Viata in Germania (52)
Raspunsuri - Pagina 20
helbi spune:
Citat: |
citat din mesajul lui ricea am sunat dar ptr transcrieri mi/au dat alt nr la care nu raspunde nimeni. am citit pe seit ceva de apostila dar pe aia de unde o iau? |
Din cite stiu eu, Apostila o iei fie de la Rahthaus (daca stai intr-un oras mare) sau de la Landesgericht, pt un oras mai mic. POti trimite actele pe posta, tot pe posta primesti actele apostilate impreuna cu un Rechnung si faci tu Überweisung. Cind am avut nevoie in vara lui 2007, asa am procedat, si am platit 15 Euro Apostila, prin Überweisung!
angipangi spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui helbi
Din cite stiu eu, Apostila o iei fie de la Rahthaus (daca stai intr-un oras mare) sau de la Landesgericht, pt un oras mai mic. POti trimite actele pe posta, tot pe posta primesti actele apostilate impreuna cu un Rechnung si faci tu Überweisung. Cind am avut nevoie in vara lui 2007, asa am procedat, si am platit 15 Euro Apostila, prin Überweisung! Andreia |
teodorade angi pangi28-10-2007 si Roberto 28-06-1999 http://community.webshots.com/album/563642807EqHYOU teodora
tumpi spune:
citat din mesajul lui kariguld am si io o intrebare si o nelamurire. intreb acilea, ca voi sunteti cu state mai vechi in Germania. intrebarea mea, e de fapt, o cuiozitate. vad pe aici, copii multi, mame cu cate doi trei copii mici. la scoala chiar am vazut de cateva ori mame cu trei sau patru copii, coborand din masina. si vb de nemti, nu de araboaice sau turcoaice. intrebarea mea, de ce fac nemtii copii?? doi, trei, chiar si patru. am cunoscut familii si cu 5, 6 copii, nemti. va multumesc. Kari |
cred ca nu din acelas motiv pt care ii fac suedezii.
Poate ca sunt unii care iubesc copii f mult,poate a fost un accident, poate sunt prea credinciosi sa faca intreruperi de sarcina, poate nu au auzit de contraceptie, poate au in familie persoane musulmane si acolo familiile sunt numeroase, poate... si lista poate continua.
Nu cred ca exista o regula, nu toti nemtii sunt la fel si nu ii putem pune in aceeasi oala.Si aici sunt multe femei care au lasat cariera pt familie, nu mai e ca acum cativa ani cand femeile abia dupa 30 de ani isi intemeiau un cami.Oricum parerea mea, fara suparare, e ca nu cred ca ne intereseaza.Crezi ca vre-un neamt se va uita la tine si se va intreba de ce cutarica are 4 copii dupa ea?
Eu cred ca tine de fiecare.
Da sa ne intrebam de ce cad frunzele, de ce canta pasarile,de ce apa curge si nu urca, asta da curiozitati,dar nu cati copii are fiecare familie.
Dar asta este doar pc meu de vedre, dati ignore si treceti mai departe daca nu il impartasiti
"Rabdare!Rabdare!chiar cand ti se sfasie inima"(A.Bürger)
cata_myky spune:
buna fetelor.
