Scandinavii... se intoarce (5)

Raspunsuri - Pagina 15

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns doruletz spune:

aci nu e toamna si nu ploua, e soare si e cald, sic

mihaela, nu am gasit prajitura minune desi am intrat in toate cukarszadele (totdeauna m-am intrebat cum naiba se citeste cuvantul asta) pe care le-am intalnit in drum. Am gasit unele care aduceau da' mai aveau si o alta crema in afara de bezea. O fi fost vreo specialitate prin Szeged. data viitoare mergem direct acolo:) Ce frumos ca inveti mate, mi-ar placea si mie sa mai fac neste probleme de geometrie, de abia astept sa ajunga aca la ele:)

hristina, am stat 9 zile in Budapesta si daca am mai fi stat vreo saptamana tot am mai fi avut lucruri de vazut

mara, in paharul la care se holba Aca nu era apa ci un fel de Tokay spumos. Se concentra cu ochii incrucisati pentru ca o pusesem sa numere bulele (zice si ea "unu doi sapte" sau "un deu sis"), asta e metoda pe care am gasit-o cand vrem sa avem un minut de liniste la restaurant
Intradevar Bucurestiul in poze pare mai interesant decat in realitate; data viitoare duceti-l pe tudorelu la budapesta, sunt o gramada de activitati super pentru copilasi:)

bre, citirati careva www.expres.ro/articole/detalii-articol/812144/Mananca-roaga-te-iubeste/" target="_blank">cartea asta? mi-o recomandara si mie pretenii din ro asa ca ma apucai s-o citesc. Va spui io parerea cand o termin, deocamdata imi place ideea si stilul. Liluta? Adela? ce ziceti de ea ca voi sigur ati citit-o ?

mai viu io

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns speed spune:

mara,chestia cu barcuta nici n-o pun la capitolul aventuri :),ce-a fost insa destul de nasol a fost ca micuta a fost intepata de tintari si i s-a umflat tot piciorul drept...nu a fost prima data asa ca m-am dus la farmacie sa-i iau niste antihistaminice si niste crema cu steroizi pentru picior da farmacista s-a facut verde cind a vazut-o si a chemat un doctor! s-o duca la clinica...ce era sa mai zic,n-am vrut sa ma cert cu ei,ei erau convinsi ca are o infectie grava,de-abia am scapat sa n-o interneze cu atb iv....

in alta ordine de idei,daca si aici in tara mai catolica ca papa se discuta sa se scoata religia din scoli,he he,traiesc timpuri mari...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aecnaran spune:

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mara03 spune:

wow speed, groaznic, fara cuvinte...

NN, , doar atat ai de zis?

am vazut www.restuletacere.com/" target="_blank">"restul e tacere". mi-a placut foarte mult filmuletul. are de toate. si ovidiu niculescu mi s-a parut extraordinar. sa va faceti timp sa-l vedeti daca aveti ocazia, ca merita.

pup!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aecnaran spune:

aha marutza merge greu cu zisul hahahaha

na e weekend sa aveti un weekend

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mihaela_s spune:

si tie NN!

Tot la Rashia? Harasho!

vorbe de copil...

Hobby

www.nazdravani.ro/" target="_blank">nazdravanii,Alina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Andrada spune:

Salut
Dorulet nu te-am putut suna ca in ultimele zile am fost o nesuferita cumplita m-as fi clonat sa nu mai stau eu cu mine. Dar daca si in dureri atroce Parisul e frumos iti dai seama cit m-am indragostit de el. Consider serios o Rosetta Stone ca poate-poate se prinde de mine si fac rost de o slujba mititica. Londra ramine de suflet, dar n-am vazut zona in Paris in care n-as sta din Neuilly sur Seine pina in Bercy (n-am fost mai jos de Montparnasse). Iar in Montmartre am vazut cel mai frumos loc de trait din lume pe linga Parcul St Denis mi-as lua o camara acolo (cred ca atit ne-am putea permite).
Jardin d'Acclimatization e parcul pe care nici n-as stii ca si copil ca mi-l doresc parca nu e adevarat! Marcu a fost entuziasmat de asterix parc. Toate celelalte sint exact ca in guidebooks, patetic de frumoase desi le-am vazut pe fuga. Guimet n-am vazut atitea "orezarii" in viata mea. Am fost si la muzeul de arte si meserii Pendulul lui Foucault m-am tirit in genunchi de ala sa ma lase ca inchideau ca sa aflu in final ca cel adevarat e la Pantheon (duh!!). Dar oricit ar scrie in carti nu mi-am dat seama cita-i Luvru e acolo!!!!!! Si nimic nu te pregateste de Eiffel stralucind noaptea.
Ma gindeam la macelariile frantuzesti cum atirna rata jumate in pene alaturi de jamboane afuminde, in america te atirna upside-down de calciie numai daca le pui in aceeasi camera ca astia sint obsedati de clebsiela sau ce alte boli carnaresti sint pe lume.
Si am mincat la jamboane....numai cind ma vedea macelarul intindea mina.
Vedeam din cind in cind un cersetor mai josul strazii cu un pahar de vin in mina, citea o carte si fuma, mai jos avea o plancarda care scrie ceva de sans travaille si ceva cu recouver. Cam asa mi s-au parut toti parizienii se simt bine in pielea lor de la nevoias la milionar, nu sint ostentativ "confident" de la scoala de self esteem din california sau cea de jmecheri din babadag, ci doar relaxati si extrem de eficienti ptr rezerva pe care o au fata de graba.
Si apropo de rezerva parizienilor in primele 2 ore de la aterizare am primit o invitatie la masa de la o "vecina" de apartament. Pina am iesit in josul strazii ( ca i-am luat doua slipuri sotului dar nici o pijama, 3 francezi m-au oprit sa ma intrebe "chestii", franceza n-am invatat dar sint fara accent la desole je ne pas parle tres bien francais, nici la teza de chimie din anul doi n-am fost mai jenata de ingnoranta mea totala.
Cum ziceam frumos orash ai tu acolo Doruletz!!
A

www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=Andrada" target="_blank">Camera lui Marcu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Andrada spune:

