Gravidute si mamici de Constanta (27)
Raspunsuri - Pagina 14
madaluta spune:
quote:
citat din mesajul lui mocutza
MADALUTA dar ce probleme cu bebe are Florina 2peu....pt ca din ce citisem eu din urma bebe era ok...desi a stat 10 zile la terapie intensiva dupa nastere......???????????
MAV faci cum crezi.....eu nici nu vreau sa ma mai gandesc ca intru in panica si nu e de bine.....
mocutza 39+
Matei , desi are aproape un an nu-si tine capul, nu sta in fundulet... nu face ce trebuie sa faca un copil de varsata lui. E diagnosticat cu hipotonie, dar medicii inca nu sunt siguri k e doar atat. Au facut si analize genetice si neurologice, nu pare sa fie altceva, dar nici o ibunatatire a starii lui inca nu se vede.
cauza a fost travaliul prelungit si lipsa oxigenarii creierului cateva secunde din cauza cordonului. ea era pacienta d-lui lutescu si a mers vineri la consult spunadu-i k o doare burta( era in 40 de sapt). dupa consult i-a zis k nu naste si k se vad luni la spital. noaptea au apucat-o contractiile si a mers la urgenta, unde a inceput travaliul...Dl dr nu a raspuns la telefon si a luat-o in primire medicul de garda.A ajutat-o mult sa nasca normal dar n-a reusit. s-a chinuit pana pe la pranaz samabata , cand au hotarat cezariana. Chestia a fost k bb se angajase deja pt nastere, dar din cauza circularei nu puteau sa-l scoata,dar nu a venit anestezistul la timp, caci samabata e unul singur pe 2 etaje....Probabil asta a fost marele lor ghinion...nu stiu ce sa zic...
Madalina+Darius Cristian (14.12.2006)+
Briana Amelia (08.05.2008)
mav spune:
Apropos la "supravegherea corecta" si asumarea responsabilitatii actului/serviciului medical: am observat (de la bun inceput!) ca ecograful dnei dr L este setat cu o zi inainte decat calendarul curent!
Pe pozele de la echo morfofetala (care de altfel a si costat o caruta de banii! -fff scumpa!) am o data (cu o zi in avans), iar pe buletinul de rezultate, am alta data (cea din ziua respectiva) si nu am nicio parafa, semnatura, nimic.... prin care sa pot dovedi ca examinarea respectiva a fost realizata de dna dr, la data corecta.....
Chestia asta am trecut-o cu vederea, insa acum ma pune pe ganduri...
De ce asa?!
mocutza spune:
MAV "am dat cu banul" a fost o metafora, ai dreptate in totalitate cu ceea ce zici dar la inceputul sarcinii e greu sa te gandesti la nastere , astepti sa treaca cele 3 luni sa vezi daca sarcina e ok si o poti tine ...apoi.......la mijlocul sarcinii te gandesti la nastere si te gandesti ca e posibil sa nu vina medicul si mai bine il schimbi, apoi incerci, si vezi ca altul nu iti e pe plac si nu esti multumita de serviciile lui si ramai la cel ales initial. Si spre final zici cu Dumnezeu inainte .....asta am facut eu....acuma sa vedem ce urmeaza.....eu cred ca indiferent ce alegeri facem in final nu suntem noi cei care decid soarta copilului sau a noastra.
Sunt cazuri asemanatoare florinei 2peu a caror copii nu au nimic sau sunt mai rau decat al florinei.....chiar crezi ca putem alege atat de corect incat sa prevenim toate lucrurile rele care ni se pot intampla????????Chiar crezi ca totul depinde de noi???? In discutiile cu dna Lutescu mia spus ca nici un echo performant din lumea asta nuti poate garanta sanatatea 100% a copilului tau pentru ca la echo nu se vede totul.....trebuie sa faci toate investigatiile medicale,sa ai un medic bun si trebuie sa ai si noroc de la Dumnezeu .(am verisoara medic pediatru in Bucuresti care mia spus ca uneori desi a facut totul ca la carte si mai mult decat ia stat in putinta pur si simplu nu a putut salva viata unui copil...)
Daca ai o experienta placuta cu Rusa poti merge in paralel si la el si la Lutescu ca sa stai linistita.Mai ai timp sa iei decizii, nu trebuie sa intri in panica de acuma.
