Scandinavii... se intoarce (5)
Raspunsuri - Pagina 14
mihaela_s spune:
speed, bine v-ati intors de la vara !
Vremea e si la noi inchisa...o zi ploua, o zi e soare, alta vant...deh, fuse si se duse...VARA!
Spor la saptamana care a inceput!
vorbe de copil...
Hobby
Adela99 spune:
adunarea!
hai, gata cu concediile ca a venit toamna!
doruletz, treci la raport!
irimell, istme, arboriq - voi musai ca aveti muulte de povestit
tuturor!
Adela99 spune:
lilutz, tu tot la munca?
rayu, ai inceput "scoala"?
noroc cu mihaela care tine blogu' :)
si speed e de laudat
mara, io nu pot sa-ti vad pozele :(
lilanda spune:
Hopa, ca s-a suparat Adeluctza Daaa, io tot cu serviciu', da' dupa alea 7 ore-ntepenite in ecran, raaar il mai deschid si pe al de-acasa. Cre' ca de-aia mi se pare ca am si mai mult timp liber :-))
Asaaaa, pai sa le uram bun revenit vacantistilor!!! Deci, cum a fost???
speed, ma bucur ca va placu in Grecia...noi chiar planuim o iesire pe-acolo (cam pe unde sade acu, tata lui Toma cu burta la soare), da' ne speriara niste prieteni care fusera anul trecut; dupa ce spuneau ei, grecii-s cam nepoliticosi si te cam insala la pret si la calitate. Asa-i??
De aca, am aflat ca stie cuvinte noi ...da' mai vreau amanune!!!
Andrada, ca irai bien?? (oi fi scris bine??? )
Nici io nu vaz pozele marei...cre' ca nu s-a delogat cind a pus linku' :-))
miha, cum merge matematica??? Ma gindeam daca n-ar fi mai convenabil sa iei niste lectii din alea de debat, filosofie, alea, alea....ca acolo faci conversatii!!! Ori astea nu-s available in programa?? Mi se pare misto sistemu' suedez; aci scoala de limba-i una si nu iei niciun banut ca o urmezi; doar la VUC (un gen de invatamint pentru adulti) poti fi platit, cu condititia sa faci 30 de ore pe saptamina (da' asta presupune sa fi terminat scoala de limba).
Gata...va pupez si va sfatuiesc sa faceti prezenta ...ca adeluctza nu glumeste :-))
speed spune:
Mihaela,merci de urarile de bun intors )
Lilanda,ce sa zic,si noi avem niste prieteni ce au avut o experienta “interesanta” in Grecia anul trecut ,alti prieteni ,tot anul trecut,si-au prelungit vacanta cu inca 2 saptamini atit de mult le-a placut…
Ma pun si eu pe povestit putin,ca micuta doarme si al batrin se uita la ceva kung fu ))
Noi am stat intr-un complex,Alexander Beach ii spune,intre Malia si Stalis,mai mult spre Stalis.Ambele statiuni au reputatie destul de proasta,in sensul ca sunt un fel de Costinesti pentru brits si irish )) In Malia n-am fost dar Stalisul e ok,e linistit si plin de familisti,fara anti-social behaviour ) Complexul la care am stat e superb,nu e hotel tip bloc ci multe casute rasfirate printer palmieri,maslini si alte tufe ) si piscine.are deschidere buna la mare,cu nisip fin si apa curata. Noi am avut doar micul dejun la hotel, prinzul si cina le-am luat in statiune si a fost foarte bine,preturi mai mult decit rezonabile,chelneri ce nu mai stiau ce sa faca sa fie bine,mincare excelenta si nelipsitele ouzouri sau mici dusti de rachiu din partea casei.am verificat tot timpul nota de plata si nu am avut nici o surpriza neplacuta. Ne-am facut si prieteni…),am descoperit multi romani ce lucrau la hotel sau la alte restaurante, si cel mai fain a fost ca am dat de un roman ce avea un restaurant undeva la capatul statiunii…povestea lui e de genul “mamma mia”, in timpul vacantei in creta,acu nush citi ani, a intilnit o englezoaica,s-au casatorit si au hotarit sa ramina in creta,si-au deschis un restaurant si citeva camere de inchiriat si o tin intr-o continua vacanta…) micuta mea si-a gasit o protestanta )) de virsta ei din Belfast iar noi ne-am imprietenit cu parintii ei asa ca aveam si noi companie seara la un ouzo ceva…
