Mladite si mugurasi de mai-iunie 2008 (5)

Raspunsuri - Pagina 6

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns simonacip spune:

quote:
citat din mesajul lui stefany_p

mey, io sarba stiu, sarba joc..cum intru pe forum ma duc pusca la Odisee...o fi cu premonitie?
bb meu se frecateste de doo ceasuri..huhhh

noo, nu-i cu premonitie, ca acelasi lucru il fac si eu invariabil

Simona, mami de baieti

David (10 nov 2004)si
Matei (24 aprilie 2008)

"Cele ce sunt cu neputinta la oameni sunt cu putinta la Dumnezeu."

Mergi la inceput

tare desteapta sunt...bble meu cind papa noaptea o face cu okii inchisi si grabit.Nu stiu ce m-a apucat in seara asta(ca de obocei n-o fac) sa-l pun sa eructeze (inghitise mult aer pt ca venea laptele valuri). Si a eructat zdravan dar cu o portie zdravana de lapte pe afaraRau imi pare de lapte, nu de altceva...of si cind ma gindesc ca altele congeleaza...
Si ca sa fie si mai frumos, in loc sa-si termine treaba doarme tun...
Simonix, frumoasa viata ati inceput sa aveti...Dar un singur lucru nu se intimpla si la noi: mincatul mai rar...Sau ma rog doua pt ca la noi n-au incetat colicii, ca nici n-am avut vreodata. Slava Domnului pentru asta.

Inais..nici eu nu cred ca alimentatia influenteaza productia...Deci, nici bulele de nici un fel, dar nici berea in sine- cu sau fara bule. La David am tot baut si nimik, acum nu mai beau ca nici nu ma omor dupa ea...Dc ar fi sa fac ceva, as mai lua Galactogil.Si poate ma re-apuc

Cu diversificarea: cit mai tirziu zic eu pe la 5 luni, 51/2.Mai bine mai tz si fara alergii, decit grabiti si cu alergii. Si inceput cu supa de legume pt ca fructele-s dulci si le accepta mai repede, si exista riscul sa refuze supita apoi..Si asa nu se omoara ei dupa supita...Ahh..si direct piureul de supitza, nu zeama goala.

Hai va pupez, somn usor in continuare

Simona, mami de baieti

David (10 nov 2004)si
Matei (24 aprilie 2008)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aelita spune:

MISS-nu o sa zica nimic mama ta cand o sa auda ca tatalui i-ai trimis poza cu David si ei nu?

Inca aveti buricul? nu se indura de el?

IULIA-cred ca visezi ceea ce subcosntientul tau ascunde :multa frica . incearca sa o scoti ziua la lumina,frica,sa o constientizezi.ai tras sperievura cu cazatura fetitei.

YLARI-nu mai vin alte colici,astea sunt si trec. defapt unii au,altii nu,altii pana la 6 saptamani..
noi nu mai avem si nu luam picaturi.au durat putin.
poti sa nu mai dai o zi si sa vezi cum e.

eu una am facut ca MISS.mi s-a parut ca mai rau ii e cu picaturile,si am incetat.de mult nu mai avem probleme. doarme si mananca.
si inca nu avem 2 luni.

in general se spune ca tin 3 luni,in sensul ca mai mult nu prea tin...dar nu ca e musai sa tina atat,nici ca trebuie sa ii dai 3 luni picaturi.ii dai cat crezi tu ca e nevoie.

