HIDROCEL - OPERATIE SAU NU?
Raspunsuri - Pagina 2
anacami spune:
quote:
citat din mesajul lui Cornelia
Tot eu .
Cam cu ce ar trebui sa ma duc pregatita la spital pentru internare de o zi? Pijamale pentru el, pentru mine? Altceva? Nu am fost internata niciodata, decat cand am nascut si nu am idee cum se procedeaza.
Va pup,
Cornelia, mami de Maria (2 iulie 2003) si Stefan (4 mai 2005)
www.flickr.com/photos/cornelianis/" target="_blank">poze; poze2
pijamale pt tine si el,pentru el si niste sosetele sa nu aiba frisoane la trezirea din anestezie,pentru tine un capot/halat peste pijamale,papuci de casa, cosmetice (pasta si periuta de dinti, sapun,hartie igenica,etc),supozitoare calmante pentru copii,un Panadol (daca iti mai trebuie ceva, cumperi dupa- gen Baneocin pudra,lioton gel,..); in plus, bani stii tu pentru ce.. (acum vreo 4 ani cand s-a operat Sebastian TOATE asistentele luam,cum le "ungeai", cum deveneau miere).
Este importanta si cum fac trezirea din anestezie, Sebastian a fost operat de 2 ori - a avut hidrocel comunicant bilateral si a fost operat in 2 "transe" (bine o parte a fost urgenta mai mare).Prima data mi l-au adus direct in salon, ghem cu toate scutecele si hainutele una peste alta, facuse si pp si kk pe el, tremura si era alb ca varul- ii dadusera un "antidot" la anestezie imediat dupa operatie, trezirea s-a facut brusc. A doua oara eram deja de-ai casei, l-au dus la terapie intensiva, i-au administrat solutia pentru trezire treptat-treptat prin perfuzie- s-a trezit ca o floricica; a stat toata ziua la terapie intensiva si a fost super (la ATI era si salon "modernizat", curatenie,liniste si temperatura optima, asistentele dragute)
Noi am fost tot la G. Alexandrescu, la alt doctor; cred ca imi amintesc si de dr. Danila, era un dr. slabut, parea f. linistit si cred ca mamicile cu micuti operati de el erau multumite de prestatia dansului (daca imi amintesc bine).
Bafta si multa sanatate!
P.S. Sebi a fost anesteziat mult mai mic, avea 1 luna (ca si baietelul Corinei, facuse intr-o seara o criza nasoala cu invineteli,vomitaturi,etc.., la care dr. noastra ne-a trimis de urgenta la spital; ea il vazuse deja de vreo 4 ori in prima luna,eram si eu mamica incepatoare , in ziua respectiva chiar fusese de 2 ori si dimineata si seara cand l-a vazut de urgenta- era o diferenta mare intre cele 2 momente ale zilei cu privire la simptomele de hidrocel, asa ca n ua avut prea mari dubii..)
Bafta!
mami de Sebastian si Stefania
" Life is a journey! Enjoy the trip!"
anacami spune:
aaa,da, hidrocelul nostru era un caz minor fata de ce am vazut pe acolo , din pacate.Era un copilas intr-un incubator cu toate organele interne "varza"- (scuze pentru exprimare)- ficat,intestine,stomac,esofag,...,nici kk nu putea face normal..In plus, mamica lui nu il vizita cu saptamanile ...
adelamatei spune:
Si copilul meu a fost diagnosticat saptamana aceasta cu hidrocel bilateral. Pentru prima operatie l-am programat la sfarsitul lunii iulie. Ce vreau sa va intreb pe cele care ati mai trecut prin asa ceva e la cat timp ati facut a doua interventie.
Va multumesc anticipat.
Cornelia spune:
Anacami, multumesc mult pentru toate detaliile! Cred ca dr. Danila corespunde descrierii tale (l-am vazut in poza de pe site-ul spitalului).
Adelamatei, multa sanatate si baietelului tau! Sa treceti cu bine peste operatii!
