Copiluti de mai-iunie 2005 (80)
Raspunsuri - Pagina 19
gabitzam spune:
OlgaM, si Andrei imi face crize si tipa cat il tine gura cand nu-i iese ceva, chit ca e ceva banal, ca de exemplu sa puna un dop la sticla de apa sau sa bage o jucarie in ceva, sau sa cladeasca niste cuburi care nu stau. Se enerveaza si da cu ele de pamant si tipa.
Cresterea copiilor este in parte bucurie, in parte razboi de guerilla
Cloreta spune:
LA MULTI ANI HORIA!
Sa cresti mare, sanatos si iubit!
OlgaM, da, Teodora mai facea asa, cand ii cadea ceva din mana, cand se lovea sau impiedica, sau ii se darama vreun aranajament din cuburi, etc, le lovea sau se lovea ea. Acum i-a mai trecut, eu am incurajat-o sa isi dea palme mai tare (in bascalie evident) cu zambetul pe buze si a avut rezultattul scontat: a inceput sa renunte la obicei, se amuza si ea ca e tantalica.:)) Mai are ceva ramasite cateodata dar o sa ii treaca.
“If you want to feel rich, just count the things you have that money can’t buy”
Danelutza spune:
Olga si Isabella se enerveaza tare cind nu-i iese ceva, vrea sa faca tot ce fac copilasii mai mari, gimnastica si nu-i iese. Aseara de exemplu, ii aratam cum sa loveasca incontinuu mingea cu miinile, bineinteles ca nu-i reusea si era nervoasa ca nu poate face si ea ca mine. I-am explicat, ne-am jucat amindoua, iar la cea mai mica tentativa a ei, o laudam ca in sfirsit a reusit si era foarte fericita. Cit despre lovit, urla si ma loveste de cite ori nu-i convine ceva, iar daca ii dau peste minuta, ma loveste din nou
, ma supar pe ea, ii explic, vine si cere scuze, imi da pupici si face la fel peste jumatate de ora. Nu stiu ce sfat sa-ti dau, eu incerc tot felul de metode, daca da vreuna roade, va povestesc si voua.
Monu buna ideea cu hreanul, ca si a mea vad ca a invatat sa scoata limba, doar ca o baga in gura imediat ce o cert.

nelia spune:
La multi ani, Horia!
Am citit asa rapid, daca nu apuc sa scriu acum, ma intorc mai incolo la voi, dupa ce hranesc si culc copiii, ca e si Tudora acasa. Imi este atit de draga de cind si-a dat drumul la vorbit, incit nu-mi vine sa o mai duc la gradinita. As sta toata ziua cu ea, accepta sa facem si ceva de prin carticele, dar nu prea mult, numara pina la 10 si in engleza si in romaneste, dar nu singura, eu spun o cifra, ea alta... cintam un elefant se legana si 10 negri mititei, asa a acceptat sa numere si inainte si inapoi... dar de curind. E un desen la televizor in care ii invata literele si a venit ieri la mine cu o carticica cu litere si ea mi le arata si eu ii spuneam ce litere e si ea continua, ca in desenele respective, sa spuna cuvintele ce incep cu litera respectiva, reprezentate in imagini in carte. Culorile le stie de ceva vreme, acum invatam poezioare scurte, mami spune tot si ea doar intareste: pisicuta - uta, pis-pis-pis - pis, te-am visat - at si asa mai departe, de mori de dragul ei daca o auzi. Am ris intr-o zi ca a zis ca pisicuta se washa cu... ata-n gula! (adica se spala... cu rata in gura, luata evident de la catelus cu parul cred). Nu e fan poezii, in schimb cinta. Ii pun cintecele de pe net, de pe youtube, sint o gramada si am mai gasit site-uri unde se aude cintecelul si sint si versurile... ea reproduce ce aude, eu o corectez pe la versuri... cel mai mult ii place ioaie-ioaie-o! Adica ala cu ferma, dar zice ihaihao intr-un fel atit de original, ca nici nu te prinzi ce cinta.