ma scuzati ca dau buzna asa dar as avea nevoie de ajutorul vostru.sun o viitoare mamica si as vrea sa va intreb pe cele care stiti ce ceaiuri se pot lua pt lactatie,germana mea nu e asa de buna si nu stiu ce sa cer la farmacie.si daca trebuie sa cumpar pt BB solutie de curatat gurita si cum se numeste.va rog mult sfatuiti-ma ca eu chiar nu stiu si sunt singura aici .nu am pe cine sa intreb.multumesc mult
34+
Man-Dat Christian
AMR 3 sapt
http://community.webshots.com/album/563380163SLyzHI?vhost=community
DidiAlex spune:
citat din mesajul lui cata_myky buna fetelor. ma scuzati ca dau buzna asa dar as avea nevoie de ajutorul vostru.sun o viitoare mamica si as vrea sa va intreb pe cele care stiti ce ceaiuri se pot lua pt lactatie,germana mea nu e asa de buna si nu stiu ce sa cer la farmacie.si daca trebuie sa cumpar pt BB solutie de curatat gurita si cum se numeste.va rog mult sfatuiti-ma ca eu chiar nu stiu si sunt singura aici .nu am pe cine sa intreb.multumesc mult 34+ Man-Dat Christian AMR 3 sapt http://community.webshots.com/album/563380163SLyzHI?vhost=community |
nu trebe sa mergi la farmacie. Gasesti la orice drogherie : DM, Schlecker, Müller, Rossmann sau chiar in supermarket produse in genul ceaiurilor instant sau pliculetze. La mine a mers cu succes Fenchel (Feniculul) dar sunt mult si cuprind divers. oricum treuie sa fie scris pe ele si ceva cu Still-mutter (mama care alapteza, in alaptare)
cata_myky spune:
multumesc mult DidiAlex.sper ca ma voi descurca
34+
Man-Dat Christian
AMR 3 sapt
http://community.webshots.com/album/563380163SLyzHI?vhost=community
kariguld spune:
citat din mesajul lui tumpi Oricum parerea mea, fara suparare, e ca nu cred ca ne intereseaza.Crezi ca vre-un neamt se va uita la tine si se va intreba de ce cutarica are 4 copii dupa ea? Eu cred ca tine de fiecare. Da sa ne intrebam de ce cad frunzele, de ce canta pasarile,de ce apa curge si nu urca, asta da curiozitati,dar nu cati copii are fiecare familie. Dar asta este doar pc meu de vedre, dati ignore si treceti mai departe daca nu il impartasiti "Rabdare!Rabdare!chiar cand ti se sfasie inima"(A.Bürger) |
de aceea suntem diferiti, ATAT de diferiti!!!!
repet, era doar o curiozitate!!!! chiar ma gandeam ca poate au niste facilitati si de aceea fac copii....
este al doilea raspuns pe care il primesc ca o chiftea....
pe viitor sa nu mai intreb nimik! ar trebui sa ma mai mire ceva???!!!
Kari
maraki spune:
Scuze ca ma bag dar a fost o intrebare tare aiurea!
Monica
http://www.community.webshots.com/user/maraki36
mamica de bebe Angelo ( 29 Dec. 2005 )
Foto Angelo
Angelo1
Angelo2
Angelo3
Angelo4
filmulete maraki5
kariguld spune:
citat din mesajul lui maraki Scuze ca ma bag dar a fost o intrebare tare aiurea! Monica http://www.community.webshots.com/user/maraki36 mamica de bebe Angelo ( 29 Dec. 2005 ) Foto Angelo Angelo1 Angelo2 Angelo3 Angelo4 filmulete maraki5 |
fara comentarii!!!!
danamiha spune:
Kari, esti sigura ca mamicile erau nemtoaice? Poate erau educatoare la gradi
O prietena buna de-a mea casatorita in State a stat o perioada in Munchen, sotul ei a fost detasat cu sluijba. La vremea respectiva aveau 5 copii (acum au 8) si imi povestea cat de socati erau nemtii cand ii vedeau in magazine, restaurante, etc, ca ii auzea cum incepeau sa-i numere copii, ca ea nu vedea familii decat cu un copil sau cu un catel dupa ei. Desi firma le-a inchiriat o casa mare (chiria era de 4.500 marci/luna) si multe, multe facilitati, nu le-a placut si s-au intors in State. Unul din motivele principale era si faptul ca nu aveau atunci o biserica unde sa mearga si erau nevoiti in fiecare duminica sa mearga la o biserica romaneasca unde stai tu acum
Asa ca, intrebarea ta nu mi s-a parut deloc deplasata, a fost o pura curiozitate. Eu am stat (prin natura slujbei pe care o avea tata) in Germania inainte de 89 si nu vedeam familii de nemti cu multi copii.