Mladite si mugurasi de mai-iunie 2008 (4)

Raspunsuri - Pagina 18

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns cleo78 spune:

quote:
citat din mesajul lui cenia

Salutare

v-am urmarit indeaproape, si as vrea sa combat teoria cu no suzeta.

I-as da citeva nopti un copil cu colici autoarei cartiii, sau moasei care sustine ca pentru timpul nostru inchidem gura copilului cu suzeta!

sau as extinde si i l-as da si pe primul copil, ca macar sa vada cum e cu doi copii.

is frumoase cartile, pe primul l-am crescut fara suzeta, fara biberon, doar cu tzitza. si am fost suzeta lui in fiecare noapte. dimineata ma trezeam ciufuta, nervoasa cu ochii rosii, plina de nervi!

ia sa ma vezi acu: bag un biberon seara la culcare fetei (cu laptele meu sau formula depinde cit produce vacuta) dimineata la 4 bag suzeta in gura, ia somn. azi am vrut sa fiu fata buna si i-am dat tzitza: scandal, vroia suzeta. si mai doarme pina la 7 cind vrea putin lapte si apoi doarme pina la 9,30. si asta la 2 luni!!! unde pupam eu asa boierie la primul copil? sugea la doua ore la virsta asta. la 6, 30 eram sus nu mai vroia sa doarma. era frinta. sotul era in State, dar bine ca nu ma vedea ca eram in sttare sa sfisii pe cineva pt 4 ore de somn!!!legate. si nu am dormit o noapte intreaga pina la 1 an ! super tare!

deci pt copii cuminti nu recomand suzeta, dar ai mei copii sunt atipici, nu-s linistiti, tot timpul au nevoie de stimulare, actiune si poate ca de asta m-am adaptat bine cu surogate ca suzeta, biberonul, swingul, bouncerul, bassinet etc!

nu toti copii sunt la fel, cind pling de ti se rupe inima, faci orice numai sa doarma in pace, linistit.

nu vreau sa stirnesc nici un fel de polemica, e doar parerea mea, nu vreau sa o combateti, fiecare isi creste copilul cum vrea. citim ce facem fiecare, dam cu parerea. sper ca nu se supara nimeni.
aici ne intilnim sa ne spunem parerile si asta e parerea mea dupa un copil crescut ca la carte. al doilea il mai cresc si dupa parerile altor mamici cu experienta. aici au multi copii, americanii au cam 3 si romanii au destui de multi.

de asta ziceam si eu ca vreau 3, cam asa e moda pe aici. hi hi hi!
dau send ca pierd pina revin

poze
poze vechi

cenia, nu exista reguli clare, pt ca nu sunt 2 copii identici, 2 mamici la fel, 2 sarcini la fel. Fiecare incearca ce crede ca ii face mai bine.
Cat despre no suzeta, io vad altfel: decat degetele ing ura, mai bine suzeta. De ce? degetele le baga si in somn, ii ramane un reflex de care unii greu se dezvatsa, cei mai multi insa nu au problema asta. SI asha mai avem un verisor care la 3.5 ani nu au putut sa il dezvete, si i-a modificat forma danturii/maxilarului. Sora lui mai mare, fan suzeta nu a avut nicio problema. Deci pareri pro/contra- cate vreti.

Ce admir- americanii sunt mult mai relaxati si merg mult pe ideea de naturalete si instinctualitate. Sau cel putin cartile. Si cred ca se bucura mai mult de viatsa decat romanii. Bine, exceptii sunt de ambele tabere....

o potoroasa potoroasa potoroasa, nu am mai vazut asha potoroshenie!!
soarele din viatsa noastra
mamica natanga de pe 9.05.2008
povestea nashterii

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cleo78 spune:

quote:
citat din mesajul lui YLARI

Pai cam asta ne bate gandul sa facem, ca doar alta solutie nu e... vad ca matusa/bunica aia bogata din Elvetia se incapatzaneaza sa ramana anonima . Dar momentan sunt cam nashpete creditele/dobanzile de te apuca balamucum numai cand te gandesti cat ai de platit............ In CIC nu stiu cat o sa stau... oricum, nu 2 ani, ca nu ne permitem, eu am salariu destul de bun si se va simti lipsa (ma rog, trecerea la cei 800 ron.......)
Cleo, chiar, ce ai mai facut, stiu ca vroiai sa mai obtii 126 zile cu 85% ptr alaptat. De curiozitate intreb... Auzi, dar de unde stiu aia daca alaptezi sau nu ? Ma gandeam sa fac o magarie... hi, hi, hi. Eeee, oricum la mine nu e stres deloc ptr ca suntem o echipa pe cinste, toata lumea isi face treaba foarte bine si foarte rar sunt polemici.