Pupici!
Cornelia
princess spune:
Fetelor, informatiile voastre sunt foarte utile, pentru asta multumesc si !
Dupa discutia avuta cu pediatra, la sfarsitul lui august vom merge si noi la operatie la spitalul Budimex!
Speram ca totul va fi ok!
Bafta tuturor puiutilor! Sa treaca cu bine peste interventie!
Cornelia, ti-am dat PM!
Alina mami de RARES NCHOLAS - 20 septembrie 2006
RARES are ...
anacami spune:
Alina,ca informatie, mi se mai pare importanta si ora la care il opereaza.
Cu cat il opereze mai devreme dimineata,cu atat mai bine. Sunt mai multi medici care opereaza,mai multi pacienti si putine sali (cel putin, la noi aveau 2 sali disponibile, una era in reparatie)...Daca ai ghinionul sa te opereze la sfarsitul zilei este groaznic pentru ca nu au voie sa beau niciun strop de apa cu vreo 8-12 ore inainte;la fel,inca o perioada dupa operatie. La un spital de stat pot apare intarzieri fata de programare,nu stiu exact cand iti vine randul, asa ca aproape toti pacientii nu au voie sa beau niciun lichid inca de la miezul noptii.Vara este f. greu sa impui unui copil sa nu bea nici macar un strop de apa o zi intreaga (asta pt. cei carora le vine randul spre sfarsitul zilei).
Imi amintesc ca era un copilas de vreo 7 anisori (cred ca era operat de apendicita) care urla de rasuna toata sectia ca ii este sete si voia apa-nu l-au operat decat pe la 4 dupa-amiaza, si asta mai mult sa scape de urletele lui- ca altfel il operau probabil mai tarziu (ajunsesera celelalte mamici sa se roage de dr. sa il ia, ca se tavalea pe jos, pe hol si in salon).
Sebastian era nou-nascut, sugea tzitzi din ora in ora, a fost prima data cand a folosit suzeta- tot asa sa il pacalesc sa nu manance.Adormea epuizat de plansul de foame.Cu cat sunt mai mici,cu atat au prioritate mai mare,probabil tot din considerente de rezistenta la acestea (el avea prima data 1 luna, la a doua operatie 3 luni).Desi eram programati la prima ora,pe la 8-9, de abia pe la 11-12 ne-au luat in sala la operatie (iti dai seama cum a fost ca un niu-nascut sa manance la 12 ore...).Si la noi a fost vara, f.f. cald
Eventual,daca ii ste sete tare, incerci sa il tamponezi cu apa pe buze
princess spune:
Anacami, multumesc inca o data pentru informatii, voi tine cont de acestea! O sa imi dau tot interesul ca Rares sa fie operat cat mai devreme, pediatra lui Rares care este medic la Budimex (acolo unde va fi si operat), ne-a asigurat de tot sprijinul! Inainte de operatie cu cateva zile vom discuta telefonic cu dr. chirurg si voi insista pe acest aspect. Ideea este sa nu il chinuim nici cu faptul ca nu are voie sa bea apa si nici cu perioada spitalizarii! Dr. pediatra ne-a zis ca daca va fi operat dimineata, dupa pranz vom pleca acasa, bineinteles daca totul va decurge fara complicatii! Despre sectia de chirurgie, am inteles ca a fost recent renovata si conditiile ar fi f bune, dr pediatra s-a exprimat de genul ca "sunt conditii de 4 stele"!
Important este sa trecem cu bine de acea zi grea si puiul meu sa fie bine!
In ianuarie, Rares a mai suferit o interventie la ochisor tot cu anestezie generala. Atunci totul a fost ok, iar Rares a fost extraordinar de cuminte si intelegator, nu a plans absolut deloc! Acum am emotii, este mai mare, intelege mai multe, stiu ca va fi mai greu, dar asta este situatia!
Va pup!
Alina mami de RARES NCHOLAS - 20 septembrie 2006
RARES are ...
