Gandire in devenire (vizigotul si perlele lui...)

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns mina spune:

Cum creste omu'

Mami, mancarea pe care o mancam se duce in cap nu e asa?
Mami: Nu, nu se duce in cap, se duce in stomac se digera ... (bla, bla, teoria tubului digestiv pe intelesul lui...)
Matei: da Mami, deci asa..mancarea se topeste si se duce in cap. Si ea-mi impinge capul un pic mai in sus in fiecare zi. Si asa te trezesti ca eu am crescut.

Mina si
Matei-Costin, sensu'lu'viata lu'mami si tati
din:09.09.2004

www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=57655" target="_blank">cronicile vizigotului
Some people dream of success...while others wake up and work hard at it

Mergi la inceput

Conflict interior:

Seara la cina, Matei se batzaia pe scaun
Tati: Matei nu te mai frichini ca te doare burta dupa aia.
Matei nimic
Tati: Matei potoleste-te.
Matei nimic
Tati: Mai tu nu intelegi?
Matei: Tati, capu meu intelege sa nu se mai frichine, dar corpul nu asculta de cap si se frichine. Ce vrei sa fac?

Mina si

www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=57655" target="_blank">cronicile vizigotului

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Joy21 spune:

Super tare! Cred ca esti tare mandra de el, "te face din vorbe"

Victoria, binecuvantata de Anna Sofia

mA fAc MaRe

"Nu-ti fie frica sa faci un pas mare. Nu poti trece o prapastie din doua sarituri mici."
David Lloyd George

Mergi la inceput

Mi-am adus aminte una mai veche, de azi vara
Cum gradinita mi l-a dat acasa pentru perioada 18 iulie - 1 sept, cand ardea sa merg la cate o intalnirea venea o colega de statea cu el. Colega mea gravidutza fiind, am incercat sa-l montez pe vizigot sa nu fie neastamparat si mai ales, de teama caldurilor, sa nu stea mult afara.
Mami: Matei, uite, vine Simona sa stea cu tine.
Matei: Suuuuper... mi-aduce un cd?
Mami: ei, cred ca ti-aduce. Dar uite ce te rog, stii ca Simona are un bebelus in burtica. Te rog sa fii cuminte, sa nu o superi si, mai ales, daca e f cald in parc, sa fii de acord sa veniti mai repede acasa. Mi-e teama sa nu i se faca rau de caldura.
Matei: da, o sa am grija de ea sa nu i se faca rau, ca daca vomita bebelusul???? E prea mic sa iasa afara.

Mina si

Mergi la inceput

Azi am avut o zi mai grea, cu drumuri multe. Fiindca vizita la dr s-a nimerit fix la pranz, dupa aia nu l-am mai dus la gradi, si l-am carat dupa mine. La un moment dat a fost obraznic si m-am suparat pe el. Dupa ceva timp imi zice:

Mami, stiu ca azi am fost obraznic, drept petnru care nu merit sa merg in parc, insa nu e asa ca, totusi, am fost mai mult cuminte decat mai mult obraznic?

---------

Monolog: Uite, eu ma gandesc la multe. Da, la foarte multe. Desi, daca stai sa te uiti, am capul mic. Insa gandurile nu stau inghesuite, sa stii!

---------

Si una beton:

Discutie seara la masa:
Mami, cum ai facut mancarea asta buna?
Eu, constiincioasa, ma apuc si povestesc , dar ma intrerupe.
Mami, da ce condimente ai pus?
Eu: pai ceapa usturoi, sare piper, oregano....
(ma intrerupe)
Mami, eu cre ca stiu ce condiment secret ai pus.
Eu: care?
Dragoste Mami! Daca tu le faci cu dragoste, noua ne place mancarea!

Mina si

Mergi la inceput

E foarte apropiat de bunici, in special de cei din partea lui tati. We trecut, cand sa plecam de la ei, incepe maraiala: ca lui ii va fi dor de bunici, ce se face el?