Cenia, si eu i-am introdus-o pe suzi pe la 2 luni si tare fericita am fost cand am vazut-o cum se razbuna pe ea si dupa aceea se linisteste. Nu o vrea mereu, insa iar atunci nu insist, e clar atunci ca are ceva de spus si o las sa planga. Noroc ca nu se intampla prea des asta...

YLARI
http://community.webshots.com/album/561951230FYYkoq

http://b1.lilypie.com/tFAgp3.png

ylari, si io te sustin in ideea asta : credit si e casa ta. Crede-ma, nu e imposibil!! Ca daca e sa astepti matusha din Elvetia sa moara... sincer, a mea a disparut din arborele genealogic. Dar sa ai casa ta, prin eforturile proprii, pt mine a fo cea mai mare realizare de pana atunci (bine,a cum e piticania). Merita orice sacrificiu, io inainte am stat ani de zile cu chirie, si cand mi-am luat gars. si m-am mutat, si dormeam jos,c a bani de pat...nema... am numarat intr-o noapte de cate ori am impachetat si despachetat lucrurile. 19. De la 18 ani, de 19 ori am 'migrat'.
priveste altfel: e o investitie!! banii oricum se duc, dar iti ramane CASA TA!!
Deci merita.

despre alea 120 zile, miercuri merg la dr de familie sa cer inca un cerfiticat de concediu de maternitate, si ii cer parerea. Cf ce gasisem pe forum, tre un brat de acte:
-de la dr ginecolog/pediatru ca alaptam
-de la medicina muncii ca is stresata la munca si ash putea pierde laptele, ca nu am conditii
-copie la fisha postului
-de la shef semnatura ca nu pot nu stiu ce
-si cu astea ma duc la medicu de famelie care imi da cerfiticat medical de risc de alaptat.

Iti dai seama ca va tin la curent!!!
la 220V!!! (colegii de munca prostestau ca asta e tensiune, asha ca sa nu ii mai tin tensionati )

alina_anto, vazut pozne de la baitsa de a2a zi!! superbe.
Auzi,dar in primele poze, ai leagan acasa?? si cum l-ai montat?

nicole insanatosire grabnica!! sa ne tii la curent!!

o potoroasa potoroasa potoroasa, nu am mai vazut asha potoroshenie!!
soarele din viatsa noastra
mamica natanga de pe 9.05.2008
povestea nashterii

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns YLARI spune:

Cleo, bravo, iti tin pumnii ambitioasa migratoare ce esti, sa mai castigi inca 120 zile platite calumea!!!
Aaaaah, eu mor de nervi ca muncesc de 13 ani si in curand intru pe 800 de ron... cacao, ce sa mai... Nu e corect, una care contribuie cu 2 lei cincizeci la asigurarile de sanatate de un an incoace sa aiba tot 800 de roni cat mine care de 13 ani bag bani grei la asigurari, dar asta e, tara de 2 lei cincizeci...............

IA GHICHITI: MAINE MA DUCE LA MAMICUTZAAAAA!!!!!!!!!!!!

YLARI
http://community.webshots.com/album/561951230FYYkoq

http://b1.lilypie.com/tFAgp3.png

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Reallaura spune:

Imi pare rau ca am terminat adineauri 1/2 tortulet inghetata si un toblerone alb...

Mirciulica doarme, nu m-a lasat nici in seara asta pana nu i-am dat biberon...niciodata nu i-am dat chiar asa mult...ce o fi fost, ca puseu de crestere nu mai e, la 8 sapt...nu?
Acum doarme in bouncer, in spatele meu. Face ca porumbelul.
Euo iau o iau in sus la cantar...

Alina_Anto, super pozicile, super leaganul nasei, ce frumoasa e ea ca o zana buna cu rochita aia vaporoasa...

