Mi s-a prescris seroxat pt 1 an. ce stiti de el ?

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Simonel spune:

Draga Principesa
Imi cer mii de scuze ca te abordez asa dar as avea mare nevoie de tine pentru o problema care s-a acutizat brusc si nu stiu unde sa ma duc. Am vazut ca esti in "breasla". Este posibil sa imi dai si mie datele tale de contact? Am tot vazut ca diverse mamici te-au rugat sa le dai datele tale de contact. Se poate? Pentru mine ar insemna foarte mult. Eu sint din Bucuresti. Am avut un medic foarte bun la care ma duceam dar din pacate a murit anul acesta. Asa incit nu mai am "orientare".. Nu stiu ce ar fi util acum, medicatie sau terapie, sau poate amindoua.....Oricum am nevoie de indrumare.
Multumesc foarte mult si o zi buna

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lori1984 spune:

si eu am fost diagnosticata cu nevroza anxioasa in urma unor atacuri de panica,iau seroxat de 2 ani si nu pot sa renunt,pt ca mi-e ft rau fizic,am impresia ca niciodata nu voi putea fara,dar decat sa imi fie rau si sa fac cumplitele atacuri de panica prefer asa,am incercat si homeopatia si e varza,crede-ma,habar au ce fac acesti medici,parerea mea!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mihatp spune:

anxietatea si atacul de panica sunt realitatile secolului nostru. presiunile puse de altii sau de noi insine asupra noastra sunt un exemplu, dar ficare persoana este unica, fiecare are o alta greutate de dus.
asa ca, medicatia va interveni doar la nivelul simptomelor (le va controla, ameliora), dar nu va modifica ce sta la baza lor, cauzele psihologice. pentru aceasta este nevoie de psihoterapie.
pentru rezultatele in abordarea anxietatii recomand terapia cognitiv-comportamentala, si cred ca veti gasi oriunde un terapeut care sa va poata indruma in gasirea cauzelor si a solutiilor.

iata opinia unei persoane care a trait atacuri de panica care mi s-a parut foarte sugestiva:

"Am parcurs toate paginile, ce-i drept n-am citit peste tot cuvant cu cuvant, dar constat cu stupoare ca s-a tot prezentat atacul de panica ca fiind aceea senzatie extrema de frica excesiva fiind asociata cu dureri in piept, tremuraturi, scadere temeraturii membrelor (maini - picioare), hyperventilatie , etc. Dar nu am observat nicaieri sa spuna careva ca atacul de panica este o REACTIE DE SUPRAVIETUIRE PE TERMEN SCURT. Acesta se declanseaza din acumularea stresului sau a fricii excesive, si este actionat de un declansator ("trigger"), de regula un soc emotional. Fiind inteles in mod eronat de catre subconstient ca o amenintare.
Prin atacul de panica , creierul directioneaza resursele "de supravietuire" catre organele cele mai importante supravieturii in dauna celorlalte. Prin aceasta se intelege oxigenarea excesiva a organismului (hyperventilatie), care poate produce neplaceri precum "nod-in-gat" ,senzatia de sufocare , ameteli etc. Un alt "simptom" al atacului de panica este golirea stomacului de sange si directionarea sa catre inima si catre muschii bratelor si picioarelor (pentru a putea fugi sau lupta, retineti, creireul uman percepe "o amenontare" si reactioneaza in consecinta). Cati dintre voi n-au avut probleme digestive serioase si s-au intrebat de ce ? Acesta este raspunsul.
DE RETINUT ! : Atacul de panica este un raspuns normal al organismului pentru a supravietuii in situatii extreme. Asta inseamna ca desi in acele momente nu ne simtim deloc puternici, sau stapani pe sine, suntem de fapt mai bine pregatiti sa luptam sau sa trecem peste un soc. Chiar daca uneori e ingrozitor si ne vin cele mai negre ganduri, constientizati permanent ca nu se poate muri din asta ! Ba din contra!"

va doresc sa gasiti ceea ce cautati, in special liniste!