OlgaM, emoticonul pentru fata rizareata e [: D], fara spatiu evident. Iar pentru capul care se rostogoleste de ris, ca pe asta nu-l stiam eu sisimtea de multe ori nevoia sa-l pun este [ : -)))] Si Tudora se mai enerveaza, Agata se enerva mult mai tare, dar e normal, dureaza pina vor reusi sa-si controleze furiile sa emotiile, insa trebuie sa le spui tot timpul cum ar trebui sa faca, pentru ca acum esti mica, dar cind vei creste mare nu va fi foarte placut sa te manifesti tot timpul asa. Agata si acum mai are de invatat cum sa piarda, cel putin cu ta-su, care e mai rau ca un copil, ca dupa ce cistiga ii face in ciuda (na-na-na-na-na) si Agata se enerveaza si eu ii fac observatie si Octav se potoleste de fata cu mine, dar cum prinde iar ii aduce aminte ca a pierdut... si Agata striga: maaami, uite vezi, tati... Nu-i facea asa cind era mai micuta, dar acum mare are o placere sadica de a cistiga. Numai ca Agata il cam bate la jocuri, nu stiu cum reuseste, pe mine cel putin ma bate mar si sa vezi ce-i face ea atunci lui ta-su... i-am tot explicat aluia mare ca nu e bine ce face, dar nu am cu cine vorbi. Asa ca i-am explicat copilului, asta a inteles si stie ca tati glumeste... dar tot se enerveaza. Insa cu datul in parinti sint foarte dura: nu au voie! De mici am fost, pur si simplu nu au voie sa dea in noi, nici macar in joaca. Am avut discutii si cu Octav, ca se joaca cu ele, ii stirneste, ele dau si ele in joaca, dar apoi Octav nu mai are chef si le spune gata, copiii sint copiii nu asculta... si uite asa, se termina cu circ. Pentru mine e clar: eu nu dau in ele, ele nu dau in mine! Si nici in altcineva. Agata nu prea a dat, iar acum nici nu se pune problema. Tudora in schimb, ar cam da, mai ridica mina, mai dac cu piciorul, mai mult gestul de a da, dar eu ma supar si pentru ala... si ma supar de-adevaratalea si fac urit. Nu dau, nu o pedepsesc, ci doar plec de linga ea daca sint acasa sau nu nu vorbesc cu ea mult timp, daca sintem pe strada. Dintre toate lucrurile pe care mi le poate face un copil, datul in mine este singurul pentru ca nu am nici o scuza. Si tipatul la mine, dar aici mai fac rabat, pentru ca ma simt un pic vinovata, se intimpla sa mai ridic tonul la ele, rar, dar se intimpla si atunci mi se pare normal sa faca si copilul la fel. Recunosc in fata loc ca si eu fac la fel, dar asta nu inseamna ca ele trebuie sa faca la fel, mai bine ar fi daca mi-ar arata ca nu e bine si mi-ar vorbi frumos ca sa inteleg ca eu le vorbesc urit, adica pe un ton ridicat.
Tudora e prea mica, dar Agata a inteles: cind mai tip la ea, imi zice calma si pe un ton normal. Uitati exemplu de ultimul dialog avut, intr-o seara, cind tocmai ridicasem tonul ca nu facea ce-i spuneam:
- Mami, vezi ca tipi! Si eu aud foarte bine si daca imi vorbesti pe un ton normal.
- Auzi bine, dar nu faci, ceea ce e acelasi lucru.
- Nuuu, a auzi bine e diferit de a nu face ca nu vrei sa faci. Oricum, nu trebuie sa tipi pentru asta, pentru ca altfel tip si eu si n-o sa-ti placa. Ia vino putin sa-ti arat ceva... Si ce credeti ca-mi pune? Cunoasteti desenul animat The Land before Time? In unul din desene, tatal Sarei ii explica unul alt tata ca a educa tipind nu e o metoda buna. Tu de unde stii? il intreava tatal respectiv. Am si eu o fata si inainte tipam la ea foarte des, dar m-am oprit cind am inteles ca daca eu ma port cu copilul meu asa, ii arat si lui modalitatea de a se purta cu altii la rindul lui.
Am ramas amindoi, si eu si tati, si
si
. Bineinteles ca avea dreptate, si noi ca ea nu face niciodata ce-i spui, dar ridicind tonul la ea chiar nu e o solutie de a educa copilul. Incerc din rasputeri sa ma controlez cind simt nevoia sa ridic tonul, mi-e greu, pentru ca eu asa sint, poate si pentru ca tot timpul mama noastra (of, saraca, eu acum o inteleg) a tipat la noi... si la Octav tip si el vorbeste calm si rece, si tot el mi se pare ca tipa... Dar la copii mai ridica tonul si el... Asa ca, Danelutza, vezi cu datul peste mina... Cine stie ce desen iti va pune si tie Isabella, ca sa-ti dea vreo lectie. Pentru ca noi, eu si Octav, am luat-o ca pe o lectie, poate prima lectie adevarata primita de la copilul nostru. Tudora e mai intelegatoare si nu prea imi da motive sa ridic tonul la ea, iar ultima data cind l-am ridicat, si ea mi-a dat o lectie: mami, you hurt my ears... and my feelings!
