Mamici norocoase de sept-oct 2008 (94)

Raspunsuri - Pagina 15

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns piolica spune:

Anca, iti trebuie o iaurtiera (eu am una Seb) si aia face totul. Pui 1 litru de lapte UHT (ideea e ca laptele proaspat are 'bacteriile' lui, ma refer la bacterii bune, iar iaurtul le face pe ale lui si tocmai de aceea e recomandat sa se foloseasca lapte UHT, fara nici o bacterie pe acolo), la asta se adauga un iaurt (eu am folosit pt prima transa Activia, insa acum imi opresc un iaurt facut de mine) si la asta se adauga o lingura sau doua de lapte praf. Se amesteca si se adauga in borcanase. Borcanasele se pun in iaurtiera si se lasa acolo timp de vreo 7-8 ore. Iaurtiera merge cam 1 ora, pina ajunge la o anumita temperatura, dupa care se opreste, insa nu trebuie sa scoti borcanele decit dupa 7-8 ore (acum depinde de marca de iaurtiera). Eu o pun in functiune seara, iar dimineata pun borcanele la frigider. se consuma cam la o ora. Tin citeva zile conservate la frigider.

apropos de fructe - eu adaug fructe proaspete cind le maninc. Se pot face iaurturi si cu fructe, insa acestea trebuie fierte in prealabil.

31+
minunea
Piolica_Enceinte
Tunisia_2008

---------------
Education is what remains after one has forgotten everything he learned in school. (Einstein)

Mergi la inceput

apropos de iaurt - am gasit un blog!!!! este super
http://invatsagatesc.blogspot.com/2008/06/iaurt-si-actimel-de-casa.html

31+
minunea
Piolica_Enceinte
Tunisia_2008

---------------
Education is what remains after one has forgotten everything he learned in school. (Einstein)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns musettepink spune:

Nushu

Kid merci mult de lamurire!Nu le mai iau,pacat ca m-am garbit sa le cumpar ca acu nu am ce face cu ele...i le dau sotului!

Anca
tinem pumnii maine!!!!Sunt sigura ca totul va fi bine!

Legat de danone si eu va pot spune ca smantana lor e artificiala si nu vede laptele dar mie personal mi se pare f buna la gust si o consum.Iar in ultima vreme am incercat activia si desi eram Toma necredinciosul chiar are efect....asa ca mananc la greu si am mai observat ceva,eu de cand ma stiu am avut deficit de calciu,chiar si cu suplimente tot asa aveam .....acum cand am repetat analizele si practic de cand mananc minim un activia pe zi calciul meu e in limite normale.......nu stiu daca are legatura.Oricum eu zic ca si celelalte produse de pe piata sunt varza,eu am gasit intr-o sana de la napolact un ciob,noroc ca nu l-am inghitit......deci prefer danone care e curat ca sa zic asa.Iat Tnuva are in el lapte praf care iar nu e tocmai ok....deci eu zic ca toate au cate ceva,cel mai bun e cel facut in casa,Piolica poate ne inveti si pe noi te rog cum se face!Ca sa nu mai spun de fructe si legume ca sunt injectate si modificate genetic deci numai sanatoase nu sunt.Dar asta e lumea in care traim si in care vor veni din pacate si puii nostri.

asa creste minunea noastra,un baietel

Doamne ajuta in continuare!Mai avem 9s!

31+LUCA

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns 300 spune:

Nausica, bine te-am gasit! nedelcu nu merge la o fetita, dar pana te hotarasti la nume cred ca e voie

Mi s-a facut asa o pofta de dulceata cu capsuni a mamei (am uitat sa-i cer ieri), m-a luat cu lesin nu alta!!! Asa ca m-am dus la primul 'tonomat' din cladire si mi-am luat niste dulciuri chimicalizate ca si-asa nu-s bune... Si nu mai vorbiti de lapte si gulas de vita si alte asemnea ca eu mi-s la serviciu.Am bagat o mancare de fasole verde cu aripi de pui da' cand va citesc as manca si de la voi si nu mai am de unde sa cumpar papa acum...

Cand se intra in 7 luni, la cate saptamani? Si apropos de luni, babytza felicitari pentru alea 8 adunate!

27+ fara nume

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CD27 spune:

Scoatem agitatele pentru Anca si Carla
Va asteptam cu vesti bune

29s+
http://albume.claudiugilmeanu.ro/weddings/roxana_cristian/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns musettepink spune:

Piolica multumim de reteta!E musai sa pui lapte praf?

asa creste minunea noastra,un baietel

Doamne ajuta in continuare!Mai avem 9s!

31+LUCA

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns EvaF spune:

quote:
citat din mesajul lui 300

Cand se intra in 7 luni, la cate saptamani? Si apropos de luni, babytza felicitari pentru alea 8 adunate!

27+ fara nume

3OO, tu tocmai ai intrat in luna a 7a daca ai 27 saptamani implinite!

Si fetelor, babytza e in luna a 7a, voi de ce o felicitati pt 8 luni?

30+ LUCA

VINE LUCA !!!!

AMR 68 ZILE!!!

POZE

“Everything is possible for him who believes.” (Mark 9:23)

Mergi la inceput

Anca, tinem pumnii inca de pe acum! sa vii cu vesti bune!

31+
minunea
Piolica_Enceinte
Tunisia_2008

---------------

Mergi la inceput

musette, ca sa iasa putin cremos, da! insa poti sa faci si fara si vezi ce iese. banuiesc ca o sa iasa cu mult zer.
dar nu poti compara doua linguri de lapte praf la un litru de lapte cu toate mizeriile pe care le pun astia prin iaurturi. poate iei un lapte praf pt bebelusi (bineinteles, uita-te pe eticheta si vezi ce mai are pe acolo).

31+
minunea
Piolica_Enceinte
Tunisia_2008

---------------

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alexa si mami spune:

gata cu cititul...
musette, anca, andy_galro si multumesc pt complimente:)
feli, vrei reteta pt copii frumosi? sa-ti zic, morcovul conteaza
eva, super tare , dar nu zic nik, fiecare cu parerile lui deci, se mai petrec intimplari nefericite si-n franta asa-i?
piolica, perfect de acord cu tine in privinta mincarii. la noi in gasca de pici, se "vad" cu ochiul liber copiii de mamici gospodine si cei cu mamici mai putin gospodine, sa le zic asa
nausica, bine ai venit!
nici eu nu iau vit, iar lactate consumam milli in proportie de 90%, rstul tnuva.

alexa simami

Mergi la inceput