Reteta crema de zahar ars BUNA!

Reteta crema de zahar ars BUNA! | Autor: flavia maria

Link direct la acest mesaj

Am cautat pe net si am gasit mai multe retete dar as vrea una testata de voi ...Multumesc pentru raspunsuri!

mamica a 2 prematuri ANTONIO MIHAI (29.05.2004) si ALEXIAN GABRIEL (07.11.2006)

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns maraki spune:

Parca se pun 10 oua la 1 litru de lapte....oricum sa nu pui faina ca este mult mai buna crema de zahar ars fara....trebuie sa caut si eu pe net sa vad cum se face ca am uitat....

Monica
http://www.community.webshots.com/user/maraki36
mamica de bebe Angelo ( 29 Dec. 2005 )
Foto Angelo
Angelo1
Angelo2
Angelo3
Angelo4
filmulete maraki5

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alina spune:

Eu chiar azi am facut .
Se pun 4-5 linguri de zahar la caramelizat,se prelinge siropul de zahar pe peretii oalei care va merge la cuptor.
Separat se amesteca un litru de lapte,2 pliculete de zahar vanilat,3 linguri de zahar si 6 oua.Eu le amestec cu tel in forma de para dar cred ca merge si tel spiralat.
Amestecul asta se pune in oala de dinainte,oala care se pune in baie de abur(eu o pun intr-o tava putin adinca cu apa)si apoi la cuptor.
Eu am tinut-o cam 45 min la 160 grade.

Pofta buna!

Alina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns maraki spune:

Yammyyy, o sa fac si eu Mi se parea mie mult 10 oua la 1 litru de lapte Eu am facut si cu cratita direct in cuptor, zaharul ars intarit pe peretii cratitei, pui compozitia si intra la cuptor....nu s.a ars, a iesit bun

Monica
http://www.community.webshots.com/user/maraki36
mamica de bebe Angelo ( 29 Dec. 2005 )
Foto Angelo
Angelo1
Angelo2
Angelo3
Angelo4
filmulete maraki5

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns greierash78 spune:

8 oua, 1 l lapte, o cana de zahar, 3 pliculetze de zahar vanilat, coaja de lamaie rasa, o cana de zahar pt caramelizat (iese mai mult sirop).Procedura e aceeashi, totul amestecat bine, mai putzin zaharul pt caramelizat....shi se da la cuptor...foc potrivit pana capata o culoare auriu inchis.

ppv 6+ shi Sara Ioana (7 octombrie 2004)
http://www.flickr.com/photos/27728467@N06/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mina spune:

Eu fac asa:

6-7 linguri de zahar se caramelizeaza si se intind pe fundul si peretii cratitei
Separat 10 oua se bat bine cu 10 linguri de zahar, un praf de sare, 2-3 pliculete zahar vanilat si 500 ml lapte. Eu bag la blender ca nu am rabdare. Cand sunt gata (sa fie zaharul dizolvat) le traznesc in sus numita cratita tapetata cu zahar caramelizat si la cuptor. La foc mediu 40-45 min (pe verficatea, adica batul infipt in crema sa iasa curat).
Intre timp, mai ard 10 linguri de zahar, sting cu 1l de apa si fierb pana scade la jumate. Siropul asta se toarna peste crema cand e gata.

E colesterol pur, dar e divina!

Mina si
Matei-Costin, sensu'lu'viata lu'mami si tati
din:09.09.2004
http://community.webshots.com/user/vizigotu
http://community.webshots.com/user/vizigotubaiatmare

www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=57655" target="_blank">cronicile vizigotului

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns april spune:

quote:
citat din mesajul lui Alina

Eu chiar azi am facut .
Se pun 4-5 linguri de zahar la caramelizat,se prelinge siropul de zahar pe peretii oalei care va merge la cuptor.
Separat se amesteca un litru de lapte,2 pliculete de zahar vanilat,3 linguri de zahar si 6 oua.Eu le amestec cu tel in forma de para dar cred ca merge si tel spiralat.
Amestecul asta se pune in oala de dinainte,oala care se pune in baie de abur(eu o pun intr-o tava putin adinca cu apa)si apoi la cuptor.
Eu am tinut-o cam 45 min la 160 grade.

Pofta buna!

Alina

idem, doar ca pun 4-5 oua la 1 l de lapte (depinde si cat sunt de mari ouale)

ce pofta mi-ati facut ...........

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns asi spune:

Ce pofta mi-ati facut .Ma apuc de facut si eu.

Mami de Razvan(07 martie 2004) si de
Cand Dumnezeu inchide o usa , intotdeauna deschide o fereastra.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns michela09 spune:

Am ouale, ma duc sa cumpar lapte si crema de zahar ars scrie pe mine!
Sa vezi ce o sa-i placa sotului, nu i-am mai facut de mult!

Mihaela

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns madau spune:

Eu pun 8 ou la 1 l de lapte si iese excelenta.....maine fac si eu, n-am mai facut de 1000 de ani

Madau si Alexia Miruna (15 dec 2005)
www.flickr.com/photos/madau/collections/72157600567493374/" target="_blank">poze pana la 1 an, www.flickr.com/photos/madau/collections/72157600567398541/" target="_blank">de la 1 la 2 ani, www.flickr.com/photos/madau/sets/72157603478525150/" target="_blank">PARTY 2 ANISORI
www.geocities.com/nov_dec_2005/povesti2005.htm#madau" target="_blank">povestea nasterii Mirunei
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=1b04435806e76a5905bfb2&skin_id=4&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">filmulet aniversar
filmuletze poznase www.dropshots.com/madau" target="_blank">1 si www.dropshots.com/Miruna" target="_blank">2

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns flavia maria spune:

Fetelor multumesc pt raspunsuri...am facut varianta cu 8 oua si un litru de lapte, 2 pliculete de zahar vanilat, 200 gr zahar in crema si 8 linguri de zahar pt caramelizat... Supeeer buna! Si nu am pus=o in baie de aburi ci direct in cuptor cam 40 min la 180 grade,,,a iesit foarte buna...

mamica a 2 prematuri ANTONIO MIHAI (29.05.2004) si ALEXIAN GABRIEL (07.11.2006)

Mergi la inceput