Incerc sa il vrajesc spunandu-i ca uite, daca ne despartim veseli si va faceti cu mana, ramai cu imaginea bunicilor asa, veseli, si te ajuta sa nu iti mai fie asa dor.
Urmeaza copilul instructiunile si in masina, dupa vreo 10 min, aproape plangand, imi reproseaza: Mamiiii, sa stii ca am incercat, dar tot asa tare mi-e dor !!!!!

= = = =

Bunicul, mai de moda veche, l-a alintat mai in gluma mai in serios, ca-i mananca o bucutza . Faza a trecut neobservata pana la un moment dat cand vizigotul ducea tratative cu bunicul sa fie lasat la calculator.
Ma lasi?
Bunicu: mai, nu te las, ca mami a zis doar jumate de ora pe zi, si ti0ai consumat-o, gata.
Matei: Hai, tataie, ma lasi? hai te rog!
Bunivu: nu, imi pare rau, nu se poate.
Matei: Hai, lasa-ma, ca-ti dau o bucutza!

=========

Vine de la bunici si incepe sa zica militieni in loc de politisti. Ma chinui sa ii explic...nimic. Militieni. Diplomata, intreb cine l-a invatat. Auzise la bunicu. Iar cu explicatiile dar vizigotu mi-o taie scurt:
Mami, Tatai e mai in varsta ca tine, deci stie mai bine, da?

No coment!

=========

Copilul meu este, ca si mine, pentru contra. Celebrul The Vecinul din posturile anterioare, de cate ori il vede, asteapta ca Matei sa salute primul (bine, domnul in cauza asteapta si ca eu sa salut prima, ceea ce e alta discutie). Cum Matei il "iubeste" suprem, nu scoate o vorba. Vecinul ii face observatie: "vaaai Matei, asa faci? Pai nu te spun eu lui tati?"
Matei prinde glas: Da de ce? Poti sa ma spui lu Mami daca vrei, uite, ea a venit deja de la birou!

==========

In fata bisericii din apropiere, MAtei se inchina cu spor. Cu mana stanga. Dar nu-l pot dezobisnui asa ca ocazional il las in plata lui. O vecina trece pe langa noi si il corecteaza: "invers, Matei, invers"
Matei se intoarce cu spatele la biserica si continua inchinaciunea cu aceeasi mana stanga!

==========

Mina si

Mergi la inceput

Si mi-am mai amintit unele dragute de acu vrun an:

=============

Mami cu Matei intr-un we, acasa.
Mami: Matei, hai sa facem planul de bataie pentru azi!
Matei (cam disperat, nu pricepea, simtea ca nu prea e de bine): Mamiii, nu bataiieeeeee!

============

Mami, la bucatarie, gateste.
Matei: Mami, te ajut cu ceva?
Mami: Nu Matei, multumes, nu ai cu ce.
Matei: Da' eu vreau!
Mami: pai uite, daca vrei sa stai cu mine, ma ajuti ca-mi tii de urat!
Matei: (dragalas si dojenitor) Mami, uite, eu pot sa-ti tin de frumos, nu de urat, da?

============
Matei cu Mami la locul de joaca
Mami: MAtei in curand trebuie sa plecam. Uite, mai stam 10 minute, da?
Matei incearca sa negocieze: nuuuuuuu, nu vreaaaauuuuuuuu, nu zeceeeeeeee, vreau saaaapteeeeeeeee!
Mami: Bine, Matei, sapte, cum zici tu!
Matei fericit o taie napoi la tobogan. A negociat!

Mina si

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ANDREEA11 spune:

Doamne, un scump...Sa-ti traiasca!!!! m-a emotionat teribil.
Abia astept sa ajung sa notez si eu perlele lui Cris...nu sh cand vine ziua aia..... pt vizigotul cel istet

Mergi la inceput

Matei deseneaza. Deseneaza si colationeaza tot timpul cate ceva. Incerc sa le pastrez insa uneori sunt prea multe asa ca mai nou le scanez si le arhivez. Poate, in curand, fac un picasa cu ele, ceva.

