Mladite si mugurasi de mai-iunie 2008 (5)

Raspunsuri - Pagina 20

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Nicole1980 spune:

quote:
citat din mesajul lui fecian

Salutare fetelor.

Aaa si legat de alaptat: am vazut ca cea mai buna pozitie e culcat langa bebeu. Asa bebe nu se inneaca(niciodata nu mi s-a innecat din pozitia asta), ii intra foarte putin aer, iar daca laptele iese cu presiune(cume in cazul meu) nu se mai inneaca din cauza asta(in alte pozitii se inneca foarte des). Iar ragaiala iese imediat cum il ridici. Asta am observat la noi. Cam aasta e singura mea sugestie pe care o consider eu buna.

Fecian - si la mine la fel. Eu ii dau de regula in patul meu, il pun pe el de la jumatate pe perna si eu ma intind pe o parte lenga el. Asa nu se ineaca niciodata si nu da afara decat un pic de laptic pe care nu l-a inghitit. Iar cu ragaitul - il tin cam 5 min linistit pe perna dupa ce alaptez, iar cand ridic am vazut k ragaie repede de obicei

Poze
Bebe David Adrian 16.06.2008

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns stefany_p spune:

salutare maimici si bebici
vad ca in legatura cu burtiera sunt mai mupte pareri, nu stiu ce sa fac. la sala vreau si eu sa merg da mai tarziu. mai urat e ca am ramas cu o sacosa de vergeturi
Dolores, cu draga inima v-as trimite lapticul. azi mergem la doctor, sunt farte curioasa cum a evoluat intr-o saptamana si jumatate. raportez la intoarcere
despre dus dupa cezariana...la mine a fost in felul urmator. eu am fost capsata. aici se folosesc capse speciale dintr-un aliaj de metale iar a doua zi am si facut dus. ina 4a zi mi s-au scos capsele si mi s-a zis ca pot face dus dupa 2 zile. eu am facut dupa 4 ca ma durea cam tare si inca supura operatia...
Nicole, da asa e, trebuie sa-mi fac si semnatura, sa pun si poze, multe sunt....multumim de cuvintele frumoase...tu cum te mai simti?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns maitreyi spune:

de 2 zile incerc sa imi amintesc sa va spun cum facem noi laptele praf si bebe nu tipa prea mult timp de foame: folosim apa de la humana (1.5 l = 65 mii vechi in carrefour) - nu trebuie fiarta. o punem intr-un biberon de sticla in incalzitorul de biberoane care e in functiune tot tim[pul si asa avem apa numa buna pt lapte oricand. sper ca v-am putut fi de folos

-------

Cine-ti saruta genele-n somn ?
Si cine-i acolo cand ingerii dorm ?
Toate zanele bune sa te ocroteasca...
Toate florile campului sa te infloreasca...

povestea nasterii - http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=124063

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns MissParker spune:

Scriu si eu in timp ce Bogdan il tine in brate pe micutul urlator. Digera la greu, saracutul, l-au trezit durerile din cel mai dulce somn.

Am fost si noi la plimbare vreo ora azi, am prins o fereastra buna si Daviducul mi-a dormit ca un porcusor, ii place la aer curat… Am reusit performanta de a dormi vreo 45’ dupa-amiaza, l-am alaptat acu’ o ora jumate, l-am tinut in bratica pana i-a trecut refluxul de regurgitare si mai ales durerile de digestie (am observat ca daca-l tin asa, la 45° pe pieptul meu, cu mana mea pe burtica lui, ii trec mai repede si suporta mai bine durerile de intestine – si mama, ce-i mai bolboroseste stomacelul!!). Incet-incet ne adaptam unul la celalalt, eu sunt calmul personificat, ii vorbesc cu voce egala, spunandu-i ca-i va trece, ca totul va fi bine, ca mama e langa el si e in siguranta etc. Am ridicat si eu putin salteaua sub capsorul lui, sa nu mai stea “cu capul in jos”…

Ah, sa nu uit sa va povestesc surpriza zilei. Azi dimineata, cand il schimba Bogdan, se mira el ca David dintr-o data se linistise, statea chiar nemiscat … Ei, el pregatea “cadoul”: i-a tasnit un big kk, fetelor, ca un jet de pipi, a stropit comoda, prosopul, pe Bogdan si covorul. Am ras amandoi cu lacrimi, era o faza demna de filmat!!

Cu gimnastica, noi incepem aici pe 31 iulie cursul de gimnastica, il tine moasa cu care am facut si cursul de pregatire pentru nastere. Am sa va spun ce exercitii ne sugereaza. Oricum, am mai citit intr-o brosura ca putem face de exemplu urmatorul exercitiu: intinse pe burta, cu un picior pus pe celalalt genunchi, ne ridicam si atingem cu mana opusa genunchiul. Cam de 10 ori pentru fiecare parte. Mai sunt si altele, dar nu le-am retinut…

fecian, ai dreptate, nici o zi nu seamana cu alta, trebuie sa fim flexibile la maximum! si bafta multa in continuare cu “somalezul”!! Eu cel mai bine il alaptez pe David cu perna de alaptat, am observat ca in pat sta din pacate cu capul mult prea jos (eu nu dorm cu perna!), iar pe perna de alaptat il pot potrivi ca sa fie intr-un usor unghi…

Ingereasa si anamea, bine-ati venit si felicitari pentru bebei

Nicole, dac-ai sti ce ma bucur ca ti-a placut invitatia facuta de mine!! Sa aveti un botez la fel de reusit (vezi ce modesta sunt?)