Of-of-odf, tare greu e sa fii parinte!
CORNELIA , mami de www.dropshots.com/Aurice#date/2008-02-23/18:30:04" target="_blank">AGATA, www.dropshots.com/Aurice#date/2007-12-02/10:49:08" target="_blank">TUDORA si www.dropshots.com/Aurice#date/2008-01-20/18:33:43" target="_blank">LISANDRU
elisor spune:
Andra sa-ti traiasca puiul mic, sa fie sanatos si fericit alaturi de voi si de fratiorul lui iubit, Dragos.
La multi ani HORIA!
Cornelia succes cu operatia, sa fie totul bine si fara nici o problema, sa scapati repede si sa va intoarceti acasa cat mai repede si cu problema rezolvata. In avansa ii urez lui Stefan refacere rapida si un
pentru curaj!
Cris nu-ti fa probleme si chiar nu trebuie sa te grabesti ca oricum pana la 1 august suntem plecati.
. Aiurea ca te-ai prajit la soare, sper ca nu e chiar atat de grav sa ai carne vie...
Din pacate nu mai pot sta la taclale (desi as fi vrut!!!) ca maine dimineata devreme ridicam ancora. Toata ziua am facut bagaje, printre nervi facuti in special de Bianca (s-a simtit ca n-a scos-o nimeni la pascut de ocupati ce-am fost), comisioane, drumuri si am zis sa bag un ochi rapid la voi inainte de plecare.
Va pup si va regasesc cu bine!
Eli cu Bianca (13.06.2005)
Andreas (17.08.1998)
www.dropshots.com/elisibia2" target="_blank"> foto 1, , foto 2 ,
"Daca un copil traieste in LAUDE, invata sa APRECIEZE.
Daca un copil traieste in SIGURANTA, invata sa aiba INCREDERE.
Daca un copil traieste in ACCEPTARE si PRIETENIE, INVATA SA IUBEASCA LUMEA"
Tdi spune:
Ciao!
Monu, sanatate multa! Imi pare rau ca iar aveti probleme, scarlatina zici...a iesit la analize?![]()
Pisik si Miki, sarcina usoara in continuare si bebei sanatosi!
Gabitza si Beatrice, sa aveti bafta la masinile noi, sa faceti multe calatorii frumoase si fara probleme!
Elisor, iti doresc concediu placut, sa va distrati si sa va relaxati la maxim!
Andra, la multi ani pentru Horia!
Beatrice si Nelia, multumesc pentru informatiile cu paypal-ul, pana la urma gasisem si eu, deh, nevoia te invata!![]()
Danelutza, tare simpatica Isabella cu perlele ei, cred ca va distrati pe cinste...si Alyssa turuie in italiana, nu vrea sa zica mai nimic in romaneste in perioada asta, doar "mey" si "am buci goale"
.
Cand vrea ceva se linguseste cu texte "dai, mami piccola...mia mamma piccolina, ecc" sa ma topesc toata si sa-i fac pe plac!![]()
Cornelia, tinem pumnii sa scapati repede si usor cu operatia lui Stefan, Doamne ajuta!
Olga, imi pare rau ca Maya iti face zile fripte si concediul nu e tocmai o fericire, stiu ca nu e o consolare insa pot sa-ti spun ca trece, e o perioada mai aiurea dar trece si asta...uite, nu demult am avut si eu o pasa proasta (ca sa ma exprim elegant
), a trecut si ma inteleg iar bine cu pitika, nici nu-mi vine sa cred ca am fost atat de deprimata.
Imi pare rau ca nu pot sa raspund la toata lumea, memoria nu ma prea ajuta iar Aly trage de mine sa mergem pe afara. Va pupam!
ioanailincam spune:
Salutare! Intru sa raspund punctual, desi in clipa asta nu mai stiu cui, trebuie sa ma uit in urma putin
.
Concert: am fost aseara, a fost de exceptie; nici ploaia nu ne-a deranjat prea mult pentru ca am avut pelerine lungi.
OlgaM - multumim de urari de Sf. Ilie, eu nu am sarbatorit, dar mama i-a luat (si si-a luat
) tort Anei, ca sa compenseze ca a lipsit de la ziua ei de nastere. Nu-mi vine sa cred ca deja va intoarceti, pentru mine e primul semn ca se termina vara
. Al doilea e ca s-a micit ziua, ati observat?