Cleo, pai as aincerca si eu cu cele 126 de zile, sa vorbesc cu medicul de familie cand ma duc la vaccin.
Mie nu mi-l face maine, ci miercuri. Voia sa-mi faca si Prevenar odata cu infarixul hexa, dar nu vreau, mai astept cu ala. Ca daca le face simultan dau febra mai mare si nu am chef acum sa suport stresul cu febra la copil.
Sa mai creasca putin.

Cenia, si eu sunt pentru usurarea vietii. Nu vad care e raul cu suzica.

Mai fetelor care ati bagat completare, ai vostri bbici nu s-au puturosit la san? Suntem singurii cu problemele astea? Doamne, si ce baietel fomist aveam, deschidea gurita ca un leu cand il puneam la san...

Alysh, tu cand pleci la tara? Ca ramasese de principiu sa ne vedem miercuri, dar uite ca mie nu-mi poate face dr maine vaccinul si mergem miercuri... asteptam sa ne spui cum a fost la botez si sa ne pui poze. Poate stabilim si o alta data de plimbare, daca mai poti si nu pleci la curte.
Sau iesim intr-o seara toti 6 la chinezesc?
te pupic.

Ah,Nicole maine seara mergem si noi la TUlip Inn sa vorbim de botez.

Lorich, dar ce Robitza are laringita???

Noapte cat mai linistita si somn bun fetele!

Laurita, mami de Mircea Ioan, 15 mai 2008
POZE MIRCEA
ALBUMELE MELE

BURTICA

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns fecian spune:

Salutare fetelor

Noi nu am mai intrat de foarte mult timp asa ca nu stiu cine ce a mai facut.
Am fost tare ocupati:am avut botezul sambata, azi am fost la doctor si i-am facut vaccinul.
Ma doare tare sa il vad cum se chinuie. Plange aproape continuu, de papat nici nu prea vrea sa pape..i s-a umflat piciorusul...
A facut careva dintre voi Infantrix? Cam cat dureaza efectele secundare?

Legat de eczema...nu am ce sa ii fac, vad ca iarasi se extinde,,acum pe umeri...Doctora mi-a zis ca nu am ce sa ii fac, cel mult sa pastrez pielea cat mai hidratata...atata.In rest, sa astept.

I-a facut si evaluarea de 2 luni. A zis ca e ok, insa e micutz. E sub medie...doar capul e la medie(capos, puiul mic).

Cand ziceam si noi ca ne-am facut un mic programel, acum avem problemutze cu piciorusul .
Cred ca in noaptea asta o sa facem noapte alba...ca Gabitza numai in brate vrea sa stea...altfel nu.
Va pup...sper sa pot intra maine.

P.S. Sa ma iertati ca nu am timp sa raspund nimanui, desi aveam cateva sugestii, insa bebe e prea amarat de la vaccin si trebuie sa am grija de comoara mea.

Felicia, cea mai fericita al ursuletzului-pufarina Gabriel (23 Mai 2008)
Pozici cu noi in noua formula
Ursuletzul-pufarina
M-am nascut de ziua mea

Simplicity is the key to excellency

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns inais spune:

mesajul de la ora 00.00...v-am spus ca avem program si acum dormim pana pe la 5 asa...

Lorich ! Hai ca trece ochisorul...nu-ti mai face o mie si una de griji. Cat despre laringita, nu stiu ce si cum, dar eu repet: bebeii sunt super rezistenti si se refac extraordinar de repede. O sa fie totul bine...! Incearca sa te relaxezi putin...bb simte! Poate mai vorbim...

Laura noi suntem cu completare peste san...Iasmi e mai mica decat al tau si inca suge vartos. Toata lumea (a se citi cele 2 pediatre) mi-au spus ca o voi intarca repede pentru ca se va puturosi si va prefera bibe. Pana acum am rezistat eroic! Ati trecut cumva pe tetina 2?

CamiM si multumim de aprecieri!

Cenia Sunt total de acord cu tine!

MissP vad ca te-ai elucidat cu apa pentru bibe. Eu fierb apa de robinet si o tin intr-un ibricel acoperit. Cand ii fac bibe, pun apa din aia, apoi laptele praf si apoi incalzesc.

fecian succes in noaptea asta!