Imi pare tare rau pentru Florina...si cand te gandesti ca asta este doar ce cunoastem dar cu siguranta mai sunt multe alte cazuri asemanatoare.
mocutza 39+
AngeliquedeS spune:
ce vorbiti voi aici imi aduce aminte de discutiile pe care le purtam eu pe acelasi subiect cand eram insarcinata. si mie imi era groaza ca nu va nei doamna Lutescu si am intrebat-o in repetate randuri daca vine la nastere naturala si mi/a promis ca vine. si a mai fost o discutie din care am dedus ca nu cred ca se mai joaca nimeni de/a nu venitul la nastere cu atat mai putin ei. Era 1 decembrie, eram gravida in 36 de saptamani si ajunsesem de doua ori la urgenta, odata dupa/amiaya si a doua oara noaptea in criza profunda de astm. M/au tinut acolo sub observatie si s-au purtat minunat cu mine. in aceeasi saptamana am avut control la dna Lutescu si i/am povestit ce mi se intamplase si ca am fost tratata ffff bine si ea mi/a spus ca normal ca s-a intamplat asa ca m-au vazut si gravida si nu se mai joaca nimeni in situatia asta mai ales in lumina ultimelor scandaluri legate de gravide si de venit/nu venit la nasteri. si vreau sa va spun ca la mine a venit la nastere naturala (in fine, am provocat eu practic sa imi declanseze nasterea, ca altfel Pupicu cred ca ar mai fi stat) si la 40 de sapt si o zi m-a chemat la spital de dimineata. a stat in permanenta langa patul meu si ma monitoriza si cand a vazut ca bb e intors in pozitie posterioara si dilatatia de 2 ore a ramas 6 a decis imediat cezariana. SI la cumnata mea a venit noaptea, in 15 minute a fost la spital, ea la 8 seara avusese consult la ea, i-a spus ca colul este inca inchis dar la 11 jumate noaptea au apucat-o contractiile, a sunat-o pe dna Lutescu si ea i/a spus sa mearga la spital si se vad acolo si la 10 minute dupa ce a ajuns cumnata mea la spital a venit si dna Lutescu PT NASTERE NATURALA la 12 noaptea. din nefericire nu a putut naste natural ca bb facuse kk in burtica si avea lichid verde si i/a facut cezariana.
Si inca ceva: nu cred ca nu va veni la nasteri si din alt motiv: la anul va deschide maternitatea particulara si dc nu-si atrage clientela, nu va veni nimeni. Or daca n-ar veni la nastere, sunt sigura ca nimeni nu s/ar mai duce sa nasca acolo chiar dc acolo esti oricum mai in siguranta si nu se presupune ca ar fi pb. Nu stiu cum sa ma exprim mai bine, adik de ex. dc nu ar fi venit la mine la nastere, normal ca in ciuda tuturor garantiilor nu as mai vrea sa aud de ea si sa merg la ea la maternitate. Nu-i asa?
Nu le fac reclama, nu am nici un interes. si vreau sa va spun ca si eu si cumnata mea nu avem cine stie ce functie si nici nu am ajuns la dansa prin cunostinte. Eu oricum o divinizez ca mi-a scapat copilul in conditiile in care cine stie ce s-ar fi putut intampla daca nu ar fi fost ea acolo, in conditiile in care venea cu ceafa in jos si se locase cu capul in bazinul meu.
Sper ca nu v-am plictisit. si daca va fi sa mai fac un bb, tot la ea voi merge.
Angelique, mami de Pupi (bb Viktor, 28.12.2007)
Inimioara mea
Povestea nuntii, Povestea nasterii lui Pupi 
noi 2, poze, luni de miere...
mav spune:
Angi

Iti multumesc din suflet pentru interventie!!!! Chiar aveam mare nevoie de mesajul tau pozitiv (am programare la dna dr abia peste vreo 3 sapt. si iti imaginezi ce m-as fi perpelit pana atunci)! Datorita tie, merg linistita la culcare, esti o scumpa!
mocutza, daca nu te opreste maine la spital, sa intri sa ne spui si noua care-i situatia voastra!
Dupa cum am spus, cele mai recente impresii legate de dr Rusa nu sunt de cel mai bun augur... si -cu tot respectul cuvenit pt ca mi-a fost alaturi la prima nastere- nu voi merge din nou la el. Nici nu vreau si nici nu-mi permit sa merg la doi doctori pt acelasi lucru. ...Si apoi, nici nu mi-as fi dorit sa caut s-o inlocuiesc pe dna dr!