Elisor - drum bun si vancata placuta, asteptam negresit impresii; nu te lua de ganduri ca la noi nu a fost bine, precis veti numeri bine. La control am fost de rutina, daca pot spune asa dat fiind ca nu am mai dat de vreo 2 ani pe acolo
. Am gasit o anexita si nu intelegeam de unde e: a doua zi mi-a picat instantaneu fisa ca eram cu cracii goi, iar aerul conditionat batea in draci
. Mi-a dat un tratament destul de usor, doar un antiinflamator ca nici eu nu fac febra de felul meu si nici nu ma doare, chiar sunt curioasa daca trece doar cu atat (desi nu stiu cum voi afla ca sunt hotarata sa nu mai calc pe acolo pana la anul pe vremea asta). Rezultatul la papanicolau il aflu azi.
Nelia - estei mai bine?
Beatrice - si noi tot Kia rosie ne-am luat (rosul nemetalizat ca mi s-a parut mai rumos); cand spui combi te referi la sporty wagon? Noi de ala am luat. Nu pot sa cred ca si cu ditai masina noi plecam vesnic plina cu ea la drum
Monu - super rochia! Sa o porti cu placere!
Pisik - felicitari pentru baietel! Treci mai des pe la noi!
Mikkky - asteptam sa vedem ce e al treilea
.
Fran - Ana are bicicleta din aia din piata, fara marca
. Dar merge bine cu ea, mai ales ca are rotile moi de cauciuc.
Cornelia - succes cu operatia, sa fie bine!
As mai scrie, parca m-a mai intrebat cineva ceva (trage-ti-ma de maneca, va rog), dar am de lucru ca la balamuc
. I hate it! ABia astept week-end-ul, dat fiind ca e vremea asta naspa nu cred ca plecam pe undeva, poate ma odihnesc macar. O zi buna!
Ioana cu Ana (22.06.2005)
Ana - de la nastere pana la Revelion
Ana - dupa Revelion, in 2006
Ana - dupa 1 an
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=61984" target="_blank">Povestea nasterii
Ai grija ce iti doresti! S-ar putea sa se indeplineasca...
andutzy spune:
Daca va face placere sa ne vedeti, gasiti mai jos:
POZE DE LA MARE
Andra, mami de
Horia Andrei si
Dragos Alexandru
HORIA-6 LUNI(sedinta foto)
POZE IUNIE 2008 cu Dragos, Horia si noi...
Nasterea Micului Print, Horia Andrei
fran spune:
Buna !
La Multi Ani Horia ! Andra sa-ti traiasca, sa fie sanatosi amandoi si sa va bucurati de ei 
Elisor-concediu placut, pana la urma mergeti in bulgaria cu masina sau m-au lasat de tot neuronii?
Olga-si Iepu da in bunica'su, desi tine enorm la el, de obicei cand vrea sa o ia din parc si ea vrea sa mai stea. Sa nu-ti fie jena de aia care sar cu gura, sigur n-au crescut copil in viata lor, altfel nu cred ca i-ar lasa memoria chiar asa...
Cu mine se poarta frumos, dar eu o manipulez la greu-adica nu ii prezint ce facem decat in variante super-atractive pentru ea si de obicei pune botul. Daca nu e ceva serios insa cedez si eu atat cat pot, o mai las si pe ea sa decida...in fine, asta probabil cu unii functioneaza si cu altii nu. Nu am pedepsit-o niciodata, de fapt daca o cert mai apasat se pune pe bocit. Dar ea a fost mereu mai sperioasa, asa ca la mine e invers, am grija sa nu se sperie prea tare daca zic ceva si ea intelege aiurea. Si argumentul suprem-pe care l-a invatat si taica'su si il aplica-"ma doare, imi faci buba"-asta o da gata, vine sa ne pupe. Dar la noi functioneaza toate astea pentru ca ea incearca tot timpul sa se faca placuta- si crede-ma nici asta nu e o calitate, mai ales pe termen lung vorbind...
Monu-sper sa nu ma consideri deplasata, eu zic sa-ti faci un abonament la medicover pentru fete-au acum kidcard, numai pentru copii . Nu stiu exact cat costa, are fina mea si plateste 1mil/luna, dar cred ca au si ceva reducere de la serviciu. Macar scapi de alergatul pe la spitale, cozile la dr si asa mai departe. Eu una sunt multumita de prestatia lor . De fapt cred ca mai sunt si alte clinici particulare care fac abonamente pentru copii.
Si la ce analiza a iesit ca are scarlatina? Eu am fost declarata de pediatru cu scarlatina in copilarie si dupa 3 zile nu mai aveam nimic. Nu a stiut nimeni ce a fost de fapt, si nici alt copil din gradinita(mergeam la gradi) nu a avut ceva asemanator...
Sanatate multa
Fran si Patricia Annelise (05.05.05)
Iepurete mititel
Iepurete a crescut