Mamici norocoase de ianuarie-februarie 2009 (26)
Raspunsuri - Pagina 13
andre_ea spune:
Cris, ia-o mama mai usor. Te simti bine? Te doare ceva? Atunci? Nu te mai stresa din toate prostiile. Uite-te la mine: stau cu o infectie in organism (am tratat-o eu, dar prost), astept sa vina dr. din concediu sa-mi dea alt tratament. Stiu sigur ca am ceva, si nu-mi mai fac atatea griji.
Cand am ramas insarcinata cu Tudor cineva mi-a zis o vorba mare: sa nu citesti prea mult.
Andreea, mami de Tudor- 10.08.200514+
Delu Prichindelu'
BB2
Tudor
Vacanta 2008
cris30 spune:
Andreea baiul este ca genul asta de infectie nu-ti da nici un simptom, nici in cazul toxoplasmei nici a cmv-ului.Daca era o infectie care trecea si nu era periculoasa pentru bebe nu ma impacientam, dar nu stiu de ce nu ma pot linisti pana nu vad ca e ok.
http://bd.lilypie.com/cmePm4.png
13+ Doamne ai grija de bebeii nostri
Michelle81 spune:
Smarandita-Doamne ajuta sa fie bine!!!!
15+ Doamne ajuta!
http://tickers.baby-gaga.com/p/dev004pp_.png
http://tickers.baby-gaga.com/p/boa004pb_.png
miereamara spune:
Cris, poti sta linistita dc ti-a iesit in analizele precedente ca ai anticorpi, deci ai facut boala. Si eu sunt in aceeasi situatie. Boala asta, ca si toxoplasmoza este periculoasa pt bebe doar dc este contactata in timpul sarcinii pt prima oara. Dc se reactiveza in timpul sarcinii nu e nici un bai.
Stai linistita si nu te mai stresa. Fa-o pt linistea ta.
“Vietile noastre se incheie in ziua cand ramanem tacuti in privinta lucrurilor care conteaza.”
Martin Luther King Jr.
www.eklipsse.net/gallery/main.php" target="_blank">Fine Art Photography
www.flickr.com/photos/14984866@N07/" target="_blank"> Photo Album
My baby
Daiopri spune:
Smarandita tinem pumnii sa fie bine. Doamne ajuta.
Juniorii si viviane bine ati venit. Va primim cum nu:)
Eu sunt tare furioasa. Cred ca ori mi-a luat DD mintile ori nu stiu ce sa zic. Aseara vorbeam cu o prietena si ii ziceam ca maine merg la dentist si ea zice ca nu am voie sa fac anestezie. Acuma eu imi vine sa merg direct la dr sa o strang de gat ca deja am anuntat-o ca sunt insarcinata si acu o luna deja mi-a umblat la masea si mi-a facut o "inghetare" din aia locala.
Voi ce stiti de asta? Ca acum imi ies din minti. Hai ca maine as putea sa anulez sa zic, desi ma deranjeaza ce a facut acolo, dar ea deja mi-a facut odata. SI mie nici nu mi-a trecut prin cap:((( Da ma tot gandesc ca i-am zis doara ca am ramas… Of, of. Am citit pe internet si parerile vad ca sunt impartite. Unii zic ca e ok, altii ca ba. Voi, prietene dragi ce stiti?
Roxana, frumusetile de la VS nu sunt de mine, ca de cate ori ma aplec "dau pe afara" :)) Alea ori stai impaiat, ori renunti. Apoi v-am zis ce baiat am, numai dreapta nu stau… Cupe necupe, tot aia e, ca nu sunt destul de stranse pe bust si mi se "strecoara" ca sa ajunga in pozitia lor naturala:((
Mai pana la urma merg si eu asa, ce daca ori sa-mi stea sub cordonul ala de sub sani?:)) Oricum nu ma mai alege nimeni…
Asa patesc si cu bluzele babydoll alea, ca bentita aia care teoretic e sub sani la mine vine drept pe mijloc. Iris, iaca alt "avantaj" cand esti prea inalta…
Eu inainte de baiat aveam 85C dupa car ein timpul sarc am ajuns la 40DD unde am renuntat sa mai masor si i-am indesat in alea. Apoi si-au revenit credeam eu, la marimea initiala. Mi-au trebuit vreo 3 ani sa admit ca de fapt am ramas cu 85D:)) De fapt depinde de firma.
