Copiluti de mai-iunie 2005 (80)
Raspunsuri - Pagina 15
pisik 4ever spune:
salutici fetele!
noi suntem bine, Olivia merge inca la cresa si incepand din luna viitoare o sa schimbam cresa cu o scoala. Problema este ca la scoala cea noua piticeii de trei ani trebuie sa fie curati si noi inca mai avem 'accidente' in chilotei.
Inchipuiti-va ca a trebuit sa dea un test cu o psiholoaga ca sa fie admisa. A trebuit sa recunoasca formele, culorile, numele ei scris cu litere si sa numere pana la 10.
Eu intru in luna a saptea si sunt mofturoasa, obosita, iritata si ma stresez din orice.
greu la deal cu boii mici!
va pupam pe toate mamicile si piticeii
... si
albastricile lui mami 08.05.05
gabitzam spune:
Pisik, ma bucur ca ai mai dat pe aici. Am vazut pozele cu Olivia pe care le-ai trimis pe contul comun saptamana trecuta. Si m-am minunat de pozele din Las Vegas, super ![]()
Stii ce e in burtica? Un bursuc sau o bursuca din nou?
Cresterea copiilor este in parte bucurie, in parte razboi de guerilla
monu spune:
Ola, am venit aseara de la mare. copiii biniosr, eu arsa de soare :))
la mare a fost frumos, ne-am vazut cu Oana si Alexandra (super dragute)si ne-am jucat in tara piticilor (super parc).
Androix am citit si eu. super vacanta si super poze.
nelia sanatate multa
pisik sarcina usoara. chiar asa e fetita sau baiat?
Pun mai jos modelul rochiei cu care ma duc la nunta la cumnat. dar nunta desi nu e acum e la inceputul lui oct a trebuit sa o comand acum ca vine tare greu. le ia vrei 3-4 sapt sa o aduca.
sper sa va placa. din pacate nu e culoarea din poza e pe bej.
http://good-times.webshots.com/photo/2906641620099738864Lmijwx?vhost=good-times
nelia spune:
Am intrat si eu in contul comun si am vazut poze! Superbe, mi-au incintat inima, atit de frumosi sint copilutii vazuti. Si fericiti si iubiti si rasfatati!
Pisikuto, imi era dor de tine! Bine ca ne-ai mai scris! Sarcina usoara in continuare. Am vazut pozele, a crescut Olivia si e o frumusete de printesa! Iar tu arati bine, n-ai zice ca esti foarte gravida.![]()
Newmami, am vazut si eu pozele voastre, in sfirsit. Eu nu stiam ca acolo le-ai trimis si chiar voiam sa intreb unde sa-l vad si eu pe Patrick. Sint impresionata!!! Asta da, standard de viata! Mi-a placut tot: si casa, si curtea, si piscina, si masina mare a lui Patrick, si torturile... Frumos! Nu va mai trebuie decit sanatate, ca sa va puteti bucura de tot ce aveti!
Iuliana, am vazut si pozele voastre. Superbe, ca de obicei. Si casuta papusilor... ce era pe ele acolo, mi-o imaginam pe Agata, ca Tudora nu cred ca ar fi fost chiar atit de impresionata, dar Agata cred ca ar fi picat pe spate, n-as mai fi scos-o de acolo.
Gabitza, ieri am vazut si pozele voastre din Herastrau, si puiutul mic dormind in carucior... Of, ce dragalasi sint bebelusii astia! Si mie imi pare rau ca nu am mai multe poze, mai ales de cind era Agata micuta, ca nu aveam aparat. Si imi mai pare rau ca nu am tinut un jurnal, in care sa povestesc tot... sa il citesc la pensie! E prea tirziu acum, ca nu mai tin minte tot ce s-a intimplat si nici acum nu am timp sa ma tin de asta. Dar imi pare rau tare! Incepusem la Agata, m-a tinut doar citeva luni...
Monule, am vazut rochia, frumoasa, intr-adevar. Abia astept sa te vad imbracata! Ai putea sa-ti iei la ea o esarfa lunga de o culoare intensa (turcoaz, verde, portocalie), pe care sa o pui pe umeri si sa atirne pina jos, sa fie cit rochia de lunga...
