FIV 186
Raspunsuri - Pagina 9
antosit spune:
Kora pe 8 septembrie incepe Dna Dr. Cocei programul la Gyuli.
Anto 
"Cea mai mare iluzie este ca oamenii au limite!"
"Toata lumea stie ca adevaratul punct G este in finalul cuvantului shopping!"

catalina2307 spune:
Zafira eu cred ca daca asa ti-au spus medicii care au facut FIV-ul trebuie sa ii crezi pe ei.
Catalina
coletutza spune:
Buna fetelor,
mai am putin si ma duc la balamuc....m-am dus la doctorul meu,sa discutam despre protocolul pentru FIV, eu am uter deviat spre dreapta si trompe partial permeabile, una filiforma , cealalta sinuoasa, iar sotul are astenoteratospermie.
buun, cind se uita dr pe HSG si vede ce v-am spus mai sus, imi spune ca in cazul nostru, ca sa nu existe riscul de extrauterina, mai ales ca vrem sa facem FIV(si procedura e mai "pretioasa") , el propune sa fac laparoscopie pentru legarea trompelor
.
nu mai pun la socoteala ca e tare greu sa iei o decizie, cum e cel mai bine sa faci intr-o situatie care este IREVERSIBILA.....
va intreb si pe voi daca ati mai avut vreuna o asemenea "propunere"?
nu stiu cum ar putea embrionul sa o ia in sus pe trompe ?eu stiam ca extrauterina se face cind se intilnesc spermatozoidul cu ovocitul undeva pe trompe si nu coboara in uter, instalindu-se in trompe.
ma poate ajuta cineva?
multumesc, poate va gasiti putin timp si pt problema mea...
nusy spune:
Coletuza: bineinteles ca embrionul o poate lua si inapoi ,pe trompa,ceea ce ar duce la o extrauterina.In acelasi timp,insa, la oricine exista acest risc(nu numai in cazul trompelor filiforme si sinuoase),toate ne rugam cand facem FIV sa reuseasca si sa nu fie extrauterina.Eu as face asa: daca as sti ca am o minima sansa sa raman vreodata natural,nu as lega trompele si as risca...insa,daca trompele nu permit fecundarea naturala( nu stiu ce inseamna la tine trompe partial permeabile,ce presupun exact)atunci le-as lega caci oricum nu imi folosesc la nimic si as evita,astfel si riscul extrauterinei.Oricum,nu am auzit pe nimeni sa propuna legarea trompelor pentru FIV din motiv de risc de extrauterina.Riscul e risc,nu-i nimic sigur.Bafta multa!
Tabi: te pup dulce,multa bafta la Szeged!Ma bucur ca ai revenit si scrii in forta!
Nusy
Tabitha spune:
Coletutza: chiar daca la FIV embrionul este pus in uter, cateva zile el "pluteste". In aceste conditii, exista intr-adevar riscul ca el sa urce pe trompe si sa nideze acolo, in loc sa nideze in mucoasa uterina. Eu am probleme cu trompele, asa ca sper din tot sufletul ca eventualii embrioni sa nu fuga pe trompe. Insa nu am mai auzit pana acum sa se recomande legarea trompelor pt. a evita o sarcina extrauterina in caz de FIV. 
fireyes spune:
Coletutza, si eu am mai auzit de "practica" asta de legare a trompelor daca sunt probleme.
Eu am inteles ca odata embrionii transferati, cateva zile pana la implantare "plutesc" prin uter si se pot deplasa in interior linistiti, inclusiv sa se intoarca pe trompe si sa se realizeze acolo implantarea, de aici si posibilitatea de extrauterina.
Dar s-au vazut cu siguranta cazuri de sarcini ectopice si la FIV.
Mai multe nu stiu sa-ti zic, din pacate.
http://tt.lilypie.com/VyPYp3.png
Tabitha spune:
Nusy:
multumesc din suflet. Sper sa-mi poarte noroc Szeged-ul. Abia astept sa ma duc la prima consultatie. Pupici dulci
2bobocei spune:
Ioana, am revenit dupa o scurta vacanta si ce imi vad ochii, o graviduta extrem de fericita (asa cum ii sta bine unei gravidute). Ma bucur enorm pentru tine si sotul tau. Iti doresc o sarcina foarte usoara si ferita de orice evenimente neplacute.
Ai grija de tine si de puiut/puiuti. Pupici.
luck spune:
Nusy 
daaaa , ne tinem de manuta draga mea , as vrea sa fac in septembrie la Szeged.Mai spune-mi te rog cum ma sfatuiesti sa procedez , sa cer o histero exploratorie (asta o pot face fara anestezie , doare ???) si in functie de rezultat sa fac una operatorie ???
Spune-mi te rog daca acum faci vreun tratam.cu vitamine sau acid folic ??
Gianiba 34
maine o sa sun pentru informare ,caci pana acum nu mi-am facut curaj si o sa va tin la curent.
Rami 73
da , poate ai dreptate intr-un fel desi eu m-am lamurit ca raspuns slab la stimulare = rezerva scazuta , nu stiu daca mai are rost sa vin pana in Bucuresti si sa ma cheltui cand stiu mai mult ca sigur ca sunt proaste.
Ioanatugs
FELICITARI