Numele copilului-un dar sau o povara
Raspunsuri - Pagina 2
mihaelk spune:
quote:
citat din mesajul lui Maadi
Eu am vazut in cartea de telefon nume de baiat EJACULIN.
Cred ca s-ar fi potrivit cu LABIA.
Cred ca-ti trebuie foarte multa imaginatie sa poti alege asemenea nume.
Oare cum s-ar numi copilul?
Maadi
chiccutza spune:
socrii mei sunt din sicilia,unde traditia spune sa-ti chemi copilul cu numele parintilor tai.
cand am nascut fetita se asteptau sa o chem ca pe soacra mea-Crocifissa(crucificata).le-am spus ca o chem cum vreau eu sau plec sa nasc in romania.asa ca se cheama federica.
cu baiatul nu au avut curaj sa zica nimic.
e tare urat cu traditiile lor.
bunica sotului meu se cheama Salvatrice,fata ei tot Salvatrice,care are un fiu Salvatore,var cucumnatul meu......Salvatore.
si nu vreau sa ma intind si la restul neamului.
MAMA DE FEDE SI DANI
Mindy spune:
quote:
citat din mesajul lui chiccutza
cand am nascut fetita se asteptau sa o chem ca pe soacra mea-Crocifissa(crucificata).
Crocifissa sau Scrocifissa (asa am citit prima data) :)) Deci si ei stau bine la capitolul asta.
Iata inca unul similar cu al soacrei tale:
Name: Encarnación
Meaning: Its source is a Spanish expression meaning "Incarnation."
Languages: This girl's name is used in Spanish.
Narrative: This name refers to the Christian belief that Jesus Christ was the incarnation of God.
mihaelk spune:
quote:
citat din mesajul lui Mindy
Crocifissa sau Scrocifissa (asa am citit prima data) :)) Deci si ei stau bine la capitolul asta.
tudorcatalin spune:
Buna seara fetelor.
apropo de nume din acesteaaaaaa " predestinate" ,nume date copiilor la bautura cred ca altfel nu aveau cum sa dea copiilor lor numele pe care le poarta si de care se amuza mai toata lumea.
am avut un coleg se numea Calnegru Ion. in fine cal negru, calnegru dar iau mai pus si Ion care se spune ca e nume de sluga.....
altul .mizerie Mihai,
Ceangau Alexandru
in fine si mult altele care nu imi vin in minte acum dar o sa mai intru shi vi le spun
nu am mai intrat pana cum pe forum asta pt k noi suntem mici mici dar cu siguranta o sa mai intru shi alta data k e forumul
pozeTudor
miki68 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui tudorcatalin ... dar iau mai pus si Ion care se spune ca e nume de sluga..... |
cristina d.
www.flickr.com/photos/9558016@N05/?saved=1" target="_blank">Motaneii mei
l_carmen2003 spune:
citat din mesajul lui tudorcatalin Buna seara fetelor. apropo de nume din acesteaaaaaa " predestinate" ,nume date copiilor la bautura cred ca altfel nu aveau cum sa dea copiilor lor numele pe care le poarta si de care se amuza mai toata lumea. am avut un coleg se numea Calnegru Ion. in fine cal negru, calnegru dar iau mai pus si Ion care se spune ca e nume de sluga..... altul .mizerie Mihai, Ceangau Alexandru in fine si mult altele care nu imi vin in minte acum dar o sa mai intru shi vi le spun nu am mai intrat pana cum pe forum asta pt k noi suntem mici mici dar cu siguranta o sa mai intru shi alta data k e forumul |
Ei... nu am pe nimeni cu numele Ion dar mi se pare deplasat sa spui ca Ion sau Ioana sunt nume de sluga... sa fim seriosi...
anaisanais spune:
citat din mesajul lui tudorcatalin am avut un coleg se numea Calnegru Ion. in fine cal negru, calnegru dar iau mai pus si Ion care se spune ca e nume de sluga..... pozeTudor |
Daca in loc de Calnegru Ionl-ar fi chemat Calnegru Alphonse sau Calnegru Dennis James ar fi fost mai bine?
Pe de alta parte, nici Ion si nici Maria nu sunt nume de slugi, cum mai auzi pe aici pe acolo, pe la unele persoane care au senzatia ca un prenume sunator(indiferent de cum se alatura numelui)individualizeaza copilul!!!
Eu cred ca numele pe care le purtam ne influenteaza , de aceea ori de cate ori am ales numele copiilor mei m-am gandit ca trebuie sa fie nume incarcate de energie pozitiva sau nume care sa te duca, cu gindul, catre persoane/personaje importante si cu o evolutie benefica.