Despre educatie (split la 1 2 3 Magic)

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns amoga spune:

quote:
citat din mesajul lui Andrada

Destul de agresiv pentru cineva care crede ca trebuie sa respecti alegerea altora.



Pai si unde nu-i respectata alegerea? E doar o continuare ipotetica a acesteia.

Am inteles ca unii parinti le fac un bine copiilor, crutindu-i pe acestia de zbuciumul alegerii. Si cum fac asta in cazul unor situatii atit de importante precum e alegerea modului in care isi petrec restul zilei, ar trebui s-o faca si in cazul situatiilor in care se decide modul in care isi petrec tot (sau o insemnata parte din) restul vietii. In mod cert, toata lumea de p-aci va fi de acord cu faptul ca cea din urma decizie e mult mai importanta decit cea dintii. Prin urmare, va duce la agitatii mult mai serioase decit un lacrimat spontan. Si-atunci, nu e logic ca spiritul protector al parintelui sa intervina intru ajutorarea progeniturii?

O concluzie absurda? Sigur ca da. La fel cum e si ipoteza aceea cum ca am face un bine copiilor neobosindu-i cu invatatul alegerii.


A.M.


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ruxij spune:

Subiectul asta ar trebui splitat in doua. Unul unde sa se raspunda la intrebarea initiala a inei, si al doilea cu pro si contra diverselor metode de educatie. Eu as vrea sa mai zic cate ceva la subiectul initial, dar nu pot, ca mi-e ca sar cei cu APul la bataie.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Andrada spune:

Le-am splitat si eu cum m-am priceput....
A

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Andrada spune:

quote:
citat din mesajul lui amoga



Pai si unde nu-i respectata alegerea? E doar o continuare ipotetica a acesteia.



Unde TU alegi ce va urma.

Revenind la alegere. Tu zici ori orice alegere ori nimic. Eu zic ca alegerile trebuie sa fie proportionate cu virsta.
La 3 ani are fix 4 informatii despre cirese, dar cum in mare masura le definesc e Ok pentru copil sa le aleaga ca desert.
Cam tot atitea au despre scoala dar cum scoala e definita de ENORM mai multe caracteristici, alegerea lui ar fi "cu ochii inchisi".
Pentru tine orice alegere e buna. Pentru mine exercitarea drepturilor constitutionale nu e un scop in sine ci un mecanism numai,
Ca altfel dupa ce vor fi ales de la 5 ani jumate cum sa-si petreaca restul vietii vor ajunge ca vulturii din Jungle Book: "So what we're gonna do now??"
A

www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=Andrada" target="_blank">Camera lui Marcu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ina1973 spune:

quote:
citat din mesajul lui Andrada

Le-am splitat si eu cum m-am priceput....
A



Multumesc.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns buli spune:

quote:
citat din mesajul lui Andrada

Le-am splitat si eu cum m-am priceput....
A



ahaaaaaa ... deci de aia nu pricep eu nik

- am citit primul post de 3 ori dupa care m-am autodeclarat dusa cu pluta -
unde-i inceputul?

www.youtube.com/watch?v=YhWZ7bpfQag" target="_blank">@

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Andrada spune:

Subiectul prezent si cel 1 2 3 Magic au acelasi inceput (le-am splitat), dar cum era intial subiectul Inei, ea a "mostenit" inceputul (cind split nu pot sa fac dubluri la mesaje),
A

www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=Andrada" target="_blank">Camera lui Marcu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ciuf spune:

