Vreau la munte, dar unde?

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns witeflower spune:

Azi am fost intr-o excursie la Paltinis - nu am mai fost de mult pe-acolo, cu toate ca e la 80 km de noi...
A fost super.E un aer E un aer "tare", care face pofta de macare urgent (al meu pui a spus ca daca am locui acolo, ar vrea sa manance in fiecare ora). Daca nu va e frica, va puteti da cu telescaunul - senzatia e extraordinara.
Noi nu ne-am cazat, fiindca ne-am intors seara, iar de mancat, am mancat din ruxac, la picnic - deci nu stiu ce sa zic despre calitatea cazarii/mancarii. Dar pensiuni si moteluri sunt o multime - unele vechi, altele noi si care arata foarte bine.
Zona e foarte frumoasa, unde mai pui ca e ...la inaltime (la propriu). Am cules afine, ne-am plimbat, ne-am jucat, apoi, seara, am dat o fuga la Sibiu, la cumparaturi.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anda141 spune:

quote:
citat din mesajul lui mamagiuliei

Sau alegeti Sovata-Praid

Mi-au placut tare mult descrierile voastre, eu am cutreierat Roamnia de copil, sper sa pot face acelasi lucru cu Giulia, ar fi pacat sa nu vada toata tara !

Daria & GIULIA(2004 08 16) arta la 3,4 ani dans la 3,9 ani 1 2 3

Buna, vad ca esti din zona. Care este traseul din Bucuresti pana la Sovata si cam cate ore se fac? Multumesc.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns szivarvany spune:

Anda,
Cred ca ruta ta ar fi Bucuresti -> Ploiesti -> Brasov -> OdorheiuSecuiesc -> Sovata, cc. 350 km .
Dar merita, noi mergem iar in septembrie :-)

Mey, daca tot veni vorba de BH ... daca veniti aici, aveti apa termala (Baile Felix, Baile 1 Mai), aveti munte la Stana de Vale ... si mai puteti vizita si Pestera Ursilor :-) Deci munte :-)
Astea imi vin acum in minte ...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anda141 spune:

Daria,pare super ce spui tu acolo. Mai da-mi detalii despre ce putem face, vedea acolo, mai mult ca sigur ca acolo o sa venim. Am vrut de anul trecut sa mergem la Sovata, dar pana la urma am ales alta destinatie. 350 de km nu e asa de mult..
E munte , munte acolo? Aveam impresia ca sunt mai mult dealuri si nu e cine stie ce munte...de-aia nu ne-am hotarat nici anul trecut.
intre Sovata si Baile Felix ce distanta este ? Bunicii mei mergeau mereu la Baile Felix.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns szivarvany spune:

La Praid e munte ... e salinaaa ! Adica mergi zilnic pt aerosoli in inima muntelui, unde copiii au leagane, gonflabile, banci, mese, minimuzeu, de toate. Dupa`mesele mergeti la Corund pt suveniruri, bani sa fie :-)
La Sovata n-am ajuns in primavara, revin cu detalii la toamna :-)

Sovata -> TarguMures -> Cluj -> Oradea -> BaileFelix , cc 310 km.
La 80 km e Pestera Ursilor :-)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxana c. spune:

Buna.

Vrem si noi sa plecam vreo 4 zile undeva la munte, pe la sfarsitul lui august. De fapt oscilam intre Delta sau munte, dar din Delta s-au intors niste cunostinte cu intoxicatie, ciupituri de tantar, si au mai dat si destui bani( pensiunea Cormoran).
Deci....ramane muntele, dar vrem undeva nu foarte departe( din cauza una bucata copchil de 1,8 ani care n-are rabdare sa stea in masina), liniste si... unde n-am mai fost, am citit de Lepsa, ne gandeam si la Bucovina, dar in afara drumului lung( ne-am putea opri in Bacau la neamuri ptr o noapte)), nu pot vizita prea multe din cauza aceluiasi copil
Stiti vreo pensiune la Lepsa unde sa fie curat, cu o curte mai marisoara (sa aiba loc sa se desfasoare) si care sa-mi poata oferi si pensiune completa? Eventual sa aiba si animale, ca ai mei copii sunt topiti dupa orice fel de animalut.
Multumesc ptr orice idee sau sfat.

Acum am vazut ca s-a adus in discutie si zona Bicazului. Si acolo m-ar tenta, stiti vreo pensiune pe acolo?

Roxana,de Calin(9.11.2006),Ana-Maria(4.02.02)siOana(21.07.1997)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxana c. spune:

Pe Valea Siriului a fost cineva? Am gasit o cabana care-mi place, cu destul loc in curte, si mai ales am inteles ca-i aproape, cam la 80 km de Ploiesti.
A fost cineva pe acolo, cum e zona?

Roxana,de Calin(9.11.2006),Ana-Maria(4.02.02)siOana(21.07.1997)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danuta_t spune:

Zona Cheia ne-a placut foarte mult. Salbatica si frumoasa.

