Mamici norocoase de ianuarie-februarie 2009 (25)

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns andre_ea spune:

Roxana, tu erai? Ti-am cautat acum povestea nasterii. Eu am citit povestile de la odiseea voastra cand eram gravida cu Tudor, dar nu-mi aduceam aminte de povestea ta. Acum mi-am dat seama ca am citit-o mai tarziu. Pot sa fiu rea cu dr. ta? E posibil ca problemele lui Patrick sa fi fost de la inducere.
Anyway, sa-ti traiasca baiatul!

Andreea, mami de Tudor- 10.08.200514+
Delu Prichindelu'
BB2
Tudor
Vacanta 2008

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns edinutza spune:

Smaranditza vizavi de itrebarea ta cu mersul la mare:eu iti spun doar ce mi s-a spus si mie nimic mai mult!eu stau chiar langa plaja si am o piele f alba si am intrebat medicul de aici daca pot sa fac plaja si sa intru in apa,raspunsul a fost ca pot dar indicat este (aici fiind f cald)ca doar de dim intre 8 pana la 11-12 si dupa masa de la 6,bineinteles cu crema cu o protectie de 20!iar cu intratul in apa cand marea nu este agitata ci este linistita si nu e rece de ce nu?doar dupa ce ies sa fiu atenta sa ma usuc bine pe slip!atat!!dar nu mi-a facut nici un consult sau ceva ca sa imi dea acest raspuns!!faza este ca eu din iunie pe la mijlo nu am coborat sa fac plaja pt ca imi este scarba si de soare,am fost o data ,am intrat in apa,am inotatputin si am stat sub umbrela si atat!!
sfatul meu este ca tu sa faci ce a ce crez ca este mai bine pt voi!!te pup

edi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns asparagus spune:

of ,fetelor!
sunt la servici si de-abia am aflat ca unul din cei mai buni prieteni de-ai mei din Bucuresti are cancer...la 33 ani. Imi vine sa urlu, totul tremura in mine, si mi-e frica sa nu-i fac rau lui bebe...
Nu stiu ce sa fac sa ma linistesc...

Asa lucruri nederepte se intampla pe lume...

PS: se vorbea despre mersul la mare...mie nu numai ca nu mia- fost mai rau, dar cat am stat acolo nu mi-a fost grata deloc...cum am ajuns acasa..prietenul meu closetul

Ioana

12+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Selene_Bunny spune:

Ledi, nu intelegi pentru ca lasasem eu in aer o parte a povestii cu sistemul de sanatate din Romania…

Continuarea era asa: in momentul in care CAS-ul s-a uitat pe certificatul de la Finante, a observat ca eu sunt si PFA din 2003 incoace. La Finante, cand m-am inscris, am depus o declaratie anticipativa de venit, dupa care s-a calculat impozitul, in mai, anul urmator, urmand sa depun declaratia rectificativa de venit, dupa care se vedea daca am platit prea putin impozit, caz in care plateam in plus, sau prea mult impozit, caz in care imi returnau ei diferenta. Regularizarea se facea dupa facturile si chitantele emise. Ei, la Finante platesti impozit ca ai, ca n-ai activitate, odata ce te-ai inscris. marius a zis ca nu este legal asta, dar incearca sa vorbesti cu Finantele, sa vezi daca te asculta. Eu am incercat sa fac intrerupere temporara de activitate, mi s-a spus ca asa ceva nu este posibil, decat daca solicit anularea definitiva a autorizatiei, ceea ce nu mi-a convenit.

Na, CAS-ul ia in considerare situatia de la Finante si spune ca, atata vreme cat figurezi in registrele Finantelor, le datorezi si lor bani. Apari ca datornic, adica. Motiv pentru care, la a treia mea infatisare la CAS, ei m-au scos frumusel afara, fara sa-mi vizeze adeverinta, si m-au trimis la biroul care se ocupa de PFA, fara sa-mi spuna daca ei conditioneaza vizarea adeverintei de angajat de plata contributiilor in calitate de PFA.