Felicia - cea mai fericita mama a celui mai iubit dintre Racusori - bebe David (24.06.2008)
Poze cu noi

Povestea nasterii

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Reallaura spune:

Alina_anto ce casuta frumoasa aveti voi acolo!!
Gabitzam sa stapaniti sanatosi masinuta!
Stefanysunt infiorator cusut, dar nici nu pot sa ma gandesc cum suna capsat!! groaznic. cred ca rtr sa fie tare naspa!

Laurita, mami de Mircea Ioan, 15 mai 2008
POZE MIRCEA
ALBUMELE MELE

BURTICA

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ingereasa spune:

[quote]citat din mesajul lui gabitzam

Ingereasa, ai un nickname simpatic Nu ne-ai spus cum il cheama pe mugurasul tau, sa completez la listuta. Felicitari pentru amandoi baieteii

Multumesc!
Pe bebe il cheama Codrin Stefan

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns simonacip spune:

De 2 ori am pierdut mesajul
Oof..
Matei mi-a facut si mie o criza ins eara asta. Mort d efoame, nimic in tzitzi si obosit pe deasupra, cind am vrut sa-i dau un biberon a urlat de ziceai ca-l omor si se uita saracutul cu un repros la mine....Abia abia i-am dat vreo 50 de ml dupa ce obosise de atita plins. Nu stiu ce ma fac cu el, nu e prima oara cind imi face scena asta seara...Nu vrea biberon si pace. Problema e ca eu seara chiar nu prea mai am san, adica nu-l satur deloc...nu stiu cum s aprocedez...

Gabitzam, multa sanatate lui Andrei, si noi era s-o patim acum 2 zile, dar i-am dat repede hidrasec de 30 mg, imediat ce mi-a zis ca-l doare burtica, l-am pus pe regim si i-am dat si panadol nurofen ca-mi facuse 38,8. M-am rugat la Maicutza Domnului si pe cuvintul meu ca a doua zi n-a mai avut nimic. Dumnezeu s ava ajute si pe voi sa scapati cu bine, iar bb sa nu ia nimic - umbla virusul asta nasol...Felicitari si pt greutatea lui bb, la mai mult!Felicitari pt masinutza!

Lorich, of, of...aceeasi melodie.

Simonix, si noi vrem la intilnire, tu in Bucuresti in ce zona vei sta? Pe unde aveti de gind intilneala>??

Ingereasa si Anamea, bine ati venit. Anamea, ti-am vazut copilasii, tare scumpi sunt!

Alina_anto, ptiu ce pofta mi-ai facut de citeva zile in aer liber...din pacate nu vom merge nicaieri vara asta, sotul lucreaza, bb e prea mic pt deplasari (n-am eu chef de trambalare), iar in sept avem si botezul lui Mirci Abia astept!

DOloress, dupa nastere imediat as fi zis - de fapt am zis ca nu-mi mai tb alt bb, dar acum nu mai zic ba 100%...deci, cine stie? Poate facem si fetitza, totusi am sa-i dau ragaz sotului sa termine casutza

Fecian, sper sa iesiti si voi din pasa asta..ai vazut cu cit trece timpul cu atit va fi mai usor pentru ca vei cunoaste si mai bine obiceiurile si preferintele lui bb, plus ca se va mai adapta si el la lume...Doar putina rabdare si nerv sa mai ai..sper sa va treaca rapid cosuletele si cojitele pe care le mai aveti..

Va doresc o noapte linistita, mult somn si mult laptik

Simona, mami de baieti

David (10 nov 2004)si
Matei (24 aprilie 2008)

"Cele ce sunt cu neputinta la oameni sunt cu putinta la Dumnezeu."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns MissParker spune:

quote:
citat din mesajul lui stefany_p
despre dus dupa cezariana...la mine a fost in felul urmator. eu am fost capsata. aici se folosesc capse speciale dintr-un aliaj de metale iar a doua zi am si facut dus. ina 4a zi mi s-au scos capsele si mi s-a zis ca pot face dus dupa 2 zile. eu am facut dupa 4 ca ma durea cam tare si inca supura operatia...

Si pe mine m-au capsat, cu capse ca alea de birou, dar la mine rana s-a cicatrizat superb, nu au ramas sechele, desi au trebuit sa mareasca taietura din cauza ca Daviducul a avut capul mai marisor decat prima taietura a lor... La mine s-a regenerat excelent, sa nu-l manii pe Dumnezeu... dar - cum spuneam - am facut dus tarziu iar pana atunci am purtat permanent pansamente ca sa tina cicatricea cat mai uscata... si am avut noroc ca vremea a fost ok, se dusese arsita aia cumplita din ziua cand am nascut...

simonacip, si la noi tot seara sunt crizele de plans mai puternice. Oare de ce? Acum de pilda s-a declansat din nou, desi i-am dat laptic acum o ora si jumatate, l-am tinut in brate inca o jumatate de ora, adormise bine de tot (i-am rupt si unghiutele si n-a cracnit!), iar dupa ce l-am pus in pat a inceput sa maraie si dupa 5 minute sa planga in toata regula, iar acum a urlat vreo 10 minute la Bogdan in brate... Of, abia astept sa treaca perioada asta cumplita.