Dana cu minunile ei: Mihai (20.04.2005) si Andrei (3.04.3007)
http://community.webshots.com/user/danuta_t

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns LoraG76 spune:

Roxana, eu am fost in zona Siriului acum vreo 4 ani, e foarte frumos, merita. Si Lepsa, de asemenea, muntii Vrancei sunt mai salbatici, dar frumosi.
Dar ce spuneti de Valea Cernei - Herculane? Cazanele Dunarii, Orsova...noi in zona asta mergem in fiecare an cu drag, e deosebita. Anul asta ne-am si plimbat cu salupa pe Dunare, e superba zona intre Orsova si Moldova Noua.

Lora, mami de Iustina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ana68 spune:

Hai sa scriu si eu cate ceva,caci ne-am intors vineri seara dintr-un periplu prin tara.
Pe Transfagarasan am stat,cum vi dinspre Curtea de Arges,la Pensiunea Cristina.Camere mari,spatioase,foarte curat,domnul care e sef de trib acolo e un suflet sensibil,o persoana deosebita.Cazarea costa intre 60-70 roni pe noapte.E pensiune de doua margarete,deci bucataria e comuna,baia cam tot asa,are o curte imensa,leagan,verdeata cat cuprinde.
Apoi am poposit si la Paltinis,unde a fost un pic si Whiteflower,insa acolo am gasit cazare doar la hotelul din statiune.E frumos,occidental si te arde la buzunar.Noi am platit,doua familii,pe un apartament 360 roni,cu mic dejun inclus.Nu am avut alta posibilitate si decat sa dormim in masinaaaa....Am tras o fuga,coborand de pe Transfagarasan,pana la Albota....superb peisaj,drumul cam uratel pana acolo,drum de tara,insa pensiunea e bestiala,are pastravarie si bazin de inot,se pot face drumetii pe munte si din curtea pensiunii se vede Moldoveanu....Preturi nu stiu,caci am nimerit tocmai cand veneau grupuri pentru teambuilding.Buuun!
De la Paltinis am plecat catre Alba...cazarea la Garda de sus,la Pensiunea Costy.120 roni cazarea pe noapte,camera cu 3 paturi,foarte curat,bucatarie comuna si baie proprie,curte imensa...Iti poti gati acolo sau poti merge inca vreo 700-800 metri mai sus pe sosea si mananci la "Mama Uta" de te lingi pe degete.Preturi bune...in sensul ca,de exemplu,o ciorbita de vacuta este 6 roni.
De acolo am mers la Pestera Ursilor...e minunata...va recomand s-o vizitati.Apoi am urcat in sus,pana aproape de Oradea,la Baile Felix.Am avut noroc sa gasim pana la urma cazare,caci era in week end si o aglomeratie cum numai la Mamaia mai vezi.Am stat la Pensiunea Iza,2 margarete,si ne-a costat 90 roni camera cu 3 paturi si 70 roni camera cu 2 paturi.Bucatarie frumoasa,utilata,baie comuna(asta este!),insa totul foarte curat,oameni cumsecade si fara fite cazati acolo,are o terasa faina,curte imensa unde copiii au innebunit agatatndu-se de un un biet mar pe care atata l-au scuturat de am zis ca ramane fara fructe...dar au si mancat la greu din el.Are gratar in curte...Daca va e lene sa gatiti,mai la vale de pensiune este un "impinge tava",cu mancare tare buna si ieftina,adica toate preparatele erau 6 roni,iar orice garnitura 2 roni.Am mancat si felul 1 si doi si salate si garnitura ,am baut bere si sucuri si ne-a ajuns intr-o seara,4 fiind,50 roni.
Bun!Din Baile Felix am urcat si mai sus,catre Sapanta,nu se putea s-o ratam.Peisajele sunt dementiale...cred ca stiti deja...cand am mers noi acolo ploua,spre necazul nostru,insa ne-am simtit extraordinar si am gasit cazare la Pensiunea Adriana,2 margarete...Am stat intr-un apartament care ne-a costat(2 familii) 120 roni pe noapte.Singurul inconvenient a fost ca trebuia sa trecem prin una din camere ca sa iesim afara...in rest...nota 10 cu plus.Baia comuna,insa intrare din fiecare camera la baie.Curat de stralucea totul,un fir de praf nu am vazut.Doamna Maria e si patroana si bucatareasa.Ne-a dat sa papalim slana cu ceapa si branza de acolo,am balotat ca purceii,apoi mai pe seara ne-a construit un bulz maramuresean de am halit pana mi s-a facut rau.Niste oameni deosebiti acolo la pensiune si doamna si sotul ei,oameni care vin si stau de vorba cu tine de parca te cunosti cu ei de o viata...chiar iti povestesc din viata lor cu atata incredere si sinceritate incat nu poti sa nu-i indragesti.Nu degeaba pe cartea de vizita care ne-au dat-o scrie asa:"Vi ca turist,pleci ca prieten!".Chiar asa este.
Apoi la Sighet ne-am despartit de pritenii nostrii si am luat-o in jos catre Medias,prin Nasaud,Bistrita,Tg.Mures,Tarnaveni,Medias...sa va mai spun de peisaj?Mi se taia rasuflarea....
Asta e pe scurt...Cum scria una din voi pe aici,intradevar sunt atatea si atatea locuri superbe in tara asta care merita din plin vizitate si explorate.
Sa auzim numai de bine!

Ana-Maria,mami deAlex&Luana

Mergi la inceput