Mamici norocoase de ianuarie-februarie 2009 (25)
Raspunsuri - Pagina 8
miereamara spune:
Mie mi se par chiar ieftine hainutele aici, am luat body-uri cu 3 dolari bucata la sale-uri.
Poti sa-mi spui si mie marca masinii de spalat pe care ai vazut-o pe amazon?
“Vietile noastre se incheie in ziua cand ramanem tacuti in privinta lucrurilor care conteaza.”
Martin Luther King Jr.
www.eklipsse.net/gallery/main.php" target="_blank">Fine Art Photography
www.flickr.com/photos/14984866@N07/" target="_blank"> Photo Album
My baby
crisspoliss spune:
Miereamara, acum cateva luni m-am interesat de masini de spalat, si am gasit marca Haier, care cica e destul de ok http://www.amazon.com/dp/B0002KXMT4?smid=A1VC38T7YXB528&tag=yahoo-kitchen-20&linkCode=asn
desi are unele review-uri negative, mi se pare ok ptr pretul de 200 de dolari( si o gasesti si la walmart) Daca vrei ceva mai de calitate, adica mai scump, cred ca marca Avanti e mai buna, desi e cam 360 de dolari( nu am gasit prea multe comentarii la ea, eu vreau sa-mi iau HAier)
12
cris30 spune:
Irynuka chiar te rog daca afli ceva amanunte despre masina de spalat as dori si eu ceva informatii.Sper ca masina portabila avem voie, inca nu stiu trebuie sa ma interesez neaparat ca am vazut ca fiecare building e cu regulile lui.Si eu ma gandesc cu groaza ce o sa fac cu hainele lui bebe mai ales ca e iarna si la inceput cred ca o sa spalam in fiecare zi, ca sa nu mai vorbesc de igiena cu care trebuie sa fim foarte atente.Chiar nu ma intereseaza cat de mica e masina la o adica spal numai hainele lui bebe acolo si gata , ale noastre la colt.
Va pup, noapte buna!
http://bd.lilypie.com/cmePm4.png
13+ Doamne ai grija de bebeii nostri
cristi_2003 spune:
neatza fetelor
sa va zic asa - baby care va zice ceva la carucioare? si mai erau unele cu G - astea pe la 700-800. ca daca nu imi iau chicco si gata
ce ciudat sa nu ai voie sa ai masina de spalat
irina - treci mai des pe la noi
icre ... de ce ati pomenit? acuma trebuie sa merg sa imi cumpar.
14+ cu Traian Carol
http://bd.lilypie.com/z4XWp3.png
Iris2002 spune:
Buna dimineata,
Nu am intrat citeva zile ca noi am trait mai mult pe afara, pe la bazin, etc... Francesca e indragostita de apa si nu mai vrea afara!
Mimosa, imi pare nespus de rau pentru pierderea ta, sper sa ai multa putere, sa iti revii repede psihic si fizic si sa primesti un bebelus ! Doamne-ajuta!
Ariya, succes la cumparat de casa! Noi nu ne mutam, o mutam doar pe Francesca din camera de bebe intr-o camera de fetita, deci o sa avem si noi de scos mobila, zugravit, cumparat mobila pt printesa....
Andreea, si eu am noroc, ca si tine, ca am avut un bebe inainte...asta inseamna ca folosesc aceeasi mobila, multe hainute (daca e fetita pe toate) si nu mai trebuie sa cumpar alt carucior, alt scaun de masina, cadita cu termometru, etc. BTW, ce faci tu cu Tudor? (intrebare si pt alte mamici de copii de varste mai mici) Eu ma tot gindesc ce e mai bine, sa cumpar "prelungitorul" acela care se adauga la un carucior normal pt ca Francesca sa stea in picioare pe el, cind ies cu copilasii afara, sau sa schimb caruciorul cu unul dublu, in care sa am loc si pt bebe mic si pt Francesca? Voi cum procedati?
Andreea, tot pentru tine, jucaria vazuta de tine mi se pare foarte scumpa, si Francesca are asa ceva, cred ca vreo 15 euro a fost aici. (a primit-o, insa oricum cam atit costa). E frumoasa dar 40 euro nu merita, zic eu.