Merg la somn...!

mamica Iasminutzei...adica lui mami si a lui tati

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Vianne spune:

Servus fetelor!

Miss, exact ca si tine, am avut si noi o noapte... Tare, tare grea! Stefana a inceput pe la 6 dupa masa sa planga si, cu mici exceptii, s-a mai oprit spre 2 noaptea. Ma apucase disperarea, nu stiam ce sa mai facem. Pe la 1 noaptea am pus-o in scaunul de masina si am fost la plimbare
Ea tot voia sa manance, eu parca nu mai aveam lapte... si pt prima data i-am facut formula dar a refuzat-o categoric. Edson era si el ingrijorat gandindu-se ca ea e infometata si eu nu am lapte, formula nu vrea
La un moment dat ea plangea, eu plangeam...Edson nu stia pe care sa o linisteasca. Eram varza toti.
Pana la urma a mai mancat un pic la san si a plecat al meu sot cu ea in cealalta camera unde a reusit sa o adoarma. A pazit-o asa vreo 3 ore, timp in care eu am dormit si mi-am refacut productia de lapte.
Azi ne-am revenit cu greu, Edson si-a luat liber (am vazut ca si Bogdan si-a luat)
Nu stiu ce sa zic ca are... Dar am realizat ca suntem in saptamana 8, poate e puseul de crestere.
Sper ca noaptea asta sa fie mai...lina..
Am vazut ca vorbiti de suzeta, stefana nu o accepta nicicum. Am avut de silicon la inceput dar acum am luat de latex, nici pe asta nu o vrea...

Fetelor, va doresc nopti linistite si multa rabdare.

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
http://community.webshots.com/user/alinavillanova

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Vianne spune:

Servus fetelor!

Miss, exact ca si tine, am avut si noi o noapte... Tare, tare grea! Stefana a inceput pe la 6 dupa masa sa planga si, cu mici exceptii, s-a mai oprit spre 2 noaptea. Ma apucase disperarea, nu stiam ce sa mai facem. Pe la 1 noaptea am pus-o in scaunul de masina si am fost la plimbare
Ea tot voia sa manance, eu parca nu mai aveam lapte... si pt prima data i-am facut formula dar a refuzat-o categoric. Edson era si el ingrijorat gandindu-se ca ea e infometata si eu nu am lapte, formula nu vrea
La un moment dat ea plangea, eu plangeam...Edson nu stia pe care sa o linisteasca. Eram varza toti.
Pana la urma a mai mancat un pic la san si a plecat al meu sot cu ea in cealalta camera unde a reusit sa o adoarma. A pazit-o asa vreo 3 ore, timp in care eu am dormit si mi-am refacut productia de lapte.
Azi ne-am revenit cu greu, Edson si-a luat liber (am vazut ca si Bogdan si-a luat)
Nu stiu ce sa zic ca are... Dar am realizat ca suntem in saptamana 8, poate e puseul de crestere.
Sper ca noaptea asta sa fie mai...lina..
Am vazut ca vorbiti de suzeta, stefana nu o accepta nicicum. Am avut de silicon la inceput dar acum am luat de latex, nici pe asta nu o vrea...

Fetelor, va doresc nopti linistite si multa rabdare.

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
http://community.webshots.com/user/alinavillanova

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Doloress spune:

Nicole insanatosire grabnica!

Laura si al meu e intr-un puseu de crestere continuu Toata ziua ar sta la tzatza. Iti dai seama ca nu ii pot refuza asa o placere daca m-am chinuit atata sa il readuc la san. Sa stii ca nu stiu cat e meritul meu, ma gandesc ca el e "vinovatul" pentru ca daca nu ar fi vrut, apoi nu ar fi supt, sigur. Asa vad ca nu are nici o problema nici cu biberoanele nici cu suptul. Mancare sa fie, e cam fomist de felul lui.

Miss si eu la fel fac, fierb apa sa am acolo, o pun intr-un biberon sterilizat si o pastrez. Apoi o combin cu formula mea lichida. Acuma insa am terminat aia lichida si am praf, asa ca la praf folosesc, cand prepar, putina apa fierbinte sa se dizolve mai bine. Dar nu stau sa masor temperaturi. IN cartile mele scrie ca si apa plata se fierbe insa nu mai mult de 1 minut. Eu nu folosesc apa plata insa, iau de la chiuveta, oricum am filtru.