Alina felicitari pt fetita!
Iris LMA pt sot! Sa sarbatoriti frumos.
Roxana ai incercat cu ceai de ceapa cu lamaie si miere? Eu aia ii mai dau baiatului.
Bee bine ai venit inapoi. Esti durere si cu criza de nervi si cu culoarea parului.
Nu m-am putut uita la poze dar eu am avut bouncer la baiat si era un fel de scaunel care se misca la orice miscare a lui. Drept pt care dadea din maini si din picioare continuu:) Oare de aia are asa viteza acu?:))
In alta ordine, bunicu a tras mare sperietura ieri, cand a disparut baiatul de langa el. Cica il astepta sa se urce pe tobogan, si cand colo ia-l de unde nu-i. L-a cautat si pe la baie si prin alte parti, ca sa il gaseasca la alte leagana. Va zic eu ca zic bogdaproste in fiecare zi cand ajung acasa si ii vad intregi.
Apoi, mie mi-e tare rau seara. Nu stiu cum da dupa ce plec de la sv o tin numai intr-o icneala. Fac asa urat prin parcare pe aici, si ma tot uit sa nu fie cineva:) Cand ajung acasa sunt jumate terminata. Cealalta jumatate se straduie sa mai faca ceva de mancare, dupa care pic. Cred ca de la obosela mi-e rau. Da macar nu vomit inca. Mai prost e ca imi pare rau pt baiat, ca daca nu ies eu cu ei, baietii astia nu se indeamna deloc, plus ca eu nu mai petrec timp cu el, ca bolesc….
Nu ma uitati va rog cu intrebarea cu dentistul!
Numai bine tuturor
http://bd.lilypie.com/hfkmm7.png
miereamara spune:
Daiopri, mie dentista mi-a spus ca e ok sa faci anestezie si ca nu afecteaza bebe, cica e o anestezie mai slaba. Tu spune-i doctoritei ca esti insarcinata si vezi ce spune, nu cred ca si-ar asuma un risc in a-ti face ceva care sa-ti dauneze.
Cris si Selene am gasit ceva informatii despre CMV. Scrie acolo ca 9 din 10 bebelusi care au contactat CMV de la mama se nasc sanatosi.
Mai scrie ca in State testarea nu se face de regula, pt ca este o infectie foarte des intalnita.
"Routine blood testing during pregnancy for CMV antibody is not generally recommended. Pregnant women should consult their physician on an individual basis regarding this issue."
"There are special laboratory tests to culture the virus but such testing is difficult, expensive and not widely available. Specific blood tests can be helpful to the physician in making a diagnosis or determining if a person has been exposed but the results are sometimes inaccurate"
http://www.health.state.ny.us/diseases/communicable/cytomegalovirus/fact_sheet.htm
Eu am decis sa nu ma mai ingrijorez ca o sa ajung la nebuni, bine zicea Andre_ea, cred ca ne va fi mai bine dc nu vom mai citi atat.
“Vietile noastre se incheie in ziua cand ramanem tacuti in privinta lucrurilor care conteaza.”
Martin Luther King Jr.
www.eklipsse.net/gallery/main.php" target="_blank">Fine Art Photography
www.flickr.com/photos/14984866@N07/" target="_blank"> Photo Album
My baby
crisspoliss spune:
Da, si eu m-am apucat s acitesc despre CMV si toxoplasmoza, e de speriat, zau daca stai sa citesti tot ce scrie...eram cu mana pe telefon gandindu-ma daca sa o sun pe asistenta mea sau nu...dar o las balta. Am citis si eu ca nu pot da rezultate "accurate", deci degaba ma stersez.