MISS-asa il faceam eu pe Andres,vertical ceva timp,pana il simteam eu ca se inmoaie.ca initial statea batz din cauza incordarii de la gaze.
niciodata nu il tineam in brate " ca bebelusii" asa cu fata in sus,ca stiam ca nici Sofia nu a suportat pozitia asta . si ea tot pe umar,apoi vertical in brate,sa aiba burtica presata pe mine.
acum il tin putin in fund,si daca maraie,un pic vertical,2 minute si la somn.doarme de rupe .
o sa vezi ca de acum incolo s epotoleste si David,baile ajuta f mult la burtica. Andres plangea seara,vad ca nu maiplange acum,si cum il baga in cadita cu apa tacea pe loc. mai plangea un pic cand ilscoteam,ii puneam suzeta pana il svergeam,impachetam si la san ! dormea de rupea apoi.ceva cald la burtica le place.
Nu te mai gandi ca nu o sa ai lapte sa il saturi !! ce e asta?? o sa vezi ca lapte s eproduce,si la noi au fost puseurile de crestere,dar mar elucru nu e,nu e ceva d speriat,doar ca mananca des,dar nu e niciodiferenta . apoi or sa ve doara sanii ca nu mai mananca atat.stai linistita ca tu ai lapte destul !nu te mai gandi la variante,ca alea le rezolvi tu in caz d urgenta,ca oricum nu e bine sa sari cu lapte praf cum ti se pare ca nu s-a saturat,asa ca nu e nevoie sa fii asa pregatita ca fugi la o farmacie sirezolvi situatia. dar asta dupa cateva zile in car vezi ca nu ajunge laptele,ca nu ia in greutate...nu din prima zi ,ca laptele oricand se poate regla.asa ca nu te mai gandi sa nu influentezi cumva !
CU APA FIARtA-se rfera la apa d robinet.dar folosesti apa plata si aia nu se fierbe.daca vrei neaparat cu apa de robinet,o fierbi 10 minute si atunci e sigur.pt racire,ori folosesti un termometru sverilizat ,ori picuri pe mana si vezi sa nu fie fierbinte,ca un grad doua nu conteaza,doar sa nu arda.
cel mai simplu,dar asta daca o sa treci vreodata pe biberoane,iti spun cum am facut eu: incalzitoarele de biberoane au termostat si ele incalzesc la vemperatura care trebuie.si folosesti apa plata. la incalzitoare ,butonul se pune acolo und e desenat biberonul.si mai are optiune pt mancarica .Laptele tau e cald,da.

SUtIENE: eu am sutiene la 12 euro ,am luat opt sutiene ca sa am de schimb,si sunt multumita de ele . dar nu au sarma dedesupt ,au doar in lateral,sunt speciale pt alaptat.mai am unul la 30 d euro,dar nu e diferenta intre ele .

INAIS-cand le dau dintii nu musca. sug la fel de bine. gandeste-te ca sunt copii carora le ies dintii de la 4 luni.
nu mai zic ca la 6 luni le cam ies bine,si cam toate mamele dau sa suga atunci,deci nu e pericol.sunt cazuri care mai strang,vedeti voi atunci cum va descurcati,oricum pana atunci nu vei mai fi asa sensibila.
eu am fost foarte rau cu Sofia,la inceput,cu rani ,febra...si am alaptat-o pana la 8 luni cand clar avea dinti ! nu s-a intamplat nimic. doar ca s-a lasat singura de tzitzi asa peste noapte.

ALINAanto-arati foarte bine ! felicitari pt bovez ! misto leaganul !

GABItZA-ce frumos se uita Andrei cum doarme Raducu in balansoar !

SIMONACIP-frumoasa frumoasa frumoasa !!

SEFANY-daca se chirceste il doar burtica.tine-l cat ar nevoie,la varsta asta nu se invata in brate,are nevoie de brate diun cand in cand.

PUPUtI-vai ce s-a mai chinuit micutul !!!! cu febra si pastilel nu stiu,nu ti-au spus medicii acolo daca poti sa dai? ca mi-e mila de el fara san,si sa nu se inveve p bibe si sa piarda sanul !

ALEXUta-BINE AtI REVENIt SI FELICItARI Pt MAStER !