Deocamdata nu as adopta aceasta metoda copiilor mei. Stau si ma scarpin si eu acum, ce urmeaza dupa 3? Fiecare stabileste ce vrea?
Am doi copii, unul are patru ani jumatate, iar al doilea are 2 ani si 3 luni. La nici unul din ei nu am aplicat metode din carti. As spune ca am citit o singura carte despre parenting de cand sunt mamica. Eu sunt una care rezoneaza cu metoda din instinct. Cum materialul este diferit, am considerat ca trebuie sa imi citesc foarte bine copiii, sa le analizez comportamentul si apoi sa vad ce e de facut.
Metodele ce le aplic cand ma supara este pusul in camera sau plecatul imediat de la locul faptei.
Spre exemplu, am fost cu ei la piscina. De la inceput, de cand am ajuns acolo, le-am spus ca ei trebuie sa stea langa mine pentru ca eu nu stiu sa inot, si vreau sa ii am cat mai aproape de mine. Luca avea aripioare, deci avea un pic de libertate, iar Eva era in colac in bratele mele. La un moment dat, luca s-a dus unde era apa mai mare ca sa se urce pe o scara ca sa sara in apa. I-am explicat ca eu nu pot ajunge acolo in caz ca el va avea nevoie de ajutorul meu. A inteles pentru cateva minute. A doua oara s-a dus din nou. I-am spus NU si m-a ignorat sarind in apa. Am fost atat de furioasa ca nu a fost ascultator incat am iesit cu totii din apa si am plecat acasa. Cred ca statusem o jumate de ora. Vremea era superba iar apa incalzita. Asta e. Pe drum i-am spus ca asta a fost o pedeapsa si ca nu vreau sa fiu o “mamica rea”. Dar greselile se platesc. Platim si noi, oamenii mari, si de asemeni si copiii cand gresesc si nu asculta de parinti.
La magazin ii pun in carucior si ii duc intai la departamentul de jucarii. De acolo “imprumutam” o jucarie cu care sa se joace cat imi fac cumparaturile, dupa care o ducem inapoi la locul ei. In cazul in care nu vor sa stea in carut, pai atunci sunt cu gura pe ei.
In casa am impus niste reguli. Stiu prea bine ce este voie sa faca si ce nu. Le-am explicat care sunt consecintele in cazul in care nu asculta sfatul meu. Adopt NU de cate ori consider eu ca este nevoie. Nu fac abuz de el, dar il folosesc pentru a crea niste limite. Acum am niste prieteni care isi educa copiii dupa carti. Si printre altele, tatal copilului imi spune ca nu e bine sa spun NU copilului. Pai atunci cum stie copilul ce e bine si ce e rau? Sa il las sa se cocoteze pe o stanca, cand in partea cealalata a ei era apa? Sa il iau cu distrasul atentiei, sa il pun sa faca altceva. Eh, nu prea agreez metoda asta. Prefer sa ii spun copilului ce poate pati daca vrea sa stea cocotat pe stanca aceea, sa cunoasca urmarile.
Foarte mult am interactionat cu copiii mei. Am vrut sa ii cunosc cat pot de bine pentru a sti cum sa actionez in cazul in care o situatie imi scapa sub control.
Dau alt exemplu. Copiii cand ies afara au voie sa se joace numai in fata casei pentru a-I putea controla. E regula. Din pacate, intr-una din zile s-au dus in spatele casei sa culeaga flori pentru mamici. Eh, eu nu i-am vazut asa ca m-am dus sa ii caut. Luca imediat cum m-a vazut venind a realizat ca a gresit. Nu l-am iertat chiar daca a recunoscut ca a gresit. L-am pedepsit imediat. Nu a mai avut voie sa iasa toata seara afara. Nu spun ce plansete au iesit. Si, din pacate, Eva a beneficiat de acelasi tratament din cauza ca Luca nu a respectat regula. Seara cand m-am culcat cu Luca mi-a zis: “Mama, hai sa mai discutam despre spatele casei”. Simtea ca ceva a ramas neclarificat si are nevoie de mai multe explicatii.
Consider ca indifferent ce metoda folosesti, atata timp cat esti consecvent vei reusi.
Hai sa va mai dau un exemplu. Acum doua saptamani am avut in vizita familia de pieteni despre care v-am spus ca nu folosesc NU. Timp de doua ore jumatate cat au stat la noi, baietelul cel mic care are 2 ani mi-a muscat fata de 4 ori de bratul drept. Dar asa cu semne zdravene, avea fata mea ceas, bratari. Dupa prima muscatura l-am mustrat pe copil, fara a spune nimic parintilor. Copiii se certau pe o jucarie ce se afla in mainile Evei. A doua oara, tatal l-a vazut pe copil muscand-o pe Eva. S-a dus mama lui la el, s-a asezat in genunchi pentru a fi la nivelul lui, s-a uitat in ochii lui si i-a spus ca a procedat gresit. Lucru ce il facusem si eu. La a treia muscatura l-au dus in masina in time-out. Deci nici una din metode nu a functionat. El a muscat si a patra oara. Spuneti-mi acum voi ce ati fi facut? Ati fi plecat acasa?
Ca sa nu spun ca marti cand o iau pe Eva de la gradinita, aflu ca a fost muscata de acelasi baietel (ei sunt in aceeasi grupa). Nu au voie sa spuna cine a fost “muscatorul”, dar am stiut din prima. Iar cand am intrebat-o pe Eva mi-a spus ca era chiar baietelul. Azi am vorbit cu una din educatoare si mi-a spus ca muscatul de mana este cand copilul are probleme cu controlul, iar muscatul de spate este cand sunt problem cu spatial. Ce fac ei … lasa copiii sa se joace si urmaresc reactiile. Daca a muscat il pune in time-out.
Ati vorbit despre curatenie. Eh, eu sunt una din mamici care pune anumite reguli cand e vorba de curatenie/ordine. Nu ii pun sa faca curat, nu stau cu gura pe ei sa isi stranga toata ziua lucrurile, dar ei stiu ca dupa ce se trezesc pijamalutele stau sub perna, periutele de dinti stau in paharel, gunoaiele se arunca la cos, jucariile la locul lor daca nu le mai baga in seama. iar incaltarile se pun langa perete, nicidecum aruncate prin casa. Mi se par niste reguli rezonabile, de bun simt. Nu cred ca strica un pic de disciplina de la varste mici. Cum de asemenea mi se pare normal sa salute si sa imi spuna buna dimineata cand se trezesc sau "saru'mana pentru masa".
Luca e un exemplu bun pentru Eva. Ea il copiaza rapid precum o maimutica (si la bune si la rele).
Noi pe timpul verii nu deschidem mai deloc TV. Preferam sa petrecem cat mai mult timp afara, prin parcuri, paduri. Seara citim carti despre animale, despre cum isi fac cuiburile, ce mananca, unde traiesc. Luca mananca pe un placemat cu harta lumii. Stie sa imi arate de locurile unde traiesc anumite pasari/animale.
Eu pun mare accent pe comunicarea cu copilul. Atata timp cat timpul imi permite, ma dedic lor. Aseara, la culcare, ii spun lui Luca ca fetita care tocmai s-a mutat in cartierul nostru nu gandeste bine cand spune ca nu e bine sa asculti de parinti. Am auzit-o si eu, iar ieri mi-a zis o alta mamica. Si Luca incepe sa turuie: "Nu-i asa mama ca nu e voie sa arati funduletul? ca e rusine? De-aia avem chilotei ca sa il ascundem. Si nu e frumos sa scoti limba si sa te strambi cum face ea?"
Eh, vedeti la teorie e as. Sa vedem cu practica ... ce ne-o mai astepta.

