Viata in Germania (52)
Raspunsuri - Pagina 16
tinatache spune:
Alina, uite ca nu stiu varsta colegilor Andrei, dar tine-ma la curent cu cei care vor implini 6. O sa fim in aceeasi situatie anul viitor cu Pitzi cel mic, inca nu ne-am hotarat daca merge la anu sau mai asteptam 1 an. El va implini in dec.
-----------------------------------------------
www.naturalexperience.ro/" target="_blank">are you ready for... a natural experience?
maraki spune:
Alina merci mult
Cristina si baiatul meu tot in decembrie este nascut, mi se pare prea mic sa il dau la scoala la nici 6 ani. Mai sant oricum 3 ani pana la scoala
Monica
http://www.community.webshots.com/user/maraki36
mamica de bebe Angelo ( 29 Dec. 2005 )
Foto Angelo
Angelo1
Angelo2
Angelo3
Angelo4
filmulete maraki5
tinatache spune:
monica, hotararea se ia cu putin timp inainte de a incepe scoala. Nici noi nu stim inca. E Vorschulkind la gradi si daca nu merge la scoala, va merge la Vorschule speciala pt copii in situatia asta, adica toti aprox. 6 anisori. Oricum din 2010 Stichtag va fi 30 dec., deci ai toate sansele sa-l dai la nici 6 ani
www.naturalexperience.ro/" target="_blank">are you ready for... a natural experience?
tinatache spune:
Intrebare:
de ce spune: "im eigenen Hause" si nu "in eigenem Hause"? Sau cand e intr-un fel si cand in altul?
osolita spune:
Nu stiu daca e corect dar ma gandesc ca prima varianta e articulata (das eigene Zuhause)la Dativ(in + dem eigenen Zuhause) iar a doua nearticulata (eigenes Zuhause)tot la Dativ(in eigenem Zuhause).
Alina spune:
Citat: |
citat din mesajul lui tinatache Intrebare: de ce spune: "im eigenen Hause" si nu "in eigenem Hause"? Sau cand e intr-un fel si cand in altul? cristina ----------------------------------------------- www.naturalexperience.ro/" target="_blank">are you ready for... a natural experience? |
Prima varianta e la Dativ si e prescurtarea de la "in dem eigenen Haus".Asta e corecta,se foloseste.
A doua varianta e fara articol,asa cum zice Osolita,nu se foloseste,"eigenen"cere forma articulata pt ca e vorba de o anume casa,casa proprie.
Explicatia vine de la sotul meu,sper ca m-am facut inteleasa ca era cit pe ce sa scrie el in germana .
Alina
tinatache spune:
ok, mersi, incerc sa inteleg. Am multe probleme cu gramatica, si ce ma enerveaza cel mai tare e ca la unele nici nu-mi dau seama Am sa mai revin cu "perle" din astea, pe masura ce le observ
An@ spune:
Buna,
Ma puteti ajuta cu o informatie: cand incepe sezonul reducerilor in Germania?
(trebuie sa-mi organizez in perioada urmatoare 2 deplasari in interes de serv in germ si vreau sa ma aleg si cu ceva "shopingaiala" - am stat 1 an in germ si...da, recunosc: sunt dependenta de shopping in germania.
Multumesc !
mami de Ana (22 mai 2007)
maraki spune:
Help Munchen!!! Fii-miu si.a pierdut actele si are o adeverinta de la politie cu care trebuie sa mearga la consulat.Problema e ca nu stiu unde sa ma duc sa o traduc in romana,plssss help
Ana nu stiu cand....au fost si s.au terminat reducerile.
Monica
http://www.community.webshots.com/user/maraki36
mamica de bebe Angelo ( 29 Dec. 2005 )
Foto Angelo
Angelo1
Angelo2
Angelo3
Angelo4
filmulete maraki5