M-am dus la biroul pentru PFA si-am crezut ca dau im dambla. La usa, pe perete, era o lista cu total ALTE acte decat ce imi cerusera pana atunci. In principal, trebuia copie dupa toate declaratiile anticipative si rectificative de la Finante, plus… sa mori de ras, nu alta, “plicul (sau copie dupa plicul, mai stie naiba) in care ati primit aceste declaratii”. De coma a fost faza… Intru in birou, tipa de acolo, mai amabila ca si cele de la parter, imi spune ce acte trebuie(fara sa mentioneze plicul) si-mi zice ca, atunci cand am avut profit, contributia se calculeaza dupa declaratii, iar atunci cand n-am avut, dupa un venit minim. Clar ca n-aveam actele alea la mine, puii mei. Am plecat si-am venit acasa.

Acasa m-am documentat cat am putut de bine despre asta si-am aflat ca PFA datoreaza CAS, Casa de Pensii, somaj… M-am luat de cap. Se mai si calculeaza retroactiv, cineva spunea chiar ca numai la CAS a avut de platit 20 de milioane... Se pun si penalizari... Cand am auzit, am zis, Doamne, dar de unde scot eu atatia bani? Adica profit n-am (am folosit autorizatia doar ocazional), dar bani datorez... Si inca ce bani...

Cam asta ar fi…

cristi, nu intotdeauna sumele gigant au acoperire… Adica nu intotdeauna calitatea justifica pretul… Chicco e foarte scump in general… Eu am vazut, de exemplu, sandalute si pantofiori de bebici (mici) la aproape 140 de RON… Din piele, da, dar totusi, da-o-ncolo… Insa nu va sfatuiesc sa luati carucior cu trei roti, chiar daca rotile sunt mari… Am vazut odata o mamica incercand sa coboare caruciorul cu 3 roti cu bebele in el de pe trotuar, s-a rasturnat caruciorul cu totul, peste cap s-a dat, copilul a ajuns sub carucior...

Eu n-o sa incep sa cumpar decat spre sfarsit, pana atunci, se pot intampla de toate, si bune, si rele…

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miereamara spune:

Wow, Selene ce situatie! Dar nu poti sa platesti din urma ca persoana fizica (nu ca pfa)? Verisoara mea a platit asa, retroactiv pe 12 luni, pt ca nu avusese servici, dar tin minte ca a platit totusi mai putin decat mentionezi tu. Sau ca sa poti face asta tb sa renunti definitiv la PFA?

“Vietile noastre se incheie in ziua cand ramanem tacuti in privinta lucrurilor care conteaza.”
Martin Luther King Jr.
www.eklipsse.net/gallery/main.php" target="_blank">Fine Art Photography
www.flickr.com/photos/14984866@N07/" target="_blank"> Photo Album

My baby

Mergi la inceput

Fetelor, am un mesaj mai special, de data asta.

Cu ceva vreme in urma, mi-am promis ca, daca voi ramane insarcinata, voi oferi o suma de bani unei tinere mamici sau gravidute fara prea mari posibilitati financiare, cum ar veni, pentru sanatatea bebelusului meu. Dispun acum de aceasta suma, din pacate, nu este atat de mare pe cat as fi dorit sa fie, e de doar 500 de RON.

Apelez la voi, daca stiti cumva, pe undeva, vreo mamica sau graviduta in situatia descrisa de mine, sa-mi dati de stire, pe PM, pentru a putea sa-mi indeplinesc promisiunea. E importanta pentru mine. Singura conditie pe care o pun este ca destinatarul sa fie intr-adevar la nevoie, sa nu fie o persoana care sa profite doar de bunavointa si increderea mea. Adica sa fie onesta, de incredere, stiu ca darul nu-si schimba semnificatia, dar totusi, n-as vrea ca acesti bani - chiar si asa putini - sa ajunga unde nu trebuie.