Androix, ma simt binisor, dar nu foarte bine! Dar se vede ca lucreaza antibioticul. Pe 1 septembrie vin, acum erau in tren, au plecat de la mare la Bucuresti, miine dimineata o duce pe Agata la sora mea, linga Ploiesti, de unde o va lua Angela (prietena mea si nasa ei, ati vazut-o in Herastrau cind ne-am intilnit) vineri si vor pleca la tara la Berzunti, Bacau. Iar Octav pleaca miercuri in Japonia! Stau cu inima cit un purice pina cind ii vad din nou impreuna pe amindoi, ca 20 de zile am fost linistita, ca erau amindoi la mare, in siguranta. Sa vezi paranoia pe mine urmatoarele 14 zile! Apoi se reintilnesc si vor pleca amindoi pe munte, in expeditii, cu prietenii disponibili. Luna august e destinata muntelui... cu escale pe la Alba, la rudele lui, pe la prieteni prin Brasov, mai este o sora de a mea unde nu au ajuns inca... Vacanta de vacanta! Dar abia astept sa-i vad acasa!
Cornelia, ma gindesc si la voi si sper ca totul sa treaca repede si bine, ca sa va puteti bucura de minunata vacanta care va asteapta. Sa faceti poze multe, sa vedem si noi minunile!
Mercedes, sper ca aveti un concediu linistit macar de acum incolo!
Gabitzam si Beatrice, sa stapiniti sanatosi masinile!
Am lasat la urma vacanta lui Androix. Abia astept sa citesc si sa vad poze, imi frec miinile de placere, mi-am luat un castron de inghetata, copiii sint schimbati si hraniti, se joaca... Ma duc sa ma delectez...
Sper ca are in poze si vreun marocan focos, mai golut, ca doar e cald... ca sa ma declar pe deplin satisfacuta.![]()
CORNELIA , mami de www.dropshots.com/Aurice#date/2008-02-23/18:30:04" target="_blank">AGATA, www.dropshots.com/Aurice#date/2007-12-02/10:49:08" target="_blank">TUDORA si www.dropshots.com/Aurice#date/2008-01-20/18:33:43" target="_blank">LISANDRU
nelia spune:
Dialog:
- Maaami, veau sene mate, Finding Muni!
- Nu se spune Finding Muni, se spune Finding Nemo.
- Finding Muni.
- Nu, Nemo. Ia zi: ni...
- Ni!
- Mo!
- Mo!
- Nemo!
- Muni!
- Nemo!
- Da! Okey!!! (cu un gest de lehamite, adica fie cum vrei tu, numai pune-mi=l!)
CORNELIA , mami de www.dropshots.com/Aurice#date/2008-02-23/18:30:04" target="_blank">AGATA, www.dropshots.com/Aurice#date/2007-12-02/10:49:08" target="_blank">TUDORA si www.dropshots.com/Aurice#date/2008-01-20/18:33:43" target="_blank">LISANDRU
omustata spune:
La multi ani, Ilinca (Tamar) si Ana Ilinca!
nelia-sucul intr-adevar, nu-i cine stie ce. Adica mie imi place gustul foarte mult, dar ca efect lasa de dorit. insa pastilele fac minuni. Cel putin pe mine m-au ajutat mult. Se numest pur si simplu Cranberry. la orice magazin de specialitate daca intrebi gasesti asa ceva. la noi gasesti si la unele supermarket-uri.
Am vazut pozeel, foarte frumoase. Vroiam sa te intreb mai demult, de ce nu ai dat-o pe tudora la o gradinita in franceza? Nu-i va fi mai greu la scoala? Stie franceza?
Bea-sa stapanesti sanatoasa masina! In State masinile sunt mult mai ieftine decat in Romania. ca toate de altfel.
Iuliana-cred ca s-au distrat pe cinste fetele tale la petrecere.
Daniela-multumesc mult pentru comentariile de la poze. Si tu ai o papusica foarte frumoasa.
monu-frumoasa rochia! Ma bucur ca v-ati simtit bine la mare.
pisik-bine ca ai dat un semn. Nu am apucat sa vad pozele.
Eu sunt cam stresata. Maya imi repeta in fiecare zi ca nu-i place si nu vrea la gradinita. Cred ca voi avea rau de furca cu ea. mai ales ca anul asta i-a fost atat de bine in Romania. Ma uit la ea cum se poarta cu rudele apropiate si nu-mi vine sa cred. Parca ar sta cu ei tot timpul si ii cunoaste de o viata. Si cand suntem la socrii mei sau la sora mea vrea sa se joace numai cu ei, nu cu mine, parca ar vrea sa se bucure cat mai mult de ei. Ma bucur tare mult pentru ca ea nu este o fire deloc prietenoasa. Refuza efectiv sa vorbeasca engleza de cand suntem aici. Mi-e teama ca a uitat complet sa vorbeasca limba, desi de inteles intelege pentru am testat-o.
In rest am inceput numaratoarea inversa. Duminica ne intoarcem in State si incepe sa-mi para rau desi pana acum asteptam. Dar imi pare rau pentru Maya.
