Viata in Germania (52)

Raspunsuri - Pagina 10

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Amonar spune:

Mersi Adriana si Monica. Preturile voastre sunt la diferenta mare unul de altul dar probabil are dea face cu zona, landul....Stiu ca in Olanda se ajunge la 15-20 euro dar mai gasesti su 10-12. Cu 7-8 euro nu se mai gaseste de mult acolo. Oricum trebuie sa vad cum aflu cum este aici in zona. Multam

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tinatache spune:

maraki, intalnirea incepe din septembrie si va avea loc saptamanal. Mergi pe www.familienzentrum.com si incearca sa iei leg. cu cineva de acolo.

Apropo de curatenie, da-mi si mie firma aia care ia 7 euro pe ora! eu stiu de min. 10 euro(cu/fara factura), daca ai noroc.

-----------------------------------------------
www.naturalexperience.ro/" target="_blank">are you ready for... a natural experience?

Mergi la inceput

Fetelor, mai am o intrebare. Cine stie, poate numai cele care ati construit, daca exista o instanta care ne poate apara in caz ca avem divergente cu arhitectul si constructorul. Adica daca nu suntem de acord cu facturile care nu au intrat in bugetul initial. Avem asigurare "juridica" sau cum se spune, deci daca avem nevoie de avocat platesc ei cu toate ca nu stiu daca subiectul intra in asigurare. Dar pe mine ma intereseaza ce se intampla daca noi nu vrem sa platim facturi ce sunt prezentate ca "munca in plus" sau "ce nu a fost calculat de la inceput", nu stiu cum sa ma exprim mai bine...Noi ne gandim ca este greseala arhitectului care a facut toate calculele deci nici pe el nu vrem sa-l platim integral. Dar ce instanta ne poate sfatui in acest sens? Fara sa trezim caini care dorm...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns maraki spune:

Citat:
citat din mesajul lui tinatache

maraki, intalnirea incepe din septembrie si va avea loc saptamanal. Mergi pe www.familienzentrum.com si incearca sa iei leg. cu cineva de acolo.

Apropo de curatenie, da-mi si mie firma aia care ia 7 euro pe ora! eu stiu de min. 10 euro(cu/fara factura), daca ai noroc.

cristina
www.naturalexperience.ro/" target="_blank">are you ready for... a natural experience?

Cristina multumesc pt link Eu am lucrat la o firma de curatenie si mergeam la Siemens la birouri, luam 300 pe luna si lucram 2.5 ore pe zi. Angajatii sant platiti putin dar firmele cer de la beneficiari mult mai multi bani.Acum sant la un restaurant italian, lucrez singura in fiecare zi( fara o zi libera )treaba o fac in 3 ore cand nu este prea multa si sant platita cu 19 euro pe zi.

Monica
http://www.community.webshots.com/user/maraki36
mamica de bebe Angelo ( 29 Dec. 2005 )
Foto Angelo
Angelo1
Angelo2
Angelo3
Angelo4
filmulete maraki5

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns osolita spune:

Fetelor din München, unde se gasesc masini de spalat, respectiv frigidere in afara de Saturn si Media Markt? Stiu ca sunt si magazinele mai micute care au oferte bune, am o prietena care e nou venita in München si n-am cum sa-i spun si alte nume pentru ca magazinele de la noi din nord(Medimax, Megacompany, Euronics, etc) vad ca nu au filiale in München. Prietena mea ar vrea sa gaseasca un magazin care sa aiba preturi acceptabile si sa livreze si la domiciliu pentru o suma rezonabila. Multumesc anticipat!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns maraki spune:

Osolita eu am cumparat masina de spalat de la Quelle, alegi din catalog si ti-o aduce acasa.