26+
Mami de Sebi (04.02.2004)
www.youtube.com/watch?v=RYMC822iT4I" target="_blank">CITY OF ANGELS
"Iubirea ne face sa plonjam in necunoscut si apoi ne da curajul de a rezista!" (Pam Brown)
AngeliquedeS spune:
Mav,
ma bucur tare mult daca spui ca ti-am fost de ajutor cu postarea mea. Eu cred din tot sufletul ca va fi bine. si apoi, hai sa gandim suta la suta pragmatic: un dr de calibrul dumneaei si cu planurile ei de viitor (maternitatea particulara) nu/si permite sa dea rateuri ca isi strica reputatia si nu o mai spala nici naiba. Stie ff bine ca dc se intampla doamne fereste ceva i se duce buhul si toata credibilitatea pe apa sambetei, mai ales la scorurile pe care le practica, pur si simplu nu-si permite sa apara in presa sau in gura lumii despre ea ceva de genul "vrea sa-si deschida maternitate particulara, percepe tarife astronomice la consultatii si nu vine la nasteri dupa ce ai cotizat 9 luni la ea". asta gandind strict la rece, lasand la o parte faptul ca eu sunt f subiectiva si aproape indragostita de dansa :))))
Angelique, mami de Pupi (bb Viktor, 28.12.2007)
Inimioara mea
Povestea nuntii, Povestea nasterii lui Pupi 
noi 2, poze, luni de miere...
jojo_miha spune:
Mav eu nu vreau sa te speri,nu asta e ideea mea,dar eu sunt patita cu medicii si nu mai am incredere in nici unul,la toti care am fost consultatiile au fost scumpe si eu ma duceam des, ca aveam probleme si eram ca un catel ascultam de ce-mi ziceau cu speranta ca voi fi si eu mama.Dar revenind la d-na Lutescu si la venirea la nasteri in momentul cand iti vine sorocul,ca nu te anunta nimeni cand e asta...................o vecina de unde am stat,asistenta la spital,pacienta ei la 7 luni gravida cu 2 gemene a facut tensiune si a facut eclamsie.Cand a sunat-o pe d-na doctor i-a zis ca e plecata din localitate dar ca vb cu cine este sa aiba grija de ea.Pana sa inceapa sa vada stelute a vb cu dr.Cristurean si in momentul in care a lesinat a chemat-o pe d-na sa-i faca cezariana de urgenta ca altfel murea si ea.fetele au avut una 1.200 si una 460 grame,diferenta de la cer la pamant chestie care nu a vazut-o la echo.
Iar experienta mea cu dumneaei...........la tensiunea mea de 16/10 imi trebuia la 26 saptamani o sperietura si mai zdravana.D-na Daduian ma trimetea sa fac doppler ca este mai performanta aparatura si nu vroia sa riste cu nimic.Cand mi-a facut fisa si a aflat istoricul meu si a aflat ce tratament urmam l-a chemat si pe d-ul Lutescu si mi-au zis ca bebelusul meu deja este subdezvolatat si ca sigur am deficit de factorul V si ca taratemntul care l-am facut mi-a agravat situatia si ca nu se stie cat va mai supravietui in burta copilul si ca trebuie sa fac niste analize dar majoritatea nu se fac in Romania,mi-a prescris si tratament.Sotul meu ,care ai vazut cat de mult vorbeste a amutit,eu am inlemnit,am plecat plingand si la un priveghi .Ce s-o mai sun pe doctora mea,ca era tarziu eram programata la 6 si am intrat la 9.30( gravida sa stai pe holuletul ala).A doua zi cand am vb cu ea mi-a zis sa nu iau nici un tratament si ca pt linistea mea imi da sa fac niste anlaize (care au costat 6 mil si au durat 3 saptamani).Au fost groaznice cele 24 zile de asteptare.Putea sa vb cu sotul meu,cu doctora mea dar nu sa-mi zica asa in fata cu tensiunea aia.
Un alt medic renumit ,datorita caruia am un ingeras la cer.Tensiune,25kg in sarcina,umflata cat un pepene,bebe care nu mai misca,apa in organism cu caru si imi zice "copii mai si dorm" si ma trimite acasa ca totul este bine si peste trei zile copilul mort.
Eu stiu ca toti suntem oameni si toti gresim dar eu voi spune tuturor greselile altora pentru care eu am platit cu varf si indesat.
Mihaela si Teodora Ioana (29.09.2007)
http://community.webshots.com/album/564014256XEqtNc
ina78 spune:
Buna seara.. buna noapte!
Vad ca subiectul acesta revine de cite ori se apropie "sorocul" uneia dintre noi. Repet ce ti-am spus deja Alina " abordeaza subiectul cu d-na dr.". Si mai ales nu te panica, ai sa vezi ca totul va fi ok. Trebuie sa ai incredere in medici, dar marele aport va fi al Lui Doamne-Doamne.