Cum am mai zis,eu m-am inarmat cu brosuri si sfaturi despre diferite excursii ,inchirieri de masini etc da’ am renuntat.pe de o parte oboseala ,pe de alta parte caldura,oricum am ajuns toti 3 la un consens ca n-are rost sa ne aventuram prea departe… )) singura experienta mai “ciudata”,pentru unii chiar neplacuta )) a fost excursia cu barcuta. Ne-am programat excursia in a 2-a zi parca dupa ce am ajuns si am luat cea mai ieftina,15 euro de persoana,si cu cele mai multe recomandari )) (recomandari de la agentii locali,nu de la hotel). In dimineata cu pricina ne-am infiintat in fata agentiei de voiaj de unde capitanul barcutei
urma sa ne ia si sa ne duca in port,la citiva km departare. La moment dat a aparut o dubita Volkswagen cred ca din timpul razbelului mondial,fara geamuri,scirtiitoare,rosie,impopotonata cu tot felul de inscrisuri…locuri erau vreo 8 da’ capitanul a inghesuit cam 15 )) in fine,am ajuns in port,ne-am urcat in barcuta,tot asa unul peste altul,cred ca erau cel putin 10 persoane in plus fata de capacitatea barcutei )),tot felul de nationalitati,si englezi,si francezi si rusi si irlandezi si …noi.pe barcuta scria mare “free fishing and snorkeling equipment”. Un neamt a indraznit sa ceara ceva unelte de pescuit iar capitanul l-a inghesuit undeva in spatele barcutei si i-a dat sa tina in mina un mosor )). Io n-am mai avut curaj sa intreb de snorkeling kit. )) In drum spre Sissi ar fi trebuit sa oprim de vreo 2 ori sa facem baie si sa snorkalim dar marea era agitata asa ca a zis ca nu se poate…)) nu ne-a ramas decit sa ne uitam cu jind la alti norocosi de pe vaporase ce se scufundau si inotau fericiti in jurul unor pesteri superbe…marea oricum a fost agitata si barcuta noastra era ca o coaja de nuca pe valuri,atit de nuca incit bravului meu sot ( i s-a facut rau de mare…s-a facut verde si a disparut in pintecele barcutei pina am ajuns la sissi. Sissi e frumoasa,plin de restaurante si terase cochete dar abia ce am apucat sa facem si noi (eu si micuta ) o baie in mare ca a trebuit sa ne intoarcem. Pe drumul de intoarcere ne-au fost oferite promisele “refreshments” ce au constat in citeva felii de pepene si vreo 3 alune )) in schimb,micuta fiind adormita si jumatea bolnava io m-am tot cinstit cu ouzo )) la vreo 2 zile dupa excursie,stind noi pe o terasa la cina,am vazut pe bravul capitan si dubita lui…ne-a vazut si el,a oprit masina in mijlocul drumului si a venit in fuga spre noi…a lasat o pereche de ochelari de soare pe masa noastra si a fugit inapoi la masina si dus a fost…))
Cam asta a fost singura experienta ciudata,cum am mai zis,in rest totul a fost ok. Micuta a fost foarte incintata de “parasailing”(a zis ca a fost the best moment of her life ) desi a durat doar vreo 15 minute…my best moments )) au fost serile “cretane” de la hotel fiindca se lasau cu dansat pe mese si spart de farfurii si focuri de artificii ))
Una peste alta,daca vrei sa explorezi Creta nu as recomanda stalis-malia,dar pentru o vacanta relaxanta si nu chiar all inclusive e ok.