Mamica de berbecut-Luca
9 aprilie 2008

juma' de an
Luca creste
Miha scade

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns diana2004 spune:

Antidepresivele,cum este si Seroxatul,NU dau dependenta si NU trateaza simptomele ci cauza.Cauza simptomelor de anxietate(sub diversele forme)este un dezechilibru intre 2 substante din creier,serotonina si noradrenalina.Seroxatul creste serotonina si implicit scade noradrenalina care e raspunzatoare de simptomele de anxietate.Actiunea antidepresivelor apare in 2-3 sapt ,asta e motivul pt care te-a chemat la o luna la control.Un tratament complet dureza intre 6 luni si un an tocmai pt a permite organismului sa se reechilibreze.Pot exista simptome neplacute la intreruperea medicamentului si de aceea se intrerupe treptat.Daca ai avut neclaritati de ce nu ai intrebat medicul,poate omul a cezut ca ai inteles.

De ce e mai bine cu psihoterapie si tratament?Pt ca la psihoterapie iti intelegi trairile si preocuparile in legatura cu simptomele si de ce nu, cauti sa-ti schimbi modul de viata.Poate parea pretentios dar persoanele care nu pot sa intrerupa trat. sint cele care nu fac nimic ca sa remedieze factorii care duc la modificarile aparute in organisam(in cazul de fata stresul).

Draga Principesa,eu nu cred ca exista ura intre psihologi si psihiatri ci doar dezinteres si nepasare fata de pacienti din partea psihiatrilor.De asemenea nu cred ca e corect ca un psiholog sa-i sugereze pacientului sa nu mai mearga la psihiatru ca nu e cazul si nici sa-i indice ce madicamente sa ia.Stiu ca nu e cazul tau dar e cazul foarte multor dintre colegii tai.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Principesa spune:

Simonel, acum am citit acest topic si am vazut mesajul tau. Pentru datele mele de contact imi poti scrie pe PM sau pe adresa cezareea_xfiles@yahoo.com.
Diana 2004, as aprecia daca nu ai mai folosi apelativul meu pentru a descrie divergentele pe care le ai tu cu diferite persoane.
Mihatp, mi se pare paradoxal faptul ca promovezi o forma de terapie care contrazice opinia persoanei pe care o citezi. Atacul de panica este un exces de stimulare, care nu se incadreaza in tipul de reactie de supravietuire fuga sau lupta, nefiind o reactie adaptativa ci una invalidanta. Atacul de panica este consecinta unei distorsiuni cognitive sau unei contaminari.

Cheia vindecarii este in relatie

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns diana2004 spune:

Offtopic:eu nu am nimic de impartit cu nimeni dar citez dintr-un mesaj"si bineinteles ca nu esti singura care plateste pt aceste conflicte dintre bresle".

Scuze kindaras,promit sa nu mai intervin pe aceasta tema.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mihatp spune:

Principesa, asa e.
Doar ca m-a impresionat marturia lui, modul in care persoana respectiva (cu o experienta impresionanta in atacuri de panica) si-a adunat "resurse" pentru a-si controla anxietatea din cat mai multe surse. Urma un tratament psihiatric, caruia ii recunosc utilitatea, a apelat la interventie psihoterapeutica (cu care a obtinut rezultate bune), dar a folosit (pentru ca se potrivea personalitatii sale) metafore, interpretari filozofice etc. (rationalizarea). A fost modul lui in a dezvolta control asupra "lipsei de control". Consider ca disponibilitatea lui de a contribui la "insanatosire" a facut ca rezultatele sa apara mai repede si sa fie de durata.
Intentia mea a fost sa arat mai degraba ca interventia trebuie personalizata si sa sugerez celor care sunt interesati ca trebuie sa "mute" linia orizontului, uneori chiar dincolo de medicamente si terapie. Poate ajuta si asta.
Si cred ca un astfel de "fir de pai" este foarte bun la inceputul interventiei pentru a creea disponibilitatea inspre schimbare. Apoi, ce credinte nu sunt adaptative pe timp lung (riscum e sa fie infirmate si sa aduca o noua criza) pot fi prelucrate.