Asa cum spunea si Jojo... medicii mai si gresesc. Dar nu te poti gindi inainte numai al rau. Speranta trebuie sa fie acolo. Speranta ca totul va fi ok.
Yannia ma bucur ca ai dat un semn de viata.
Angi nu te-am uitat. Dupa cum vezi... parca nu mai sintem asa active. Ne-a toropit caldura.
Doc termina cu musafirii si apoi sa ne mai vedem si noi.
Despre intilneli??? Ati stabilit ceva si mie nu-mi spuneti?
Va pupam pe toate fara exceptie.
eu - Ina si minunea noastra mica
Daria_Ioana spune:
HAi sa scriu si eu ...un mesaj...asa pe fuga inainte sa ma culc.
Observ aici pe forumul de constanta mai toate gravidele merg doar la doctorul Ciufu ...si la doamna Lutescu.
Chiar ele or fi unicele si singurele si cele mai bune?
Nu am nimic cu nimeni ...dar nu cred ca trebuie sa ii ridicam asa in slavi...mai sunt si alti doctori buni.
Eu am sunat-o pe doamna Lutescu inainte sa nasc...caci ramasesem fara doctor...si intrsem in panica...i-am zis ca fac cezariana ...ca nu conteaza pretul...ca platesc cat cere...si nu a vrut sa faca acest lucru...iar eu chiar eram pe atunci foarte disperata..
Dar Dumnezeu mi l-a scos in cale pe Georgis Tona...care lucreaza la o clinica particulara la Smarina... pe bulevardul Mamaia...el profesand la Medgidia.
Pur si simplu cu el as naste 100 de copiii ...asa de calm...ii ziceam ca ma doare un pic...dar nu stiu daca sunt contractii..imediat ne dadeam intalnire la el la cabinet...statea mult...ma examina...zicea hai sa mai asteptam...ca sa nu fie cezariana prea devreme facuta///inca nu sunt contractii prea dese.
MA suna el sa ma intrebe cum ma mai simt...imi zicea ca el doarme cu telefonul la capul patului si daca e ceva imidiat mergem impreuna la Medgidia si ma opereaza..
Trebuia sa fac cezariana ...pentru ca prima nastere a fost tot cezariana.
Si in timul operatiei...eu tremuram de frica..a stiut sa glumeasca...sa ma relaxeze...sa ma incurajeze...
Ma opera...si in timp ce ma opera...mai tragea un ochi pe dupa paravan la mine...zicea"gata...hai nu zambesti..."..."vezi ca totul e bine...hai ca mai e un pic"...si imi explica tot ce se intampla.
Dupa operatie a venit la mine sa ma vada ...si nu era tot timpil de garda...dar el cu pacientele lui e mereu foarte grijuliu...face meseria cu inima...cu pasiune...si se vede asta.
Cand venea la control...imi vorbea frumos...cald..facea glume...imi explica tot ce e normal sa simt...ma incuraja sa merg...ma punea sa merg...sa vad cum merg...
M-am refacut foarte repede....si nici nu a fost asa de greu la a doua cezariana si sunt convinsa ca in mare parte totul s-a datorat lui ...
Fiquelle spune:
Multumesc mult fetelor pentru incurajari...m-am mai linistit vazand ca si voua vi s-a spus cam aceeasi greutate in acea perioada.
Mav, dupa ce am pierdut prima sarcina la dr. Rusa, nici eu nu am mai mers la el...![]()
Fetelor, pe voi cat v-au tinut in spital dupa cezariana? am auzit ca trei zile si in a patra dimineata se face externarea. Asa e? mie imi convine, ca nu imi place spitalul deloc...
De doua zile decorez / pictez camera pt. bebe Alex si pt. Sofi...sa le placa mult copiilor...sper sa termin maine si va pun poze...mi-a placut la nebunie sa pictez peretii...si m-a ajutat si sa scap de stres.
Am aflat cum ca daca nu mi-am luat concediu prenatal sau / si postnatal (deoarece eram oricum in vacanta), nu voi putea primi stimulentul de reintoarecere in activitate inainte de implinirea varstei de doi ani de catre copil. Rog pe cineva care cunoaste legea sau a trecut printr-o situatie asemanatoare sa ma lamureasca si pe mine daca e adevarat sau nu, ca sa stiu ce fac...multumesc mult!
MADALINA
37+ si SOFIA MARIA(12.08.2004)