Ultima revelatie e ca isi scrie numele si inca vreo cateva cuvinte de le stie, in oglinda. Initial m-a cam derutat, dar cica n-ar fi o problema. vedem.

A, alta revelatie: Adi si animalele. Mai tineti minte cartonasele alea din jocurile noastre cu animale? Unde erau scrise caracteristicile generale ale diverselor animale salbatice? Vai, eu si acu le tin minte. Presupun ca "acelasi gust" au, pentru Matei, cd-urile cu Adi si animalele. Le=a memorat. Pe langa faptul ca recita constant ce aude acolo (si cand se joaca, si al dush, si la pipi si oriunde e singur,...tine loc de fredonat), ne verifica si pe noi.

Mami, stii din ce familie e canguru?
Nu, din ce familie?
Din familia Marsupiala.
Marsupiale, Matei!
Asa, cum zici. Da stii ce e ala marsupiu?
ce?
Un buzunar pe burta de tinut copii in el!

Mami, da stii care e cel mai mare sarpe?
Pitonu?
Nu, Mami, Anaconda. Cantareste 9 metri!!!!

Mami, da stii cum e cu elefantii?
Ei traiesc in turme de femele si copii, iar masculii sunt alungati din turma la 10 ani si traisesc singuratici prin imprejurimi.
(il suspectez ca a zis-o papagaliceste si-l verific): cine? puii sunt alungati din turma?
Nu, Mami, sa vezi. In turma raman doar mamicile cu copiii, taticii nu stau cu ei, dar stau pe aproape. Ei, si copiii baieti cand fac 10 ani sunt trimisi la tatici. Dar nu stau cu ei, stau p-aproape. Intelegi?

Mina si

Mergi la inceput

Saptamana trecuta am stat cu el la bunici (mare bucurie) si in we am plecat la Sinaia (tati era deja acolo). Urmare a peregrinarilor incepe sa priceapa cum e cu localitatile, judetele tarile, etc, si de aici analiza denumirii "de la ce vine". Sa vedeti de la ce crede vizigotu ca vin diverse denumiri:

Ploiesti - ca ploua mult
Urziceni - ca sunt multe urzici
Bucuresti - ....de la buca (nu, nu de la bucurie, sau Bucur, cum am incercat eu sa ii explic)
Predeal - ca e asezat pe deal (asta m-a frapat, nu m-am gandit....)
Brasov - ca oamenii de acolo se tin de brasoave, cum zice Bunicul
Campina - ca e asa, ca o campie mai .... urata.

... revin daca mai produce explicatii.

=======================
In tren, Matei deseneaza, decupeaza, lipeste (pasiune veche). O dna binevoitoare de alaturi imi face observatie ca rau fac ca las copilul cu foarfeca, fiindca se poate taia la degete, si cu lipiciul, fiindca poate sa-l manance. Inainte sa apuc sa-mi adun politetea si sa raspund frumos, Matei ii replica:
"Dna, stati linistita, ca Mami mi-a explicat. Foarfeca asta taie numai daca-mi bag degetelul intre lame si strang, ca la hartie, dar eu evident ca n-as face asta, nu? Iar lipiciul nu-l mananc ca are miros urat, tu ai manca ceva care miroase asa?" ... si ii indeasa doamnei lipiciul in nas, sa verifice singura mirosul......

Tot in tren, aceeasi activitate, plictisit ma roaga sa ii mai desenez eu figuri de decupat ca nu mai stie ce sa deseneze. Ii fac, printre altele, si un oval.
Matei: Mami, ce figura e asta?
Eu: un oval.
Matei (cu gura mare, ca asa o are...): Ceee? Un OVAR?
Eu: nu, un oval cu l de la ...lac.
Matei: Ei, ovar, oval, tot aia, nu mami?

=========================

Mina si

Mergi la inceput