Copiluti de mai-iunie 2005 (80)
Raspunsuri - Pagina 5
gabitzam spune:
Nelia, suntem foarte bine. Baietii cresc amandoi, n-am mai avut timp sa scriu, dar de citit o fac in fiecare zi.
Andrei vrea toate lucrurile lui frate-su. Azi am avut circ in parc cu el ca voia sa se suie el in carucior si mai-mai sa-l dea pe Raducu jos din el. In final am gasit o pozitie de l-am suit si pe el si asa a mers jumatate de parc. Acasa mereu se suie in pat linga Raducu.
Dar il iubeste, il pupa pe cap, il apuca de manuta, vine linga noi cand ii facem baita si participa si el acolo.
Azi i-am luat lui Radu un swing, alta galagie cand si-a dat seama ca nu e pentru el ci pentru Radu. Participase foarte entuziast la montarea swing-ului, crezand ca e ceva pentru el. Am scos din dulap un joc de-l aveam pitit, sa-i distrag atentia si sa capete astfel si el ceva.
Am pus ceva poze cu pozitia lui Andrei pe carut, si cu leganusul lui Radu, vedeti www.dropshots.com/gabitzam3#date/2008-07-13/06:33:09" target="_blank">aici.
Cresterea copiilor este in parte bucurie, in parte razboi de guerilla
monu spune:
Nelia milioane de scuze fata de tine. eu am citit pe diagonala in ultimele zile.
fetele nu sunt bine. febra mare.
nelia spune:
Gabitza, am vazut pozele, cunoastem pozitia. Pe Agata am dus-o numai asa cind s-a nascut Tudora, dar avea 4 ani si ceva si se tinea bine. Pe Tudora am pus-o si a cazut peste bebe. Asa ca, pe ea o pun pe copertina, aproape de miner, dar e si carutul altfel, mult mai solid si mai rezistent. Si nu-ti spun ca prin primavara, biriia si Agata sa stea si ea undeva... Trebuie sa-l lasi, sa-l refuzi foarte delicat, ca sa nu se simta respins, va trece, la Agata a trecut, dar Tudora inca mai are cerinte de genul acesta. In seara cind i-am dat primele cereale lui bebe, amindoua au vrut sa manince ca bebe. Dar nu asa, oricum, cu bavetica si sa le dau eu.
M-am conformat, le-am facut, le-am dat eu in gurita, am terminat cutia si le-am explicat ferm ca astea sint cerealele lui bebe, ele le au pe ale lor. Daca ele vor minca mereu de la el, se poate ca Lisandru sa ramina fara si sa fie tirziu si sa nu pot sa ma duc sa cumpar altele. Si le-am pus sa aleaga: imi spuneti acum daca vreti sa va cumpar si voua la fel sau preferati sa va iau de copii mai mari. S-au gindit ele mai bine si au ajuns la concluzia ca astea sint bune, dar nu chiar atit de bune ca cele pe care le papa ele de obicei. Si nu au mai cerut. Agata a plecat, dar Tudora gusta din tot ce ii dau pentru prima data lui Lisandru! Ii fac si ei separat un pic, de cele mai multe ori ii dau eu, se aseaza in scoica lui bebe si ii dau acolo, mai face si ca bebelusul
Dupa aceea se covinge ca nu e cine stie ce si renunta, dar piure de mar si biscuitii din orez expandat pe care ii roade bebe vrea si ea de fiecare data cind ii dau lui Lisandru.
Ma bucur ca sinteti bine si cresteti frumos. Iar tu arati bineeee!
N-am plecat in parc cum am spus pentru ca ploua cu galeata. Ma duc sa le dau prinzul la copii, ii culc sau ii pun desen Tudorei, ca nu cred ca voi sa doarma si ma apuc de... calcat!
De fapt, continui, ca mai am un pic si termin rufele de sortat, aruncat, pus elastic, cusut... asta fac de o saptamina, printre picaturi. Si dupa aceea ma apuc de acte, carti, caiete, hirtii... urmeaza jucariile, bucataria am facut-o, dar astept sa vina sa o renoveze, stau cu materialele pe hol, ca i-am tot aminat eu din cauza scolii, si acum nu mai vin ei... Si trebuie sa vina si alt mester sa repare ce mai e de reparat, sa schimbe usile de la dulapuri sau sa le repare... Iar de lunea cealalta ma apuc de vopsit peretii. Si dupa ce termin si plec un weekend sau doua de acasa ca sa faca parchetul, macar in salon si pe hol, ca nu ma vad mutind toata mobila dintr-o parte in alta. Si apoi, sa vedem daca am curaj sa ma duc sa fac rata ca sa iau ce-mi mai trebuie prin casa, as vrea sa le fac o surpriza celor doi cind vin, sa gaseasca apartamentul mumos... dar pentru ca e vorba de bani, s-ar putea ca la Octav surpriza sa se transforme in soc.![]()
Monu, stai linistita, eu sincer am glumit, si eu citesc pe diagonala citeodata, raspund la fel, si ma intorc apoi noaptea si mai citesc din urma, dar de cele mai multe ori nu mai raspund pentru ca a trecut evenimentul... Sanatate la fete, imi pare rau ca nu se simt bine. E clar ca nu le prieste Bucurestiul!