I-am scris administratorului de pe “Ajutor umanitar”, vroiam sa postez acolo, insa el / ea mi-a explicat ca nu este o idee buna si mi-a dat si cateva motive de ce. Sunt de acord ca 500 de RON nu reprezinta un ajutor permanent, insa vreau sa-mi tin aceasta promisiune. Mi s-a mai indicat si sa schimb destinatia banilor, sa ma alatur unei actiuni mai de amploare. NU vreau sa fac acest lucru, hai sa zicem ca sunt superstitioasa la faza asta. Mai demult, gasisem o minunata bratara de aur pe drum, avea aproape 10 grame. Am pastrat-o fara sa stiu ca este din aur si am spus ca n-o voi darui nimanui. Mi-a purtat noroc si am gasit si alte lucruri de valoare (inca o bratara, bani). Pana la urma, am renuntat la ea. Cum mi-am incalcat promisiunea de a nu o instraina, cum n-am mai gasit nimic… #61516;

As fi preferat ca persoana in cauza sa fie in Galati sau Braila, pentru simplul motiv ca ma puteam intalni personal cu ea, fara sa ma mai complic cu posta sau banca. Insa majoritatea sunteti din Bucuresti. :)

Asa ca, fetelor, daca ma puteti ajuta... Eventual puteti lua legatura si cu alte fete pe care le cunoasteti si care par OK, de pe alta odisee...

Multumesc mult.

roxanaz, sper ca acest mesaj al meu nu incalca regulile forumului.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Leditia spune:

selene e aiurea ce ti se intampla..oricum 2 mil ii iei pt bb,chiar daca ai contribuit sau nu.Stiu ca 6 mil nu e o suma mare,dar pt unii inseamna ceva...si nah,in lipsa acestei sume te descurci mai greu..Acum depinde si ce salariu are sotul,ca daca el castiga cat sa nu aveti grija zilei de maine e ok..Oricum daca iti calculeaza retroactiv pe nush cati ani toate darile,mai bine te lasi pagubasa zau..ca probabil o sa ai de plata de nu poti duce..Tu stii mai bine de cati bani dispui si ce esti dispusa sa faci.Partea aiurea e ca nu poti sa-ti iei prenatalul si postnatal si nu stiu daca te poti duce la munca pana in ultima zi..Spuneai acolo ca nu ai analize gratuite si medicamente..ba trebuie sa ai.Gravidele au gratuitate chiar daca muncesc sau nu!
Eu iti doresc sanatate si sa se rezolve situatia ta.

POZE
Minunica mea
14+

Mergi la inceput

miereamara, nu pot face ce a facut verisoara ta, pentru ca eu AM serviciu, dar am si PFA. Deci se plateste dublu, odata ca angajat, cu carte de munca, odata ca PFA. Stiu ca poti sa-ti platesti tu, ca persoana fizica, dar cand nu esti in niciuna dintre aceste doua situatii (angajat / PFA...)

Pai tocmai, Ledi, ca e ciudat rau de tot. Cartea de munca e in regula, am chiar 5 ani lucrati. Deci cine se uita dupa cartea de munca, nu gaseste nicio neregula. In acelasi timp, nu ma pot inscrie la niciun medic de familie, pentru ca afurisitul de CAS nu-mi semneaza adeverinta, cu toate ca aceasta adeverinta este de angajat si n-ar trebui sa aiba nimic de-a face cu alte activitati / dari. Dar uite ca se pare ca are. Fara medic de familie, nu am cum sa-mi iau nici macar cele 42 de zile obligatorii de postnatal. Prenatal, numai in caz de urgenta, eu am lucrat oricum cu 4 ore (activitatea mea nu necesita mai mult de atat) si pot lucra si de acasa, cat timp proiectele / situatia este OK...

Faza este ca eu de-abia anul trecut, in toamna, am aflat de plata CAS ca PFA, si inca si retroactiv... Daca as fi stiut fazele astea de la inceput - dar cine sa ma informeze, nimeni - poate reuseam sa platesc la timp, asa, cu sume de-astea cat un cal...

Mergi la inceput

Selene, uite aici un caz, numai ca este din Bucuresti.
http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=123575

“Vietile noastre se incheie in ziua cand ramanem tacuti in privinta lucrurilor care conteaza.”
Martin Luther King Jr.

My baby

Mergi la inceput

Deci nu poti beneficia nici macar ca angajat? Mi se pare foare aiurea.

Martin Luther King Jr.

My baby

Mergi la inceput