Acum am citit ca v-ati intors de la Buda, si noi o planuim (am vazut ca au astia niste bai-spa o minune n-am mai vazut nicaieri). Tare i-au placut Acai cofetariile p-acolo si vad ca si la voi ca si la speed s-a lasat cu dansat pe mese.
Am cumparat si noi niste "absinth" din duty free sa ne dam in barci seamana cu ouzo si aduce cu supa de anason.
Macar de-as fi baut in Franta poate eram mai "digerabila" (luam medicamente) dar nici acum nu-i timpul trecut ca nu mi-a trecut de tot si stau ca papaluza in pat.
A

www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=Andrada" target="_blank">Camera lui Marcu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns doruletz spune:

andrada, bine ai revenit. ma bucur ca ti-a placut Parisul, mi-am inchipuit io ca ai altele pe cap, mai ales in ultimele zile de vacanta si ca de aia nu ai dat nici un semn. O lasam pe data viitoare, poate cand vii sa te stabilesti acilea pentru mai multa vreme:)
Si io continui sa ador parisul chiar si dupa atata vreme de locuit aci. Unul dintre aspectele cu care totusi nu reusesc sa ma impac este clima oceanica, "la grisaille" cum zic localnicii, adica atmosfera gri, umeda si incarcata care dureaza de prin septembrie pana prin aprilie-mai. Nu ninge, nu sunt temperaturi sub 0C (cand se mai intampla vreun -1C astia declanseaza "planul de urgenta marele frig" ) si nici peste 35C (chiar peste 30C sunt destul de rare, vara asta a fost o exceptie). Insa ploua des, e umezeala si cerul e tot timpul gri, chestie deprimanta uneori. Io as vrea sa fie vara canicula si iarna ger cu zapada ca doar d'aia se numesc anotimpuri dar asta e, nu le poti avea pe toate:)
Parizienii (cel putin aia pe care ii cunoscui io) sunt in general mandrii de orasul lor dar nu pot pricepe de ce reprezinta o asa mare fascinatie pentru turistii straini. Majoritatea celor nascuti acilea viseaza sa paraseasca intr-o zi Parisul si se mute in sud sau macar prin centru Frantei intr-un orasel mic si linistit, si multi chiar o fac de indata ce ies la pensie.
Altfel, noi (adica Alin) a baut absint la budapesta pt ca in fr e interzis de aproape un secol (d'aia au inventat pastisul). Despre spa-urile unguresti mai spusei si io ca sunt extraordinare, da' cica cel mai bine e sa mergi www.dynamictours.hu/Images/SzechenyiBath%20in%20winter.JPG" target="_blank">iarna

Noi fuseram azi intr-un satuc medieval de prin imprejurimi, www.atome77.com/images/articles/moret-sur-loing.jpg" target="_blank">Moret sur Loing. F simpatic parca acus te asteptai sa iasa cei trei muschetari pe strazi. (cand suntem in plimbare si ne oprim la vreo statie de benzina, Aca cere sa-i luam 'bongoana' (un chupa-chups) pe care de fiecare data o linge doar de 2x si o lasa pe unde apuca. Azi insa nu gasiram "bongoane", asa ca i-am dat una mai veche care zacea prin masina inceputa deja. Aca se uita la ea nedumerita si zice: "asta e mancata" . Si ca tot veni vorba, pentru ca de poimaine Aca incepe scoala (!) trebe sa arat si pe blogu asta cum spune Aca poezie)

restul pe unde disparurati bre? Lilutza nu zici nimic de cartea aia de te intrebai despre ea? Adela, tu facusi doar prezenta si disparusi? mihaela? speed? vere nn, doar atat zisesi? Rayu?

mai viu io pe la blogu asta

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lilanda spune:

Bonjurica :-))
Hai ca azi io lucrez de-acasa, ca am de facut niste desene, iar la serviciu n-am sculele de trebuinta!!

Noh, Andrada sa va fie de bine Parisul ca si noua ne-a placut; chiar si grisaia aia de care zice Doruletz!! E drept ca noi furam de fiecare data in aprilie, insa fata de Nord, la Paris paraca era vara!!

Alminteri noi furam in weekend la Flensburg, unde am imbinat utilul cu placutul, ca era frumos pe-afara si era si zi de tirg!! (e drept ca iesirea a functionat si ca terapie, asta dupa ce luai salariul si vazui taxele ).

mara, am vazut filmul si mi-a placut; are firescul ala care paraca tot lipseste filmelor romanesti. Doru, cartea n-am citit-o si, sincer, nici n-as citi-o fara recomandari zdravene; asta daca e sa ma orientez doar dupa titlu si coperta :-)) Faptul ca e in Oprah's Book Club e un plus pentru mine (am citit mai multe carti din lista ei si mi-au placut). Acu' sa vaz ce zici si tu despre ea...si Alain Iar aca e adorabila :-))

Va pupez si spor la munci!!

Mergi la inceput