Este o parere. Mi-a placut tare mult interventia ta. Asa e, nu e cazul sa ne atacam, sa ne contrazicem, psihologia nu este o stiinta exacta, putem sa avem opinii diferite.
Apreciez tare mult interventiile tale, profesionalismul tau, si, cu sinceritate, am invatat de la tine.

Va pe toate
stiu ca nu e usor sa experimentezi astfel de trairi, am simtit-o si eu.

Mamica de berbecut-Luca
9 aprilie 2008

Viata in 3 + poze la juma' de an
Luca creste
Miha scade

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Principesa spune:

Mihatp, ai mare dreptate. Esenta terapiei de fapt se bazeaza pe sensul pe care fiecare persoana reuseste sa il dea experientelor personale.

Cheia vindecarii este in relatie

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Morgano spune:

Eu am avut vreo 2 ani atacuri de panica, pe perioade de surmenaj, insatisfactii, inceput de nou relatie.

Erau cumplite, la un moment dat. Evident, la inceput credeam ca am probleme de sanatate fizica, imi crestea tensiunea, palpitatii, noduri in gat, senzatia de sufocare, tot tacamul. Am fost chiar la ecocardiografie si am descoperit ca nu am nimic fizic.

Apoi mi-am dat seama ca sunt atacuri de panica si am apelat la un psiholog. Pentru mine a fost o experienta mai mult decat benefica. Mi-am spus of-urile pe care psiho m-a ajutat sa le descopar, aprofundez, am ajuns sa ma cunosc si sa ma inteleg mai bine. Si sa controlez atacurile.

Initial nu am fost de acord cu hipnoza din teama clara de a nu pierde eu controlul asupra propriei persoane, insa spre finalul terapiei am facut-o. Si am dormit bustean vreo 45 de minute, m-am trezit brusc jenata de somnul meu de butuc, am si visat chiar, si a fost vis nu ceva indus, ci doar o relaxare imensa pe care am sa o tin minte toata viata. Atacurile au disparut cu ocazia primei sarcini, mai fac rarisim unele foarte usoare, dar le stapanesc cu brio si stiu exact ce sa fac sa nu ajung la momentul acela de apogeu cand ma simt rau. Dar cum am scris mai sus, sunt parfum micile anxietati de acum, si toate isi au justificarea perfect reala si realista.

Cu cea mai mare incredere am apelat la aceeasi profesionista si cand mi s-a parut ca nu comunic bine cu fetita mai mare, am si recomandat-o si unor rude. Si daca as simti in orice moment ca nu fac fata prea bine propriilor senzatii, sentimente, trairi, as merge la ea cu cea mai mare incredere si placere. Terapia pentru astfel de probleme nu inseamna intins pe canapea si facut woodoo CI o discutie in care specialistul iti pune intrebarile pertinente pe care tu singur poate nu ti le stii pune, pentru a te aduce pe tine la constientizarea propriilor probleme.

Sigur ca un ceai cald cu miere calmeaza, ca un amestec de plante o avea ceva efect relaxant, dar eu vad mai degraba placebo in majoritatea remediilor homeopate. Nu as risca sa imi agravez situatia mergand pe mana unei persoane din spatele unei tejghele de magazin naturist, doar pentru ca imi induce idei gresite si abereaza in favoarea produselor pe care le vinde.

Nu inteleg de ce medicina alopata functioneaza de atatia ani, se dezvolta, iar cea homeopata isi are locul 2 cu brio (nu o denigrez!)..... daca cea homeopata ar fi dovedita ca fiind mai buna.

Ripley, mami de Ana(10.11.2005) si Iris(10.10.2007)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Siminna spune:

Ripley, cit a durat psihoterapia si cu ce frecventa?
multumesc.

Mergi la inceput