Lorich si eu sar imediat ce plange, asta pentru ca l-am lasat o singura data sa planga si a fost de jale. Plansul s-a transformat efectiv in urlet, ii tremura barbia asa, si apoi a durat 2 ore sa il linistesc, nu se mai linistea nicicum. Urla incontinuu. Deci de atunci gata, cum scanceste putin, imediat in brate. Asta este, e mic, inca nu e moft, pur si simplu are nevoie de mine. Si prefer sa il stiu vesel si senin la mine in brate decat agitat si urland intr-un colt. La noi suzeta nu functioneaza, o impinge cu limba, numai cand ii e foame suge putin.

Doloress si minunea mea Patrick (29.04.2008)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mihaser spune:

Neata!

M-am trezit ptr o runda de alaptat...am scos aerul cochilului si acum doarme ca un ingeras...Asa bine doarme la aer! Insa a devenit fornaicioasa ca Mircica Ieri am bagat=o un pic cu piciorusele in piscinuta lu` Cri...El nu a vrut nici mort sa intre..s-a balacit decat cu mainile.

Simo am vazut pozele de la botez! Arati ca o diva...vb lui miss...voi sunteti vedetele noastre! Mi-a placut poza cu cei 2 baieti...parca esti Victoria Beckam!
Noi sambata o sa facem botezul, insa il facem foarte in familie...eu as fi vrut sa fim decat noi si nasii daca s-ar fi putut!

V-am vazut leganutele in poze! Sa le stapaniti sanatoase Alina si Gabitza si sa-si indeplineasca misiunea!
Am vazut si intalnirea Radu-Mara...vad ca Gabitzu deja si-a ales una dintre nurori...ca e fan Mara bucalata!

Alina_anto am vazut pozele de la baita ale printesei! E adorabila! Abia astept sa-i facem si noi baita asta.

Ylari esti mortala!Nu te lasa!...Ce bine ca scapi de socrela...nu cumva tu ai sunat la fostul sef sa o cheme la lucru?

Fetele :

despre laptic - eu nu fierbeam decat o parte apa plata si amestecam cu 3 parti apa plata rece...agitam bine sa se dizolve tot si gata masa!

despre rotavirus - e foarte naspa...cum dau semne de dezhidratare copiii...fuga cu ei la spital! Fiecare minutel conteaza asa cum a povestit si ylari...O mamica de la noi a pati-o de 2 ori (de la odiseea ghiocei de 2006)...Saraca anul asta a pierdut si sarcina din cauza stresului...Nu stiu daca exista si la Pasteur un vaccin ptr Rotavirus, insa eu l-as face!

despre Mustella - eu nu prea am folosit produse ptr copii de la ei...Ptr dermatita am luat de la Bioderma crema Atoderm care e ok. Azi am facut baie cu tarate de grau de la un magazin cu produse naturiste, puse intr-un ciorap curat si a fost foarte ok...In rest mai folosesc lotiune crema de la Sanosan ptr ca trebuie sa-i dau cu multa crema ca sa nu se mai usuce pielea.

despre suzeta - pe langa debridat face parte din arsenalul de baza impotriva colicilor...mai ales acum ca am cam renuntat la debridat...Nu o folosim decat in caz de durere de burtica...in rest nu prea o cere...Pe Cristi la 9 luni l-am dezvatat foarte usor de suzi...intr-o singura noapte...cu toate ca se culca numai cu ea in gura! Nu vad de ce as evita-o! Am 2 si de latex si de silicon de la Nuk.
Suzetele si tetinele din silicon se sterilizeaza mai bine, insa pana la 2-3 luni astea din latex sunt mai recomandate...Eli prefera suzet din latex ca e mai moale...Dezavantajul e ca devine lipicioasa si aduna scame...Trebuie spalata si sterilizata des.

Miss am vazut pozele cu David! E super fain si anuntul despre nasterea lui. Poate e facut cu Corel..si asta e tot ca photoshop.

ANDREI RAZVAN ptr 3 luni implinite;
DARIUS COSTIN, STEFAN , TUDOR, TEODORA MARIA, MIRCEA IOAN ptr 2 luni implinite si ILINCA ptr 1 luna implinita

Va pup!

Mergi la inceput