Noapte buna!
nelia spune:
OlgaM, lasati ca va obisnuiti voi... O sa fie greu la inceput, si mie mi-a fost anul trecut, dar pina la urma lucrurile intra in normal. Multumesc pentru pontul cu pastilele, ma voi uita, desi eu nu am vazut pe aici.
Pe Tudora am dat-o la gradinita engleza pentru ca imi place gradinita. Stiu ca nu e singura, dar eu nu dau vrabia din mina pe cioara de pe gard. Pe asta am avut noroc sa o gasesc, acolo s-a simtit fff bine primul copil, acolo se simte bine si al doilea, nu mai vreau experimente. Plus ca imi convine ca toti sa aiba aceeasi educatie, stau totusi atitea ore acolo, s-ar simti diferentele intre ei, la fel cum ar fi educati separat, unii de bunici, altii de parinti, altii de ceilalti bunci... Tot ce spun acum e parerea noastra, nu generalizez.
Dar sa revin la gradinita... Pentru gradinita aceasta ne-am mutat in Montreal si in centru, pentru ea nu plecam de aici, pentru gradinita asta am renuntat la cea franceza (unde a fost Agata citeva luni, noua, moderna, la trei minute de mers pe jos de casa, asta engleza e la jumatate de ora de mers pe jos si nu are nici pe jumatate din cea avea cealalta), unde aveam loc pentru Tudora... Si multi prieteni ne intreaba ce are asa special gradinita asta... Nu stiu, poate ca nimic, dar singurul lucru special pentru mine este ca se simt bine acolo copiii mei. Ii las cu inima usoara, Tudora nu mai vrea sa stea acasa, nu mai vrea sa plece de acolo, Agata era la fel. E o atmosfera super, primul lucru care m-a atras din momentul in care am vizitat-o. Nu are nici multi copii, vreo 40, dar e ca o casa mai mare cu mai multi copii. E foarte intima si se ocupa de ei cu multa dragoste. Directoarea e sufletul, ea alege personalul, ea da tonul... si ea e o sufletista (originara din Ungaria). Nu a avut copii, si-a dorit din tot sufletul, face inca tratamente si inca mai spera la 44 de ani ca ii va avea. Probabil ca va infia unul sau nu, pentru ca i-a infiiat pe cei de la gradinita pe care o conduce de 10 ani. In gradinita condusa de ea (gradinita e de stat) fiecare copil e tratat precum copilul personal. Plus ca se gateste acolo si foarte sanatos, nici acasa nu maninca asa bine ca acolo. Pina si Tudora mea maninca... Admirabil!!!
Si alt motiv ar fi limba, pentru ca aici scoala e in franceza, limba oficiala a provinciei, iar noi ca imigranti sintem obligati sa-i dam pe copii la scolile franceze. Daca ar fi fost dupa mine, as fi ales una 50%-50%, franceza-engleza. Bineinteles ca tinerii vor invata si engleza, ca e provincie bilingva pina la coada, dar e una cind o prinzi de mic si alta cind o inveti asa, in treacat. Mie imi place logica limbii engleze, e directa, e transanta, e cam ca germana, banuiesc, desi nu sint sigura, ca nu stiu o boaba de germana, doar intuitiv spun. Si nu asta e important, ci faptul ca e altfel decit cea latina, deci decit romana si franceza. In concluzie, obliga creierul copilului sa se dezvolte un pic altfel. Si ca si muzica, matematica si limbile straine, facute de mici, sint extrem de importante pentru dezvoltarea gindirii. La 5 ani Agata era anglogofona, nu stia o boaba de franceza, dar o auzise tot timpul. Si ajutata si de romana, in mai putin de 6 luni a vorbit-o cursiv. Tudora nu stie franceza, dar nici nu da semne ca nu intelege chiar nimic cind i se vorbeste in franceza, daca ii ceri ceva iti da. Educatoarele stiu si franceza, multi copii cind ajung acolo nu stiu engleza, ci franceza sau alta limba si ea aude franceza cam tot timpul. Plus parcuri, plus prietenii Agatei, la activitatile Agatei... Acum Agata este la scoala in franceza, studiaza suta la suta in franceza, dar... lucru pentru care m-am zbatut cit am putut, scoala, desi publica, e bunuta si in plus, e in mediu anglofon, adica cei mai multi vorbesc engleza acasa sau o alta limba, ca si noi, ca e in centru si acolo stau multi imigranti cu chirie, dar nu oricare, ca nu-si permit sa stea daca nu au un motiv (cum ar fi o scoala buna pentru copil sau un servici de care vor sa fie mai aproape, e fff scump sa stai acolo) sau anglofoni, care au casa in Westmount (acesta este cartierul bogat al Montrealului si acolo stau familii vechi de anglofoni, care au bani mai multi, francezi nu prea vezi pe acolo, adica quebecosi). Bineinteles ca multi si-au trimis copiii la scoli private, dar sint si multe familii care si-au trimis copiii la scoala publica, cel putin cea primara. Si uite asa Agata invata in franceza, se joaca in pauze in engleza, prietenii ei sint de toate natiile, dar in principall anglofoni, a fost invitata la petreceri in case de anglofoni, peste tot vorbeste in engleza, mai putin la ore. Si asa, la cei 7 ani ai ei, vorbeste aproape perfect toate cele trei limbi, citeste in franceza si in romaneste, tati lucreaza cu ea la engleza, mai face si la scoala (are 100% la engleza)... E mai mult decit in regula si sintem tare mindri de noi ca am reusit ce ne-am propus. Strategia de acum incolo este sa facem cit mai mult in continuare sa progreseze cu toate trei limbile. Cind nu vor fi vacante in Romania pentru romana, vor fi Summer camp pentru engleza... franceza e limba predominata in vorbirea ei pentru ca in asta studiaza.