CORNELIA , mami de www.dropshots.com/Aurice#date/2008-02-23/18:30:04" target="_blank">AGATA, www.dropshots.com/Aurice#date/2007-12-02/10:49:08" target="_blank">TUDORA si www.dropshots.com/Aurice#date/2008-01-20/18:33:43" target="_blank">LISANDRU
patriciaRO spune:
quote:
citat din mesajul lui elisorquote:
citat din mesajul lui patriciaRO
Elisor, lasa ca te antrenez gratuit pe tine.de abia astept!
Din ce cunosti tu, pepenele rosu e admis sau nu in regimurile de slabit?
Elisor, daaaaa. uite:
Este rosu sau galben si contine 90% apa. Este delicios, e permis si nici nu ingrasa. Ramane fructul ideal nu doar pentru vara, ci si pentru slabit: pepenele.
Il poti combina cu alte fructe de sezon, obtinand astfel deserturi gustoase, racoritoare si dietetice. Iti propun doua retete, prima cu pepene rosu, cealalta cu pepene galben, care fac minuni: vei slabi patru kilograme in zece zile.
Dieta cu pepene rosu
La micul dejun vei consuma in fiecare zi aceleasi alimente: o felie de pepene rosu, 50 g de paine prajita, o cana de ceai sau de cafea indulcita cu zaharina. Consuma zilnic trei litri de ceaiuri de plante si sucuri de fructe fara zahar sau indulcite cu zaharina.
Prima zi
Pranz: 100 g de carne fiarta de vaca, 100 g de orez fiert cu sos de rosii si o felie de pepene rosu
Cina: 50 g de branza de vaci, o felie de paine prajita si orice cantitate de pepene rosu
A doua zi
pranz: paine prajita, 50 g de piept de pui sau de curcan fiert, o felie de pepene rosu
cina: 100 g de peste slab, fiert sau la gratar, o felie de paine prajita si una de pepene rosu
A treia zi
pranz: 30 g de spaghete cu sos de rosii si branza rasa si orice cantitate de pepene rosu
cina: o salata mare de legume (rosii, castraveti, ardei, ceapa, salata verde) si o felie de pepene rosu
A patra zi
pranz: un castron de supa-crema de legume cu crutoane, 50 g de piept de pui fiert cu o felie de paine prajita si o felie de pepene rosu
cina: doi cartofi natur cu parmezan si verdeata si orice cantitate de pepene rosu
A cincea zi
pranz: 50 g de carne fiarta de vaca cu sote de ciuperci si orice cantitate de pepene rosu
cina: 50 g de branza de vaci cu doua felii de paine prajita si orice cantitate de pepene rosu
Dieta cu pepene galben
In timpul acestui regim alimentele permise sunt: carne de pui sau de peste, orez, ciuperci, branza de vaci, iaurt, oua fierte, varza si fasole verde. Nu renunta la lichide, bea ceaiuri neindulcite si sucuri naturale din fructe.
Prima zi
mic dejun: o jumatate de pepene galben, un iaurt dietetic cu 20 g de fulgi de ovaz
pranz: 150 g de carne fiarta de pui, 200 g de fasole verde si o felie de pepene galben
cina: omleta dintr-un ou, 30 g de orez cu sos de rosii si o felie de pepene galben
A doua zi
mic dejun: 20 g de branza de vaci cu o felie de paine prajita si jumatate de pepene galben
pranz: salata de varza cu un copan fiert si o felie de pepene galben
cina: dovlecei pane (preparati in tigaie de teflon, fara ulei) si orice cantitate de pepene galben
A treia zi
mic dejun: un ou fiert tare cu o felie de paine prajita si orice cantitate de pepene galben
pranz: supa de legume, 100 g de carne fiarta de vita cu doi cartofi natur
cina: orice cantitate de pepene galben
A patra zi
mic dejun: o cana de lapte cu 30 g de fulgi de ovaz si o felie de pepene galben
pranz: doua rosii umplute cu orez, un piept de pui fiert
cina: o salata mare de legume si o felie de pepene galben
A cincea zi
mic dejun: orice cantitate de pepene galben
pranz: 200 g de peste slab, 30 g de orez fiert cu sos de rosii
cina: 30 g de orez fiert cu sote de ciuperci si sos de rosii, o felie de pepene galben
Aceste meniuri se repeta timp de zece zile
Beatrice, mamic de Alex pifos
elisor spune:
Bea sarumana de reteta, la fix mi-ai dat-o, eu sunt innebunita dupa pepenele verde, sunt in stare sa mananc numai pepene si nimic altceva dar sa stau...acasa (iti imaginezi de ce)
Sarumana de vizionarea pozelor de la petrecere
!