Cornelia spune:
Ne-am intors ieri de la spital. Totul a decurs bine, iar Stefan s-a comportat nesperat de bine. A fost intelegator si cooperant, cum nu l-a mai vazut niciodata.
Spitalul e ok. Eu nu citisem lucruri prea bune, dar probabil ca cei care se plangeau nu vazusera spitalul din Constanta . M-a impresionat asistenta din tura de noapte. Asa de frumos vorbea si se comporta cu copiii. Lucruri normale, de altfel, dar pe care rar le vezi intr-un spital de la noi.
Medicul a fost ok, nu am ca sa-i reprosez, poate doar ca l-a luat pe Stefan cam tarziu in operatie. Probebil ca au intrat totusi in functie de prioritati, iar Stefan era clar cu cea mai mica problema pe acolo . La 9 i s-a facut preanestezia, a fost vreo ora cand agitat, cand molesit, abia il tineam sa nu cada din pat. A intrat in operatie abia la ora 13.00, timp in care trecuse orice efect al preanesteziei. Din fericire a fost intelegator si cu toate ca spunea ca ii e sete si foame nu a plans si se multumea sa il plimb pe coridor din cand in cand. La 12.30 a adormit de oboseala si la 1 a intrat in operatie. Mi-a parut asa de rau, ca dormea cand au venit sa il ia si mai mult ca sigur ca s-a trezit si a plans. Ma asteptam sa dureze mai putin, dar l-au adus la 1 si 5. Dormea (m-au asigurat ca doarme, ca mie imi era teama ca nu si-a revenit din anestezie) si din fericire, a dormit doua ore si jumatate si s-a trezit foarte linistit.
Am stat o noapte in spital, a doua zi dimineata, el a vrut sa se dea jos din pat si s-a plimbat singurel sontac-sontac . Acum imi e mai greu cu el acasa, pentru ca vrea sa alerge, sa sara si nu il pot tine. Doar ca se plange din cand in cand in cand ca il doare burtica si atunci se mai linisteste.
Joi ii vom scoate firul in Constanta, ca nu are rost sa facem atata drum doar pt. asta. Are o taietura mica, sub leucoplast. Mi-a spus sa nu umblu la pansament, decat daca se uda. I-a spus sotului sa il ung cu un unguent la testicole, ca e inca un pic inflamat, doar ca el nu a retinut cum se numeste - poate e vorba de Lioton gel?.
Abia am reusit sa scriu, ca s-a trezit si nu ma prea lasa la calculator .
Princess, daca ai intrebari, iti raspund cu placere .
Va pup,
Cornelia, mami de Maria (2 iulie 2003) si Stefan (4 mai 2005)
www.flickr.com/photos/cornelianis/" target="_blank">poze; poze2
gabitzam spune:
Cornelia, ma bucur ca sunteti iar acasa si sunteti bine. Sanatate multa blondului si tie putere in continuare
Cresterea copiilor este in parte bucurie, in parte razboi de guerilla
anacami spune:
Cornelia,ma bucur ca ati terminat cu bine si ati scapat de o grija
Si noua ni s-a dat Lioton gel.In prima perioada dupa am mers la spital pentru pansament; apoi am avut si noi grija,dezinfectam si puneam Baneocin pudra+pansament (eventual rezistent la apa,altfel trebuie avuta grija la baie).
De restrictiile de miscare nu stiu ce sa spun,Sebastian era bebelus si nu se punea problema; presupun ca poti incerca sa te joci cu el (daca are rabdare) cu tot felul de jocuri mai "statice"-puzzle, desenat,citit,etc
Ma bucur ca au fost ok conditiile, presupun ca s-au facut si ceva imbunatatiri fata de acum 4 ani de zile...Cumva sectia este proaspat renovata sau este in curs de renovare?am fost acum vreo 3 luni la o sectie alaturata si unii pacienti erau trimisi la Sectia de Arsi
Multa sanatate si recuperare rapida (la Sebastian nu se mai cunoaste nimic,taietura s-a estompat complet)!