Apropo de plecat, noi aproape ne-am hotarat: la jumatatea lui august plecam 2 saptamani in Austria, in Tirol. Am vorbit si cu moasa (ai auzit, Mutti??? Moasa mi-a dat ok-ul ei ) si a zis ca e ok. Important este sa ne simtim si noi bine, sa ne odihnim, sa ne refacem fortele, iar acolo e un aer curat si un peisaj bestial, v-am mai pus pe undeva poza cu muntele ala superb care se vede de pe balcon de la casa lui Mutti. Sa vedem daca Mutti ne da voie sa mergem in casa ei (daca nu se duce vreuna din progeniturile ei acolo) sau daca nu, inchiriem acolo un apartament de vacanta.

Felicia - cea mai fericita mama a celui mai iubit dintre Racusori - bebe David (24.06.2008)
Poze cu noi

Povestea nasterii

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iulia83 spune:

buna seara fetelor! nu am citit din urma ca efectiv n-am timp. multumim de urari, am intrat ieri fugitiv si am vazut ca nu m-ati uitat la mine nici nu stiu cand trec zilele. ma impart intre plimbari cu fata, somn pe apucate cand doarme ea, si papica fetii. mananc odata pe zi, cat apuc si cand apuc, traiesc numai cu apa incerc s-o dezobisnuiesc sa mai adoarma la mine la san sa-mi fie mai usor, dar nu se poate. mai nou, doarme cand iesim in parc cate 10-20 min, se trezeste, papa (nu-mi mai e rusine sa-mi scot dozatorul afara sa o hranesc) adoarme la san alte 10-20 min si tot asa. nu mai doarme legat 2-3-4 ore ca altadata. bine, noaptea nu am probleme cu ea. la 3.30 -4 se trezeste la papica, dar la 6.30 e cu ochii cat cepele si de atunci nu doarme decat cate 30 min, tot agitat, cu colici, screia o pauzali, etc, deci, in consecinta, nici eu nu pun geana pe geana
incepe sa-mi fie dor de vremea cand o aveam la buzunar si dormeam pana tarziu..mmmmmmmm
totusi...imi umple viata. nu credeam ca pot iubi asa de tare. sufletelul meu sunt obosita..ma culc. va doresc la toate noapte buna, linistita, fara colici...

Pozici Mufitza

Mami de Mufitza Ariana Elena

Povestea nasterii

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mihaser spune:

Salut!

Bogdan-Silviu, Tudor-Dumitru, Alexia Nicole si Alexandra!

Si noi am sarbatorit azi 4 ani de casatorie! Am fost si cu bubulina la masurat si cantarit. Are 4900 de grame imbracata, 55 cm talia, capul 39 de cm si torace 38...deci ca o mingiuta!
Suntem pe ultima suta cu pregatirile de botez...inca mai am de luat cadouri ptr nasi...greu mai e!

Bine ati venit ingerasa si anamea! Sa va traiasca baieteii!

Fecian imi pare rau ca Gabi e asa somalez...te inteleg de ce esti suparici! Poate nu e odihnit bine si de aia plange...O mamica de la clubul cu ghiocei zcea ca i-a facut masaj cu ceva ptr nopate de la Sanosan si a inceput sa-i doarma bine.

Lorich e super scumpic Robertelu` tau...mor cand ii vad asa bucalati! Imi vine sa-i pap!

Nicole1980 medicul de familie nu raspunde de ce face neonatologul ptr ca cine face vaccinul isi pue parafa si ala raspunde...el trebuie decat sa noteze in fisa seria si nr vaccinului.

Sis ce fain ca o sa-l ai pe Mirciulica in brate in calitate de nasa! Abia astept sa va vad in poze!

Eu nu i-am dat niciodata fetei sa pape di pozitia culcat...Pediatrul mi-a spus sa nu o mai alaptez asa daca are colici. Noua ne merge destul de bine aici, insa mai avem si zile nasoale...acum c nasul asta infundat a fost mai nasol...colicii au trecut in plan secund, insa mergem inainte cu toate!

Alina_anto felicitari ptr decizia de a-i face scortisoarei un fratior asa repede...e destul de faina apropierea de varsta! Si eu as mai vrea un bebe ca tare dragi imi sunt...mai ales ca ai mei au fost mancaciosi si m-au lasat sa dorm noaptea. Si mie mi-a zis dr sa fol prezervativ...sterilet a zis ca numai peste 1 an sa folosesc, iar anticonceptionale nu-mi recomanda.

Fetele am ramas cu vreo 8 kile pe care sper sa le dau jos in vara asta...din toamna merg la sala negresit!

Va pup!

Mergi la inceput