Mvb, ai dreptate sunt cheltuieli mari cu primul bebe, dar depinde si de parinti. Trebuie sa zic ca nu sunt nici eu un model de econom, si pentru Francesca am cumparat si eu muuulte lucruri, cele mai ce... asa sunt parintii, insa copii au nevoie de mai putine lucruri si multa dragoste.
Daiopri, si eu am un carucior cu trei roti, mi se pare foarte solid, a rezistat chiar si la trei vacante in Romania... insa adevarul e ca in Romania nu sunt trotuare ca lumea, nu sunt rampe, deseori masinile sunt parcate pe trotuar si trebuie sa mergi pe strada cu bebe mic, e un chin pt mamici.
Irina, 8 kilograme ai slabit!!!! Draga de tine, ce greu iti e!
Si cum vorbeati despre scutece, si eu de unica folosinta am, imi convin de minune. Francesca nu a avut niciodata probleme cu ele. Am observat ca Pampersul din Ro are alta calitate (din pacate) decit cel de aici, insa nici cu Pampersul acela Francesca nu a avut probleme la piele. Dark Bendis, nu cunosc preturile scutecelor ecologice, cele pe care le folosesc eu pt Francesca le cumpar mereu in oferta, 3 pachete mari pt 20 euro. (primesc acasa mereu cupoane de 10 euro ieftinire pt 3 pachete). Doar pampersurile pt bazin sunt mai scumpe, dar din acelea folosesc doar unul-doua pe saptamina.
Crisspoliss felicitari pt vederea lui bebe mic! Cit despre salamuri noi nu prea mincam, insa uite chiar acum in weekend mi s-a facut pofta si am mincat. Nu le-am pus in microunde.
Va las ca mai trebuie sa si lucrez, o zi buna!
Iris2002 spune:
Am uitat sa va spun ca am tras o mica sperietura. Francesca are niste bubite mici mici rosii pe spate, de la cresa am luat-o asa vineri. Mi-au zis ca daca face temperatura si e un pic racita sa merg la doctor pt ca are boala a 5a (nu stiu cum se traduce romaneste, ei au 7 boli ale copilariei) e periculos pt mine si bebe din burtica. Din fericire nu o are, ieri am fost la doctor si a zis ca e ok.
roxanaz spune:
neata neata
Selene, nu vrei sa cumperi ceva de banii aceia si sa donezi obiectele? la umanitare este chiar un subiect special pentru donatii si-s o gramada de oameni care au nevoie acolo.
Daiopri, pff, ce sperietura la tine. bine ca nu a fost nimic!
quote:
citat din mesajul lui andre_ea
Roxana, tu erai? Ti-am cautat acum povestea nasterii. Eu am citit povestile de la odiseea voastra cand eram gravida cu Tudor, dar nu-mi aduceam aminte de povestea ta. Acum mi-am dat seama ca am citit-o mai tarziu. Pot sa fiu rea cu dr. ta? E posibil ca problemele lui Patrick sa fi fost de la inducere.
Anyway, sa-ti traiasca baiatul!
mersi, sa imi traiasca, la fel... dar zau daca stiu la ce te referi.. ce probleme? care sa fiu eu?
Corre bine ai venit printre noi. da-mi te rog data nasterii si DPN (sau data ultimei menstruatii) ca sa te trec pe listuta. (ti-am editat mesajul ca se lungise ingrozitor din cauza primului post din subiect).
darkbendis mai ia acidul folic pana se termina sau pana iti da medicul prenatalele. oricum excesul se elimina asa ca nu ai de ce sa iti faci griji.
crisspoliss imi pare bine ca ti-ai vazut piticotul.
cristi2003 babycare nu e mare firma, uita-te dupa caracteristicile enumerate de noi ieri. firma aia cu G ar trebui sa fie Graco.
Irina C imi pare rau ca nu esti ok. sper sa incepi refacerea in curand. si bine ca incepi rotatia.. va fi mai lejer programul.
pusyketa spune:
Neatza,fetelor!