edit: din aeroport spre creta am luat www.amazon.co.uk/New-Europe-Michael-Palin/dp/0753823977/ref=sr_1_2?ie=UTF8&s=books&qid=1219784681&sr=8-2" target="_blank">cartea lui Palin, New Europe, si a fost un tovaras placut pe timpul vacantei :)
doruletz spune:
hop si io daca face Adela prezenta:)
Noi fuseram ocupati pana ieri cu colindatul iar seara eram prea franta de oboseala ca sa mai zic ceva. Am ajuns pana la urma si la restaurantul medieval si la cantina (nu cred ca am nimerit-o pe aia de zicea ramona da'una asemanatoare), am mancat si "kolbasz" de la taraba (ca la restaurante nu prea aveau, cel putin nu la alea pe unde umblaram noi). Mi-au placut, asa ca venii acasa cu kolbaszii si cu mangalicele in bagaje, spre disperarea lui Alin. Cu ocazia asta aflai ca e si un www.kolbaszfesztival.eu/index_ro.htm" target="_blank">festival de carnati, p'acolo trebuie sa ajung data viitoare:). Am baut nenumarate beri (doar Alin s-a incumetat la abszint si Unicum dar doar cate o incercare din fiecare, dupa aia nu i-a mai trebuit bautura locala:) ca sa stingem canicula, ne-am racorit de cateva ori la baile termale, ne plimbaram cu vaporasele pe Dunare etc
Am nimerit din intamplare sarbatoarea de Sf Stefan care e zi libera prin partile alea, sarbatorita prin procesiuni religioase, spectacole de strada si focuri de artificii gigantice, trase de pe 2 poduri plus un vapor. Tot in ziua aia am ramas muti de uimire la cursa de avioane pe dunare (redbull air race), habar n-aveam ca exista asa ceva, de fapt nici nu credeam ca e posibil. Pilotii aia nu cred ca sunt oameni ca toti oamenii, trebuie ca au ceva in plus (sau in minus mai degraba) ca altfel nu se explica, mie imi ingheta sangele in vine numai cand ii vedeam cum se rotesc in cadere libera. Pana si pe Aca au impresionat-o, ea si acuma zice de cate ori aude vreun zgomot de motor : "cade-cade-cade-cade"
Am fost in labirintul de sub coline, am vizitat sinagoga, ne-am plimbat cu trenuletul copiilor, aca s-a balanganit in toti caluseii din Vidampark (disneylandul local), am fost la Palatul minunilor stiintifice, am cascat gura la sirurile de paprika din piata centrala. Am putut face in fiecare zi ceva diferit (si inca ne-au mai ramas obiective si pentru data viitoare) si asta e exact ceea ce asteptam de la vacanta:)
Mi-a placut Budapesta, io mai fusesem odata in timpuri imemoriale insa nu mai tineam minte decat franturi (iarasi memoria umana care ne joaca feste ... insa astfel ne permite sa ne bucuram de mai multe ori de acelasi lucruri:). In concluzie, io nu-i inteleg pe aia care se supara ca strainii confunda Budapesta cu Bucurestiul, nici nu incape comparatie intre cele 2, ca si cum ai confunda bazarul din istanbul cu calea victoriei. Io zic ca ar trebui sa fim bucurosi de asa confuzie.
Uite acilea si imaginile amestecate
mai viu io
hristina spune:
Bine-ai revenit, Doruletz!