Si bineinteles ca am vrea si ceilalti doi copii sa mearga pe aceeasi linie, de aceea, nici daca ne-am permite nu ne-am lua casa si nici nu cred ca ne vom lua pina nu ajunge si Lisandru la 7 ani si cu limbile stiute ca Agata. Pentru ca, datorita Agatei, amindoi fratii au loc si prioritate pentru el si la gradinita si la scoala. Dupa aceea, nu conteaza unde ne mutam, treaba e facuta, baza e construita.
Nu mai spun de mediu, de faptul ca fiind centru si ca sintem aproape de acest cartier Westmount, gasim multe activitati bilingve, foarte interesante, care sint peste tot, dar sint mai bine puse la punct aici in centru sau sint numai aici tocmai pentru ca e in centru. De exemplu, am inscris-o pe Agata din toamna la Institul de arta din Montreal, unde va face pictura, sculptura si ceramica si acest institut e unic in Montreal si e in centru. Mai sint centre de arta si sint sigura ca bune, dar asta e deosebit tocmai pentru ca unic si cel mai mare. Si multe de genul asta... Noi nu ne permitem sa locuim acolo, ne-ar placea sa locuim undeva intre gradinita si scoala, dar e muuuult prea scump pentru noi. Adica am putea lua ceva mic... Numai ca aici unde stam noi (intr-un cartier sarac, dar frumos la limita cu cel central, mai la vale nu mai e asa) avem inchiriat un apartament mare si la un pret bun, cu curte in spate si la mai putin de jumatate de ora de mers de orice. Inclusiv pina la facultate fac un sfert de ora cu metroul. La iarna de aici, e tare comod!
Na, ca ti-am spus tot, daca ai facut greseala sa ma intrebi...![]()
Mickyyy spune:
.
N-am mai trecut de-o vesnicie pe-aici, dar azi cautam infoarmatii despre nasterea naturala dupa cezariana pe net si pe forum, si n-am rezistat tentatiei de-a rasfoi fie si de-a curmezisul ultimele pagini scrise de voi aici
.
Cornelia, niste colegi de serviciu de-ai lui barbata-meu au fost vara asta la Disnayland si au fost niste conditii de cazare si masa groaznice, in schimb niste preturi...exagerat de mari. N-am fost foarte atenta la povestirile lor (care de fapt erau repovestite) insa am inteles ca aveau inclusiv gandaci in camera. Si stateau la hotelul oficial al parcului de distractii, sau ceva de genul. Poate n-ar fi rau sa cautati pe net ceva review-uri despre hotelurile si conditiile de cazare din zona, sa nu va luati vreo teapa. Distractie placuta si sper totusi ca ei sa fi stat la un alt hotel decat cel la care mergeti voi.
Si am mai reusit sa vad niste poze....daca mi-ar fi dat cineva direct pozele, fara sa-mi spuna ai cui sunt prichindeii, sigur nu i-as mai fi recunoscut
...sunt luni bune de cand n-am mai trecut pe-aici
!
Mickyyy si cele 2 fete cucuiete:
Malina Ioana (www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=34545" target="_blank">31.03.2004)
Daria Maria (www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=58164" target="_blank">22.06.2005)
gabitzam spune:
Bine ai mai trecut pe aici, Mickyyy
Ce face burtica? Stii ce e? E baiat de data asta?
Cresterea copiilor este in parte bucurie, in parte razboi de guerilla