Ma bucur ca s-a facut pace,la cat de tumultoasa este viata asta,e chiar pacat sa o risipim cu certuri si suparari.
Cate o floricica de la mine,pt toate burticile de aici....
Maine merg la control.Va rog,spuneti-mi ce ar mai trebui sa intreb si ce probleme sa mai ridic in afara de ce mi-am pregatit eu:
-dublul test
-morfologia fetala
-pliul nucal
-testul pt toxoplasmoza (am pisicutza)
Ar mai fi ceva probleme de ridicat la 13 saptamani?
Merci fain!
12+
VINE BEBE!
andre_ea spune:
quote:
citat din mesajul lui crisspoliss
Apropo de scutece, am de gand sa le folosesc pe alea de bumbac care se spala, deoarece e mult mai bine ptr beeb( si mai greu ptr mine, dar nu conteaza) E sanatos deoarece lasa fundicul sa respire, plus ca nu forteaza picioarele, nu le cracaneaza prea tare. Stiu ca mult de lucru cu ele, trebuie sa fii pe faza si sa le schimbi imediat. toate prietenele mele din zona le folosesc, si chiar am gasit un fel de scutec care se pune peste cel de bumbac ca sa nu ude tot patul. bineinteles, nu cred ca o sa le folosesc cand calatorim, atunci o sa ii pun de unica folosinta, dar asa in casa merge, mai ales pana la 6 luni..dupa aia om vedea. Bunica imi zicea ca e bine dupa 4 luni sa pui copilu cu fundu pe olita sa se obisnuiasca, chiar daca inca face in scutece, ca pana ajunge la un an se prinde unde trebuie sa faca...dar asta zic eu neexperimetata, ca sigur se schimba lucrurile cand ajungem acolo.
12
Cris, da-mi voie sa te contrazic putin. Mi se pare corect ce zici tu cu respiratul pielii lui bb in scutece de unica folosinta. Cu fraza pe care am inrosit-o mai sus nu sunt de acord. Ai sa vezi ca la inceput bb-lusii stau cu picioarele foarte cracanate (ca niste broscute), nu drepte, ca-n burtica nici n-au unde sa se intinda. E pozitia fiziologica. In plus, daca copilul e suspect de displazie de sold chiar se recomanda sa tii picioarele cat mai departate pana se formeaza cartilagiile la sold.
Si nici cu bunica ta nu sunt de acord. La 4 luni copiii nu stau in fund. Nici macar cei mai precoce. De la 5 luni si jumatate incolo stau, cei mai lenesi ajung chiar sa stea abia la 7-8 luni. Iar la olita e recomandat sa stea abia cand pricepe ce se face la ea si cand sfincterele se matureaza (pe la 1.5 ani). Cauta ceva carticele cu sfaturi de crestere a copiilor, sunt convinsa ca gasesti multe in SUA.
Andreea, mami de Tudor- 10.08.200514+
Delu Prichindelu'
BB2
Tudor
Vacanta 2008
smaranditza spune:
Vom face si noi o tura de magazine saptamana aceasta sa vedem cam care sunt preturile si produsele pt. bebei pe aici.
Problema e ca noi avem prieteni doar tineri sau familii tinere fara copii. Asa ca, majoritatea lucrurilor va trebui sa le cumparam. Pana se inventeaza si pe aici un "baby-shower"...mai trece multa apa pe Dunare :)
Azi noapte m-am rasucit de pe o parte pe alta. Eu nu pot adormi decat daca stau pe burta. Dar aseara ma tot gandeam ca il presez pe bebe, desi sunt doar in saptamana 9+ si uite asa m-am foit cateva ceasuri, pana am adormit tot pe burta
La medic sunt programata numai pe 10 August, si parca mi-e rusine sa-l sunt acum sa-l intreb in ce pozitie sa dorm noaptea
Stiti cumva de la cate saptamani ar trebui sa schimb pozitia? De cand incepe sa-i dauneze/sa-l incomodeze pe bebe dormitul meu pe burta?
Oricum, cand va mai creste un pic burtica, cred ca imi va lua cel putin o saptamana de nopti albe pana sa ma dezvat de a mai dormi asa
9+