Cat timp ati stat la Budapesta de v-ati bucurat de toate evenimentele si atractiile minunate?
mara03 spune:
wow ce de vacante frumoase.
speed, ati avut ceva aventuri in vacanta! bine-ati revenit.
doruletz, suna excelent vacants ls budapesta. si pozele sunt frumoase. imi place mult cea in care alexandra studiaza paharul ala cu apa. mi-ai facut maaare pofta cu micul dejun unguresc.
pozele mele se pot vedea in felul urmator: intrati odata, vi se deschide o pagina aiurea pe care o inchideti si mai intrati odata imediat dupa aceea. o sa reusiti.
lilanda, eu mi-am albit dintii cu www.tehnicaldent.ro/produs.php?parent=1&cID=164&pID=690" target="_blank">opalescence
poti sa-ti comanzi gelul de pe net ca e mult mai ieftin dar ai nevoie si de gutiere pe care doar medicul stomatolog ti le poate face.
pup!
mihaela_s spune:
Ah, ce-mi place ca a dat Adeluts adunarea, uite cum apare lumea si mai scrie despre vacante...
speed, ciudata aventura, noi am avut ceva de genul asta in Turcia, dar cu niste "organizatori" romani. Ne tenteaza si pe noi Creta, noi ne-am indragostit de-a dreptul de Grecia anul trecut, noi am fost vis-a-vis cu taticdetoma , adica pe bratul Kassandra, dar a fost excelent. Un "satuc" turistic, cu cateva hoteluri, gazda primitoare, plaja si apa frumoase si peste tot chelneri ospitalieri. Asa ca lil' cred ca balanta inclina mai mult inspre pro la concediul in Grecia. Cu curaj!
mara eu am vazut pozele, sunteti niste frumosi! Iar Tudor a crescut tare mult.... Frumos Bucurestiul vazut din muzee...
dorulets, wow ce vacanta faina! Daca nu ma insel, ziua aceea de Sf.Stefan si in care a avut loc si raidul aerian, e chiar Ziua Nationala a Ungariei, de pe 20 august. Cred ca de asta sunt ei liberi si celebreaza asa cu mare fast. Mi-ai facut pofta cu kolbasz, apoi cu baile lor termale(aici le simt lipsa, noi mergeam saptamanal in cel mai apropiat oras de granita cand locuiam in SM si ne imbaiam oscioarele...mai ales iarna era super! afara minus cateva grade si noi stateam in apa fierbinte de 38 de grade, in bazin afara...).
Dar tot n-ai zis daca ati gasit habosul?
lil' ehehe, ma gandii si io la altceva, ca matematica nu-mi fu ea tare draga, dar nivelul de scoala unde sunt acum e inca la grundskola, adica elementara, cam de a 7-a si a 8-a. Ca atare, am avut doar 3 materii la alegere: engleza, mate si calculator. Cum la engleza nu am vrut sa ma bag, eu n-am facut la scoala si inca o limba straina acum e complicat(eu vorbeam engleza inainte, dar acum daca deschid gura sa spun ceva in engleza, imi vin cuvintele in suedeza, am patit-o deja de cateva ori si mi-am dat seama ca acum nu e cazul sa incep sa o studiez) apoi calculator am zis ca stiu si a ramas mate. Huh, eu voiam ceva chimie, fizica...dar nu se poate decat la nivelul de liceu...insa la filozofie, religie si arta ma gandesc sa fac asa, pentru mine, insa mai incolo, sa pot si eu sa iau parte la discutii...vocabularul meu e mult prea restrans inca. Eh, drumul e lung pana la capat...dar merge inainte . Da si aici e musai sa am program plin ca sa iau banutii, suedeza ocupa doar 75% din program, asa cu mate e 100%. Mda, ma invart intre fractii, triunghuri isoscele si echilaterale, procente...si apoi am sa mai vad...ca am 2 manuale de "dat gata" .
E OK la munca, te-ai adaptat cu compu, cu programele?
adeluts, ma bucur ca mai dai pe la blogu' meu, scriu acolo ca sa nu uit de unde am plecat...sa stie si nepotii mei cand o sa se plimbe pe net de unde a inceput familia lor, dar tare ma tem ca va trebui sa traduc io pe suedeaza ...atunci cand oi fi la pensie . In loc sa ma plimb cu cainele si sa culeg bäruri .
Am ca s-a terminat lasagna de copt...si ...pup!
vorbe de copil...
Hobby