Ciuf, Luca (11.11.2003) si Eva Maria (21.04.2006)
Camera lui Luca/Finding Nemo si Camera Evei-Gradina cu flori vesele
www.onetruemedia.com/my_shared?z=15dde712e107702b2ad340&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">Binecuvantarea

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns buli spune:

merci!

www.youtube.com/watch?v=YhWZ7bpfQag" target="_blank">@

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gazzella spune:

quote:
citat din mesajul lui ruxij

quote:
citat din mesajul lui gazzella

recunosc ca am ramas tampa, dar asta e numai problema mea
strict la intrebarea ta, nu da rezultate pe termen lung
da, stiu, vroiai relatii de la cei care au aplicat-o, eu n-am aplicat-o
dar cum ziceam, exista studii serioase cum ca nu da rezultate (nu ma pun sa scit amu datele ca sa nu dau in lungi polologii :-)))
(in timp mareste agresivitatea, disturbul acela celebru de concentrare, bullismu', etc)
scuze de intromisiune

Bendis, 1 an jumate solidarietate :-))
Felix
botezul muntelui Pauza


Da' de unde stii ca nu da rezultate si mareste bulismul, scade capacitatea de concentrare si alte prostii, ca vad ca nu ai aplicat-o? Sursa informatiilor?



Ruxij, primele capitole a uneia din cartile lui Gordon (aminteam inainte)
deci eu daca mi-ar spune careva asta as verifica singurica singurea
inainte de-a aplica o metoda
si cam atat...
o sa le aduc totusi la suprafata candva, cu calm si rabdare, senina nu doar fiind prinsa intr-o polemica

Bendis, 1 an jumate solidarietate :-))
Felix
botezul muntelui Pauza

Mergi la inceput