Mamici norocoase de sept-oct 2008 (94)
Raspunsuri - Pagina 19
felicic76 spune:
ma declar "sarita de pe fix a odiseei"
1.pana acum am 14 ecografii in dosarul de sarcina(plus una lasata la MF)(de aia stiu unde am fibroamele, placenta si colul)
2.voi discutati de bagajul de spital, io tocmai mi-am cumparat 3 rochite (au inceput reducerile)
3.nu am cumparat nimic pentru bebe(doar o tichiutza crosetata)
mai vreti?
Vasile
25+
bibinika
D'ale gravideniei
Muuh spune:
Am scris eu prostii, ordinea corecta a actiunilor a fost: CIC terminat, am intrat in prenatal iar seful meu ca sa fie sigur ca nu ii mai tin postul blocat m-a rugat sa imi scriu si demisia antedatata cu 15 noiembrie. Asta a fost deal-ul, asa am cazut de acord sa procedam.
Magda ti-am dat un sms intr-o zi. Promit sa iti scriu din nou zilele astea.
piolica eu zic asa, nu te teme de clinicile private, mai ales ca esti acolo si nu aici. Daca sunt cumva complicatii eu una sunt ferm convinsa ca te vor transfera ei la o clinica potrivita, se face asta si aici si trebuie sa se faca si acolo. Faptul ca ei nu vorbesc altceva decat limba lor poate fi dificil pentru tine in momente cheie precum nasterea.
Miruna 30+ si Alexei (13.07.2006)
felicic76 spune:
eva:dap, 14 pana pe la 14 sapt faceam cate una pe saptamana sa vad daca bebe este in evolutie(nu aveam simptome de gravideala) apoi morfofetale dublate (sa fiu io sigura)
iar cu lucrusoarele de bebe iti dai seama ca vreau sa-i cumpar eu tot, este primul copil, o sa iau bouncer-ul de la sora mea, l-a cumparat cand fetita avea 5 luni si nu a vrut sa stea deloc in el, in rest nu mai stiu, parca mai era ceva de luat de pe la surori, cumnate, in nici un caz cadita, chestii personale etc
am listuta la bimbomarket, tb sa dau send
Vasile
25+
bibinika
D'ale gravideniei
Nausica spune:
felicic, 14 ecografii??? hm. mie doctorul mi-a dat sa fac doar doua pina acum (la 12 si la 20 sapt) si pe urmatoarea mi-a zis s-o fac la 32 sapt. bine, am mai facut eu una, la inceput de tot, ca sa ma asigur ca e totul in regula. in stilul lui caracteristic, domnul doctor mi-a spus ca, din partea lui, pot sa umblu cu ecograful pe burta.
cit despre cumparaturi, eu i-am cumparat lui nedelcu un ceas - atit de draguuutz! e mare, roz, si cu o girafa galbena care se uita gales. nu m-am putut abtine.
acum mi-am rugat un prieten care vine din state sa-mi ia un sling si un wrap, si cam astea sint toate cumparaturile pentru bebe.
de unde sa iau niste camasi de noapte dragutze? adica nu din alea de "mame indurerate" sau de "spital", musai de bumbac? in bucuresti?
Nausica26+ si bebe
EvaF spune:
Nu stiu unde a disparut mesajul catre Felicic, am vrut sa il editez si l-am sters, cred.
Felicic, iti spuneam, desi vad ca ai citit deja, sa profiti de perioada asta, sa te plimbi, sa mergi in vacanta, sa te rasfeti, pentru ca mai ai timp arhisuficient pana nasti. Noi, fetele de septembrie, e normal sa ne grabim nitel. Vine, vine marele moment!
Plus ca tu ai noroc, ai o familie numeroasa si unita (asa pare din ce zici!)care iti va da multe lucrusoare iar pentru ceea ce vei cumpara fix pe gustul tau si la bunul tau plac, ti-am zis ai timp suficient!
Doar ca ma minunam ca ai facut 14 eco , eu am facut doar 6 pana in S30, si voi mai face una singura (in afara celor dinainte de nastere!)
30+ LUCA
VINE LUCA !!!!
AMR 68 ZILE!!!
POZE
“Everything is possible for him who believes.” (Mark 9:23)
felicic76 spune:
nausica cu asta nu te pot ajuta, rochite de vara da
inca nu m-am uitat, am vazut pe la magazinele de dar nu m-am uitat cu atentie si am mai vazut pe net. Mai tarziu..... cu toate ca ar tb sa scriu la ticker AMR 100 ZILE
eva: cand ziceam ca am fost paranoia rau, crezi ca glumeam?
veneam si dupa o sarcina pierduta si cu fibroamele alea destul de mari de trebuia sa se lupte bebe cu ele, mergeam la eco saptamanal, de-abia dupa TT m-am relaxat
Vasile
25+
bibinika
D'ale gravideniei
nushulica spune:
am pus o poza cu burtoiu facuta azi, nu va speriati de fata abia ma trezisem si sotul avea chef de pozat
muuh cu intarziere urez si eu micutului alexei multa sanatate si o viata frumoasa!!! la muti anisori!!!
anca
eu bag agitatele de acum in priza sa vii cu vesti bune!
26+ DAVID
300 spune:
Daca tot vorbiti de eco, eu am facut asa> un eco la 4s (nu era pentru bebe dar l-am descoperit atunci), unul la 7 sa vedem daca este produs de conceptie fiabil, unul la 12 pentru translucenta nucala si unul la 23 pentru morfo.
Dr. mea face si eco, asa ca numai cu ea am lucrat pana acum, nici un third party. Numai ca acum cred ca e in concediu. N-am cautat-o cam de multisor si cand am sunat sa fac programare la inceputul lunii abia 18 iulie era dispo, asa ca am acceptat... Am vrut sa sun si tel era inchis, deci clar ori nu enr. bun ori e in concediu.