ALINUtza-Bine ai venit !IN PRIMUL RAND NU MAI FI INGROJORAtA! ca asa nu iti vei putea asculta instinctul matern si vei scapa multe din vedere ! probabil iritatia de pe limbuta il supara si de aceea refuza bibe si san. e greu pana ii trece,mergi si la un farmacist si intreaba daca iti mai poate da ceva cu ce sa il speli ..dar cred ca mai mult decat ser fiziologic nu iti vor da . pana vrece va vti chinui...Sterilizeaza toate bibe de fiecar data,la aparat sau fierte 10 minute ca sa treaca ce are in gurita .in rest cu ce mai erai ingrijorata? cu kg? dar daca medicula zis ca e bine,incearca sa ai incredere in el !
banuiesc ca acolo nu ti-a spus pediatrul ca ii poti da suc de morcovi.alimentatia pe vremuri se facea asa,dar acum s-au facut studii si s-a ajuns la concluzia ca e bine sa se inceapa la 6 luni .e alegerea ta daca mergi pe sistemul vechi si pe idea ca "noi nu am murit" sau mergi pe noile studii .pdiatrii in europa recomanda diversificarea la 6 luni.inRomania inca se aplica vechile reguli.tu faci cum vrei.
ceaiul e gen mdicament,se da cu masura pt anumite probleme,colici,evc,ceaiuri speciale si cu doza speciala. in rest este zero dpdv nuvritional si poate dereglari in alimentare mai tarziu.
incearca sa te tii de pediatru.nu iti vin si reviste acasa pt mama si bebe? ca acolo vin multe sfaturi corecte.

MAIREYI-bIne ati revenit sanatoase ! sa creasca mare Alexandra,sanatoasa si frumoasa !
ai incercat sa alaptezi cu protectoare de silicon? pt ca pompa influenteaza negativ productia laptelui ,pe cand cu alea va suge normal. eu am folosit la primul copil.

Sofía (2ian2007)
Andrés (22mai2008)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CamiM spune:

Salut mamici de bebici.. si poftiti la azi o dau eu..

Aelita maiii da ce conspect fain ai facut.. bravo!!!

Cu introdusul mancarurilor solide intaresc si eu ca aici de recomanda introducerea lor de pe la 6 luni, de fapt multi medici pediatri spun sa incercam pe la 6 luni si daca bebe nu e gata mai asteptam putin. Care sunt semnele ca bebe e gata de solide? In primul rand stie sa inghita nu impinge cu limbuta afara, apoi bebe da semne ca ar vrea sa pape si ce are mami in farfurie, si pare sa nu se mai sature cu laptic. Noi am inceput cu cereale de bebei si apoi piure de legume si fructe.. introducand fiecare aliment nou la cel putin 4-5 zile de la introducerea precedentului pentru a putea observa eventualele alergii.

avem poze aici

Cami - mami de de mai: Sofia Alexandra - 2006 si Sabina Adriana - 2008

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CamiM spune:

quote:
citat din mesajul lui simonacip

tare desteapta sunt...bble meu cind papa noaptea o face cu okii inchisi si grabit.Nu stiu ce m-a apucat in seara asta(ca de obocei n-o fac) sa-l pun sa eructeze (inghitise mult aer pt ca venea laptele valuri). Si a eructat zdravan dar cu o portie zdravana de lapte pe afara
Simona, mami de baieti

David (10 nov 2004)si
Matei (24 aprilie 2008)

scuze ca rad dar macar dupa mesajul tau m-am lamurit ca nu sunt singura care face asa lucruri "inteligente". Dupa o noapte suuuper( a dormit Sabina vreo 7 ore legate) pe la 5 o aud fataindu-se si imi spun ca sigur saraca e hamesita si o iau sa ii dau sa suga, cand ea mititica nu voia decat sa fie lasata in pace, o iau si cum o pun jos sa o trec la "aparat" baga un jet de de parca era Vesuviu in eruptie... .. dupa ce am terminat de schimbat patul si hainele ei si ale mele mi-a sarit si mama somnului si intre timp s-a trezit si Sofia..

avem poze aici

Cami - mami de de mai: Sofia Alexandra - 2006 si Sabina Adriana - 2008

Mergi la inceput

Cami..Daca n-avem de lucru si e totul prea bine de ce sa nu stricam noi putin treaba?

Intr-adevar fain conspect aelita..Si multumim de compliment
Avem citeva fete aici care se pricep de minune la conspecte bune...

