imi da de furca in timpul sarcinii sau dupa nastere, tot pe mine o sa ma trag de urechi, nu pe doctor, ca ala ce responsabilitate sa mai aiba, daca sunt analize "la cerere" si nu stie multa lume de ele (io, cand zic de CMV, lumea zice: "ha? da' ce-i aia, ca nici nu pot sa-l pronunt...").
Bun venit noilor fete!
Eu am rezolvat si cu gestul umanitar, am trimis cei 500 de RON unei fetite bolnavioare, s-o ajute Dumnezeu si bunatatea oamenilor sa se faca bine!
Elasan spune:
Mi-am vazut si eu samburelul din burtica, ieri, pentru prima data!!! Nu vroiau ei sa imi faca eco, cica e prea devreme, dar am insistat si bine am facut! Se pare ca azi am fix 8 saptamani si o data probabila a nasterii 23 februarie 2009. A fost fenomenal sa vedem o galma acolo, si o bataie de inimioara...
Mi-a facut insa doctorul o propunere pe care nu stiu cum sa o iau. Afland ca plec inapoi in Romania pe 12 august mi-a spus ca ar fi bine sa fac o ecografie si o analiza de sange pentru stabilirea riscului de Sindrom Down, ca cica e o chestie noua in SUA care se face intre 11 si 12 saptamani si e sigur ca nu se practica in Romania - a zis ca nu are nimic de-a face cu amniocenteza...eu sunt total pe dinafara...puteti sa ma luminati? Chiar asa o fi? Nu se face in tara? Nu prea imi vine a crede...Am 27 de ani, si sotul 32, insa mi-a mai zic cum ca, scuze, conform statisticilor, in ultima vreme se nasc mai multi copii cu Down din mame sub 30 de ani. Ati mai auzit asa ceva? Stie cineva despre ce anume vorbeste doctorul meu - cum s-o fi numind analiza asta....
Ce mai mancati voi fetelor ca mie, in afara de cartofi copti cu branza, portocale si apa minerala, nu imi vine sa bag nimic in gura.
Mihaela
8+
Elasan
"We cannot change how other persons act, we cannot control what they say - we can only change how we respond."
rein spune:
Elasan, ma bucur ca ti-ai vazut samburelul!
Cat despre doctorul tau, wow!! sa fi vorbit oare de TT adica triplul test care se face in urma recoltarii de sange de la mama si de masurarea pliului nucal la embrion care se face in urma unei ecografii? Ce mirare ca s-a aflat si la noi despre asa ceva si nici nu mai locuim in copac!
Scuza-mi elanul patriotic dar zic ca s-au schimabt si la noi in Romanica lucrurile si nu toate merg spre rau.
salutari
miereamara spune:
Elasan este vorba de early screening,se face intre 11 ai 13 saptamani, care ar fi cumva echivalentul dublului test din ro, numai ca exista diferenta ca in ro se masoara nivelul AFP si free beta hCG pe cand aici se masoara o proteina noua numita PAPP_A. Testul este foarte nou intradevar, de vreo cativa ani si am vazut ca in Ro, cel putin la odiseaa noastra numai lui Mvb i-a fost sugerat sa-l faca (ma refer la proteina PAPP_A). Masurarea proteinei PAPP_A din sange da rezultate mai bune decat triplu test (AFP only) atunci cand este combinata cu pliul nucal (nuchal tranlucensy) si nazal bone.
Rein, sunt niste diferente in modul de abordare,comparativ cu triplu test, care aici este de fapt quad test (au mai adaugat o proteina numita Inhibina si asta nu cred ca se face in Ro, adica nu am auzit nici o fata din odiseea noastra sa-l fi facut). In primul rand acest early screening are sansa sa descopere Down syndrome in procent de 91-97%, pe cand triplu test prin masurarea proteinei AFP are sanse mult mai mici 70-80%. In al doilea rand se face mult mai devreme, dandu-ti posibilitatea in cazul in care iese un rezultat nasol sa optezi pt coordonocenteza (CVS) (care se face intre 11-15 saptamani, mult mai devreme ca amniocenteza) sau amniocenteza.
Edit: acum am citit mai mult pe internet, mi-era teama ca spun prostii si intr-adevar in unele laboratoare din Bucuresti se investigheaza PAPP_A iar in altele AFP, ca si componente ale dublului test (sau bitest).
Elasan, mergi si fa testul, nu implica nici un risc, iti ia sange din deget si iti pune cinci picaturi pe o hartie, apoi intr-o saptamana ai reszultatul. Tot atunci iti face si o ecografie.
Poate doctorul tau s-a referit la quad test, care intr-adevar are o componenta care nu se analizeaza inca in Romania, dar acest quad test se face intre sapt 14 si 22, deci cel mai sigur este vorba de early screen test care se face intre sapt 11-13 aproximativ.
Edit 2: tocmai mi-au spus fetele ca se face si quad screen, asta in cazul in care citesti aici, si nu citesti in capitoul urmator.
numai bine,
“Vietile noastre se incheie in ziua cand ramanem tacuti in privinta lucrurilor care conteaza.”
Martin Luther King Jr.
www.eklipsse.net/gallery/main.php" target="_blank">Fine Art Photography
www.flickr.com/photos/14984866@N07/" target="_blank"> Photo Album
My baby