Tare as vrea sa ma duc sa vb cu ea dar in spital mi-e cam aiurea sa ma duc, n-am calcat niciodata pe-acolo si as vrea sa aiba timp de mine ca ma rod o gramada de chestiuni. Daca am fost rar la control... Plus ca ajung cam greu in zona aia. Am cam speriat-o cu nepasarea mea cred, dar ma voi revansa de-acum inainte.
Eu va cam pup, treb sa plec acasica. Am avut o zi lipsita de chef si slava domnului nici o treaba urgenta de facut. Va pup si va urez o seara racoroasa.
LE ratonelu pe unde umbli? esti bine?
27+ fara nume
Piersicutza spune:
Am aparut si eu in fuga, azi a fost o zi groaznica la servici, dar e mai bine cand am mult de lucru ca zboara timpul mai repede.
Nausica bine ai venit, te primim cu bratele deschise si sper sa te simti bine si tu in mijlocul nostru.
Khristin La Multi Ani!!!
Piolica te invidiez ca-ti trec arsurile cu lapte, mie imi provoaca arsuri laptele si imi fac probleme ca beau prea putin din cauza asta. Si mie chiar imi place laptele. Am citit ca faci singura iaurt. Poti sa-mi dai si mie reteta daca nu e secreta?
toate burticile
26+
Piersicutza
MMimi spune:
Buna, fetelor, va pup pe toate! Eu va tot citesc mai din umbra, mai pe sarite...
Am intrat si noi in saptamina 31, nu-mi vine sa cred, am atitea chestii de terminat inainte de a naste, sper ca puiuta mea sa nu se grabeasca. Stiu ca multa lume asteapta momentul x cu nerabdare, dar eu as vrea sa stea cit mai mult acolo. Am avut o sarcina asa de usoara, cel putin pina acum, incit chiar nu ma grabesc :-).
M-am infiorat putin cind am vazut ca voi vorbiti deja de bagajul de spital! Parca vad ca intr-o luna o sa inceapa sa apara si vreun grabit accidental... Nu ca as dori asta la cineva, vreau sa se nasca toti puiutii de la odiseea noastra exact la termen, sanatosi si bine infiripati.
Eu am primit o carticica de la spital unde e si o lista cu ce trebuie sa-ti aduci cu tine, nu e mare lucru. Nimic ce ar trebui sa cumpar, doar chestii pe care le pui de obicei intr-un bagaj. In leg. cu tampoanele/vata, aici iti dau ei tot. Au niste chestii speciale, ca niste chiloti, cred. Dupa ce pleci din spital, ei recomanda tampoane externe din alea mari. De fapt, daca stau sa ma gindesc, nici nu exista vata la pachete aici (exista doar cotton balls pt. treburi cosmetice si niste roll-uri imense de vata, dar alea nu cred ca sint pentru uz sanitar).
Hai sa va spun si reteta mea de iaurt, testata saptamina de saptamina de vreo 2 ani: incalzesc 2l de lapte la cca 37 de grade (in microunde); adaug vreo 6-7 linguri de iaurt din comert, poate putin mai mult. Apoi pre-incalzesc cuptorul putin, doar sa fie caldut. Eu masor citeodata si temperatura in cuptor, tot la vreo 37 de grade. Apoi sting focul, aprind becul de la cuptor, pun vasul cu iaurtul in cuptor si il las vreo 6 ore. Iese super. Folosesc lapte si iaurt-mama organice, gustul e muuult mai bun. A, si mai folosesc un vas mare ceramic in care fac iaurtul, ca sa evit plasticul. Noi sintem foarte multumiti cu sistemul asta. Iaurtul organic, daca-l cumperi din comert, e mult mai scump decit cel non-organic. Asa ca, facindu-l in casa, iese si mai ieftin, pt ca laptele organic nu e cu mult mai scump decit cel normal.
Anca -- am citit si eu despre problema ta, si vreau sa-ti spun ca sint alaturi de tine si ma rog pentru fetita ta. M-am bucurat mult sa aflu ca ai citit chestii mai incurajatoare. Doamne ajuta!
Fetelor, aici toata lumea merge la cursuri prenatale, iar eu nu am chef si nici timp. M-am enervat putin pt ca i-am zis la dr. ca nu am de gind sa ma duc, si a facut o mutra oarecum...critica... Noi avem niste dvduri cu lamaze si alte cursuri prenatale acasa, si incercam sa invatam de acolo. In general, nu imi plac cursurile astea in care trebuie sa urmezi ritmul altora de a invata si a pune intrebari.
Ia uitati si achizitiile noastre de pina acum: www.youngamerica.stanleyfurniture.com/youngamerica/Browse.do?groupNumber=80&nav2=YNURSECRIB&sku=650-A4-215&nav1=YNURSERY" target="_blank">patut , www.moonlightslumber.com/starlight_support-1.cfm" target="_blank">saltea , carut , www.amazon.com/Pump-In-Style-Advanced-Breastpump/dp/B00016BPA2" target="_blank">pompa de san , www.ducducnyc.com/productdetail.php?productid=35&categoryid=33&navid=4&ducid=b0f1a0841fad50f6984fb5c38c221ab1" target="_blank">lenjerie de pat si niste hainute si jucarii. Multe chestii o sa le primim de la fratele sotului, si, sincer, nu ma deranjeaza deloc sa refolosesc. Dimpotriva!
Si iaca am scris ditai mesajul. Daca tot scriu rar... Pupam toate fetele si toti bebelusii!
26+
Si asteptam...