Pe mine ma nelinisteste ca la 12 saptamani nu mi se vede burtica prea mare...nu par gravida deloc, daca nu l-as fi vazut pe bebe la eco si fara greturile astea nu as fi stiut ca sunt gravida...credeti ca e ok?
Criss 12+
Selene_Bunny spune:
Uf, ca v-am bagat in sperieti si pe voi, si pe altcineva, care tot asa nu si-a facut aceasta analiza, nici macar toxoplasma, desi are pisica, si acum sta in cumpana, ca a nascut deja de doi ani...
miereamara, eu, anul trecut, am facut numai IgM pentru CMV, care era negativ, deci n-am niciun indiciu referitor la momentul cand am facut CMV-ul, daca a fost inainte de conceperea lui bebe, daca a fost in primul trimestru, puii mei, habar n-am in cat timp, de la prima contractare a bolii, apar anticorpii... La fel pentru toxoplasma, vad IgG pozitiv, dar cand oi fi facut-o, din martie incoace, inainte de martie, stie amaru'... Fructe si legume nespalate nici nu se pune problema, pisici am mai mangaiat, mai ales vagaboande, dar ma spalam riguros pe urma, nu atingeam nimic, Doamne feri sa duc mana la fata...
Stiam si eu de informatiile alea despre CMV. In SUA, nici HPV nu mai e considerat o boala, dat fiind numarul urias de persoane care au ba o tulpina, ba alta. CMV nu este un test de rutina nici in Romania, dar ce sa-i faci, daca mie imi place sa citesc pana dau pe dinafara de cunostinte si de griji? :)) Asa-s io, tre' sa stiu tot.
Mult noroc, smarandita, sa fie bine!
Daiopri, n-ai voie anestezie cu adrenalina. Uite si aici: http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=60247
Si ceva linistitor pentru cine stie sigur ca l-a avut inainte de sarcina:
Sfatul de la Desprecopii.com
Citomegalovirusul are aceleasi efecte asupra embrionului ca si virusul rubeolei trebuind depistat în primul trimestru de sarcina, cât mai rapid. Numai în cazul în care mama se infecteaza prima data în cursul sarcinii cu acest virus exista riscul afectarii fatului. Un IgM pozitiv ridica posibilitatea unei infectii active, care însa necesita evaluari ulterioare.
Ah, am gasit ceva foarte interesant, as pune link, numai sa nu se considere reclama...
http://www.reclama ilegala - avertizare.ro/forum/index.php?s=66398a5cd211801c36cca4561fc33e2a&showtopic=1109&st=10
E povestea unei tipe, monicabo, fix in aceeasi situatie ca si mine... miere, cica amniocenteza imi spune la sigur daca a trecut ADN-ul virusului la bebe sau nu... Si cica Tutunaru a ajutat-o si pe ea, si pe alte gravidute cu aceeasi problema...
Alta fata vad ca a nascut bebe sanatos... :)
Se poate face test de aviditate, pentru a vedea cand a avut loc primoinfectia...
crisspoliss spune:
A, da, Daiopri, eu nu ma prea pricep la dentisti, dar prietena mea e dentist si mi-a zis cu o ocazie ca e ok sa se faca anestezie, nu e daunator ptr bebe, ptr ca daca ii zici ca esti gravida iti da alta substanta. La fel cand alaptezi, doar ca acolo chiar si cu alta substanta trebuie sa nu alaptezi bebele cu laptele tau o zi sau 2( a zis ca devine amar si risti sa-l intarci prea devreme). Asa ca stai linistita...si maine la dentist poti intreba exact ce si cum.
Criss 12+
crisspoliss spune:
Fetelor, tocmai am vorbit cu o prietena din romania care m-a invitat la ceva concert de muzica clasica indiana, dar din pacate eu nu reusesc sa ajung...Am fost la un concert acum 2 ani, a fost asa de bine, muzica clasica( mai ales indiana) face bine la starea psihica si chiar fizica, si s-ar putea sa ii placa si la bebe. Deci daca va intereseaza, concertul e gratis, aici e linkul:
http://www.sahajayoga.ro/index.php/Actualitate/Blossoming-Glory-of-Raag.html
Criss 12+