Mamici norocoase de ianuarie-februarie 2009 (26)
Raspunsuri - Pagina 15
![](images/user_woman.png)
crisspoliss spune:
fetelor si selene, daca afli ca ai cmv, atunci se poate vindeca prin tratament? sau ramai cu boala si sansele sa fie complicatii?
ca stiu ca cel putin in romania avort nu se face dupa saptamana 14(doamne fereste sa trebuiasca)...deci pe mine ma mananca...daca aflii, e ceva de facut sau nu???
Criss 12+
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
crisspoliss spune:
Si mai am o intrebare..cu sau fara testul CMV si toxoplasmoza, daca fatul e afectat de ele, nu se vede la ecograf?
Criss 12+
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/miereamara/miereamara.jpg)
miereamara spune:
Un articol f interesant despre CMV
http://www.ima.org.il/imaj/ar07may-16.pdf
“Because the
risk of transmission is very low and the risk of fetal disease even
lower, women known to be seropositive before conception do not
need to be virilogically or serologically tested, nor do they need
to be unduly worried about the very low risk of adverse effects
on the fetus.”
Crisspoliss nu exista tratament, este decizia personala dc vrei sa continui sarcina sau nu.
“Vietile noastre se incheie in ziua cand ramanem tacuti in privinta lucrurilor care conteaza.”
Martin Luther King Jr.
www.eklipsse.net/gallery/main.php" target="_blank">Fine Art Photography
www.flickr.com/photos/14984866@N07/" target="_blank"> Photo Album
My baby
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/cris30/cris30.jpg)
cris30 spune:
Crisspoliss nu poti schimba medicul, asta daca nu te simti confortabil cu el.Si cu al meu la inceput am fost cam sceptica dar in timp am capatat incredere, vorbeste cu calm si imi transmite si mie starea si ceea ce imi place este ca ma anunta de fiecare data de cate ori e nevoie.Mai sunt si chestii care nu-mi convin dar sunt constienta ca nu o sa gasim niciodata doctorul perfect.
Bee o scurgere albicioasa-apoasa am si eu si citeam pe undeva ca e normal in perioada asta si chiar benefica pentru ca protejeaza vaginul si uterul de infectii.
http://bd.lilypie.com/cmePm4.png13+
Doamne ai grija de bebeii nostri
mimosa spune:
V-am promis ca o sa va citesc in continuare si asta fac.
Nu te supara pe mine Smarandita, daca mai esti aici, fugi repede la spital. Daca totul e bine n-ai de pierdut decat un drum la spital si o sperietura.
Uita-te la mine ca daca bagam in seama petele maronii aparute cu o saptamana inainte de a pierde sarcina si mica pata de sange rosu, poate nu se intampla ce s-a intamplat. Sau poate nu, dar eram eu mai linistita. Te rog du-te la spital. Bineinteles ca nu toate organismele reactioneaza la fel dar paza buna....
Imi cer inca o data scuze si nu vreau sa sperii pe nimeni.
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/cris30/cris30.jpg)
cris30 spune:
Crisspoliss cere medicului trimitere sa-ti fac tu analizele astea ca sa stai linistita, eu sunt sigura ca daca aflu ca totul e bine cu CMV-ul o sa ma linistesc.La fel am cerut sa fac si listeria, am facut-o a iesit negativa, gata m-am linistit.
http://bd.lilypie.com/cmePm4.png13+
Doamne ai grija de bebeii nostri
crisspoliss spune:
Merci Miereamara de articol, l-am citit. Nu am de gand sa fac testul.
Cris, stiu ca e cam nasol sa-ti gasesti medicul potrivit, eu doar ma distram de-al meu, sunt sigura totul va fi ok, o sa incerc sa nu ma mai stresez-- ci voi incerca sa ma bucur de sarcina si sa ma relaxez si distrez cat pot( de m-ar lasa o data greata asta)
Criss 12+
tuchi123 spune:
quote:
citat din mesajul lui Selene_Bunny
miereamara
Ultimul timp insemnand ce? Ultimele luni? Ultimul an? In ultimele 12 luni, am avut contact cu copii, da, in sensul ca luat in brate, pupat (nu pe gura), jucat cu ei, dat apa sa bea din sticla, dupa care spalat cu apa gura sticlei si baut si eu... Asta cu apa am facut cu un singur baietel, care mi-e tare drag... Insa nu a fost foarte recent, ca sa zic asa, sa ma gandesc, sa fi fost prin aprilie... Drept ca nu stiam ca se ia de la copii, am citit intre timp ca, facand parte din familia herpes virusurilor, se ia ca si herpesul si are cam aceeasi evolutie, adica poate ramane cantonat in organism, reactivandu-se cand ii trece lui prin cap... Atentie, deci, la fluide, dar si la vesela folosita in comun (baut din acelasi pahar, folosit tacamuri in comun...) Oare in restaurant, daca nu sunt spalate bine tacamurile, se poate lua?
Felicitari pentru rezultate, la mine nu scrie niciun risc...
Fetelor, CMV, toxoplasma, listeria, chlamydia, VDRL nu mi le-au dat doctorii, le-am solicitat eu, oricum stiam ca astea se cer... Acum ma cearta lumea ca ce tot citesc atata pe Net, vreau sa ajung mai desteapta ca un doctor?
pusyketa, da, e normal sa intrebi. Si eu as vrea sa fac o echografie mai amanuntita, sa vedem ce va fi sambata, dar, dupa cum ziceam, daca aparatura performanta nu e, nu stiu ce se va putea vedea, asa cum vreau eu… Daca ma programez la Bucuresti – inca nu stiu – tot dupa 20 de saptamani va fi, parca vad…
roxanaz, multumesc, pana la urma, chiar ajungem mai tari ca medicii… :)) Sanatate multa!
flower, veronica, Michelle, oare limonada nu mai taie greturile?
tuchi, tie iti pare pliul nucal prea mic, mie imi parea prea mare, ne-am zapacit de tot...
Iris, distractie placuta!
mvb, lumea se mira de mine ca m-am facut cat un butoi inainte de sarcina, pentru ca "n-ai cum sa te ingrasi daca mananci frunze". Dar eu tot sunt cat un balon... Colesterolul pare OK... De fapt, anul trecut erau toate super OK, acu' s-au dat peste cap... Cica "e mai proasta calitatea vietii in zona asta", de asta mi-au iesit mie rau analizele... :)) Asta mi-a zis o ruda de-a lui iubi...
Draga mea, este exact invers decat ai inteles tu si anume, pt. sapt. respectiva imi parea mare pliul nucal, nicidecum mic.
![](gravida.gif)
![](baietel.gif)
![](rugaciune.gif)
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/miereamara/miereamara.jpg)
miereamara spune:
Tuchi, eu la 11 sapt si 4 zile am avut pliul 1.4mm, stai linistita, tu zicea ca l-ai facut la 11 sapt si 2 zile parca, nu?
“Vietile noastre se incheie in ziua cand ramanem tacuti in privinta lucrurilor care conteaza.”
Martin Luther King Jr.
My baby
tuchi123 spune:
quote:
citat din mesajul lui miereamara
Tuchi, eu la 11 sapt si 4 zile am avut pliul 1.4mm, stai linistita, tu zicea ca l-ai facut la 11 sapt si 2 zile parca, nu?
Martin Luther King Jr.
My baby
Da
![](floare.gif)
![](gravida.gif)
![](baietel.gif)
![](rugaciune.gif)