Marilena in primul rand felicitari Marutului ca a scapat de scutec, bravo! Anul trecut iti faceai ganduri ca nu vorbeste prea multe si acum iti turuie, era de asteptat sa-si dea drumul. Nu stiu ce burta zici ca ai dar in poza eu nu am vazut decat o femeie sexy si slaba. Dar ce s-a intamplat de esti din nou trista?
Tamar parca tu spuneai ca faci ceva medicina, nu? Sper sa primesti notele pe care ti le doresti (imi imaginez ca ai invatat pentru ele, cand nu mai esti pustan de liceu esti mult mai responsabil cu scoala)! Vacanta placuta in Ro, mi-ar place sa se organizeze o mica/mare intalnire fetele din Buc, poate de data asta ajung si eu.
Monu sanatate multa fetitelor tale!
Nelia deci papusa ta tot mananca ceva, chiar daca e ciuguleala de la bebe, atat cat papa se pare ca-i este suficient. Eu zic sa n-o stresezi in nici un fel cu mancatul ca s-ar putea sa fie mai rau. N-am citit spook ca am fost plecati la iarba verde.
Gabitza ce dragalas e Andrei, procedati foarte bine ca-l cooptati la toate activitatile legate de fratiorul lui, e instinctual sa apara egoismul...ce-mi place cum sta mititelul in leagan, n-are nici o grija decat sa pape si sa se faca mare. Imi place poza cu Andrei care-l pazeste pe Raducu in leagan, pandindu-l sa-i ia locul.
Daniela multumesc de multele comentarii
! Cum va petrecti timpul cu fratele tau, ii place, nu? La ce peisaje aveti...
OlgutaM multumesc de comentarii
! Poate cand va intoarceti in State ii cumparati Mayei un catelus, cum o sa se desparta de cel al bunicilor?
Noi am fost la iarba verde, o zi splendida, prea calda totusi, copiii s-au balacit, s-au alergat, s-au iubit, m-au bazait...
Eli cu Bianca (13.06.2005)
Andreas (17.08.1998)
www.dropshots.com/elisibia2" target="_blank"> foto 1, , foto 2 ,
"Daca un copil traieste in LAUDE, invata sa APRECIEZE.
Daca un copil traieste in SIGURANTA, invata sa aiba INCREDERE.
Daca un copil traieste in ACCEPTARE si PRIETENIE, INVATA SA IUBEASCA LUMEA"
omustata spune:
La multi ani, Ilinca! Mult succes in tot ceea ce faci!Scuze pentru intarziere.
Multumesc foarte mult celor care ne-au facut urari de Sf. Olga. Sunteti niste dragute.
Olga si Maya (28.05.2005)
ChrisDun spune:
LMA Tamar, sa fii fericita !
Olgutelor, inteleg ca ati sarbatorit onomastica... sa aveti parte de tot ce va doriti !
Tdi, merci de raspuns
Pana la urma am plecat de la Herculane nemancati si neimbaiati, pentru ca strandul 7 izvoare era inchis (cine si-ar fi inchipuit ?!?), iar la un restaurant gasit la intamplare, dupa o mie de draci din cauza aglomeratiei si strandului, ar fi durat o ora pana ne-ar fi adus felul I. In schimb, am vazut un banner cu Palazzo, si l-am retinut pentru cand om mai merge pe-acolo (cred ca nu foarte curand).
Sufletzica, iti dau pm zilele astea sa vedem cum facem sa iti dau dvd-ul.
Nelia, noi am primit invitatie pe Torrente de la cumnatzelu', care cred ca ne-a transmis si niste "reguli de utilizare". Nu-mi e prea clar, dar undeva in lista cu ce aduci de pe Torrente scrie si cate ore nu ai voie sa inchizi PC-ul...
Eli, am citit cu patania ta de la cresa, de ziua Biei. Tare urat ! Din fericire pentru voi, cred ca ati scapat de tanti aia si de "regulile" ei. Bia e o dulceata de fata, parca e papusa
si tare rau imi pare ca i-a umbrit petrecerea incidentul cu educatoarea.