Simona, mami de baieti

David (10 nov 2004)si
Matei (24 aprilie 2008)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns inais spune:

Suntem in ziua cu varsaturi????

Tocmai am experimentat si noi una...de am facut varza un fotoliu de la Ikea, o perna...ce sa mai vb de cum aratam eu!

Dar la noi e altfel...s-a trezit sa pape si de cateva zile papa super-mega agitat! Nu stiu ce are...tipa ascutit si cand trage de la san si din bibe! Si se agita infiorator. Greseala mea a fost ca nu am pus-o sa ragaie intre sani si bibe...dar efectiv urla ingrozitor daca fac orice pauza! Ei si de atata agitat la masa...Vezuviu!

Acum doarme !

Simona ma bate gandul sa o duc intr-o fuga la Clucer sa-si dea si aia cu parerea despre ea. Te-am auzit pe tine ca ai mai mers. Unde are cabinet?

mamica Iasminutzei...adica lui mami si a lui tati

Cat de maaaare sunt!!

Mergi la inceput

quote:
citat din mesajul lui inais

Suntem in ziua cu varsaturi????

Tocmai am experimentat si noi una...de am facut varza un fotoliu de la Ikea, o perna...ce sa mai vb de cum aratam eu!

Dar la noi e altfel...s-a trezit sa pape si de cateva zile papa super-mega agitat! Nu stiu ce are...tipa ascutit si cand trage de la san si din bibe! Si se agita infiorator. Greseala mea a fost ca nu am pus-o sa ragaie intre sani si bibe...dar efectiv urla ingrozitor daca fac orice pauza! Ei si de atata agitat la masa...Vezuviu!

Acum doarme !

Simona ma bate gandul sa o duc intr-o fuga la Clucer sa-si dea si aia cu parerea despre ea. Te-am auzit pe tine ca ai mai mers. Unde are cabinet?

mamica Iasminutzei...adica lui mami si a lui tati

Cat de maaaare sunt!!

Noi am fost la Muncicipal dar are cabinet pe la Obor, consultatia e vreo 2 mila colo, la Municipal am dat un mil. Nu stiu insa unde astepti mai mult la rind...Iti dau un PM

Simona, mami de baieti

David (10 nov 2004)si
Matei (24 aprilie 2008)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Andree27 spune:

Alinutza pt limbutza alba sa il dai cu glicerina boraxata,dupa masa,daca gasesti acolo,daca nu cu bicarbonat inainte de masa!iti pui pe degetul tau si il bagi la el in gurita si il dai!!!

Poze

Andreea , de un Bondarel !!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabitzam spune:

Apropo de diversificare, eu am inceput la Andrei la 6 luni. Pina atunci i-am dat exclusiv laptic de tzitzi, fara ceai sau apa. Am facut o tentativa pe la 4 luni cu un borcanel de piure de fructe, i-am dat cateva lingurite, si de la el i s-a declansat puseul urat de dermatita atopica.

Am inceput cu supa-crema mai groasa, ca un piure, de legume. Fara carne la inceput. Cred ca am bagat carnita dupa vreo 2-3 luni de cand am incpeut diversificarea. Si cateva gurite de suc de mere, dar nu prea ii placeau lui Andrei. Si ii mai dadaeam cereale de bebe fara gluten.

Ca sa-mi fie mai usor atunci cand am inceput diversificarea, cu piureurile de legume si carnita, faceam de la inceput portii de legume curatate si carnita, cat foloseam o data, si le bagam in pungulite si le bagam la congelator. Cand era vremea de mancare le azvarleam in oala, le fierbeam si tzup cu mixerul pe ele. A fost aur curat mixerul vertical atunci. Si acum il mai am si a fost folosit aproape zilnic, cel putin doi ani.

Cresterea copiilor este in parte bucurie, in parte razboi de guerilla
www.dropshots.com/gabitzam3" target="_blank">Poze noi cu maimutzica mea, Andrei-Stefan (25.05.05) si puiul mic Raducu(06.06.2008)

Mergi la inceput