Monica
http://www.community.webshots.com/user/maraki36
mamica de bebe Angelo ( 29 Dec. 2005 )
Foto Angelo
Angelo1
Angelo2
Angelo3
Angelo4
filmulete maraki5

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tinatache spune:

maraki, asta nu inseamna ca firma cere 7 euro/ora de la client. Iar la negru/privat eu stiu ca sub 10€ nu-ti vine nimeni.

intrebare: stiti cumva cam cat primeste o Au-Pair aici si ce conditii tb indeplinite pt a primi una?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monicaa spune:

Buna dimineata tuturor

N-am mai dat de mult pe la voi. E drept ca acum sunt campioana in scutece & co. :)

Ultima data intrebasem de Elterngeld in conditiile in care mama lucreaza si este asigurata privat. Pana la urma am reusit sa descos itele si zic eu ca sunt un mic exemplu de succes: marti am depus dosarul, vineri a venit ok-ul si au inceput sa curga banii. Daca are cineva intrebari, nelamuriri ma poate contacta pe PM, ajut cu placere.

Acum am o intrebare legata de zile de boala copil. Din cate stiu majoritatea dintre voi aveti deja experienta gradinitzelor, asa ca sper ca ma puteti ajuta.

Eu voi mai sta acasa pana in ianuarie (mi-am luat doar un an din cei trei posibili) iar matza noastra va merge la krippe (privat e drept, dar cu atat mai fain si cu program normal pentru parinti care lucreaza).
Problema care ma framanta pe mine este ce fac in caz de boala? Iar asta in conditiile in care noi nu avem bunici disponibili sau alte rubedenii.

Exista legal posibilitatea de a lua concediu pentru ingrijirea copilului? Daca da, cate zile? (auzisem ceva de 20 dar nu am gasit pe nimeni sa imi confirme si nici sa imi dea detalii ca de ex. trebuie musai sa fie ceva infectios sau e suficient ca nu poate merge la gradi)

In cazul in care cu toate posibilitatile legale nu iti poti lua liber, ce alternative exista? Voi cum procedati? Aveti o bona ca plan B sau cum? Aici avem noi probleme masive ptr ca eu fac consultantza si mai sunt pe drumuri si daca se nimereste sa aiba si sotzul ceva proiecte arzatoare ramanem cu ochii in soare.

Va multumesc anticipat pentru sfaturi/experiente in domeniu.

Pupici si pe curand..trec la facut bagaje ca vineri zburam la buni in Romania.

Moni, mami de Clara Sophia (25.01.2008)
http://community.webshots.com/user/mangyalosi

Mergi la inceput

Fetelor, vad ca nimeni nu a putut da un raspuns intrebarii mele, probabil este un subiect mai necunoscut. Am trimis un PM Alinei, dar cred ca este plecata pt ca nu l-a citit inca. As avea mare nevoie de o indrumare, poate stiti cumva unde sa-mi pun aceasta intrebare. Pleaaaase!

Am aflat cat se ofera aici pt menajerie, 10 euro pe ora. Ma intereseaza pt mine sa am ceva activitate si banuti pt mine. Oricum si 10 euro mi se par putini pt munca asta, asa ca am sa cer cel putin 15 pe ora.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns blackpanterro spune:

Cristina, o prietena aici a avut au-pair si din cate am inteles ea a platit toate actele si taxele firmei pt ca fata sa vina la ei.
In total a costat in jur de 780 de euro si fetei ii dadea 170 euro/luna.Lucra 6 ore pe zi, numai cu copiii si foarte putin menaj, strangea dupa copii.Duminica era libera sa faca ce voia, ea ii platea si biletele de tren/autobuz.

Experienta ei a fost proasta ca fata a plecat de ei fara sa spuna nimic cu mult inainte de termen(2 ani), cred ca a stat numai 6 luni.

Banuiesc insa ca nu toate firmele sunt la fel.Cauta firme pe net si contacteaza-i ca sa iti faci o parere.

Adriana si Aidan Alexander(27.06.2005)
A ticket to hell has never been funnier

"You know your god is man-made when he hates all the same people you do."

Mergi la inceput