Clara, mai nou nu prea mai suntem plimbareti... acum am dus-o pe Carina la tzara, si azi ne-am intors acasa fara ea, ca n-avem concediu (il luam de-abia in august, ca sa mergem la mare). Doar we viitor o sa dam o raita pe la munte, ca n-am mai fost de prin primavara, si ii ducem dorul.
Ioanailinca, poti, te rog, sa imi spui unde ati stat voi la Ranca ? Vrem si noi sa mergem week-end-ul viitor, si am inteles ca hotelul Petromului s-a inchis pentru ca si-a schimbat proprietarul
. Merciii 
Am patit o chestie interesanta ieri: ne-am oprit la un PetromV cu loc de joaca (din Slatina), si Carina si-a uitat acolo un tigru de plush. Mi-am dat seama tarziu ca nu mai are tigrul, si de-abia seara am reusit sa fac rost de numarul de telefon al benzinariei. Imediat ce am descris "obiectul" mi-a raspuns interlocutoarea mea ca tigrul e la ei, asigurandu-ma ca il gasesc la intoarcere (adica azi - chiar l-am recuperat). Am o bila maaaare aaaalba pentru PetromV din Slatina 
In rest, drumurile patriei sunt un dezastru
, nu imi vine sa cred ca in atatia ani de la Revolutie nu s-a miscat absolut nimic
In loc sa facem 4 ore pe o autostrada Buc-Lugoj, am facut 11 ore si 8 ore pe niste drumuri stricate vai de mama lor. Toate drumurile care duc la Lugoj au maaari portiuni de lucrari sau drum prost, imi vine sa imi dau palme cand ma gandesc: pe portiunea dintre Orsova si Caransebes se "lucreaza" - adica in cele mai multe locuri nici macar nu sunt utilaje, doar este ingradit locul, in asa fel incat sa se stanjeneasca circulatia, iar in altele nu mai exista deloc asfalt, ci numai pietris din rau. Am facut 11 ore pe drum (cu tot cu un ocol nereusit prin Herculane, de vreo ora si jumatate), mai rau chiar ca anul trecut. Azi ne-am intors prin Tg Jiu (initial am vrut pe la Voineasa, dar trebuia sa ajungem la Slatina sa recuperam tigrul), si de la Hateg la Filiasi iti blestemi zilele, drumul e valurit si gaurit, asa incat mai mult de 90 km/h nu prea se poate. Pe varianta pe care am fi vrut noi sa mergem - Lugoj - Petrosani - Voineasa - Rm Valcea este o portiune de 7 km neasfaltata, iar pe Dealul Negru sunt lucrari si am auzit ca sunt blocaje de ore intregi... Singura varianta care ne-a mai ramas de testat este pe la Sibiu - Deva - unde iarasi am inteles ca ar fi lucrari. Sa iti tai venele, nu alta !
Apropo, stie cineva daca sunt lucrari pe DN Sibiu-Sebes-Deva-Ilia ?
Va doresc o saptamana usoara !
elisor spune:
Cris din toata tarasenia voastra cu drumul ma bucur mult ca ati recuperat tigrisorul, stiu cum e sa pierzi ceva foarte valoros al copilului (n-am pierdut ci doar am uitat leutul cu care doarme si-l duce peste tot, inclusiv in fiecare zi la cresa, din vina soacrei careia nu i s-a parut prea important, dar i-am pus in vedere ca recuperarea leutului e cat se poate de vitala). E frustrant sa stii ca nu ai drumuri in tara asta pe care sa circuli in siguranta si in timp real, de asta ne-am eschivat de atatea ori de a merge cu masina. Acum ne luam inima-n dinti si mergem in Bulgaria cu masina, ramane sa vedem care ruta e mai convenabila.
S-ar putea sa-ti pot raspunde marti sau miercuri despre traseu ca am impresia ca ai mei pe acolo au venit in tara.
Gabitza cata promptitudine, m-am cocosat de ras
Citesc cu multa placere comentariile la poze, sunt atat de inspirate si haioase, va multumesc all of you
!
Eli cu Bianca (13.06.2005)
Andreas (17.08.1998)
www.dropshots.com/elisibia2" target="_blank"> foto 1, , foto 2 ,
"Daca un copil traieste in LAUDE, invata sa APRECIEZE.
Daca un copil traieste in SIGURANTA, invata sa aiba INCREDERE.
Daca un copil traieste in ACCEPTARE si PRIETENIE, INVATA SA IUBEASCA LUMEA"